agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Sarılıcılar (https://www.agaclar.net/forum/sarilicilar/)
-   -   Yaban Asması (Clematis sp.) (https://www.agaclar.net/forum/sarilicilar/4446.htm)

jineop 08-11-2012 12:05

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Tura (Mesaj 1044676)
Hakısınız.

Uç sürgünü güçlenince yola çıksın.

Büyümeye yeni yerinde devam eder.

Serini çok seviyor galiba.

Armandilerin dilini çözmek çok zor abi. Beklerken bir bakmışsınız komple kurumuş.
İçinizde kalacağına gönderiverin gitsin::D

Tura 08-11-2012 12:11

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi jineop (Mesaj 1044686)
Armandilerin dilini çözmek çok zor abi. Beklerken bir bakmışsınız komple kurumuş.

Yüreği ağzına geldi. :)

Komple kurumuş diyince korkmuştur.

BrunoL 21-11-2012 16:13

2 Eklenti(ler)
Doğal ortamdan, hafif kokusu bile var.

Eklenti 347929

Eklenti 347930

adını bilmiyorum, araştıracağım.

selis 21-11-2012 16:42

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi BrunoL (Mesaj 1051887)
adını bilmiyorum, araştıracağım.

Clematis cirrhosa bizim buralarda da çok olur..
Kokusu hafif de olsa çok güzeldir..

Bahçeme birkaç defa kökleyip diktim yaşamadı..
İlla orman havası istiyor sanırım..

selis 29-11-2012 18:01

4 Eklenti(ler)
Sn. Tura'nın yolladığı Armandiiyi dikmek için kaç gündür bekletiyordum.. :rolleyes:
Daha fazla fırça yemeden iş başına :p

Ne güzel görünüyor.. ;)
Eklenti 350090

Kökleri serinde kalıp, dallarını duvara sarabileceği en uygun yeri buldum..
Şeftali ağacının altı..
Eklenti 350089

Çukuru kazıp içine 2 avuç koyun gübresi ekledim..
Eklenti 350091

Diktikten sonra da biraz gübre verip suladım..
Hoşlanmadığım, arka fonu da değiştirdim.. Şahane oldu.. ;)
Eklenti 350092

selis 29-11-2012 18:03

1 Eklenti(ler)
Öldü sanmıştım, meğer ölmemiş ;)

Libertyy 30-11-2012 08:44

1 Eklenti(ler)
Clematis olduğuna inandığımız bu sarmaşığın cinsi hakkında hiç bir fikrimiz yok, ve tohum paylaşımı adına cinsinin ne olabileceği konusunda yardımcı olabilecek forumdaşlara şimdiden teşekkürler...

http://www.agaclar.net/forum/attachm...1-2012-003.jpg

Pusarık 25-12-2012 13:36

[QUOTE=Libertyy;1057206]Clematis olduğuna inandığımız bu sarmaşığın cinsi hakkında hiç bir fikrimiz yok, ve tohum paylaşımı adına cinsinin ne olabileceği konusunda yardımcı olabilecek forumdaşlara şimdiden teşekkürler...

Tül gibi olması çok güzel. Aynısı mı yoksa benzer miydi hatırlıyamıyorum ama Akçay'da bir yerde gördüm. Keşke fotoğraf çekseymişim:(

İsmini öğrenmek için bende gelecek cevapları bekliyorum:)

jineop 25-12-2012 14:17

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Libertyy (Mesaj 1057206)
Clematis olduğuna inandığımız bu sarmaşığın cinsi hakkında hiç bir fikrimiz yok, ve tohum paylaşımı adına cinsinin ne olabileceği konusunda yardımcı olabilecek forumdaşlara şimdiden teşekkürler...

http://www.agaclar.net/forum/attachm...1-2012-003.jpg

Bu clematis yurdumuzda ise olasılıklar
Clematis vitalba
Clematis flammula
Clematis orientalis
Clematis viticella
Clematis cirrhosa
Yaprak formunu düşündüğümüzde orientalis gibi duruyor.
Eğer yurdumuzda değilse montana türlerinden ya da macropetala olabilir.
Sevgiler...

Fatoş 01-01-2013 23:28

2 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi gondag (Mesaj 1045065)
muhteşemler, hemde ocak ayında ? Bunlardan bizlerden birilerinde varmı acaba??

Sevgili arkadaşlarım, yeni yılınızı ve nice yılları çiçekler içinde sevdiklerinizle birlikte sağlık ve mutlulukla geçirmenizi dilerim:)

Bu sabah bahçede dolaşırken cinsini bilemediğim clematisim açmış bir aydır üzerinde çiçeği yoktu ama yaz boyunca çiçekliydi cinsinden mi yoksa kışında açan bir türümü bilemedim.

Eklenti 358734

Eklenti 358735

Adalet Yağcı 01-01-2013 23:45

Tüm yaz ve bu mevsimde açan bir clematis ha?
Çok şanslısınız sevgili Fatoş, hem de İzmir'de.
Bilgilerimizi gözden geçirmek gerekecek :)

Cumhur Tonba 01-01-2013 23:54

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi selis (Mesaj 1056756)
Çukuru kazıp içine 2 avuç koyun gübresi ekledim..

İnşallah kökleri yakmazsın.

günebakan 02-01-2013 12:11

Ablam çok güzel görünüyor gerçekten:)

Aysis 03-01-2013 13:46

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Fatoş (Mesaj 1078941)
Sevgili arkadaşlarım, yeni yılınızı ve nice yılları çiçekler içinde sevdiklerinizle birlikte sağlık ve mutlulukla geçirmenizi dilerim:)

Bu sabah bahçede dolaşırken cinsini bilemediğim clematisim açmış bir aydır üzerinde çiçeği yoktu ama yaz boyunca çiçekliydi cinsinden mi yoksa kışında açan bir türümü bilemedim.

Eklenti 358734

Eklenti 358735

Sevgili Fatoş harika açmışlar. Uygun zamanda bu cinslerden üretmeniz lazım. Allah göstermesin başına birşey gelirse bahçenin başka bir köşesinde soyları devam etmeli. Bizler de bu görsel şenliği seyretmeliyiz..;)

Fatoş 03-01-2013 16:53

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Adalet Yağcı (Mesaj 1078949)
Tüm yaz ve bu mevsimde açan bir clematis ha?
Çok şanslısınız sevgili Fatoş, hem de İzmir'de.
Bilgilerimizi gözden geçirmek gerekecek :)

Sevgili Adalet, hep kışın açan bir clematis istemiştim, bunu gecen yaz Gönül hanım minik bir fide olarak vermişti, bahçenin kuzey batı tarafına diğer clematislerin yanına ekmiştim,ektikten sonra atak yapıp gelişerek çiceklerini verdi, şimdi bu mevsimde diğerleri uykudalar, bu ise yapraklı ve tomurcuklu, üstelik benim bahçe İzmir de olan sıcaklıktan dört derece herzaman düşük sıcaklıkta. Birde bu güzelin ismini öğrenebilsem:)

Fatoş 03-01-2013 17:03

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Ayşiş (Mesaj 1079753)
Sevgili Fatoş harika açmışlar. Uygun zamanda bu cinslerden üretmeniz lazım. Allah göstermesin başına birşey gelirse bahçenin başka bir köşesinde soyları devam etmeli. Bizler de bu görsel şenliği seyretmeliyiz..;)

Sevgili Ayşiş, ben bu clematisleri çelikte üretmeyi başaramadım, Seferihisara gecerken bana gelirseniz ki gelmeniz lazım ben geldim sıra sende, geldiğinde sen çelik alıp üretebilirsin o zaman güzel bahçende de seyrederiz:)

jineop 03-01-2013 18:26

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Fatoş (Mesaj 1078941)

Eklenti 358734

Eklenti 358735

Clematis 'Fond Memories' olduğunu düşünüyorum. Açma ayları Hazirandan Eylül sonuna kadar ama açabiliyorlar. Clematis rouge cardinal karlar altında bahçemde hala çiçekli olduğunu gördüğümden hiç şaşırmadım.

Sudenur 03-01-2013 18:30

Sevgili jineop, karlar altında ki Clematis rouge cardinal'i görebilmeyi çok isterdim.. :o :))

jineop 03-01-2013 18:36

1 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Sudenur (Mesaj 1079921)
Sevgili jineop, karlar altında ki Clematis rouge cardinal'i görebilmeyi çok isterdim.. :o :))

6 Kasım görüntüsü var ... Kar fotoğrafını çekmemişim. Geçen haftaya kadar hala çiçekleri devam ediyordu. Yaprakları kurumuş, bazı yaprakları sarı kırmızı renge bürünmüştü. 6-7 tane de çiçeği vardı.

Hülya 04-01-2013 12:41

2 Eklenti(ler)
[QUOTE=Fatoş;1078941]Sevgili arkadaşlarım, yeni yılınızı ve nice yılları çiçekler içinde sevdiklerinizle birlikte sağlık ve mutlulukla geçirmenizi dilerim:)

Fatoş hanım , merhaba nasılsınız.
Sizin de yeni yılınız kutlu olsun.

Bu clematisten ben de almıştım.
Kartının resmi var.

Eklenti 359288

Eklenti 359287

Sayın jineop un da dediği gibi cinsi clematis fond memories

Benim ki de açıyor mu acaba merak ettim. Gidip bakmalı.:):)

Hülya 04-01-2013 12:49

2 Eklenti(ler)
Bizim clematisimizin de böyle büyüdüğünü görmek dileğiyle,

Eklenti 359289

Eklenti 359290

Resimleri :
New Eden - Pride of Place Plants - Clematis florida Fond Memories

sitesinden.

Fatoş 05-01-2013 14:31

Sevgili Jineop, Hülya çok teşekkür ederim. Clematisleri Gönül hanımdan minik fide şeklinde aldım,alırken isimlerini soruyorum ama anında unutuyorum:)
Rouge cardinaldende var,ilk ektiğimde çiçek açmıştı oda bahçenin başka köşesinde ama bunun gibi gelişmedi, biraz önce baktım yapraklı duruyor belki bahara doğru gelişir, o bahçenin daha korunaklı yerinde. Hepinize sevgilerimi yolluyorum.

qneremmi 22-01-2013 16:51

5 Eklenti(ler)
merhaba herkese

clematisin adı nelly moser resimlerinide yükleyim görünüz
isteyene üçer - beşer yollarım tohumları saymadım ama sanırım 20-30 kişiye yeter
adresini yazan arkadaşlara gönderirim

qneremmi 22-01-2013 16:54

5 Eklenti(ler)
resimlerin devamı

Adalet Yağcı 22-01-2013 21:08

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi qneremmi (Mesaj 1089408)
merhaba herkese

clematisin adı nelly moser resimlerinide yükleyim görünüz
isteyene üçer - beşer yollarım tohumları saymadım ama sanırım 20-30 kişiye yeter
adresini yazan arkadaşlara gönderirim

Sayın qneremmi;

Clematisiniz çok güzel açmış, bir kaç ay sonra bu güzellikleri tekrar seyredebilecek olmanız da çok güzel.

ilksenozturk 22-02-2013 09:37

hala uyanmadı ve budamamıştım.
ve endişeliyim :(
geçen yıl üstündeki tomurcukları açmamıştı bile.

http://www.agaclar.net/forum/956783-post177.htm
glady picads

bu cins budamayı sever mi?
umut var değil mi :(?

omar 22-02-2013 14:50

Sonbaharda bahçedeki yerinden söküp saksıya alıp, "Kuzey" yönündeki balkonumda unuttuğum "Warszawska Nike" hayata -inadına- bağlanmak istercesine tomurcuk vermiş.

Sanırım bazen unutmak, yaşama dört elle sarılmayı sağlıyor...

Orhan Özbilgiç 22-02-2013 16:28

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi ilksenozturk (Mesaj 1106500)
hala uyanmadı ve budamamıştım.
ve endişeliyim :(
geçen yıl üstündeki tomurcukları açmamıştı bile.

http://www.agaclar.net/forum/956783-post177.htm
glady picads

bu cins budamayı sever mi?
umut var değil mi :(?

Sevgili İlksenozturk;
6 degişik tür clematisim var. Hepsi balkonumun önünde. Yani ortam aynı. Hepsini kasımda yaklaşık 50-60 cm. den budadım. Hepsi uyandı ve yapraklanmaya başladı.
Bir tek Glady Picard daha yeni uyanıyor. Bu sene buralarda kar bile yağmamış. Kış bahar gibi geçmiş. İstanbul kışı yaşadı sayılır.
Bu nedenle biraz daha gecikebilir. Bence normal.

Samsun' dan selamlar.:)

KAPTANzst 24-02-2013 11:36

2 Eklenti(ler)
Selam
Bende clematise ilk adımı attım. :p
Benol hanımın (Teşekkür ederim ) gönderdiği çelikleri ( 8 Çeşit ) sıvı 2000 pm lik İBA hormonuna batırarak aynı cinsleri ikiye böldüm ve iki ayrı ortama diktim. Bir ortamda fide toprağı EMA ile hazırlanmış, Diğeri ise saf perlit.
Sonucu ne olur bilemem ama elimden geleni yapmaya çalışıyorum. Şu anda sera ortamındalar. Soğuklar artarsa 2. bir sera daha hazır. Sera içinde sere. Oraya alacağım.
Hayırlısı....

iris41 24-02-2013 19:33

Resimleri görüp yazıyı tam okumadan heyacanlandım ;) Sayın KAPTANzst.
Marketlere klamatis gelmişmi dedim bir an Benol hanımın hediyesiymiş gül güle celikleyin umarım köklenirler.
Bende kökten budadım klamatisleri kökten sürgün güclü geliyor cicek bol oluyor ;)

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 09:38.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025