![]() |
Alıntı:
İçinizde kalacağına gönderiverin gitsin::D |
Alıntı:
Komple kurumuş diyince korkmuştur. |
2 Eklenti(ler)
Doğal ortamdan, hafif kokusu bile var.
Eklenti 347929 Eklenti 347930 adını bilmiyorum, araştıracağım. |
Alıntı:
Kokusu hafif de olsa çok güzeldir.. Bahçeme birkaç defa kökleyip diktim yaşamadı.. İlla orman havası istiyor sanırım.. |
4 Eklenti(ler)
Sn. Tura'nın yolladığı Armandiiyi dikmek için kaç gündür bekletiyordum.. :rolleyes:
Daha fazla fırça yemeden iş başına :p Ne güzel görünüyor.. ;) Eklenti 350090 Kökleri serinde kalıp, dallarını duvara sarabileceği en uygun yeri buldum.. Şeftali ağacının altı.. Eklenti 350089 Çukuru kazıp içine 2 avuç koyun gübresi ekledim.. Eklenti 350091 Diktikten sonra da biraz gübre verip suladım.. Hoşlanmadığım, arka fonu da değiştirdim.. Şahane oldu.. ;) Eklenti 350092 |
1 Eklenti(ler)
Öldü sanmıştım, meğer ölmemiş ;)
|
1 Eklenti(ler)
Clematis olduğuna inandığımız bu sarmaşığın cinsi hakkında hiç bir fikrimiz yok, ve tohum paylaşımı adına cinsinin ne olabileceği konusunda yardımcı olabilecek forumdaşlara şimdiden teşekkürler...
http://www.agaclar.net/forum/attachm...1-2012-003.jpg |
[QUOTE=Libertyy;1057206]Clematis olduğuna inandığımız bu sarmaşığın cinsi hakkında hiç bir fikrimiz yok, ve tohum paylaşımı adına cinsinin ne olabileceği konusunda yardımcı olabilecek forumdaşlara şimdiden teşekkürler...
Tül gibi olması çok güzel. Aynısı mı yoksa benzer miydi hatırlıyamıyorum ama Akçay'da bir yerde gördüm. Keşke fotoğraf çekseymişim:( İsmini öğrenmek için bende gelecek cevapları bekliyorum:) |
Alıntı:
Clematis vitalba Clematis flammula Clematis orientalis Clematis viticella Clematis cirrhosa Yaprak formunu düşündüğümüzde orientalis gibi duruyor. Eğer yurdumuzda değilse montana türlerinden ya da macropetala olabilir. Sevgiler... |
2 Eklenti(ler)
Alıntı:
Bu sabah bahçede dolaşırken cinsini bilemediğim clematisim açmış bir aydır üzerinde çiçeği yoktu ama yaz boyunca çiçekliydi cinsinden mi yoksa kışında açan bir türümü bilemedim. Eklenti 358734 Eklenti 358735 |
Tüm yaz ve bu mevsimde açan bir clematis ha?
Çok şanslısınız sevgili Fatoş, hem de İzmir'de. Bilgilerimizi gözden geçirmek gerekecek :) |
Alıntı:
|
Ablam çok güzel görünüyor gerçekten:)
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Sevgili jineop, karlar altında ki Clematis rouge cardinal'i görebilmeyi çok isterdim.. :o :))
|
1 Eklenti(ler)
Alıntı:
|
2 Eklenti(ler)
[QUOTE=Fatoş;1078941]Sevgili arkadaşlarım, yeni yılınızı ve nice yılları çiçekler içinde sevdiklerinizle birlikte sağlık ve mutlulukla geçirmenizi dilerim:)
Bu sabah bahçede dolaşırken cinsini bilemediğim clematisim açmış bir aydır üzerinde çiçeği yoktu ama yaz boyunca çiçekliydi cinsinden mi yoksa kışında açan bir türümü bilemedim. Fatoş hanım , merhaba nasılsınız. Sizin de yeni yılınız kutlu olsun. Bu clematisten ben de almıştım. Kartının resmi var. Eklenti 359288 Eklenti 359287 Sayın jineop un da dediği gibi cinsi clematis fond memories Benim ki de açıyor mu acaba merak ettim. Gidip bakmalı.:):) |
2 Eklenti(ler)
Bizim clematisimizin de böyle büyüdüğünü görmek dileğiyle,
Eklenti 359289 Eklenti 359290 Resimleri : New Eden - Pride of Place Plants - Clematis florida Fond Memories sitesinden. |
Sevgili Jineop, Hülya çok teşekkür ederim. Clematisleri Gönül hanımdan minik fide şeklinde aldım,alırken isimlerini soruyorum ama anında unutuyorum:)
Rouge cardinaldende var,ilk ektiğimde çiçek açmıştı oda bahçenin başka köşesinde ama bunun gibi gelişmedi, biraz önce baktım yapraklı duruyor belki bahara doğru gelişir, o bahçenin daha korunaklı yerinde. Hepinize sevgilerimi yolluyorum. |
5 Eklenti(ler)
merhaba herkese
clematisin adı nelly moser resimlerinide yükleyim görünüz isteyene üçer - beşer yollarım tohumları saymadım ama sanırım 20-30 kişiye yeter adresini yazan arkadaşlara gönderirim |
5 Eklenti(ler)
resimlerin devamı
|
Alıntı:
Clematisiniz çok güzel açmış, bir kaç ay sonra bu güzellikleri tekrar seyredebilecek olmanız da çok güzel. |
hala uyanmadı ve budamamıştım.
ve endişeliyim :( geçen yıl üstündeki tomurcukları açmamıştı bile. http://www.agaclar.net/forum/956783-post177.htm glady picads bu cins budamayı sever mi? umut var değil mi :(? |
Sonbaharda bahçedeki yerinden söküp saksıya alıp, "Kuzey" yönündeki balkonumda unuttuğum "Warszawska Nike" hayata -inadına- bağlanmak istercesine tomurcuk vermiş.
Sanırım bazen unutmak, yaşama dört elle sarılmayı sağlıyor... |
Alıntı:
6 degişik tür clematisim var. Hepsi balkonumun önünde. Yani ortam aynı. Hepsini kasımda yaklaşık 50-60 cm. den budadım. Hepsi uyandı ve yapraklanmaya başladı. Bir tek Glady Picard daha yeni uyanıyor. Bu sene buralarda kar bile yağmamış. Kış bahar gibi geçmiş. İstanbul kışı yaşadı sayılır. Bu nedenle biraz daha gecikebilir. Bence normal. Samsun' dan selamlar.:) |
2 Eklenti(ler)
Selam
Bende clematise ilk adımı attım. :p Benol hanımın (Teşekkür ederim ) gönderdiği çelikleri ( 8 Çeşit ) sıvı 2000 pm lik İBA hormonuna batırarak aynı cinsleri ikiye böldüm ve iki ayrı ortama diktim. Bir ortamda fide toprağı EMA ile hazırlanmış, Diğeri ise saf perlit. Sonucu ne olur bilemem ama elimden geleni yapmaya çalışıyorum. Şu anda sera ortamındalar. Soğuklar artarsa 2. bir sera daha hazır. Sera içinde sere. Oraya alacağım. Hayırlısı.... |
Resimleri görüp yazıyı tam okumadan heyacanlandım ;) Sayın KAPTANzst.
Marketlere klamatis gelmişmi dedim bir an Benol hanımın hediyesiymiş gül güle celikleyin umarım köklenirler. Bende kökten budadım klamatisleri kökten sürgün güclü geliyor cicek bol oluyor ;) |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 09:38. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025