agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Sarılıcılar (https://www.agaclar.net/forum/sarilicilar/)
-   -   Yaban Asması (Clematis sp.) (https://www.agaclar.net/forum/sarilicilar/4446.htm)

Terra 07-06-2011 17:00

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi rodoslu (Mesaj 789620)
Yaşasıınnn benimde artık iki tane clematisim varrrr :):):).
Bu sayfa ile tanıdığım ve sahip olmak istediğim clematisleri dün Bauhaus'da buldum.
Star of İndia ve Rubens.
Farkli çeşitlerinin geleceğini söylediler.

Ayrıca, Ankara'da oturanlar bilir Bentderesi'nde çiçekçilerde de bulmak mümkün oluyormuş, farklı çeşitleri bulma konusunda bilgisi olan varsa lütfen paylaşsın.

Açtıklarında çiçeklerini de paylaşmak ümidiyle...

Sayın Rodoslu, Ankara'da en ucuz kaynak sizin de Clematis'lerinizi aldığınız Bauhaus. Ama fidanlıklarda da bulunuyor. Bu aralar Çayyolu'ndaki Dört Mavsim fidanlığı ile Karşıyaka'daki Dallıoğlu fidanlığında Hollanda'dan yeni tırla gelen Clematis'ler var. 20 TL'ye satıyorlar. Ben geçenlerde birer tane Mrs.Cholmondeley, Voluceau ve Bagatelle aldım. Gördüğüm kadarı ile Ernest Markham, Jean Paul II, Ms.Bateman, Ville de Lyon, Multi Blue gibi pek çok tür daha vardı.

Yılmaz Yalçın 07-06-2011 17:00

İşte benim clematis rengi fotoğraf makinasına tam yansımadı burda biraz patlıcan moru gibi duruyor ancak gerçekte kadifemsi kırmızı gibi duruyor.Türü konusunda sevgili Eser İlhan'ın clematisine benziyor ama?Sizce hangi tür?

http://img834.imageshack.us/img834/8...kmaniivino.jpg

Uploaded with ImageShack.us

iris41 07-06-2011 20:28

1 Eklenti(ler)
Bu yılki klamatisler mor tonları agırlıkta sanırım

Zafer İnandıklı 07-06-2011 22:10

1 Eklenti(ler)
Bu da bizim Bagatelle

jineop 08-06-2011 11:44

1 Eklenti(ler)
Clematis Hakurei

rodoslu 08-06-2011 13:04

Sayın Terra, verdiğiniz bilgiler için teşekkürler.
Ben de Ankara Toplantısı'ndan sonra soluğu Dört Mevsim Serasında aldım. President ve Ville De Lyon aldım.
Jean Paul II ve Hagley De vardı. Ama Diğerleri sanırım bitmişti ben gittiğimde göremedim. Arada sırada bakmak lazım, belki yeni çeşitler gelir.

Bauhaus'a gelince 3 saksı da oradan (Etlik Bauhaus)aldım fakat hiçbiri yeşermedi. Onlar çoktan kurumuş, Tabi iade ettim, geçenlerde gittiğimde hala benim iade ettiklerim duruyordu. Şimdi İstanbul yoluna yeni bir market açılıyor "Baumax" orada da farklı çeşitlerin daha ucuza satıldığını duymuştum (Marketin bulunduğu diğer illerde). Açılır açılmaz bakılabilir.

Ankaralı clematis sevenlerin bilgisine....

bettyycim 08-06-2011 13:30

2 Eklenti(ler)
Bizim bulunduğumuz ilde Baumax var düzenlide gitmemem rağmen hiç, Clematis'e rastlamadım sevgili rodoslu ;) Bugün etiketsiz clematisleirmden biri açtı, acaba tanıyan bilen varmıdır aranızda kendisini :D

hüsnüyusuf 08-06-2011 14:35

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi bettyycim (Mesaj 818879)
Bizim bulunduğumuz ilde Baumax var düzenlide gitmemem rağmen hiç, Clematis'e rastlamadım sevgili rodoslu ;) Bugün etiketsiz clematisleirmden biri açtı, acaba tanıyan bilen varmıdır aranızda kendisini :D

Clematis 'Barbara' olabilir. Çok hoş bir rengi var. Çiçek sayısı arttıkça daha da güzelleşecektir eminim.

bettyycim 08-06-2011 14:39

Umarım üzeri tomurcuk dolu, Multi Blue bir tane açtı devamı yok gibi, clematis montana jaqui ve montana rubens de tomurcuk dolu bekliyorum :D

Benol Hazaroğlu 08-06-2011 19:13

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi drhegeli (Mesaj 817947)
Benol Hanım, budama konusunda ne yapmaya karar verdiniz?

Kafam karıştı. Ben de yabancı siteleri çevirterek tarıyorum. Zaten tek dal ama dalın bir yerinden bir sürgün attı beklemedeyim. Yabancı sitelerde montana türü için çiçek geçince hafif budama deniyor.

Clematis alırken dipten sürgünü bol olanı almak gerekir diye düşünüyorum. Biz zaten bulamıyoruz. Bulduğumuzu alıyoruz. Onları aldığımızda ilk yıl budamaları yapılmış mı yapılmamış mı bilmiyoruz.

Sadece polish spiritim çok eşkinli. Diğerleri tek dal.

Terra 08-06-2011 19:32

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi bettyycim (Mesaj 818879)

Sayın Bettyycim, bu Hagley Hybrid. Bu aralar da tam acma zamanı.

Terra 08-06-2011 19:35

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi rodoslu (Mesaj 818872)
Sayın Terra, verdiğiniz bilgiler için teşekkürler.
Ben de Ankara Toplantısı'ndan sonra soluğu Dört Mevsim Serasında aldım. President ve Ville De Lyon aldım.
Jean Paul II ve Hagley De vardı. Ama Diğerleri sanırım bitmişti ben gittiğimde göremedim. Arada sırada bakmak lazım, belki yeni çeşitler gelir.

Sayın Rodoslu, Dallıoğlu'na da bakmanızı tavsiye ederim. Orada farklı türler vardı. Bu arada geçen sene Göktaşlar'da da 5-6 yıllık kocaman bir saksıda türünü bilmedikleri bir oldukça büyümüş bir Clematis vardı. Uzun zamandır kimseye satamamışlardı, belki hala duruyordur. Her iki fidanlık da Karşıyaka'da.

Terra 08-06-2011 19:40

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi lir (Mesaj 818814)
Clematis Hakurei

Sayın Lir, Integrifolia'nız çok güzel ve sağlıklı. Ne yazıkki daha Ankara'da bu tür açmadı. Ben de de C.Integrifolia'nın Hakuree, Alba ve Rosea türleri var. Umarım benimkiler de böyle bol açarlar. Açınca ben de resimlerini paylaşırım.

drhegeli 09-06-2011 16:57

Değerli Clematisseverler,

Uluslararası Clematis Derneği'nin düzenlediği Belçika-Hollanda gezisi yarın başlıyor.
Gezi notlarını ve fotografları aşağıdaki linkte bulabilirsiniz.

http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=24508

Eser İlhan 10-06-2011 17:05

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi drhegeli (Mesaj 818027)
Eser Hanım,
sizinkinin taç yapraklarının ortasında oluklar var sanki. Bu durumda Clematis 'Warszawska Nike' olabilir.

Mesajınızı şimdi gördüm. Evet, oluklar var. Ne sevinirim eğer öyleyse :p Her iki resme de (Kiyo / Warszawska nike) benziyor. Sizin verilere göre çiçek açma zamanları da farklı. Şimdi onu takip edeceğim. Bakalım ne kadar çiçek açacak daha?

Eser İlhan 10-06-2011 18:13

4 Eklenti(ler)
Bu hafta sonu bahçeme gittiğimde geçen yıl Bauhaus'dan almış olduğum iki clematisn daha açmış olduklarını gördüm. Clematis justa (açık lila-mavi renkli) ve Clematis negritjanka (mor).

Eklenti 222640 Eklenti 222641

Eklenti 222642 Eklenti 222643

Yılmaz Yalçın 11-06-2011 00:32

Küçük pembe çiçekli clematis comtessede bouchaud ve kiyo açmaya başladı.
http://img829.imageshack.us/img829/9242/clematis1.jpg

budido 11-06-2011 09:35

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi budido (Mesaj 820636)
Merhabalar, Fidanlıkların yerini soracaktım ?

tamamdır buldum
dallıoğlu karşıyaka mezarlığı 3. kapı karşısı 346 7888
dörtmevsim de 433 2362

Yılmaz Yalçın 11-06-2011 14:57

Clematislerim açmaya devam ediyor.
http://img823.imageshack.us/img823/3...matisbugn4.jpg

http://img26.imageshack.us/img26/923/clematisbugn3.jpg

Batuhan Yılmaz 12-06-2011 22:57

Merhaba arkadaşlarım bu bitki ile ilgili hiç bir fikrim yok size birkaç soru soracağım bu bitkiyi biz verandanın dibinden tepesine kada sardırıp karşımızdaki otelin bizi görmesini engel olmak istiyorum olsa olsa en fazla 2 metre yukarı ve 3 mere enine kaç yılda uzar vede çok sıcak olmasada hep güneş altında kalmak zorunda yaşayabilirmi ölürmü ama ben hergün fıskiye aleti ile sularsam bu sorun ortadan kalkarmı vede katmerli ve 1 metre büüymüş boydaki bitkiyi dev bir saksıa dikeceğiz yaşaryabilirmi ölürmü birde ben katmerli pembe eya mor çiçekli bir tür almak stiyoruz fiyatları en pahalı nekadardır şu kartal sahil yolundaki dev serada satılırmı arkadaşlar çünki orası dev bir çiçek cenneti...........

Jezebel 13-06-2011 11:48

1 Eklenti(ler)
Benim minik Jakmanii'm açtı nihayet.
O benim ilk göz ağrım, onun sayesinde clematisleri sevdim ve tanıdım.
Ondan üretip de işyerinin bahçesine diktiğim (örgü telinden nefret ederim)
fidanım:p

Eklenti 223968

Kökünü volkanik taşla korumaya aldım, neredeyse 14 saat güneş alıyor.
Daha cehennem sıcakları bastırmadı ama...

jineop 13-06-2011 13:57

4 Eklenti(ler)
Clematisler açmaya devam ediyor. Piluu ve John Paul2 muhteşem. Bazıları güllerle yarışta... Rouge cardinal önce kırmızı sonra bordo-mor arasına dönüyor.

Jezebel 13-06-2011 18:33

1 Eklenti(ler)
Jakmanii'm

Eklenti 224121

.

Nevzat 13-06-2011 19:31

1 Eklenti(ler)
Buda benim Jakmani'nim.

Jezebel 13-06-2011 20:13

Maşallah sizinki büyük çiçekli Jakmanii.
Bizim çiçekler yakın çekimden bu kadar büyük.
Ama ben çok sevimli buluyorum,teşekkürler sevgili lir ;)

bettyycim 14-06-2011 08:21

Clematisin kökünü güneşten koruduğunuz sürece birşey olmaz ama dolgun br görüntü istyorsanız, bir kaç kök birden ekmelisiniz ve her daim yeşil kalan clematislerden tercih etmelisiniz bence :D

unalsel 14-06-2011 10:52

Dört mevsimde ne kadar clematisler acaba? Boyları ne kadar? Bu sene bauhaus getirmedi pek clematis. Siteye ekim için yerler hazırlatmıştım boş duruyor hala. Dallıoğlu 20 tl'ye çok para istiyor işin aslı. Aslında Dallıoğlunda herşey pahalı zaten, 20 liralık mazılar dahi orada 60 lira.

Geçen bir ziyaretimde baumax izmite bakmıştım klematis yoktu. Umarım en azından Ankara'dakinde bulabiliriz. Bauhaus'u bekleyeceğiz veyahut. Bauhaus bir parti getirdi ama onlar da pek canlı değillerdi.

Benol Hazaroğlu 14-06-2011 11:40

Dört mevsimde 22.50 telefonla sordum çok çeşit varmış. Kargoyla göndermiyorlar. Tabii siz ordasınız.

Terra 14-06-2011 16:30

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi unalsel (Mesaj 822361)
Çok para imiş.

Dört mevsim, Dallıoğlu diyince zaten iki katını ödemeyi göze almak gerek baştan.

Ne yazıkki aslında Clematis pahalı bir çiçek. Bauhaus toptan satış yaptığı için oldukça ucuza getiriyor. Bu nedenle Bauhaus'ta uygun bitki bulunca kaçırmamak gerekiyor. Bu arada ortamı daha uygun olduğundan sanırım, Etlik Bauhaus'un Clematis'leri daha bakımlı oluyor.

Terra 14-06-2011 16:37

1 Eklenti(ler)
Bizim Jackmanii henüz açmadı, ama hazır Jackmanii geçidi varken o eksik kalmasın istedim, bu resim geçen seneden :)

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 04:08.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025