![]() |
2 Eklenti(ler)
Bence bunların dışında diğer güzeller,
1-Clematis Josephine 2-Clematis Niobe 3-Clematis Franziska Marie 4-Clematis Crystal Fountain 5-Clematis 'Comtesse de Bouchaud' 6-Vanso Blue Light 7-Crater Lake Colorful Clematis 8-Clematis sieboldii 9-Clematis ‘Veronica’s Choice’ 10-Clematis Cassis Liste verilip bulunamayanlar olabilir. |
CLEMATİS TALEBİ
1-Clematis İn Autumn 2-Clematis 'King George V 3-Clematis Patricia Ann Fretwell 4-Clematis Tangutica 5-Clematis Comtesse de Bouchard 6-Clematis Avant-Garde 7-Clematis Abilene 8-Clematis Florida Sieboldii 9-Clematis ‘Veronica’s Choice’ 10-Clematis Cassis 11-Crater Lake Colorful Clematis 12-Vanso Blue Light 13-Clematis Josephine 14-Clematis Niobe 15-Clematis Franziska Marie 16-Clematis Crystal Fountain 17-Vanso Blue Light |
1 Eklenti(ler)
|
1 Eklenti(ler)
Clematis 'My Angel'
Grup: Tangutica Boy: yak. 2,0 - 2,5 metre Çiçeklenme Ay(lar)ı: Tem Ağ Eyl Ekim Yerleşim: Güneşli veya yarı gölge Budama: Grup 3 Yetiştiren: Wim Snoeijer Ülke: Hollanda Ebeveyn: C. orientails var orientalis x C. intricata Diğer isim(ler): C tangutica 'My Angel'; orientalis 'My Angel'; ENGELINA; Kaynak : http://www.clematis.hull.ac.uk/new-c....cfm?dbkey=677 |
Bir de Clematis "Celtic Skies" var da resmini bile bulmak zor:(
|
1 Eklenti(ler)
Clematis Celtic Skies (Clematis "Vyvyan Pennell")
Grup: Erken büyük çiçekli Boy: yak 2.5 - 3.0 metre Çiçeklenme Ay(lar)ı: May Haz Eyl (Ekm) Yerleşim: Güneşli veya yarı gölge Budama: Grup 2 Yetiştiren: Walter Pennell Ülke: United Kingdom Yetiştirme tarihi: 1954-1959 Ebeveyn: Bilinmiyor fakat muhtemelen 'Daniel Deronda' x 'Beauty of Worcester' Diğer isim(ler): "Vyvyan Pennell" Kaynak : http://www.clematis.hull.ac.uk/new-c....cfm?dbkey=591 |
Bordo Clematisim olsun istiyorum. Tercihan ville de Lyon ve/ veya Warszawska nike. Şimdiye kadar bulamadım. Istanbul'daki fidanliklarda rastlarsaniz lütfen haber verin :)
Bir de merak ediyorum , hiç Eminönüne çiçek pazarına bakan oldu mu bu yıl? Geçen sene orada da ithal bitki getiren bir iki yerde clematisler vardi. Fırsat bulursam önümüzdeki hafta gidip bir bakmayı planlıyorum. Belki de bir sürprizle karşılaşırım :) |
Eser Hanım.
Ben Eminönündeki çiçekçilerden Warszawska Nike aldım. Bir tane vardı. Büyüktü de. Ara sıra oraya bakmalısınız |
Sevgili Eser hanım Warszawska nike'ın rengi mor. Siz bordo istediğinizi söylediğiniz için belirttim:)
|
1 Eklenti(ler)
Alıntı:
Alıntı:
Eklenti 219187 Şaka bir yana, bazen resimlerde renkler farklı olabiliyor ama aklıma takdım bir kere. Yine de president veya multi blue tonlarında bir mor değil galiba. Ne dersiniz?? |
3 Eklenti(ler)
Clematis 'Madame Le Coultre' Çiçek çapı 16 cm. Daha ne olsun? :)
Eklenti 219188 Bir tomurcuk dışındakilerin hepsi açtı. Her yıl 5 katı çiçeklendiğine göre, şu anda toplam 11 çiçekse seneye 55 çiçek olur mu dersiniz? Düşer bayılırım herhalde :) Eklenti 219189 Manolyam Clematis açtı. :) Fikrin babası sn.Plevleni'ye çok teşekkür ediyorum.Sayesinde bir çok konuda ufkum genişledi. Eklenti 219190 |
1 Eklenti(ler)
CLEMATİS TALEBİ
1-Clematis İn Autumn 2-Clematis 'King George V 3-Clematis Patricia Ann Fretwell 4-Clematis Tangutica 5-Clematis Comtesse de Bouchard 6-Clematis Avant-Garde 7-Clematis Abilene 8-Clematis Florida Sieboldii 9-Clematis ‘Veronica’s Choice’ 10-Clematis Cassis 11-Crater Lake Colorful Clematis 12-Vanso Blue Light 13-Clematis Josephine 14-Clematis Niobe 15-Clematis Franziska Marie 16-Clematis Crystal Fountain 17-Vanso Blue Light 18-Clematis Red Cardinal |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Clematisim 3. yılında. Gittikçe daha çok ve büyük açtı. İlk çiçekler küçük çıkıyor diye üzülmeyin.
|
Alıntı:
Alıntı:
(Bu arada, harika açmış clematisiniz. Nazar değmesin,güle güle büyüsün ;) ) |
Alıntı:
Hayır sipariş değil.Gerçi Gönül Hanım getirtebilecek mi bilmem ama eğer yurtdışından getirme ihtimali olursa seçtiğimiz türlerden hangilerini getirtebileceği ile ilgili 1-2 hafta içerisinde dönüş yapacak ondan sonra miktarı belirleriz:) |
1 Eklenti(ler)
Ernest Markham..
|
Alıntı:
|
Sevgili lir
Motana sen de var biliyorum. Bende ki Rubensin çiçeği geçti. A grubuna giriyor. Çiçekleri geçince hafif budama diye okudum. Zaten tek bir dal. Görünümü haliyle zayf ama boyu 7 metre oldu budasam mı fikrin var mı? Geçen sene almıştım. Sevgiler. |
Benol Hanım, sevgili lir ne der bilmiyorum ama ben olsam hemen budardım. Söylediğiniz gibi zayıf bir bitki için yedi metre boy bence çok fazla. Budayınca dallanma artıyor. Daha gür bir bitki elde edermişsiniz gibime geliyor ;)
Sevgili lir clematislerin dilinden iyi anlıyor. Bakım ve üretim hakkında yazdıklarını bilgisayarımda açtığım ayrı bir dosyada biriktiriyorum. Onun bu konudaki düşüncesini de duymak için sabırsızlanıyorum ;). |
1 Eklenti(ler)
Benol Hanım, havai daldırma şansınız var mı?
http://www.5min.com/Video/How-to-Pro...matis-18630187 Kök sayınızı arttırmış olursunuz. |
1 Eklenti(ler)
Alıntı:
Biraz daha sabredip Temmuz sonunda yapmanı öneririm. Şu an o tek kollardan 2-3 lü yeni dallar vermeyle meşgul. Temmuz sonu ve kış sonu iki budama öneriliyor. Temmuz sonu yapacağın budamada şekildeki gibi olmalı. Şubat ya da Martta daha derin yapılabilirmiş. drhegelinin fikri mükemmel. Ben hemen uygulayacağım. Teşekkürler... |
Hmmmm. demek ki benim kadar sabırsız olmamak gerekiyormuş :D :D
Bahçeyle uğraşmaya başladığımdan beri derin nefesler alıp sabretmeyi öğrenmeye çalışıyor olsam da pek başarılı olamadım henüz.... |
Sn lir, ben yine kaynağınızı soracağım. Lütfen itiraz ve ukalalık olarak algılamayın. Öğrenme ve gelişme kaygısı ile soruyorum. Sevgiler...
|
Sayın; drhegeli gönderdiğniiz link çok faydalı. Yeni satın aldığım clematisler sadece bir kök, uymarım bu yolla kök sayısını arttırabiliriz.
|
Alıntı:
tam tersine kaynak belirtip yazmak en doğrusu. Geçen senelerde okurken hazırladığım bir çeviri. Şu şekilde not almışım. Grup 1 Budama bu grubta kesinlikle dikkatli ve kontrollü yapılmalıdır. Yanlış ve fazla yapılan budama bitkinin kaybına yol açabilir. Bu grubta budama temmuz sonunda çok az sadece uçtaki cansız duran kısımları temizleyecek tarzda olmalıdır. Ek budama bitki 3-4 yıllık olduktan sonra yapılır. Şekilde görüldüğü gibi kahverengi bölgeye dokunulmaz. Sağlıklı ilk çift yaprak boğumunun hemen üstünden yapılır. Böylece sadece uçtaki ince dallar uzaklaştırılmış olur . İdeal zaman kış sonudur. Clematis alpina Clematis armandii Clematis x cartmanii Clematis chrysocoma Clematis cirrhosa Clematis gracilifolia Clematis indivisa Clematis koreana Clematis macropetala Clematis montana Clematis Pruinina Clematis RoseO'Grady Clematis White Swan Kaynak http://www.gardenaction.co.uk/plantf...lematis_17.asp http://www.ehow.com/info_8098220_pru...-clematis.html |
1 Eklenti(ler)
Clematis Montana da havaların 2 haftadır ısınmasıyla oluşan ana gövdeden çıkan yan dallar.
|
Alıntı:
|
Montana budaması hakkında kitabi bilgi :
Kaynak : Uluslarası Cletmatis Derneği Web Sayfası http://www.clematisinternational.com/questoc03.html İngiliz Clematis Derneği Web Sayfası http://www.britishclematis.org.uk/pruning.htm Grup 1 Budama : Budama gerekmez. Aşırı yayılan bitkinizi kontrol altına almak için budamanız gerekirse bunu çiçeklenmenin bitiminden hemen sonra yapmalısınız. Bu gruptakiler, bir önceki senenin dallarından çiçeklenir, bu nedenle budama yaparsanız gelecek senenin çiçeklerini kaybedersiniz. Sn lir, sizin verdiğiniz linkler dahil derin kış budamasına dair birşey bulamadım. Anladığım kadarıyla bu gruptakiler önce çiçekleniyor, sonra gelecek senenin çiçekleri için dallanıyor.(Sizin eklediğiniz fotografta da görüldüğü gibi) Bu nedenle kış budaması bana tehlikeli geldi, ne dersiniz? |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 22:40. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025