![]() |
Alıntı:
|
Yanılmışım , çok dallanan Clematis 'Doctor Ruppel' miş.
Clematis "Multi Blue" de üç yeni sürgün var, 5-6 cm. var yok. İzmir olmasına rağmen sevgili Benol, cultivarmış kaprisli olurlar,sabırlı ol yeşerir bence. |
Alıntı:
Bir çok arkadaşımızın, geçen sene kurudu zannettiği clematisleri sürpriz yaptı, biraz sabır, yakında sizi sevindireceklerdir. Alıntı:
Bu sene Şubat başında budadığım clematisim geçen yıldan daha erken uyandı ve sürgünleri daha güçlü. |
Günaydın.
4 Clematis'imde sürgün var. Multi Blue geçensene çiçek açıp birden yaprak kuruması yaptı sitede arkadaşların önerisiyle hemen budadım. Erken açan cins biliyorum onun için meraktayım. Sevgili Jezebel Ege,Karadeniz iklim farkı mutlaka olacak. |
Arkadaşlar,
Şimdi budama yapsam bazı clematislerimi geç mi kaldım ya da zararı var mı? |
Bitkilere bu mevsimde su yürüdü derler bence bir araştırın. Benim budamadığım Clematis hep sürgün verdi.
|
Budama Gruplara göre yapılır-A,B,C.
Her ne grup olursa olsun, çiçeklenmeden hemen sonra yapılırmış. Olağan dışı zamanlarda sadece kuru veya ince, zayıf dallar budanırmış. Bu konuda tecrube sahibi olan sadece Adalet hanım;) bizim bitkilerimiz makasla müdahale edilemiyecek kadar ufak:D |
Bu masajı tekrar paylaşayım, belki işinize yarar.
Alıntı:
|
Montana "freda" 1 hafta oldu alalı ,şu anda oda sıcaklığında .Hergün bakıyorum bir sürgün geliyor mu diye ama yok.Star of india beni sevindirdi üç yerden sürgün verdi.Dilerim fredam da üzmez beni .
|
Çok sevinçliyim Multi blue'm topraktan başını 4cm uzatmış, tek sürgün ama olsun ölmemiş ya.
Geçen sene solgun hastalığı kapmış ve ölmüş sanmıştım. Glad Picardı 15 gün evvel saksıdan bahçeye aldım. Saksı büyük bir saksıydı ve bahçede toprağın üstünde duruyordu o saksıdan çıkan kökler toprakla öyle bir kaynaşmıştı ki saksıyı kesmek zorunda kaldım ve topraktan kökleri zor ayırdım bilgilerinize ışık tutsun diye yazıyorum kök yapısı çok fazla. |
2 Eklenti(ler)
Ben de Bauhous'dan "Clematis mont. Elizabeth" ve "Clematis macropetala" aldım. Bahçede duruyorlar. Elizabeth yapraklanmaya başladı. Macropetala'da henüz bir hareketlenme yok.
|
Alıntı:
Amaaaa perlitteki o köksüz çelikler varya..Fışkırıyor... :D Nasıl oluyor ben de bilmiyorum :p |
Alıntı:
|
İstanbul Kozyatağı'ndan. Altlara gizlenmiş 2-3 tane vardı.
|
1 Eklenti(ler)
Elizabeth'in şu anki hali. Sabah kırağı vardı, etkilenmemiş.
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Füsun Hanım mesajı aldım. Bahçe tam hazır olmadığı için bekliyordum. Yarın hemen bahçeye dikeceğim :) |
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Gecen yaz kırılan clematisimi perlite daldırmıştım. Sonuç, 3 celikte 3 sürgün:) Kupkuru dal ama dipten sürgün.
Tohuma veda yani:) |
3 Eklenti(ler)
Evet gerçekten insanı çok şaşırtıyorlar:) Şu dallara bakar mısınız? Hiç bu kuru dallardan böyle yeşil filizler çıkacağını düşünebilir miyiz?:)
|
Alıntı:
Sende budamamışsın sanki olumlu etki yapmış sürgünler patlamış.Umarım bu yıl bol çiçek görürsün |
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Ben clematıslerimi içeriye almıştım 2 tanesi sürgün verdi Multi blue Şubat ayında tomurcuklandı, çiçek açtı ancak rengi ve formu biraz bozulmuş, şimdi terasa çıkardım.
Alıntı:
|
Sevgili Vildan hanım clematisler soğuğa dayanıklı, keşke hiç içeriye almasaydınız.
|
Alıntı:
|
Geçen yıl dışarıda bırakmıştım, hiçbiri yaşamadı. Ancak bu yıl kış daha az soğuk ve karlı geçti. Dediğiniz gibi içeri alınmayabilirmiş..
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 00:18. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025