agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Sarılıcılar (https://www.agaclar.net/forum/sarilicilar/)
-   -   Yaban Asması (Clematis sp.) (https://www.agaclar.net/forum/sarilicilar/4446.htm)

pembegül 09-06-2012 18:53

1 Eklenti(ler)
Arkadaşlar buda benim clamatisim geçen yıl saksıda papatya almıştım buda yanında çıkmıştı söküp atacaktım sonra vaz geçtim yeşillik işte dursun dedim sonra burda bu hangi bitki başlığında sordum clamatis dediler cinsi nedir bilmiyorum . Sizlere sorum şu bu ikinci senesi acaba çiçek açarmı .:confused:

karalale 09-06-2012 20:05

Sevili pembegül, Clematis ler en sorunsuz güzelliklerden bence. Tüm cesitlerimi gecen sene almistim, bu sene cok güzel oldular. Buranin özellikle de bu sene ki asiri soguklarina dayandilar. Acemilikten bazi yanlislar yapmisim, yer secimi ve destekleme gibi. Seneye biraz düzenleme yapmam lazim. Ucuzlukta buldukca cogaltmayi düsünüyorum. Her cins farkli zamanlar da aciyor. Bunlara dikkat ederek bahcemi bu güzellerle doldurmak istiyorum.

Senin ufaklik simdiden cok hos gözüküyor, cinsi hakkin da bir fikrim yok ama sunu söyleyeyim Clematis in cirkini yok. Sabirsizlikla senin güzelin acmis halinin, fotograflarini bekliycem. Selam ve sevgiler.

limon 09-06-2012 20:56

Sizi üzmek istemem ama bence bu Clematis değil. Yabani bir sarmaşık türü, çiçek açmaz. Umarım ben yanılıyorumdur.

jineop 09-06-2012 21:10

1 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi pembegül (Mesaj 982341)
Arkadaşlar buda benim clamatisim geçen yıl saksıda papatya almıştım buda yanıda çıkmıştı söküp atacaktım sonra vaz geçtim yeşillik işte dursun dedim sonra burda bu hangi bitki başlığında sordum clamatis dediler cinsi nedir bilimiyorum . Sizlere sorum şu bu ikinci senesi acaba çiçek açarmı .:confused:

Clematis vitalba büyük olasılıkla:)

pembegül 09-06-2012 22:01

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi karalale (Mesaj 982374)
Sevili pembegül, Clematis ler en sorunsuz güzelliklerden bence. Tüm cesitlerimi gecen sene almistim, bu sene cok güzel oldular. Buranin özellikle de bu sene ki asiri soguklarina dayandilar. Acemilikten bazi yanlislar yapmisim, yer secimi ve destekleme gibi. Seneye biraz düzenleme yapmam lazim. Ucuzlukta bukdukca cogaltmayi düsünüyorum. Her cins farkli zamanlar da aciyor. Bunlara dikkat ederek bahcemi bu güzellerle doldurmak istiyorum.

Senin ufaklik simdiden cok hos gözüküyor, cinsi hakkin da bir fikrim yok ama sunu söyleyeyim Clematis in cirkini yok. Sabirsizlikla senin güzelin acmis halinin, fotograflarini bekliycem. Selam ve sevgiler.

Cevabın için teşekkür ederim sevgili kara lale ,Ben kış boyu evde tuttum öleceğinden korktum büyük ihtimal bu senede öyle yapıcam buralarda hiç görmedim bulsam alırdım belki eskişehirde bilinmiyor belkide ben bilmiyorum çeşit çoğaltma imkanımda yok bir apartman dairesinde kiradayım taşınırken çok külfet oluyor buna rağmen taşınacak epey çiçeğim var.

Benim ufaklığı beğendiğine sevindim sizinkilerin yanında pek bir cılız görünüyor bu arada sizin clamatislerin hepsine maşaALLAH .İnşaALLAH açtığı zaman seve seve fotoğraf ekliyeceğim selam ve sevgiler benden ...:)

pembegül 09-06-2012 22:16

1 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi jineop (Mesaj 982410)

Sevgili jineop teşekkür ederim sizin verdiğiniz isimle aradım bu resmi buldum çiçeği böyle birşeymiş sizinkiler kadar güzel olmasada benimde bir clamatisim oldu...:)

k_donmez 10-06-2012 06:04

2 Eklenti(ler)
3. yılında Warszawska Nike. İlk çiçekler 18 cm çaptaydı. Sayıları çok arttı ancak çaplar küçüldü.

kılıç 10-06-2012 06:52

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi jineop (Mesaj 982410)

Büyük olasılıkla değil kesinlikle çünkü bende köyden üzerinden tohum alıp asma çeliği diktiğim saksının dibine mart ayında öylesine atverdim hiç firesiz bittiler .
O kadar hızlı uzuyorlar ki çeliklerin boyunu geçtiler söküp atamıyorumda.

limon 10-06-2012 08:45

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi karalale (Mesaj 982250)
Neyse ki bazilari ismini aldiklarina benzemiyor.:D Clematis viticella - Prens Charles ikinci senesin de cok güzel oldu. :p :p

:D O'na benzeyenin çiçek şekli nasıl olurdu acaba diye düşünmeme sebep oldunuz. :)

limon 10-06-2012 08:48

Arkadaşlar hepinizin Clematisleri muhteşemler. 3-4 yıl sonraki hallerini hayal edebiliyorum.

Oysa daha 3-4 yıl önce bir elimizdeki cılızlara bir internetteki fotoğraflara bakıp nasıl da hayıflanıyorduk. Artık dünya sizinkileri görüp iç geçirecek... :)

Jezebel 11-06-2012 11:57

3 Eklenti(ler)
Bu Sieboldii ne zaman gerçek rengine kavuşacak merak ediyorum.

Eklenti 307349

Miss Bateman ve Warshaw Nike de güneşe aldırmaz halde;)

Eklenti 307351

Eklenti 307350

...

bari 11-06-2012 12:14

2 Eklenti(ler)
Fotoğrafları bir köyde çektim, çite sarılmıştı. Yabani bir türmüdür bilmiyorum? Karadenizde yabani türler görmüştüm... Çiçekleri bayağı hoştu...

pembegül 11-06-2012 13:34

Sn bari rengi çok güzelmiş yabanide olsa çok güzel acaba aşı ile ehlileştirilebilirmi bu sorum tüm clamatisler için türleri aşılayarak değişik renk ve görüntülü clamatisler elde edilirmi acaba ..:)

jineop 11-06-2012 14:01

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi bari (Mesaj 983099)
Fotoğrafları bir köyde çektim, çite sarılmıştı. Yabani bir türmüdür bilmiyorum? Karadenizde yabani türler görmüştüm... Çiçekleri bayağı hoştu...

Clematis viticelle.

jineop 11-06-2012 14:12

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi pembegül (Mesaj 983136)
Sn bari rengi çok güzelmiş yabanide olsa çok güzel acaba aşı ile ehlileştirilebilirmi bu sorum tüm clamatisler için türleri aşılayarak değişik renk ve görüntülü clamatisler elde edilirmi acaba ..:)

Bindirme veya kopulasyon aşısı uygulanarak bu mümkün olabiliyor.

Tura 11-06-2012 15:02

1 Eklenti(ler)
Hemen yanı başımda.

Eklenti 307439

jineop 11-06-2012 21:39

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi pembegül (Mesaj 983461)
Herne kadar cins cins clamatislerim olmasada böyle olduğuna sevindim cevap için teşekkür ederim ...:)

Mart - Nisan ayında yapılıyormuş. Gelecek sene denemek istiyorum. Bakalım:cool:;):D

Jezebel 12-06-2012 14:19

1 Eklenti(ler)
Dolu olan tohumlar böyle bir hal alıyorlar.
Bakalım daha büyüyecek mi:confused:

Eklenti 307826

.

Adalet Yağcı 12-06-2012 14:30

Şimdilik yeşil olan tohumlar bir kaç ay içinde kuruyup kahverengileşecekler Jezebel.
Daha sonra onları toplayıp çimlendirmek için saklayabilirsin.

FatihBahce 12-06-2012 15:54

Kuruyan çiçekleri kesip saklasak tohum oluyor mu?Yoksa fidan üzerinde bir müddet beklemesi mi gerekiyor?

jineop 12-06-2012 17:35

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi UrlaBahçe (Mesaj 983854)
Kuruyan çiçekleri kesip saklasak tohum oluyor mu?Yoksa fidan üzerinde bir müddet beklemesi mi gerekiyor?

Yok, çiçek yaprakları döküldükten yaklaşık tohum oluşturma iki ayı bile bulabiliyor.

jineop 12-06-2012 22:45

[QUOTE=dünyam1;
jineopcum yetiş bu clematismi?[/QUOTE]

Yok, pandora yasemini olabilir, yaprakları benziyor.

FatihBahce 13-06-2012 04:24

15 gün önce aldığım Clematisin üzerinde 4 çiçek vardı. Bugün 11 çiçek var.

Clematis William Kennett 2 - YouTube
Clematis William Kennett 1 - YouTube

tturt 13-06-2012 08:09

5 Eklenti(ler)
Clematisler açmaya devam ediyorlar. Çiçeklerini görmeye bir süre daha devam edeceğiz, clematislerin üzerinde bol tomurcuk var.

Eklenti 308059

Eklenti 308060

Eklenti 308061

Eklenti 308062

Eklenti 308063

Jezebel 13-06-2012 11:34

1 Eklenti(ler)
Bu Clematisin Florida Sieboldii olmadığına karar verdim.
Çiçek açtı geçiyor ama beyaz kaldı.
Thompson & Morgan iyice bozuldu, etikette yazandan farklı bitkiler satıyor...

Eklenti 308170

Tanı koyma işini her zamanki gibi sevgili jineopa bırakıyorum.

drhegeli 13-06-2012 12:18

1 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Jezebel (Mesaj 984250)
Bu Clematisin Florida Sieboldii olmadığına karar verdim.
Çiçek açtı geçiyor ama beyaz kaldı.
Thompson & Morgan iyice bozuldu, etikette yazandan farklı bitkiler satıyor...

Sn Jezebel,

sizinki sanırım C. florida var. flore-pleno (C. 'Alba Plena'). C. florida var. sieboldiana'nın ortası beyaz olanı...;)

İkisi bir arada...
Eklenti 308195

Uluslararası Clematis Derneği internet sayfasındaki bilgi:
Information from the IClS

selis 13-06-2012 12:38

1 Eklenti(ler)
Bir tane çiçeğim oldu.. Soruyorum kusura bakmayın artık..
Elimde kalan pıtırcıklar hariç ortadaki şişmanlar mı tohum olacak?..

gultar 13-06-2012 12:48

Jackmanii

1 Eklenti(ler)
Geçen hafta üzerinde 16 adet çiçek vardı. Dökülmeye başladılar nerdeyse bitti. Yeniden çiçeklenir mi? Yoksa bitti mi çiçek mevsimi?

jineop 13-06-2012 13:33

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi selis (Mesaj 984292)
Bir tane çiçeğim oldu.. Soruyorum kusura bakmayın artık..
Elimde kalan pıtırcıklar hariç ortadaki şişmanlar mı tohum olacak?..

Bazen hepsi ikisi gibi kalınlaşıyor tohum oluyor. Genellikle 2-3 tane tohuma giden oluyor. Çok çiçeklenen büyük çiçeklilerde bazen onlarcasında 1 tane bile tohum olmuyor. ;)

jineop 13-06-2012 13:36

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi gultar (Mesaj 984299)
Geçen hafta üzerinde 16 adet çiçek vardı. Dökülmeye başladılar nerdeyse bitti. Yeniden çiçeklenir mi? Yoksa bitti mi çiçek mevsimi?

Jackmaniinin çiçek ömrü kısa ama sonbahar başına kadar çiçeklenme zaman zaman daha az olmakla beraber devam edecek. Çiçeklenme süresi bakımından en iyilerinden biri John Paul2 ve Rouge cardinal. Onlar sezonu açıyor ve nerdeyse kapatıyorlar.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 17:03.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025