![]() |
Benim bahçemde de bu sene çok bit var. Biber, patlıcan ve hatta domates de bile... Gülleri saymıyorum zaten...
Bit için clematislerinizi budamayın derim. Çıkacak yeni sürgünlere de bulaşacaklardır. Arapsabunu bende işe yaradı... |
Comtesse de Bauchaud
1 Eklenti(ler)
Jineopa teşekkürlerimle. Fidanlıktan bana bu güzelleri aldığı için.
|
1 Eklenti(ler)
Justa
|
[QUOTE=Benol Hazaroğlu;978040]15 gün sonra döndüğümde bir Clematisimin tamamen yok olduğunu gördüm.
Giderken dikmiştim üstte kuruyan dalları kalmıştı toprağı karıştırdım kökü operasyona alayım diye kök bulamadım. QUOTE] Benol hanım büyük ihtimalle sebebi kadı lokmaları olmalı , toprağı karıştırdığınızda gördünüzmü ? |
1 Eklenti(ler)
Ashva
|
[QUOTE=nurcanaybay;978079]
Alıntı:
Rastlamadım. Yarın dikkatlice bakayım. |
5 Eklenti(ler)
John Howells'ın rengi muhteşem. Justa ve Ashva'da çok sağlıklı görünüyorlar. Tebrikler, ellerinize sağlık.
Ankara 2-3 hafta geriden geliyor. Bunlar da bizim bahçenin yeni açanları. Piilu, Rosea, Mavi (President diye almıştım ama değil), Hakuree, Dr.Ruppel. |
1 Eklenti(ler)
yakından da güzel.
|
3271 no.lu mesajda sözünü ettiğim kışın tamamen yok olup şimdi yeniden ortaya çıkan Warsawska Nike'ım hızla gelişiyor. Ama tek sap :( Şeytan "ortalarından bir yerden kes" diyor alttan dallanması için. Ama şeytana uymadan "bilenler"e sormak istedim. Yapayım mı, ne dersiniz ????
|
Alıntı:
|
Tek dalı olan bazı bitkiler yan yatırılınca dipten sürgün verdiğine defalarca şahit oldum.
Bunun sebebini çözebilmiş değilim. İlk 30 santimetresini toprağa paralel bir şekilde yatırın, kalan kısmı yine yukarı doğru uzatın. Sadece önerimdir ;) |
Hiç şaşmıyor .Çoğaltmanın en kestirme yolu.
|
Makropetelanın nezaman açtığını bilen varmı,ikinci yılı çiçeğini göremedim hala.
Teşekkür ederim....... İsmini tam yazamamış olabilirim.. |
Alıntı:
|
Yaprakları çok farklı montanaya benzemiyor,başka bişey çıkmasın....
|
Alıntı:
|
Evet yaprakları gül yaprağı gibi bir sapta üçtane kenarları tırtıklı.Yarın resimleyip yüklerim
seninkindense seneye bir montanam daha oldu....... |
2 Eklenti(ler)
'Miss Bateman' ikinci posta açıyor.
Eklenti 304216 Florida Sieboldii arsız çıktı, 1 metre oldu açtı açacak:p Eklenti 304217 . |
1 Eklenti(ler)
|
Haftasonu bir Clematis daha aldım. Bu sefer bol çiçekli. Çubuğa dolanmış haldeyken açınca boyu 2 metreye yaklaştı. Videoda 1.si benimki. Diğer ikisi yan komşunun.
Cinslerini bilen var mı? Clematis3 - YouTube |
Alıntı:
Clematis abigail Clematis durandii sanırım. |
Alıntı:
Bitkimi iki yıl önce kaybetmiştim, yaprakları kurudu, sürgün filan da vermedi. Yerinden çıkardığımı hatırlıyorum ama saksıya diktiğimi unutmuşum. Baktım bir sakı clematisim var ve üzerindeki tomurcuk vyvan pennele çok benziyor. Şimdi artık emin oldum, teşekkürler Jineop'um. Böylece anlaşıldı ki neymiş; clematisim öldü diye söküp atmamak gerekiyormuş :) |
1 Eklenti(ler)
Sevgili jineop, makropetella diye umud ettiğim klematis yaprağı......
|
2 Eklenti(ler)
|
1 Eklenti(ler)
Alıntı:
|
Hemşom,ben pek benzetemedim.....
|
1 Eklenti(ler)
Jakmanini.:o
|
4 Eklenti(ler)
Neyse ki bazilari ismini aldiklarina benzemiyor.:D Clematis viticella - Prens Charles ikinci senesin de cok güzel oldu. :p :p
|
4 Eklenti(ler)
Clematis beyaz ve C. Viticella Plena Elegans kardesligi. Biri gecerken, digeri acmaya basliyor... :D
|
5 Eklenti(ler)
Eklenti 306692
Eklenti 306693 Clematis Jackmanii Eklenti 306694 Eklenti 306695 Clematis Tangutica... Arasin da C. Alpina da var ama o daha sonra aciyor... |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 13:19. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025