![]() |
Benim de montana ile piilu öldü.Yaprakları kurudu,çıtır çıtır oldu, budadım, fakat yeni sürgün vermediler. Ne yapalım sağlık olsun diyeceğiz.
|
Füsün hanım piiliu sakın sökmeyin kurudu diye bende 1 yıl sonra kökünden cıktı bu yıl cok güzel ciceklendi ;)
Aşırı büyüdünde klamatisler kökten besliyemiyor bitkiyi sanırım zaten aşırı sıcak bir iklimde yaşıyoruz kuraklık hat safhada budamak iyi bir cözüm seneye daha güclü sürgün ve cicekle gücleniyor |
Benimkiler de çiçeklendi.Sonra kırmızı örümcek istila etti, yapraklar kurudu.Kökten budadım hepsini.Şimdi hepsi kökten taze yapraklarını sürdü.Görünen o ki ciddi bir sıkıntıda acımadan derin budama yapacaksınız.
|
1 Eklenti(ler)
Clematisin yaprakları böyle olmaya başladı neden acaba bilen varmı ayrıca ne yapabilirim?
Eklenti 321704 |
Kuzey Kıbrıs dolaylarından Clematis havadisi vermem gerekirse, sıcaklara karşı Clematislerin durumu gayet iyi gitmeke. Sizlerin Clematis kayıplarınıza çok üzüldüm. İklim koşullarına bağlamanız açısından belki benim de buradaki durumu bildirmemin bir yararı olur diye düşündüm.
Güneşin kavurucu etkisini daha çok yaşayan Clematisim yapraklanmalara hızla devam ederken ve daha mutluyken, ağaç gövdesi dibine ektiğim diğeri epey nazlı ve gelişimi durmuş durumda. Açıkçası bu kadar etkili güneş, sıcak, yüksek nem gibi etkenlerden olumsuz etkilenmesini beklediğim Clematisler mutlu göründükleri için çok seviniyorum. Zira diğer pek çok bitkim ne yapsam ne etsem de can çekişiyor. |
Alıntı:
Bende de aynı sorun var. :( Kırmızı örümcek ya da benzeri bir zararlının işi gibi geliyor ama emin olamıyorum. |
Üzerin de ağlar vardı zaten ilaçladım şimdi pek birşey yok gibi görünüyor ama yaprakları bu şekilde oldu sevgili Gilan inşallah birşey olmaz.
|
Alıntı:
|
3 Eklenti(ler)
Mayıs sonu 60 cm olarak diktiğim Gladys Picard bu sabah Manolya ağacının üzerinde 3mt'ye ulaştı ve yılın 2.çiçeklerini açtı. :)
Clematis Gladys Picard 30.7.2012 Urla-İzmir - YouTube Eklenti 322170 Eklenti 322171 Eklenti 322172 |
1 Eklenti(ler)
|
1 Eklenti(ler)
Sevgili Jineopa sevgilerimle.
Selvi boylu, çok sağlıklı kızın uçlarda 4 çiçeğiyle yüzümü güldürüyor. seninde yüzündeki gülücükler hiç kaybolmasın. |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Bu sene toprağa yatırdığım dal çiçeğiyle beni sevindirdi.
Multi buluem de yapraklar sönükleşti. Montana dipten budandı. Keşke onlardanda dal yatırsaydım. |
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Önde uzun olan clematis olabilir mi?
|
Benim 3 montanadan 2 tanesinde sorun yokken, bir tanesi komple kurudu. Montana türü olduğu için budamadım. Dün geldiğimde dipten yeni sürgün verdiğini gördüm. Kuruyan ana gövdeyi hala kesmedim. Alttan gelen sürgün büyüyüp kendini iyice kanıtlayana kadar da kesmeyi düşünmüyorum.
|
Alıntı:
|
Hastalanan clematislerimizi dipten buduyoruz.
O zaman martta budama tezi çürümüş olmuyormu? Multi Bluem bir kere dipten budanmıştı bu sene çok sağlıklıydı 4 çiçek verdi. Yanındaki koca montana hastalanınca budandı. 2 gün sonrada Multi bulue yaprakları sönükleşti . Oksijen ve aspirin karışımlı su püskürttüm bekliyorum belki o da budanacak ve çok zamansız bu işlemler. Topaz ve Antracol aldım ama fungisitler konusunda deneyimsizim. Bir an evvel Clematis hastalık ve ilaçları başlığı açılsın lütfen. Kim ne biliyorsa yazsın. Ben süreklü yabancı siteleri hastalıklar ve fungusitler konusunda tarıyorum ama kafam karıştı. |
Sevgili Benol, budanmayan gruba ait clematisleri budamıyoruz. Örneğin armandi grubunun kuruyan yapraklarını temizliyoruz, ana gövdeyi budamıyoruz. Ve sabredip bekliyoruz. Kurtulacaksa kurtuluyor. Bu grubta derin budama bitkinin kaybına yol açabilir.
Budanabilen grubta olanlar zaten o kadar hızlı büyüyorlarki, zaten Martta yeniden istenirse budanabilir büyüklüğe erişiyorlar. |
1 Eklenti(ler)
Sayın Benol hanım,
sizden gelenler maaalesef uzun yolculuğa ve 40 derece sıcağa dayanamadılar. Sağlık olsun diyoruz. Muğladan selamlarımızla. |
Sevgili Benol hanım,
Bahçeme uğrayıp Sayın Zeki bey, Bu sene Clematislerimiz hastalandı. Yaz ortasında dipten budamak zorunda kaldık. Sizin görkemli clematisleriniz sağlıklı mı? En eski clematis yetiştiricisi sizi gördüğümden sayfanızı işgal ediyorum kusura bakmayın. İlaç öneriniz olabilir mi? 30 adede ulaşan clematislerime önlem almak istiyorum. Lütfen clematis sayfasına uğrarmısınız yazmışsınız. Bu sene bahçemde başka önceliklerim vardı, clematislerimi ihmal ettim. Onların güzelce sarmasını sağlayamadım bir de gübre vermeyi ihmal ettim. Sonuç olarak bu sene pek güzel açmadılar ama hepsi açtılar. Yalnız bir tanesi, Clematis texensis 'Princess Diana' clematis mantar hastalığına yakalandı. Önce kararan yaprakları ve dalları temizleyip yakarak mücadele etmeye çalıştım. Bir fayda etmedi. Tamamın kökten beş cm den kestim. İki üç hafta tekrar sürgün verdi. Şu anda iyi gidiyor gibi. Clematis mantarı ile ilgili bildiklerimi bu başlıkta yazmıştım. Sanki burada söylenilenleri yapıp beklemekten başka yapacak birşey yok. Bir de benim dikkatimi çeken piyasa sonsuz çeşitte clematis getirilip satıldı. Bunların bazıları bu mantara karşı dayanıklı olmayabilir. Onun için clematis alırken biraz daha seçici olmak faydalı olur. Bir önerim Royal Horticultural Society (RHS) sitesine gidip RHS'in önerdiği clematisler listesini incelemeniz. Bunlardan da AGM ödüllü olanlarını tercih etmek. Tabii satıcı etiketin üzerinde gösterilen bitkiyi satıyorsa. Ama satıcılara yön verilirse zaman içinde oraya doğru gitmeleri beklenebilir. Clematis konusunda Polonyalılar iyi işler yapıyorlar. Bu siteye uğrarsanız hem yeni güzel çeşitler ve clematisler hakkında bilgiler bulabilirsiniz. İyi, güzel günler dilerim. Selamlar |
1 Eklenti(ler)
Dün Clematisin durumunu incelemek için yanına gitmeden önce bu görüntü ile karşılaşacağımı hiç tahmin edemezdim.
Eklenti 322732 Kendi imkanları(:D) ile tele tutunması da beni ayrıca sevindirdi. Tomurcuk ufak görünüyor ama daha büyüyecek mi yoksa ikinci çiçeklenme dönemi olduğundan küçük mü kalacak, merakla izleyeceğim. |
Alıntı:
Bahçeye alındıktan sonraki ilk çiçeklenmesi olacak. |
2 Eklenti(ler)
Bauhause'dan aldığım ve üzerinde The President yazan clematis açmaya başladı fakat ben emin olamadım. yardımlarınızı rica ederim.
Eklenti 323813 Eklenti 323814 |
Alıntı:
|
2 Eklenti(ler)
Adını yazmıcam artık...:o
|
Alıntı:
sevgili jineop,un verdiği clematise 2günde bir donmuş 3-4 parça buz koyuyorum saksıya.:p şu anda iyi gidiyor. |
1 Eklenti(ler)
Benol Hanım.
Kurudu ama yaprak diplerinden yeşeriyor dediğim Bu sayfada bulunan 3620 nolu mesajda resimlediğim Justanın tam 1 ay sonraki halidir. Eklenti 324035 Üzerinde onlarca tomurcuk var. |
http://i.imgur.com/snEy1.jpg
Sevgili jineop gönderdiğiniz çelikler iyi görünüyormu iyi bakmışmıyım ?kurur gider diye korkuyordum 3çelikden biri boy attı uzadı nasıl sevincik oldum:), diğer 2 çelik yapraklı olarak oldugu gibi duruyor ,yeşil renkleri normalmı,yaprak çıktıkça açık yeşil gibi görünüyorlar. |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 01:48. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025