agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Sarılıcılar (https://www.agaclar.net/forum/sarilicilar/)
-   -   Yaban Asması (Clematis sp.) (https://www.agaclar.net/forum/sarilicilar/4446.htm)

Sevgi 09-05-2013 10:45

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Benol Hazaroğlu (Mesaj 1151709)
Josephine. Muhteşem açtı. Kafes arkasında kaldığı için tek çiçek resimlendi.

Sn. Benol Hazaroğlu; MAŞALLAH çok güzel clematisiniz. Benim bauhaustan aldığım etiketteki katmerli maalesef farklı çıktı. Sizinkini görünce de çok sevdim. Kaçıncı yılı acaba? Ve ne kadar çiçekli kalıyor?

Sevgi ve saygılarımla.

Adalet Yağcı 09-05-2013 10:55

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Jezebel (Mesaj 1151602)
3 aydır yeşil ancak köklendi mi bilmiyorum.
Kökünü açmaya da cesaretim yok, böyle devam edeceğim..

Bence canlı, kök oluşturmasaydı çoktan kururdu yaprakları.
Yine de kökler güçleninceye kadar olduğu yerde bırakın derim, yaz sonunda toprağı ile birlikte esas yerine alırsınız.

Jezebel 09-05-2013 11:08

Sevgili Benol, katlı katsız tüm bitkilerin harkulade.
Güzel bakım ve sevginin sonuçları bunlar.
Beğen tuşu çok hafif kaldı bu güzellikler karşısında sabahtan beri dişimi sıkıyorum yazmıyorum. Dayanamadım;)
Ellerine ve yüreğine sağlık arkadaşım.
Sevgili Adalet hanım, öneri için teşekkürler, hiç oynatmadan sonbaharda başka bir ortama göçüreceğim.:)

Benol Hazaroğlu 09-05-2013 13:18

Sevgili Sevgi,
Josephine geçen sene bitki büyük olduğu için bu mevsimde dipten budanmış halde Almanya'dan geldi. Tabii çiçeklerini geçen sene göremedim. Bendeki ilk senesi hakikaten çok çok güzel.

Sevgili Jezebel, teşekkürler arkadaşım. Bahçem clematis bahçesi oldu diyebilirim. Hala da aç gözlüyüm.
Ankara'daydım fidanlıkta kendimi kaybettim ama yinede 3 clematis aldım.
Biri bu sene yine tek sap tek çiçek verdiği için multi blue diğeri Geçen sene Avrupa çiçekçilikten niobe diye aldığım eflatun katlı açtı diye niobe. Diğeri de bende olmayan
Ville de lyon.

Nevzat 09-05-2013 13:50

1 Eklenti(ler)
Piilu

tturt 09-05-2013 15:57

1 Eklenti(ler)
Clematis Gladys Picard,

Eklenti 401698

tturt 09-05-2013 15:58

2 Eklenti(ler)
Clematis Rouge Cardinal,

Eklenti 401699

Eklenti 401700

tturt 09-05-2013 16:00

1 Eklenti(ler)
Clematis Marjorie,

Eklenti 401701

tturt 09-05-2013 16:01

1 Eklenti(ler)
Clematis Miss Bateman,

Eklenti 401702

tturt 09-05-2013 16:03

1 Eklenti(ler)
Clematis Multi Blue,

Eklenti 401703

tturt 09-05-2013 16:04

1 Eklenti(ler)
Bu Clematis'in ismini henüz öğrenemedim.

Eklenti 401704

Adalet Yağcı 09-05-2013 17:29

Tam clematis mevsimi, verin coşkuyu :)

Benol hanım, ben de sevgili Jezebel gibi Josephine'e hayran kaldım, dönüp dönüp yeniden bakıyorum.
Türkiye'ye neden gelmez bu çeşitlerden anlamıyorum :(

Nevzat bey, sizin Piilu da çok güzel gelişip açmış, çok sağlıklı görünüyor.

Taner bey, Gladys Picard süper, Multi Blue ise zaten hepimizin kalbini çalmış durumda.

Bendeki bazı çeşitler henüz açmadı, Piilu meselâ, Multi Blue, Blue Angel ve Macropetelia(olduğundan şüpheliyim göreceğiz bakalım)tomurcuktalar daha.
Aslında sıralı açmalarını daha çok seviyorum, bahçede her daim bir kaç çeşit açmalı.

Ne dersiniz, Ekim sonuna kadar açacak clematis çeşitleri belirlesek de, Avrupa çiçekçiliğe siparişte bulunsak.
Bauhaus, Akdoğa çiçekçilikten ümidim yok artık benim :(

KAPTANzst 09-05-2013 18:45

Ben bu sayfaya girince kendimden geçiyorum.
Böyle güzellik olurmu :=))

Nevzat 09-05-2013 19:15

Adalet hm, çok güzel fikir ben katılırım:o

Nevzat 09-05-2013 19:40

1 Eklenti(ler)
Renkler çoğalıyor..

Adalet Yağcı 09-05-2013 19:42

Hadi o zaman kolları sıvayalım Nevzat bey :)
Önce Avrupa çiçekçilikten yardım ala biliriz, bize alış veriş yaptıkları sitenin linkini verirler, biz oradan seçimlerimizi yaparız.
Sonra da siparişlerimizi veririz.

Ya da, başka sitelerden seçimlerimizi yapar, bitki isimlerini Avrupa çiçekçiliğe bildiririz.
Ancak, ikinci seçim düş kırıklığına uğratabilir bizi, "şunlar var ama şunlar yok" diye bilirler.
En iyisi ulaşabileceklerimiz arasından seçmek.

Ya da....
Sizler de önerilerinizi sıralayın.

Eser İlhan 09-05-2013 20:07

Geçmiş yıllarda da benzer bir girişim olmuştu. Onun için ayrı bir başlık açılmış ve türler resimlerle listelenmişti. Adını hatırlamıyorum başlığın ama aranabilir, belki hala duruyordur. Hala duruyorsa, ordan da faydalanılabilir belki. Başlık için bakacağım. Bulabilirsem buraya link veririm.

tturt 09-05-2013 22:00

Kesinlikle bizde varız. Yerimiz kalmasada clematis'e yer açarız artık.

Nevzat 09-05-2013 22:01

Önce bu konuya katılımcıları belirleyip, daha sonra cins tercihlerini yapıp o yönde hareket etmek doğru olur sanırım.

Bence olur neden olmasın...

Adalet Yağcı 09-05-2013 22:02

Sanırım İngiltere kaynaklı bir siteydi Eser hanım, Türkiye'ye gönderi yapmadıklarını söyledikleri için vaz geçilmişti diye hatırlıyorum.

Hollanda araştırıla bilir, yabancı dil bilen üyelerimiz yardımcı olurlar.

Adalet Yağcı 09-05-2013 22:04

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Nevzat (Mesaj 1152093)
Önce bu konuya katılımcıları belirleyip, daha sonra cins tercihlerini yapıp o yönde hareket etmek doğru olur sanırım.

Bence olur neden olmasın...

Önce siteyi bulup gözlere bir ziyafet çekelim hele, bakın liste nasıl oluşuyor hızla :)

tturt 09-05-2013 22:28

Sayın Jineop'un 77 ve 78. Sayfalarındaki çalışmaları tür seçmemizde bize yardımcı olabilir.

Nevzat 09-05-2013 22:37

Large Flowered Clematis
bir clematis sitesi.

Adalet Yağcı 09-05-2013 22:59

Link çok güzel, bir de hangi aylarda çiçeklendiğini yazsalarmış.

Eser İlhan 09-05-2013 23:14

Clematiskulturen F.M. Westphal | Ihre Adresse für Clematis

Ara sıra bakıp iç geçirdiğim bir site. Clematisler hakkında detaylı bilgi de veriyor. Yanlış hatırlamıyorsam ben buraya yazıp sordumdu, birsürü gümrük tafsilatı anlatmışlardı ve ben de vaz geçmiştim satın almaktan :(

Bir de bu var :

http://www.baumschule-horstmann.de/clematis-52b.html

tturt 10-05-2013 08:19

Biraz önce aşağıdaki ingiliz sitesinden aşağıdaki clematislerin siparişini verdim. Sitenin Türkiye'ye gönderimi gözükmüyor. Paypal üzerinden ödemeyi credi kartı ile yaptım. En kötü ihtimalle parayı hesabıma iade ederler. Ya da email adresim üzerinden benimle temasa geçerler. O zaman nakliye konusunu konuşmaya çalışırız kendileri gönderemezlerse UPS veya DHL ile adreslerinden aldırmayı teklif ederim. Gelişmeleri sizlerle paylaşırım.

Benimkisi kuyuya taş atmak oldu bakalım taşı çıkartabilecekmiyiz.

Başka bir site ve ebay üzerindende araştırıyorum.

Clematis Choice

Clematis Arabella
Clematis Asao
Clematis cirrhosa Freckles
Clematis texensis Prenses Diana
Clematis viticella Carmencita
Clematis viticella Purpurea Plena Elegans

tturt 10-05-2013 09:08

Ebay'da var olanlar tek satıcıya ait ve sadece ABD'ne satışı var. Diğer sitede benim yukarıda bahsettiğim sitedeki fiyatların üzerinde.

DilekGuven 10-05-2013 09:45

ben de katılırım kesinlikle, günlerdir yabancı sitelere bakıp bakıp iç geçiriyorum...

Adalet Yağcı 10-05-2013 10:10

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi tturt (Mesaj 1152336)
Biraz önce aşağıdaki ingiliz sitesinden aşağıdaki clematislerin siparişini verdim. Sitenin Türkiye'ye gönderimi gözükmüyor. Paypal üzerinden ödemeyi credi kartı ile yaptım. En kötü ihtimalle parayı hesabıma iade ederler. Ya da email adresim üzerinden benimle temasa geçerler. O zaman nakliye konusunu konuşmaya çalışırız kendileri gönderemezlerse UPS veya DHL ile adreslerinden aldırmayı teklif ederim. Gelişmeleri sizlerle paylaşırım.

Benimkisi kuyuya taş atmak oldu bakalım taşı çıkartabilecekmiyiz.

Başka bir site ve ebay üzerindende araştırıyorum.

Clematis Choice

Clematis Arabella
Clematis Asao
Clematis cirrhosa Freckles
Clematis texensis Prenses Diana
Clematis viticella Carmencita
Clematis viticella Purpurea Plena Elegans

Taner bey, daha önce buna benzer bir durum yaşanmıştı, yanlış hatırlamıyorsam Jezebel arkadaşımız alımı İngiliz sitesinden yaptı, ödemeyi kabul ettiler ama bitkiyi göndermediler.

Daha sonra Türkiye'ye gönderimleri olmadığını söyleyip özür dilediler ve ücreti iade ettiler.
Yani aşağı yukarı bu minvalde bir olaydı, ayrıntılar aklımda yanlış kalmış ola bilir.

İnşallah sizin girişiminiz olumlu sonuçlanır da bizlere de bir imkan doğar.

Adalet Yağcı 10-05-2013 12:29

Clematis viticella Purpurea Plena Elegans çok güzelmiş, bundan mutlaka bulmalıyız.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 01:32.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025