![]() |
Multiblue bu fiyata değer.
Hangi sitede satılıyor link atarmısınız? Hediye etmek istediğim bir arkadaşım var da ;) |
Alıntı:
agaclar.net/foruma hoş geldiniz. 45 tl. Multi Blue için bile olsa çok pahalı. Geçen sene Bauhaus'tan 19.90 tl. almıştım, biraz sabrederseniz şu sipariş işini halledelim siz de Multi Blue istersiniz Gönül hanımdan. Bauhaus'tan aldığımız clematisler hep etiketi ile aynı çıkıyordu ama bu sene aldığımız bitkiler hemen hepsi yanlış çıktı, üzerinde iri çiçekli olduğu yazan etiketli bitkiler minik çiçekli montana türüydü çoğunlukla. Bu yüzden Gönül hanıma sipariş vermek istedik. Ya da, sevgili Güler'in dediği gibi Akdoğa çiçekçilik ile irtibat kurulur. Tabii etiket garantisini vere biliyorsa. |
Alıntı:
|
Herkes Multiblue diyor ancak adres vermiyor, hedef göstermiyor.
Resim de yüklenmediği sürece bunlar pek inandırıcı gelmedi bana;) Nerede hani Multiblue? |
Alıntı:
|
Sevgili Adalet, benim zaten Multiblue'm var.
Hem 9 adet Clematisi 32 lira gibi komik bir paraya Trabzondan arkadaşımız aracılığı ile almıştık. "Hani nerede" demem, hani nerede kim satıyor, 3 lira 5 lira kaç ise alayım, adres verin, de arkadaşımı sevindireyim demek istedim ;) Ben de çok seviyorum, bir türlü çelikten başaramadım çoğaltmayı, canlısını arıyorum. Bir kişiyi mutlu etmek için 45 lira çok para değil :) |
Alıntı:
Bahçemizden |
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Bu clematis'i hala netleştiremedim. Clematis White Swan olabilir mi diye şüpheleniyorum. Tomurcuk halini de görmediğimden emin olamıyorum.
Hafta sonu çekilmiş son fotoğrafı. Eklenti 404088 |
1 Eklenti(ler)
Komşuma da bu aşkı bulaştırmıştım. On da açan Clematis.
Rengi kırmızıya yakın pembe. Jineop olsa ismini söylerdi. |
1 Eklenti(ler)
Sevgili Jezebel,
artık arama. İstanbul yolcusu. |
5 Eklenti(ler)
Arkadaslar, ekledigim fotograflari dun buradaki bir parkta cektim.
Hangi tur Yaban Asmasi olduklarini bilmiyorum ama mutlaka bu konuda uzman olan arkadaslar, bir bakista turunu anlarlar diye dusunuyorum :) |
5 Eklenti(ler)
Buda beyaz renklisi :)
|
3 Eklenti(ler)
1. ve 2. fotograf ayni Yaban Asmasi, 3. fotografdaki farkli bir turu sanirim.
|
Çok güzel, harika görünüyorlar.
Yanılmıyorsam türü Montana Rubens. |
Ben mesajımı yazıncaya kadar siz 3226 nolu mesajı paylaşmışsınız.
O mesajdaki 1. ve 2. fotoğrftakiler farklı bir tür, Macropetelia ola bilir. Diğer fotoğraftakiler Montana türü demiştim. |
Sayin Adalet Yagci, verdiginiz bilgiler icin cok tesekkur ederim.
Yaban Asmasina karsi yeni yeni ilgi ve merak duyuyorum, ne cok turu varmis. Gercektende cok guzeller...:) Saygilar... |
1 Eklenti(ler)
Sioboldii beni tam açınca görün diyor.
|
1 Eklenti(ler)
Josephinenin tam açmış hali.
|
1 Eklenti(ler)
Açmamış hali.
|
Alıntı:
|
Sayın Benol hanım,
Clematislerden bu dönemde gölge yerde ve nemini koruyacak şekilde olursa yeni sürgünlerden çelik alınıp köklendirildiğini duydum. Mümkünse katmerli olanlardan veya sürgün büyümesi yeterli olanlardan size zahmet olmayacaksa bizim için deneyebilirmisiniz. Forumda arkadaşımızın birisi Yalova'dan bir firmanın iletişim bilgilerini yazmış telefonla kendilerine ulaştım ne yazıkki kargo ile göndermeyi kabul etmiyorlar. Umarım birgün bizlerde bahçelerimizde bu güzellikleri yetiştirme mutluluğuna erişiriz. |
Alıntı:
Cok tesekkur ederim. Evet Sayin Adalet Yagci da Sizin dediginiz gibi, turunu Clematis Montana olarak aciklamisti. |
Alıntı:
|
Alıntı:
bunuda bilmiyordum, sagolun sayenizde ogrenmis oldum. Sizce cicegi daha uzun sure dayanabilen bir turu varmi acaba? Bu konudada aydinlatirsaniz cok sevinirim. |
Alıntı:
Sayın smnunal, Ne kadar çok isterim çelik tutturup da sizlere dağıtabilmek. Sürekli deniyorum ama tutmuyor. Martta hepsini budadım kaptana verdim. Kendime de çelik yaptım, pet sera yaptım yok tutmadı hiçbiri. Bu sene çiçekler geçince dal yatıracağım yine. Bir tek onda başarılı oldum. Sevgilerimle. |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Sayin Adalet Yagci, Sayin s-bilge,
Verdiginiz bilgiler icin cok tesekkur ederim :) Bu guzel Yaban Asmasi turlerinden ben de yetistirmek istiyorum. Okadar guzeller ki, butun turlerinden alip koleksiyonunu yapasim geldi :) |
5 Eklenti(ler)
İki ay önce Clematis Jacmanii 'den aldığım çelikler köklenmiş.
Eklenti 405130 Eklenti 405131 Eklenti 405132 Eklenti 405133 Eklenti 405134 Çelikler rastgele bir daldan alınmıyor. Çatal yapan dallardan bir dal feda edilip, köklenecek dip kısım T şeklinde olduktan sonra dikiliyor. Kalın odunsu gövdenin dallarından daha kolay kökleniyor. Yeşilimsi narin gövdeden tutma şansı az. Köklendirme hormonu olarak 5 TL'ya aldığım bitki gelişim düzenleyiciden bir bardak suya bir damla koymuştum. Toprak olarak %60 perlit, %40 torf karışımı kullandım. Nasıl çelik alınacağını bu videodan öğrenmiştim: Taking Stem Cutting of Clematis - YouTube |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 00:38. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025