![]() |
Sevgili Tura,
Hagley Hibrit çok iyi görünüyor. Siyaha yakın renkte olan hangisi? |
1 Eklenti(ler)
İlk göz bebeğim Jackmanii, nasıl sarıldıysa kendine kalp şekli vermiş:D
|
Sitenin ilk tutan clematis çeliklerinin ikincisi açtı. İlki Jackmaniiymiş, çok sevdiğim karşı komşumun bahçesine kendi ellerimle götürdüm. İkincisi John Paul2 'miş. Nasıl sevindim anlatamam. Onu bana clematisleri sevdiren, illa al diye tutturan çok sevdiğim Adalet Ablama hediye etmek istiyorum. Jackmaniiyi yerinden sökerken gördüğüm köklenme karşısında çok şaşırdım. Çok güçlü, büyük kök yapısı var. Çok güçlü bitkiler.
|
Alıntı:
yeşil ellerinize sağlık...Bizleri umutlandırıyorsunuz, ileriye taşıyorsunuz... Saksıya havai daldırma (pardon basit daldırma, sevgili jezebel kızmasın...:D) yönteminiz de zeka dolu... Bende C.montana rubens var. Teşekkür ederim. Eminim bir başka bahçede yerini bulacaktır. Alıntı:
Alıntı:
|
Aşağıdaki linkte J. van Zoest Fidanlığı'nın yeni tanıtım 2011 model clematisleri var.
http://www.clematisinfo.nl/1024_768/ |
1 Eklenti(ler)
|
Sevgili SDurul,
çok güzel, takip eden çiçekler katmerli olabiliyor. Sevgiler... |
1 Eklenti(ler)
İngiltere'nin güneyinde bir kasabada kaldırım kenarında rastladığım bir dost: Sokak Clematis'i...
Yakında bizim çiçeklerin uçuşan tohumları bu tür sürprizler yaparsa şaşmayalım:) |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Merhaba,
bizler diblerini güzel kapattığımız için haliyle uzak noktalarda rastgele çimlenmelere kalıyor iş. Durandii pek güzelmiş. Yerinden söküp bahçeye atmak geliyor insanın içinden:o |
[QUOTE]lir... Yerinden söküp bahçeye atmak geliyor insanın içinden...[QUOTE]
Kazara tohumdan yetişmiş olması konusunda şüphelerim var... Ülkenin İngiltere olması (çiçeğe böceğe bulamış kişi sayısı çok fazla), clemtisin durandii olması (en dayanıklılardan birisi) nedeniyle bu işte bir hayırsever parmağı var gibi geldi bana... |
[QUOTE=drhegeli;840905][QUOTE]lir... Yerinden söküp bahçeye atmak geliyor insanın içinden...
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
|
Sıcaktan yaprakları kavrulmuş gibi görünüyor. Benim güllerde de aynı problem var. Açar açmaz uçları yanıyor.
|
Alıntı:
|
Clematis
1 Eklenti(ler)
Ebaydan komşumun kızı vasıtasıyla istedim. 5 günde geldi. Büyüklüğü 25cm.
|
1 Eklenti(ler)
Starlight.
|
Alıntı:
|
Alıntı:
aşırı rüzgarlarda iyi tespit edilmediyse, sağa sola çarpıncada bu şekilde olabiliyor. Yani benimkilerde öyle olduğunu düşünmüştüm. Sevgiler, selamlar. |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
2 Eklenti(ler)
Clematis 'Warszawska Nike' Eklenti 237387
Ve yakın çekim stamenleri....Eklenti 237388 Etrafta görülen beyaz tanecikler toz değil polen... |
2 Eklenti(ler)
45 gün kadar önce yurtdışından yaklaşık 80cm ve üzeri çiçekli olarak aldığım clematislerimin bazıları tekrar çiçeklendi. Daha kolay taşıyabilmek için topraklarını yıkayıp, 20-30 cm'ye kadar budamıştım. Şimdiki boyları 1m cıvarında...
Clematis TEMPTATION 'Zotemp' Eklenti 237390 Clematis 'Fascination' Eklenti 237391 |
1 Eklenti(ler)
Hadi bunu tanıyın bakalım...
(Dikkat, tuzak sorudur!) |
Sevgili dregeli
Clematis 'Fascination' çok güzelmiş. Onlarca clematis içinden neleri aldığınızı çok merak ediyordum:o Sanırım resimdeki de Jackmanii'nin albinolu hali :cool: |
Alıntı:
|
İngiltere.
|
2 Eklenti(ler)
|
2 Eklenti(ler)
Bu da benim clematisim The President..Boyun küçük ama çok çiçek verdi..Hemen yanındaki Ville De lyon Fakat boyu kocaman oldu bir tane bile açmadı :((
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 15:33. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025