agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Sarılıcılar (https://www.agaclar.net/forum/sarilicilar/)
-   -   Yaban Asması (Clematis sp.) (https://www.agaclar.net/forum/sarilicilar/4446.htm)

Sevgi Durul 24-03-2012 16:02

1 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi SDurul (Mesaj 929438)
Benim clematislerim henüz uyanamadı. Bu normal midir? Cevap için teşekkürler.:)

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi jineop (Mesaj 929447)
Soğuk bölgelerde uyanma daha geç oluyor. Bahçede güneş gören bölgedekiler 2 hafta önce uyanmaya başladı. Gölgede kalanlar ancak yeni uyanıyorlar. Yine türüne göre değişiyor. Örneğin Jackmanii geç uyananlardan. 1 hafta sonra eminim sen de sürgünleri göreceksin. Sevgiler.

Sevgili Jineop, Jackmani uyanmaya karar vermiş.:)

Eklenti 276007

Orhan Özbilgiç 24-03-2012 16:17

2 Eklenti(ler)
Bauhaus' ta benim almadığım Montana 'Rubens'i araştırdım. Aslında çok güzel bir cins. Çok hızlı büyüyor, bol çiçekli, bazı kaynaklara göre kokulu.

Ammaaaa...Nisan-Mayıs aylarında çiçekleniyor.

Hadi mayıs için birşey diyemem ama genellikle nisan ayını İstanbul'da geçirdiğim için, bana göre değil.

Arzu edenlere...Marmara forum Bauhaus' ta hala birkaç tane var.;)

Eklenti 276009

Eklenti 276010

gultar 24-03-2012 19:04

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi camcif (Mesaj 930361)
Clematis için bugün öğle tatilimi baumax ta geçirdim.Ama maalesef sonuç hayalkırıklığı.Bırakın Clematis i doğru düzgün çiçek kalmamış **** baumax a bahar gelmemiş demek daha doğru olur sanırım.Daha önce beğenerek ve seçim yapmaya çalışarak gezdiğim bahçeleri bu sefer o kadar boş ve ıvır zıvır doluydu ki anlatamam.izmir de oturanlar Baumax marketi çiçek ve bahçe alışveriş listenizden çıkarabilirsiniz emin olun :(

Çok doğru bir teşhis! Bu güne kadar Baumax'tan beğenip te hiçbir bitki alamadım. Aradığım yoktu, olanlar da solmuş , susuzluktan kurumuştu.

jineop 24-03-2012 19:48

Bu sene 3. sezonu olacak olan Clematis macropetalanın çiçeklerini görmek nasip olmamıştı. Etiketinde Clematis macropetala 'Markham's Pink' yazıyor. 1. grup budanmayı sevmeyenlerden. Dal yapısı, yeni sürgünlerdeki yaprak yapısı montanaya çok benziyor. Umarım yine etiket hatası yoktur. Şu an tomurcuklar içinde, montana da tıpatıp aynı. Tek tesellim iki karış montanalarım bile çiçek açmış olması. Meraklı bir bekleyiş var:(

jineop 24-03-2012 20:39

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi senemr (Mesaj 930595)
bende bugün bauhause'dan piilu clematis aldım, çiçeği çok güzel görünüyor ama hangi aylarda açtığını bilmiyorum üzerinde yazmıyor. İlk clematisim, umarım o güzel çiçeklerini görebilirim.

Clematis Piluu, erken büyük çiçekli grubtan. Ağaç büyüklüğü ve çiçek büyüklüğü erken büyük çiçekli grubtan olmasına göre çok büyük değil. Ama çiçeklenmesi çok yoğun, ve genellikle katlı. Bazen 3-4 katlı olabiliyor. Çiçeklenme süresi çok uzun değil. Ortalama 30-45 gün. Bazı türler nerdeyse bahar ve yaz boyu sürekli çiçekli. Örneğin W. Nike...
Burada http://www.agaclar.net/forum/sarilicilar/4446-59.htm geçen seneki çiçeklerini görebilirsiniz... Gözalıcı olup iyi bir seçim yapmışsınız.

denizakvaryumu 26-03-2012 21:36

CLEMATIS - GOLDEN TIARA

CLEMATIS - GOLDEN TIARA

Bauhausun Hollandalı tedarikçilerinden...siteden bu anlaşılıyor. :)

Golden tiara da muhtemel gelecek clematis olabilir...son 3-4 senedir hep aynı clematisleri getirmekten Buhaus da bıkmıştır...:)

zencefil cicegi 27-03-2012 12:48

4 Eklenti(ler)
bende bugün markette 2 euro gibi harika bir fiyata bu clematisleri gördüm ve iki tane aldim insallah güzeldirler.

ciceksever70 27-03-2012 21:34

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi zencefil cicegi (Mesaj 931988)
bende bugün markette 2 euro gibi harika bir fiyata bu clematisleri gördüm ve iki tane aldim insallah güzeldirler.

Sanirim hagley hibrit denilen cins. Gecen yil ben de almistim merakla cicegini bekliyorum.

jineop 28-03-2012 06:16

Fotograftaki kesinlikle montana türü ama alt resimdeki canlı yapraklar ve tomurcuk şekli kesinlikle montana değil.

jineop 28-03-2012 06:18

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi ciceksever70 (Mesaj 932320)
Sanirim hagley hibrit denilen cins. Gecen yil ben de almistim merakla cicegini bekliyorum.

Geç çiçeklenenlerden en erken Temmuzu beklemek gerek:o

Jezebel 28-03-2012 18:19

2 Eklenti(ler)
İlk Clematis açtı.

Eklenti 277355

Eklenti 277354

Hediye eden arkadaşımıza minnettarım.:p

Orhan Özbilgiç 29-03-2012 12:04

1 Eklenti(ler)
Bu gün bunu aldım!

Eklenti 278107

Net' te araştırdım.

2,5-3 metre boylanıyor.
İri çiçekli.
Haziran, temmuz, ağustos ve eylül, çiçeklenme dönemleri olarak belirtilmiş.

canannuman 29-03-2012 12:47

Aldığımın biri montana rubbens Sanırım baharda açacak
Diğeri bauhaustaki kırmızı bakıp düzeltecem sanırım yaz ve sonrası
Birde mor katlısıMulti blue. Acaba o ne zaman açar.
3'ü birlikte güzel durur bir güzel sarmaşık gül bulsam çevreleyip ekeceğim hepsini inşallah. Olmaz ise önden clematisleri ekerim torbanın içinde saksıdalar bir haftada 50 cm e yakın boy attılar. İnşallah ekeceğim yere giderim bu haftada hallederim onları çok üzgünüm zaten savaşta arkadaşımı bırakmışım gibi hissediyorum Bauhausta beyaz ile sade mor da vardı alamadım hepsini. Neyseki bu üç güzeli edindim.
Tavsiyeler için çok teşekkürler.

jineop 29-03-2012 12:57

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Orhan Özbilgiç (Mesaj 937093)
Bu gün bunu aldım!

Eklenti 278107

Net' te araştırdım.

2,5-3 metre boylanıyor.
İri çiçekli.

Kendinize güzel bir doğum günü hediyesi almışsınız. Burada her ne kadar pembe gibi çıkmışsa da görüntüsü böyle Clematis - Galeri - agaclar.net :p

Adalet Yağcı 29-03-2012 14:03

Orhan bey, çok isabetli bir şey yapmışsınız, erkenci clematisler bize göre değil aslında, biz onu görmeden çiçekleri bitiyor.
Çok beğendim, bol çiçek görür bizlerle de güzel görüntülerini paylaşırsınız inşallah.

Jineop'cuğum, Orhan beyin John Paul ıı si resmen pembe, düşünsene, bu renk açarsa, beyazı ile birlikte diktiğimizde manzara nasıl olur.

jineop 29-03-2012 14:19

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Adalet Yağcı (Mesaj 937172)
Orhan bey, çok isabetli bir şey yapmışsınız, erkenci clematisler bize göre değil aslında, biz onu görmeden çiçekleri bitiyor.
Çok beğendim, bol çiçek görür bizlerle de güzel görüntülerini paylaşırsınız inşallah.

Jineop'cuğum, Orhan beyin John Paul ıı si resmen pembe, düşünsene, bu renk açarsa, beyazı ile birlikte diktiğimizde manzara nasıl olur.

Haklısınız bu pembesi, benimkinin gölgede kalan kısımları uçuk pembe oluyor. Beyaz ve pembe olarak çeşitleri varmış. Şimdi bir tane pembesini almadığıma pişman oldum.:(

ilknur aşık 29-03-2012 14:52

Bende bu hafta miss bateman ve montana rubens ile clematisçiler kervanına katıldım. Çoktandır istiyordum, ama bulamıyordum. Seçtiğim için değil sadece bu türleri bulabildiğim için.. 1.sayfadan okuma çalışmaları da başladı tabii...

jineop 30-03-2012 13:23

Orijinal Mesaj Sahibi kartal124
Sayın jineop,
Clematislerinizin olduğunu sayfanızı takip ettiğim için biliyorum.İzin verirseniz bir sorum olacak.Bendede 4 ayrı clematis var.1 ay kadar oldu alalı.Hızla büyüyorlar.Bu gün saksılarını değiştirdim.150 cm.lik çubuklar diktim saksılarına.Sorum şu:Clematisler kendiliğinden çubuğa sarılabiliyorlar mı?Yoksa sürgün uçlarından iple bağlayıp ipin diğer ucunu da bir yere bağlamak mı uygun olur? Ya da hiçbir yere bağlamayıp kendi hallerine bırakayımda yerlerde sürünsünler mi?
Selamlarımla.

Sorunuzun cevabı tabi ki destek şart. Sarılabilecekleri yer varsa tutunup ona sarılıyorlar özellikle bağlamanız gerekmiyor. Türüne göre bazı clematis bir mevsimde metrelerce büyüyebiliyor. 1.50 cm lik 4 tane çubuğu saksının 4 yanına koyarsanız, arada sizde yönlendirme yapmak şarttıyla bitkinize yeterli tutunacak yer sağlayabilirsiniz. Baktınız çok büyüyor, üst üste dolandırmak istemiyorsanız ve yeriniz müsaitse çubuklara astığınız iplerle yukarıyada çıkabilir. Ama ilk senesinde çok fazla uzamayacağından yeterli olacaktır diye düşünüyorum.

Eser İlhan 30-03-2012 13:51

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Orhan Özbilgiç (Mesaj 937093)
Bu gün bunu aldım!

Her yeni clematis alana aynı soruyu soruyorum bu aralar ama;); Orhan Bey, bu güzel bitkiyi nerden aldınız ???

Orhan Özbilgiç 30-03-2012 17:29

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Eser İlhan (Mesaj 937674)
Her yeni clematis alana aynı soruyu soruyorum bu aralar ama;); Orhan Bey, bu güzel bitkiyi nerden aldınız ???

Eser Hanım;
Bu sene, tüm Clematisleri Marmara Forum Bauhaus' tan aldım. Son aldığım bir tane idi.
Diğer Bauhaus' lara bakmaya değer. Belki oralarda olabilir. Çünkü diğer çeşitlerden yeterince var. Umarım bulursunuz.

jineop 31-03-2012 09:46

2 Eklenti(ler)
Armandii apple blossom elma çiçeklerini belirginleştirdi. 1. yılında çeliğimdeki görüntü. Bu sene 2. yılına geçen ona yakın çeliğim var. Bu çeliklerin hangisine ait olduğunu bilmiyorum. Merakla çiçeklerini bekliyorum.

kılıç 02-04-2012 15:57

5 Eklenti(ler)
Canım Arkadaşım sayesinde sahip olduğum bu güzellikler aslıda cumartesi günü geldi ama benim manisadan misafirim geldiği için bu güzellikleri seyretmeye ve size göstermeye zamanım olmadı ama şimdi tadını çıkarma zamanı. Kendimi zengin hissediyorum.
Bahceye gelecek ilkbaharda geçirmeyi düşünüyorum inşallah ozamana kadar balkonumu severlerde güzel gelişirler..

Nevzat 03-04-2012 07:01

1 Eklenti(ler)
Geçensene diktiğim armandi'nin ilk çiçekleri.

jineop 03-04-2012 13:11

2 Eklenti(ler)
Apple Blossom:p

sarigoz 03-04-2012 13:24

Sayin jineop,Clematis lerinizin Masallahi var..

Adalet Yağcı 03-04-2012 13:27

Vay vay vay!!!
Ne de güzel açarmış :)

Armandii ile Apple Blossom çok benziyorlar, sadece çiçek taç yapraklarının biri sivri diğeri yuvarlak.
İkisi de çok güçlü bitkiler, yoğun açmaları çok güzel, insanı doyruyor.
Açma dönemleri de aynı, ikisi de armandii sonuçta.

iris41 03-04-2012 21:12

Benim multi buluede 3 tomurcuk var sadece

gilan 03-04-2012 21:37

Apple Blossom da Armandii kadar kokulu mu?

jineop 04-04-2012 12:57

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi gilan (Mesaj 940165)
Apple Blossom da Armandii kadar kokulu mu?

Eğilip koklayınca hoş bir kokusu var. Henüz çok yoğun çiçeklenmediği için uzaktan duyulmuyor olabilir. İlerleyen zamanda tekrar sorunuzu cevaplıyacağım. Sevgiler...

sevim4 04-04-2012 15:04

5 Eklenti(ler)
Sevgili jineop,geçen seneki clemadisler.
Eklenti 279730
Eklenti 279731
Eklenti 279732
Eklenti 279733
Bu da benim çeliklediğim clematis.;)
Eklenti 279734

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 17:27.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025