agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Sarılıcılar (https://www.agaclar.net/forum/sarilicilar/)
-   -   Yaban Asması (Clematis sp.) (https://www.agaclar.net/forum/sarilicilar/4446.htm)

Orhan Özbilgiç 07-04-2012 11:20

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Jezebel (Mesaj 942266)
Arkadaşlar, clematisler sarıldıkları ağaçlara zarar verirler mi?
Dipten yeni süren Clematis Jackmanii 'm elma fidanıma sarılmaya başladı.
Zarar verecekse baştan sökeyim mi:confused:
Saygılar.

Sayın Jezebel;

Murat Plevneli' (Bahçevan)den alıntıladım!

... Bence dilediğiniz ağaca Clematis sardırabilirsiniz.

Clematislerin sarılmak için en sevdikleri bir diğer bitkide sarmaşık güller, bu bitkiyle mükemmel gelişiyorlar. Çiçekler türüne göre 2,5 ya da 25 cm. arasında değişiyor. Yalnız hiç unutmayın, genel kural: Clematisler’in tepesi güneş, dip kısmı hep gölgede olmalı’dır!

Clematisler kışın yaprağını döküp dinleniyor, yaseminin aksine hiç ağırlığı yok, ağaçlara zarar vermezler!...

ciceksever70 07-04-2012 11:31

3 Eklenti(ler)
Gecen yildan beri cicegini bekledigim armandii nihayet acti!!! Hafif cok tatli bir kokusu var. Beklemeye degdi.

Jezebel 07-04-2012 11:35

Teşekkürler Orhan bey, görüntü çok hoş olacak biliyorum;)
Bıraktım o zaman sarılsın dilediği gibi.

jineop 07-04-2012 11:52

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Ayşiş (Mesaj 942001)
İkinci resimdeki çelikler kuru gibi, 1 ile 3. resim aynı çeliğe ait, 4. resimdeki çelik ise güzel olan yapraklarını kurutmaya başladı. Ne diyorsunuz ümit var mı? Yoksa konuşmak için daha erken mi?

Hepsinde ümit var, yeter ki dokunmayın onlara:o

nurcanaybay 07-04-2012 14:16

Bu konuda tecrübeli değilim ama clematisler'in gül'e sardırmak sakıncalı olabilir diye düşünüyorum.Gül'ler pek çok hastalığa maruz kalıyor.Bitidir pasıdır derken düzenli ilaçlamamız gerekiyor.Bu hastalıklar clematis'e de bulaşır mı bulaşmasa bile gül için kullanacağımız ilaçlardan zarar gelir mi ?

Benim okuduğum yazılardan birinde passiflora ile dikilmesi öneriliyordu.Tecrübelerimizle birlikte doğru olanı bulacağız ,zamanla :)

Adalet Yağcı 07-04-2012 14:33

Yabancı sitelerde(Baldur Garten)hep güle sardırılması böneriliyordu, ama gül çabuk bitleniyor, özellikle nemli havalarda ve çok sulanınca.
Bu durumu kontrol edilebilirse güllerle çok güzel geçinir.

Böyle

ciceksever70 07-04-2012 15:05

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Adalet Yağcı (Mesaj 942405)
Yabancu sitelerde(Baldur Garten)hep güle sardırılması böneriliyordu, ama gül çabuk bitleniyor, özellikle nemli havalarda ve çok sulanınca.
Bu durumu kontrol edilebilirse güllerle çok güzel geçinir.

Böyle

Bakimi ve ilaclamasi zor olur diye ben de güllerle dikmeye cesaret edemiyorum ama passiflora ile iyi gecindigini söyleyebilirim.

Adalet Yağcı 07-04-2012 15:24

Ben girişteki sarı gülümün yanına iki tane diktim, biri montana diğeri John Paul dü yanlış hatırlamıyorsam.

Sarı gülüm açtığında beyaz ve pembe de eşlik edecekler, merakla bekliyorum manzarayı :)

cemo 07-04-2012 18:45

Gül dibine 2 şer clematis dikmiştim, 2 yıldır bir sorun yaşamadım. Mutlu mesut yaşıyorlar. (Gülleri ilaçlıyorum.) Bir tanesini yaprak dökmeyen yaseminin dibine dikmiştim. Dolanıp duruyorlar birbirine:)

Hülya 07-04-2012 19:36

Ben de güllere sarılmış clematisler gördüm.Çok beğendim.Bahçemde uygulamayı düşündüğüm ilk çiçek düzenlemesi olacaklar.

Sarmaşık güller balkonda hazır bekliyor. :)

Burada

ne güzel clematisler var.
Hangi cins,hangi gülle yakışır resimlerini görmek mümkün.

Hülya 07-04-2012 19:41

Fiatları da ne kadar uygun. 3,80 €

Bunu beğendim.

dünyam1 07-04-2012 20:06

ben de beğendim.:D

elifnaz 07-04-2012 20:56

Nihayet çok beğendiğim bu sarmaşığı bugün Bauhaus' da gördüm ve 2 adet aldım.Biri mor (Warszawska nike) ve diğeri beyaz(Gladys picard) Umarım sorunsuz bakabilirim çok narin duruyorlar. İkisini aynı saksıya eksem bir sorun olur mu acaba?

Bir de bu iki cinsin budanmasını bilen var mı acaba ben araştırıyorum ama pek anlayamadım.

Nevzat 07-04-2012 21:19

Bence Clematis güle sardırılmamalı, dikensiz falan başka bir bitki olabilir belki.

Sevgi Durul 07-04-2012 22:33

1 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi SDurul (Mesaj 939574)
Sevgili Füsun hanım,

Piilu nazlı bir tür sanırım. Benimki de uyanmadı, sabırla bekliyorum.:)

Nihayet bugün fark ettim ki Piilu uyanmış.;) Tabii çok sevindim.:p

Eklenti 280590

Hülya 07-04-2012 22:39

Clematis ve gül . Birlikte

Bu

Burada pembe güllerle,mor clematis,

Ve bu resimlerdeki gibi bir görüntü çok hoş bence. :)

Aynı renkler birlikte de güzel

Renk ve çeşit ne çok

nurcanaybay 08-04-2012 16:42

Haydi hepsinden getirtelim :))

Hülya 08-04-2012 17:03

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi nurcanaybay (Mesaj 942961)
Haydi hepsinden getirtelim :))

Tam biz bitki delilerine göre :) Getirtelim...... De.. nereye dikelim..Sokaklara filan dikeriz :D
Adını da bitki delileri sokağı ,koyarız.

İstanbullu arkadaşların alıp,resimleri forma yüklediklerini gördükçe imreniyorum.Bu mesajdan önce berrib hanıma benzer bir mesaj yazmıştım.Dün İzmir'deki sera ve çiçek marketleri gezdim, malesef hiç birinde yoktu.

Kalkıp İstanbul'a mı gitsek ????

nurcanaybay 08-04-2012 17:30

Ben de Urla'ya gidip sordum ,nafile çabalıyoruz :))

Eser İlhan 08-04-2012 17:59

4 Eklenti(ler)
Bu hafta sonu Beylikdüzü Baushaus'a gittim. Bir sürü yeni clematis gelmiş. Çok çeşit var, ama küçükler ve Bauhauslarda hep olduğu üzere hızla kötüleşmekteler. Fiyatları da ilk partiye göre biraz yükselmiş; 11.90 olmuş.
Yine de iki tane aldım.
Bahçemde ilk açan clematisler C. armandii'ler. Kışın çok rüzgar aldılar ve yaprakları epeyce yıprandı. Yine de C. armandii üst balkona kadar tırmanmayı başardı ve demiri yakaladı. Boyu uzun ama gövde çoook ince. Umarım bu yaz ona iyi bakabilirim de biraz dolgunlaşır.
Clematis armandii appleblossom ise henüz küçük ama yine de beni çiçekleriyle sevindirdi. Her ikisi de muhteşem kokuyor..
Resimlerini ekliyorum ;)

Eklenti 280954

Clematis armandii çiçekleri :

Eklenti 280955

ve apple blossom :

Eklenti 280957

Eklenti 280956

Eğer bu sene de armandii bulabilirsem öndeki verandaya da bu sarmaşıktan sardırmayı düşünüyorum. Orada daha iyi gelişebileceğini tahmin ediyorum. Hem daha korunaklı hem de daha güneşli..

Jezebel 08-04-2012 19:57

3 Eklenti(ler)
Bir clematisimi kızılcık ağacının dibine diktm.
Bol yapraklı bu bitkiye sarılması clematise ihtiyacı olan serinliği verecektir.
Kızılcığa pek hastalık ve zararlı uğramaz o yönden de emniyette sayılır.
Multiblue gün sayıyor;)

Eklenti 280993

Eklenti 280994

Eser hanım Allah nazardan saklasın, bir de beğenmiyorsunuz ya,
beğenmediklerinizi İzmire gönderin;)

Eklenti 280995

...

Aysis 08-04-2012 20:08

Ah Ah Şu İzmir de herşey var Clematis yok ne yapsaka acaba.?

İstabulda yaşayanları bu yüzden resmen kıskanır oldum.

Sağ olsun Jineop çelik gönderdi inşallah tutar da İstanbulluları kıskanmaktan vazgeçerim..

feriha 08-04-2012 20:39

1 Eklenti(ler)
Etiketinde Montana 'Rubens' yazıp pembe renkli çiçek beklediğim clematisim beyaz açtı.
Bauhausta son günlerde satılan clematislerden.. Bu türden clematisi olan arkadaşlar çiçek renginiz pembe mi acaba?

Eklenti 281017

Adalet Yağcı 08-04-2012 20:40

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Ayşiş (Mesaj 943052)
Ah Ah Şu İzmir de herşey var Clematis yok ne yapsaka acaba.?

İstabulda yaşayanları bu yüzden resmen kıskanır oldum.

Sağ olsun Jineop çelik gönderdi inşallah tutar da İstanbulluları kıskanmaktan vazgeçerim..

Sevgili dostlar, İstanbul'da hemen herkesin bir akrabası, arkadaşı ve ya tanıdığı vardır.
Ayrıca site üyelerimizden kendi aracı ile gitme imkanı olanlar, zamanı müsait olanlar yardımcı olacaklardır.

Ben ilk clematislerimi Fidanistanbul firmasından istedim, kargo ile geldi, ödemeyi P.Ç. hesabı ile yapmıştım.
İlk gelenler kargoda saksıları kırık çıktı, ben de fotoğraflayıp kendilerine bildirmiştim.
Bir hafta içinde yenilerini gönderdiler, ilk gönderdiklerini de bana bıraktılar :)

Eser İlhan 08-04-2012 20:55

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Jezebel (Mesaj 943040)
Eser hanım Allah nazardan saklasın, bir de beğenmiyorsunuz ya,
beğenmediklerinizi İzmire gönderin;)

Sevgili Jezebel, beğeniyorum Clematislerimi, nasıl beğenmem;) Gözlerinin içine bakıyorum iyi olsunlar diye...
Ben geçen yıl yanlış yere dikmişim onları. Hem destek zayıf hem de çok rüzgara açık bir yer oldu. Çiçekleri bitince değiştirecektim yerlerini. Ama yağmur zincirinden tırmanarak taa üst balkona ulaştı. Şimdi de kıyamıyorum budayıp yerini değiştirmeye. Ne yapsam diye kara kara düşünüyorum :(

bettyycim 08-04-2012 21:04

2 Eklenti(ler)
Bu da benden çok tatlı şekerli bir kokusu var, rengide uçuk pembe Montana Fragrant Spring ;)

Orhan Özbilgiç 08-04-2012 21:17

[QUOTE=feriha;943073]Etiketinde Montana 'Rubens' yazıp pembe renkli çiçek beklediğim clematisim beyaz açtı.
Bauhausta son günlerde satılan clematislerden.. Bu türden clematisi olan arkadaşlar çiçek renginiz pembe mi acaba?

Gerçi bende bu cins yok ama...
Tam güneş sevdiği belirtiliyor. Yeterli güneşlenme yoksa, renklenememiş olabilir mi acaba?
Birde hafif kokulu söyleniyor. Kokuyorsa doğrudur!:confused:

feriha 08-04-2012 21:49

Orhan Bey, şu saatte yapılan teste göre kokusuz.. Hafif vanilya kokusu yok.
Bitki terasta güneş altında ama mevsim olarak ne kadar olabilirse..
İlerleyen zamanlarda takip edip paylaşacağım..

Teşekkürler.

Hülya 08-04-2012 22:40

Rengi güzel

Birlikte de güzel olmuş.

.......

canannuman 09-04-2012 09:13

The presedent (Mor yalınkat resimli)
Jaun paul II (Beyaz üzeri açık penbe resimli)
3 tane clematisime ilaveten 2 adet daha aldım ayrıca 3 tane de sarmaşık gül aldım. Onlarla birlikte ekmeyi planlıyorum. Yalnız bayağı yapraklanıp uzamışlar 2 kat olmuş clematisler malum dalları ince desteksiz olunca aşağı inmiş. Şimdi acaba kırıp daldırsammı ekerken yoksa desteğe bağlayıp bekleyeyimmi kıvrımlı yeri düzelsin diye. Ne önerirsiniz.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 18:54.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025