agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Sarılıcılar (https://www.agaclar.net/forum/sarilicilar/)
-   -   Yaban Asması (Clematis sp.) (https://www.agaclar.net/forum/sarilicilar/4446.htm)

Jezebel 11-04-2012 23:42

2 Eklenti(ler)
Benimkiler;)

Eklenti 282252

Eklenti 282253

.

Eser İlhan 12-04-2012 06:55

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi jineop (Mesaj 945226)
Nette sarkıtta resmini gördüm. Çok hoş. Gerçi çok sarkıta uygun olmadığını düşünüyorum. Bauhaus yolu göründü:o

Evet, sarkıtmaya pek uygun değil gerçekten de.. Mutlaka edinin bahçenizde henüz yoksa. Sizin elinizde muhteşem olur. Benimki bahçe sınırına yakın bir yerde. Geçen yıl çiçeğini açtığında komşular gerçek olup olmadığını anlamak için ellediklerini söylediler:p

iris41 12-04-2012 06:59

Benim klamatisin 4 cü yılı bu yıl yaprakları degişik cıktı 3 farklı şekilde yaprak formu var burgulu kalp şeklinde birde asma gibi tırtıklı aynı dalda cok ilginc

yasemin-35 12-04-2012 07:43

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Ayşiş (Mesaj 941998)
Sayın Jineopun gönderdiği çeliklerin son durumunu aktarıyorum sizce ümit var mı?Eklenti 280336

Eklenti 280337

Eklenti 280338

Eklenti 280339

merhabalar çelik almayı ne zaman hangi mevsimde yapmalıyız acaba bilgi verebilirseniz sevinirim

Orhan Özbilgiç 12-04-2012 10:41

1 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Orhan Özbilgiç (Mesaj 945195)
Eser Hanım;
Hatırlattığınız için teşekkür ederim. Aslında, ondada gözüm kalmadı değil.:)
Pazartesi sabah 7.15 te uçakla gideceğim. Tüm bitkilerimi kargoya vereceğim. Hepsinin sığabileceği, uygun üç koli hazırladım. Bugün aldığımı ve kolilere sığmayan bir Nandina Domestica'yı yanıma alacağım.

Üstelik kalan günlerim için ajandam öyle doluki...Bir daha Bauhaus'a gitmem mümkün değil.:(

Kısmet değilmiş ne yapalım?:(

Sabah büyük oğlum bize geldi. Gladys Picard'tan sözedince, vaktinin bol olduğunu, hemen birlikte gidip almayı önerdi. Marmara Forum Bauhaus çok yakın olduğu için ilk oraya uğradık. Bayrampaşa' ya dün gelenler orayada gelmiş.
Tabii Gladys Picard' ıda aldık. Artık iki saksıyı yapıştırıp, tek saksı gibi taşıyacağım. Zaten minik saksılar.:eek:

Tekrar teşekkürler Eser Hocam.:)

Eklenti 282336

jineop 12-04-2012 11:52

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi iris41 (Mesaj 945286)
Benim klamatisin 4 cü yılı bu yıl yaprakları degişik cıktı 3 farklı şekilde yaprak formu var burgulu kalp şeklinde birde asma gibi tırtıklı aynı dalda cok ilginc

Geçen sene benim multiblue değişik yaprak çıkarmıştı. Çiçeklerinde bir değişiklik olmamıştı. Sağlıklı devam ediyor . Görüntüleyebilirseniz bizlerde görmüş oluruz.

jineop 12-04-2012 12:56

2 Eklenti(ler)
Clematisler bol tomurcuk ve sürgün içindeler...

aukesen 12-04-2012 20:20

clematis radar istiyorum tohumunu ektin ama pek umudum yok çelik bulabilirsen süper olacak

Eser İlhan 12-04-2012 20:40

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi iris41 (Mesaj 945286)

Bu belki de clematislerin çoğunun hibrit olmalarından kaynaklanıyor olabilir diye düşünüyorum....

acemifüsun 12-04-2012 20:42

Ben de 9 nisanda Clematis tangutica (Radar)tohumlarımın yarısını ektim. Açıklamada 20 derece sabit sıcaklıkta 1 ayda çimleneceği yazıyor. Umarım başarılı oluruz:)

iris41 12-04-2012 21:44

Sanırım hibrit olmalarından kaynaklanıyor .
Gladys picard da cok güzelmiş

kartal124 13-04-2012 21:48

Terasta 5 tane clematis'im var.Hızla büyüyorlar, galiba yavaş yavaş ta çiçeklenecekler.
http://www.agaclar.net/forum/uyeleri...htm#post946348

aukesen 14-04-2012 00:58

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi acemifüsun (Mesaj 945738)
Ben de 9 nisanda Clematis tangutica (Radar)tohumlarımın yarısını ektim. Açıklamada 20 derece sabit sıcaklıkta 1 ayda çimleneceği yazıyor. Umarım başarılı oluruz:)

Aslında çıkmama ihtimali yüksek de tohumunu almış bulundum bir umut ektim çıkarsa süper olmazsa sağlık olsun
umut fakirin ekmeğidir :D

acemifüsun 14-04-2012 10:50

Sevgili aukesen olumsuz yaklaşmayalım:) İstediği 20derece sabit sıcaklık ve özenle başarılı oluruz inşallah.

Jezebel 14-04-2012 10:52

4 Eklenti(ler)
C.Miss Batemanı bu arada kuşkonmaz sarmaşığına teslim etmiş bulunuyorum. İkisi de narın, bakalım birbrlerine nasıl destek olacaklar.
Ben bu kombnasyonu çok zarif buldum;)

Eklenti 282804

Eklenti 282805

Eklenti 282811

Eklenti 282812

.

gülenmelek 14-04-2012 11:09

1 Eklenti(ler)
Biz de büyüyoruz yavaş yavaş ;)
Ona gölgelik de yaptım. Ama bitkiyi demirlere sardırıp ileride kendi kendine gölge yapsın diye, dalları biraz ayırdım. Rüzgar olduğu zaman köke yakın yerden sallanıyor bitki. Bu yanlış bir yöntem midir? Bitkinin yanına bir destek çubuğu saplayıp şimdilik ona mı sardırsam acaba?

Jezebel 14-04-2012 11:28

1 Eklenti(ler)
Sevgili gülenmelek yanıt olur mu bilmiyorum ama ben gölge ve rüzgardan koruma için altı ve üstü kesimiş çamaşır suyu bidonu kullanıyorum.

Eklenti 282827

Renginden ve sert olmasından dolayı olumsuz etkler kesiyor.
Bitki gelişince çekiyorum.

gülenmelek 14-04-2012 11:42

Sevgili Jezebel güzel fikir gerçekten, teşekkürler.
Okla işaretlediğim sağ dal sarılmaya başladı. Sorun çıkaran soldaki ;) İp yeterince destek olmuyor ve dal boşta kalıyor gibi. Rüzgar esince de sallanıyor haliyle. Şimdi düşünüyorum; önerdiğiniz yöntemi denesem acaba sarsıntıyı da keser mi? En iyisi denemek. Gidip bidonu boşaltabileceğim kap arayayım en iyisi ;)

kartal124 14-04-2012 19:51

Sayın gülenmelek,
Benim yöntemim şöyle oldu.
http://www.agaclar.net/forum/uyeleri...htm#post946844
Fotoğraflarda göreceğiniz gibi, özenle çubuğa sarılıyor, dolanıyor.Ama çubuğa tutununcaya kadar(ki 2 günde sardı kendini) 3 yerden zarar vermeyecek bir iple bağlamıştım çubuğa onları.3 günde bağlara da gerek kalmadı.
Hatta fotoğraflarda görüleceği gibi Dr.Ruppel bu sabah bir süpriz yapıp çiçeklerini de açtı.
Selamlarımla.

Adalet Yağcı 14-04-2012 20:24

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi gülenmelek (Mesaj 946568)
Biz de büyüyoruz yavaş yavaş ;)
Ona gölgelik de yaptım. Ama bitkiyi demirlere sardırıp ileride kendi kendine gölge yapsın diye, dalları biraz ayırdım. Rüzgar olduğu zaman köke yakın yerden sallanıyor bitki. Bu yanlış bir yöntem midir? Bitkinin yanına bir destek çubuğu saplayıp şimdilik ona mı sardırsam acaba?

Sevgili gülenmelek;
Clematisler çok iyi sarılıcıdırlar, hem de dalları ile değil, yaprak sapları ile sarılırlar.
Siz demirlere sardırdığınızda bir daha yerinden kımıldatamazsınız.

Benim clematislerim de demirlere sarılıyor ama mecburen, saksıda değil çünkü yerde ve çok yakınındaki demire aşık :)
Budama yaparken zorlanıyorum.

Siz en iyisi saksınızı Jezebel'in yaptığı gibi koruyun, toprağını ağaç kabukları ile örtmek ve ya etrafına boylanmayacak bitkiler dikmek yararlı olur.

gülenmelek 14-04-2012 22:28

Mekan sınırlı olunca insan kendince çözüm üretmeye çalışıyor ;)
Görüldüğü gibi giriş kattayız ama bahçeden yararlanamıyoruz :(
Güzel bitkim maalesef o kovada kalmak zorunda. Demirlere sardırmasam gidecek, büyüyecek başka yeri yok. Benimki de mecburiyet sayılır Sevgili Adalet Hanım ;) Sevgili jezebel'in tavsiyesi üzerine bu gün deneme yaptım ama bitkinin dalları biraz taştığı için pek çözüm olmadı diyebilirim. Küçük ve korunması gereken bitkiler için gerçekten güzel yöntem ama. Ben de köküne çok yakın olmayacak şekilde bir metal çubuk (şimdilik) sapladım ve sıkı olmayacak şekilde bağladım. Amacım biraz daha uzamasını ve güçlenmesini beklemek. Sonra kısmetse sarılacağı yerlere doğru çekilecek ;) (Keşke bahçe olsa, her şey daha kolay olacak sanki, ama yok :( )

Hülya 15-04-2012 13:24

1 Eklenti(ler)
Tomurcuklar açtı :D

Eklenti 283189

Hülya 15-04-2012 13:55

2 Eklenti(ler)
Multi Blue ,tomurcukları açmak üzere :)

3yıldır , Güneşli bir balkonda yaşıyorlar..
İzmir'de Clematis yaşamaz diyenlere inatla

Eser İlhan 15-04-2012 22:19

3 Eklenti(ler)
Bahçemdeki clematis armandii'nin sanırım yardıma ihtiyqcı var :(
Clematis uzmanı arkadaşlar; lütfen yüklediğim resimlere bakıp yorum yapar mısınız, yapraklardaki bu kahverengilikler (..ki 3.resimde görüldüğü gibi yeni sürgünlerde de var) mantar mıdır yoksa fazla rüzgardan etkilenmiş olabilir mi? Ne yapmalıyım?
Bir de armandii'leri daha iyi bir yere taşımak istiyorum en uygun zaman ne zamandır?

Eklenti 283326

Eklenti 283327

Eklenti 283328

Adalet Yağcı 15-04-2012 22:52

Eser hanım, doğrusu ben böyle bir durumla karşılaşmadım.
Bana sanki bitki yanmış gibi geldi, gübre olarak ne kullanmıştınız acaba?

Armandiiler diğerlerine göre çok güçlü bitkilerdir, bolca sulayın bakalım şimdilik.
Diğer arkadaşlarımız daha iyi fikirler verebilir.

Orhan Özbilgiç 16-04-2012 04:49

Eser Hanım;
Her ne kadar, mantari hastalıklar bitkilerde yaz ve erken sonbaharda ortaya çıksalarda, bana sanki veya ''Yaprak yanıklığı'' gibi geldi.

Ben, mantari hastalıklarda, tüm bitkilerimde ''Antracol Combi WP 76'' veya ''Aliette 800 WG'' kullanıyorum.

Sonuçta yenilecek bir bitki olmadığı için, bu fungisitlerden birini kullanmanızın zararı olmayacak, varsada mantarın yayılmasının önüne geçeceksiniz, diye düşünüyorum.

Yer değişikliği konusuna gelince;
Bildiğiniz gibi çoğunlukla bitkilerin yerleri, dinlenme evrelerinde değiştiriliyor. Clematislerdede durumun pek farklı olmayayacağını düşünüyor, her ihtimale karşı sonbaharı beklemenizi öneriyorum.

Eser İlhan 16-04-2012 07:11

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Adalet Yağcı (Mesaj 947487)
Eser hanım, doğrusu ben böyle bir durumla karşılaşmadım.
Bana sanki bitki yanmış gibi geldi, gübre olarak ne kullanmıştınız acaba?

Armandiiler diğerlerine göre çok güçlü bitkilerdir, bolca sulayın bakalım şimdilik.
Diğer arkadaşlarımız daha iyi fikirler verebilir.

Sevgili Adalet Hanım, geçen yıl yeni dikim yaptığım için hiç gübre kullanmadım. Dikim esnasında da paket toprağı bahçe toprağı ile karıştırarak doldurdum çukurunu. Eski yapraklar için "rüzgardan zedelnmişlerdir belki" deyip geçiyordum ama, yeni sürgünlerde de oluştuğunu görünce telaşlandım..

drhegeli 16-04-2012 08:15

Eser Hanım,
mantar vb. bir patojen olduğunu düşünmüyorum. Daha çok besin eksikliğine benziyor, potasyum olabilir.

jineop 16-04-2012 10:31

Sevgili Eser Hanım, Clematis armandii için kış sonu ya da erken bahar da potasyumdan zengin örneğin gül gübresi öneriliyor. Yapraklardaki bu çeşit bozulmalar mevsimsel zamana ve aşırı rüzgarların neden olduğu görüntüye benziyor , ama yeni sürgünlerde de olması kalsiyum ve manganez eksikliğine bağlı olabiliyormuş. Benim önerim, kötü yaprakların temizlenmesi, Potasyumdan zengin gül gübresi, ve kalsiyumlu yaprak gübresi ( ya da direk kalsiyum nitrat gübresi ) .
Yer değişikliği için bitki uyanmadan hemen kış sonu ya da sonbahar önerilmiş. Ama kökleri çok büyük çukurla komple çıkartabilirseniz ve değiştirmek istiyorsanız şimdi de yapabilirsiniz. Sevgiler.

ciceksever70 16-04-2012 10:32

1 Eklenti(ler)
Lütfen bana bu clematis deyin... Eger öyle ise hikayesinin devamini anlatacagim.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 11:47.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025