agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Sarılıcılar (https://www.agaclar.net/forum/sarilicilar/)
-   -   Yaban Asması (Clematis sp.) (https://www.agaclar.net/forum/sarilicilar/4446.htm)

jineop 16-04-2012 10:34

Ek olarak armandii diğerleri kadar çok su sevmiyor.

jineop 16-04-2012 10:35

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi ciceksever70 (Mesaj 947679)
Lütfen bana bu clematis deyin... Eger öyle ise hikayesinin devamini anlatacagim.

Ne yazık ki değil. Convolvulus türü...:(

ciceksever70 16-04-2012 10:40

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi jineop (Mesaj 947683)
Ne yazık ki değil. Convolvulus türü...:(

Tüh! Ben de tasin arasinda cimlendigini görünce clematise benzettim. Keske bu kadar kolay olsaydi degil mi:(.

Eser İlhan 16-04-2012 11:58

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi drhegeli (Mesaj 947597)
Eser Hanım,
mantar vb. bir patojen olduğunu düşünmüyorum. Daha çok besin eksikliğine benziyor, potasyum olabilir.

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi jineop (Mesaj 947677)
Sevgili Eser Hanım, Clematis armandii için kış sonu ya da erken bahar da potasyumdan zengin örneğin gül gübresi öneriliyor. Yapraklardaki bu çeşit bozulmalar mevsimsel zamana ve aşırı rüzgarların neden olduğu görüntüye benziyor , ama yeni sürgünlerde de olması kalsiyum ve manganez eksikliğine bağlı olabiliyormuş. Benim önerim, kötü yaprakların temizlenmesi, Potasyumdan zengin gül gübresi, ve kalsiyumlu yaprak gübresi ( ya da direk kalsiyum nitrat gübresi ) .
Yer değişikliği için bitki uyanmadan hemen kış sonu ya da sonbahar önerilmiş. Ama kökleri çok büyük çukurla komple çıkartabilirseniz ve değiştirmek istiyorsanız şimdi de yapabilirsiniz. Sevgiler.

Cevaplarınız için çok teşekkürler. Gül gübresini her sene manolyalara bile verirken clematislerimi nasıl unuttum ben :(

Kalsiyumlu yaprak gübresi hiç kullanmadım şimdiye kadar bahçemde. Bunun için bir isim öneriniz var mı?
Yer değiştirme içinse biraz bekleyebilirim. Bitkiler biraz kendini toparlasın.
Bu yıl yeni armandii'ler almak ve verandanın önüne dikmek istiyorum. Çamlıca fidanlığını aradım ama henüz gelmediğini söylediler..
Dolaştığınız fidanlıklarda görürseniz bir bilgi mesajına çok sevinirim ;)

jineop 16-04-2012 12:06

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Eser İlhan (Mesaj 947761)
Cevaplarınız için çok teşekkürler. Gül gübresini her sene manolyalara bile verirken clematislerimi nasıl unuttum ben :(

Kalsiyumlu yaprak gübresi hiç kullanmadım şimdiye kadar bahçemde. Bunun için bir isim öneriniz var mı?
Yer değiştirme içinse biraz bekleyebilirim. Bitkiler biraz kendini toparlasın.
Bu yıl yeni armandii'ler almak ve verandanın önüne dikmek istiyorum. Çamlıca fidanlığını aradım ama henüz gelmediğini söylediler..
Dolaştığınız fidanlıklarda görürseniz bir bilgi mesajına çok sevinirim ;)

Alemdağ Büyük Camlıca fidanlığındaki bana çok yardımcı olan satıcı arkadaşı aradım. 8-10 tane varmış. Metin Beyin cep telefonunu özel mesajla yazıyorum. . Yalnız 3 gün sonra izinden dönecekmiş.

kartal124 16-04-2012 12:18

Sayın jineop,
Haklısınız gül gübresi clematislerde bayağı işe yarıyor.Aldıktan hemen sonra gül gübresi ile gübrelemiştim clematislerimi, sonuç 2825 nolu mesajdaki fotoğraf gibi oldu.

vehbi 16-04-2012 13:09

1 Eklenti(ler)
Bauhaus'tan aldığım clematis çiçek açmaya başladı,sanırım gelişecek.

Adalet Yağcı 16-04-2012 18:47

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Eser İlhan (Mesaj 947460)
Bahçemdeki clematis armandii'nin sanırım yardıma ihtiyqcı var :(
Clematis uzmanı arkadaşlar; lütfen yüklediğim resimlere bakıp yorum yapar mısınız, yapraklardaki bu kahverengilikler (..ki 3.resimde görüldüğü gibi yeni sürgünlerde de var) mantar mıdır yoksa fazla rüzgardan etkilenmiş olabilir mi? Ne yapmalıyım?
Bir de armandii'leri daha iyi bir yere taşımak istiyorum en uygun zaman ne zamandır?

Eklenti 283326

Eklenti 283327

Eklenti 283328

Eser hanım, bu gün Çiçeksever70 adlı üyemizin bahçesindeki armandiiyi sizinkine benzettim.

Aynen sizinki gibi yaprakları yanmış, sorunlarınız benzer olabilir diye düşündüm.

Nevzat 16-04-2012 20:01

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Eser İlhan (Mesaj 947460)
Bahçemdeki clematis armandii'nin sanırım yardıma ihtiyqcı var :(
Clematis uzmanı arkadaşlar; lütfen yüklediğim resimlere bakıp yorum yapar mısınız, yapraklardaki bu kahverengilikler (..ki 3.resimde görüldüğü gibi yeni sürgünlerde de var) mantar mıdır yoksa fazla rüzgardan etkilenmiş olabilir mi? Ne yapmalıyım?
Bir de armandii'leri daha iyi bir yere taşımak istiyorum en uygun zaman ne zamandır?

Eklenti 283326

Eklenti 283327

Eklenti 283328

Eser hanım bence clematis'inizde bişey yok kötü hava şartları etkilemiş o yüzden, yerini değiştirme işine gelince daha önce olmalıydı bence, ama şimdi yapmak istiyosanız çok dikkatli davranıp toprağıyla birlikte çıkarabilirseniz (ben tavsiye etmem) belki olabilir derim, tehlikeli bir durum kolay gelsin.

Eser İlhan 16-04-2012 21:04

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Nevzat (Mesaj 948149)
Eser hanım bence clematis'inizde bişey yok kötü hava şartları etkilemiş o yüzden, yerini değiştirme işine gelince daha önce olmalıydı bence, ama şimdi yapmak istiyosanız çok dikkatli davranıp toprağıyla birlikte çıkarabilirseniz (ben tavsiye etmem) belki olabilir derim, tehlikeli bir durum kolay gelsin.

Nevzat Bey, taşımaktan şimdilik vazgeçtim. Yazı bir geçirsin, belki sonbaharda...
Yapraklardaki bozulmaları ben de önce hava şartlarına ve fazlaca rüzgara yordum ama yeni sürgünlerde de görünce korktum. Umarım toparlanırlar.. Herşeye rağmen çiçeklenmeleri güzel oldu ;)

acemifüsun 17-04-2012 22:17

İzmirli Clematis sevenlere müjde:) İzmirde Clematis edinmeyi çok isteyen arkadaşlar, Avrupa Çiçekçilik Gönül hanımda, çeşit çeşit Clematislerin satışı başladı.

Aysis 17-04-2012 22:30

Nerede olduğunu tarif edebilirmisiniz.

acemifüsun 17-04-2012 22:33

Urlaya yakın. Buradan iletişim bilgilerine, adrese ulaşabilirsiniz.
Avrupa Cicekcilik

Hülya 17-04-2012 22:50

Clematis

4 Eklenti(ler)
Avrupa çiçekçilikte Clematisler

.Avrupa Cicekcilik

Eklenti 284225

Füsun İzmir'de Clematis satışının başladığını haber vermiş.:)

Eklenti 284226

Ben de çektiğim resimleri ekleyim.

Eklenti 284227

İzmir de bahçelerimizi Clematislerle donatalım mı?

Eklenti 284228

Aysis 17-04-2012 22:57

Hafta sonuna kadar kalırsa Cumartesi oradayım.

Hülya 17-04-2012 22:58

5 Eklenti(ler)
Renkler ve cinsleri...

Hülya 17-04-2012 23:00

Sayın ayşiş
satışa yeni sunuldu. Bulursunuz tahmin ediyorum

Hülya 17-04-2012 23:02

3 Eklenti(ler)
Bauhaus İzmir de niye yok demiyeceğiz :):)

Hülya 17-04-2012 23:42

3 Eklenti(ler)
Bahçelerimizde bol çiçeklerini görmek dileğiyle

Hülya 18-04-2012 16:08

2 Eklenti(ler)
Multi blue
Çiçeklerini açmaya başladı.

Eklenti 284372
Pembe güle sardırmayı düşünüyorum

Eklenti 284378

İki bitkim aynı anda çiçeklendi.Birlikte çiçekli görmek güzel olacak :)

Aysis 18-04-2012 19:47

Evet dayanamadım İzmir i sel götürürken ben Clematis peşinden tarif edilen Seraya gittim. Buldum serayı ayni Hülya hanımın resimlediği gibi..

Gönül hanıma sizleden selam söyledim çok ilgilendi. bizzat kendisi gezdirdi. Daha dün satışa çıkarmayı konuştuk ne çabuk duyuldu diye o da şaşırdı.

Tahmin edeceğiniz gibi oraya gidince kendimi kaybettim. Hangisini alayım diye oradan oraya gezdim durdum. Zamanım kısıtlı olmasaydı neredeyse hepsinden alacaktım. 4 tane ile seradan ayrıldığımda çok mutluydum.

Tekrar teşekkür ederim Hülya Hanım ve Füsun hanım . Sayenizde benim de Clematisim oldu.

nurcanaybay 18-04-2012 20:07

Bize de bıraktınız değil mi :))

selis 18-04-2012 20:20

Ne kadar da çok var..

Ayşiş neler aldınız? Fotoğraflarını ekleseydiniz keşke..
Fiyatları neydi? Başka nasıl bitkiler vardı? :))

Seranın sulama sistemi de çok güzelmiş..

jineop 18-04-2012 21:29

2 Eklenti(ler)
Montanalar çiçeklenmeye başladı.

Hülya 18-04-2012 21:51

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Ayşiş (Mesaj 949524)
Evet dayanamadım. 4 tane ile seradan ayrıldığımda çok mutluydum.

Tekrar teşekkür ederim Hülya Hanım ve Füsun hanım . Sayenizde benim de

Clematisim oldu.

Sağlıkla büyütüp,bol çiçeklerini görmeniz dileğiyle.Ne güzel bizlerle bol,bol resimlerini paylaşırsınız :)

Hülya 18-04-2012 21:55

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi selis (Mesaj 949550)
Ne kadar da çok var..

Ayşiş neler aldınız? Fotoğraflarını ekleseydiniz keşke..
Fiyatları neydi? Başka nasıl bitkiler vardı? :))

Seranın sulama sistemi de çok güzelmiş..

Avrupa çiçekçilik ,
genellikle sardunya ve petunya çeşitleri üretiyor .Arada bazen değişik bir kaç bitki oluyor, sevgili Selis

jineop 19-04-2012 07:38

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Hülya (Mesaj 948962)
Bahçelerimizde bol çiçeklerini görmek dileğiyle

Bebek bunlar ama olsun büyüyecekler;)

rodoslu 19-04-2012 08:15

Dünkü fırtınada Ville De Lyon un yaprakları mahvolmuş :(. Tozlu rüzgarla yapraklar zedelenmiş ve simsiyah olmuş :(

jineop 19-04-2012 09:26

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi rodoslu (Mesaj 949762)
Dünki fırtınada Ville De Lyon un yaprakları mahvolmuş :(. Tozlu rüzgarla yapraklar zedelenmiş ve simsiyah olmuş :(

Merak etmeyin, hemen toparlanır. Clematisleri iyi tespit etmek çok önemli. Bizim site de 60 ağaç devrilmiş. Site içinde önü en açık konumda olmasına rağmen benimkiler etkilenmedi. Her sabah yaklaşık 30 dk yeni sürgünlerin tutunmasına yardım ediyorum. Sevgiler.

Hülya 19-04-2012 10:22

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi jineop (Mesaj 949746)
Bebek bunlar ama olsun büyüyecekler;)

Avrupa çiçekçiliğin sahibi, Gönül hanım da büyütmeden satışa sunmak taraftarı değildi. Biz böyle de, satın almak isteyince kırmadı sağolsun. :)

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 21:50.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025