![]() |
Clematislerimin kökleri gölgede kalsın diye, yanlarına buz çiçeği diktim. Buz çiçeği toprağın üzerinde yayıldıkça clematislerimin etrafındaki toprak bölüm de kaplanmış olacak. Bu bitki ile veya başka bir yayılıcı ile gölgeleme yapan var mı ? Acaba ileride bir sıkıntı yaşar mıyım ? Clematislerim 3 kök ve tahmini 100 lt lik bir saksının içinde dikili durumdalar. Şimdiden teşekkürler
|
Alıntı:
|
Peki tavsiye edebileceğiniz başka bir bitki varmı ? (Özellikle yaz-kış yeşil kalabilen)
|
Alıntı:
Önemli olan bitkinin kök kısımlarının ve toprağının ısınmaması. Sizin bitkiniz saksıda olduğundan korumak daha kolay olacaktır, gerektiğinde gölgeye çekersiniz. |
Adalet hanım, cevabınız için çok teşekkür ederim. Balkonum kuzey-doğu cepheli yani sabahtan öğlene kadar güneş aldığı için saksıyı güneşten kaçırmam mümkün değil. Sabahtan öğlene kadar ki sıcaklara ortanca dayanırsa olabilir tabi. Peki akşam sefası nasıl fikir, hem de dayanıklı ? Gerçi o da çok arsız :confused: of of of :(
Not : Dichondra repens (fare kulağı) veya Mavi Fare Kulağı (Anagalis monelli) olabilir mi acaba ? |
Kasımpatı olabilir bence:)Senede 2 defa budanacak, her zaman yeşil ve kışın çiçekli bir bitki. Sulaması da Clematisle uyumlu. Sakın akşam sefası dikmeyin.
Sevgili Adalet hanım Clematis konusunda çok deneyimlidir, onun önerilerini dikkate alın. Benim Clematisler de saksıda dibinde herhangi bir koruyucu bitki ekili değil, gölgede duruyorlar. |
Alıntı:
|
5 Eklenti(ler)
Sizlere Clematis Texensis Sir Trevor Lawrance'ı tanıştırmak istedim. Bu yaz İngiltere'de Thorncroft Clematis'den aldım kendisini.
19. yüzyılın son yıllarında ünlü Clematis yetiştiricisi Jackman, C.Texensis ile başta Jackmanii ve Star of India olmak üzere bir takım başka türleri karıştırarak lale görünümlü bir grup Texensis melezi elde etmiş. Bunlardan günümüze kadar ulaşan bir kaç tane türden birisi Sir Trevor Lawrance. Bu yaz nadir bulunan C.Texensis spp. ile Lady Diana da almıştım. Ama Diana açmadı, orjinal Texensis'isim ise ne yazıkki Mildew denilen hastalığa yakalandı. Umarım bahara her ikisi de açarlar. |
Alıntı:
Ama ille de bitki olsun diyorsanız sevgili acemifüsün'un önerdiği gibi yapabilirsiniz. |
2 Eklenti(ler)
Alıntı:
bizi peşinden koşturan güzellik işte bu, elinize sağlık... Birkaç sorun olacak : Mildew, bizim küllenme dediğimiz hastalık mı? Aşağıda, yüklediğiniz fotoğafların büyütülmüş şekillerinde, yapraklarda görülen lekeler senilite (yaşlılık) lekeleri mi? Yoksa küllenme mi? |
Alıntı:
Dediğiniz gibi mildew bizim külleme dediğimiz hastalığa çok benziyor, ya da ta kendisi. Texensis ne yaparsanız yapın mildew olur diyorlardı. Ben önleyebilmek adına, mümkün olduğunca havadar bir yere ekip, bolca da su vermeye çalıştım. Ama nafile. İlaç kullanmadım. Sizin bu konuda tavsiyeniz olursa çok sevinirim. Resimdeki lekeler ise, bir hafta önce yoklardı, sanırım yaşlılık lekeleri. Bu bitkide henüz külleme alameti yok. Saygılar... |
Alıntı:
aşağıdaki linkte küllenme tanısı ve tedavisi ile ilgili yararlı bilgiler var. Clematis on the Web :: diseases - mildew Burada tavsiye edilen kükürt ve yağlı spreyler için Sn Mine Pakkaner'in ev yapımı ilaçlar bölümüne bakabilirsiniz. Saygılar... |
3 Eklenti(ler)
Sayın Drhegeli, Teşekkürler. Bu arada C. Sir Trevor Lawrance'da da külleme başlamış. Aşağıdaki çiçekli olan fotoğraflar onun gövdesinden. Sadece yaprak resmi ise küllemenin iyice yayıldığı Texensis spp.'den.
Saygılar... |
Sayın Terra bendeki W.Nike ve Montana.Rubens de hem k. örümcek hem külleme oldu, ben de onları toprak üstünden 30cm. bırakarak bir ay önce budadım. Kalan dallara Mine hanımın tarifi oksijenli su uyguladım, sulamayı azalttım. Budadıktan 10 gün sonra yeni sürgünler verdiler, hatta W.Nike tomurcuklandı, şimdi çiçekli.
Küllemede suyu azaltmak gerekiyor diye hatirlıyorum, siz de araştırırsanız yanlış uygulama yapmayalım:) |
başa çıkamazsanız kükürt de kullanabilirsiniz hem ucuz hem daha etkili hemde küllemede kullanma şansınız var bir taşla iki kuş sellukalarımda ve yıldız çadırımda kullandım iyi geldi
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
mantar için sulamayı yaşatacak kadar düzeye getirin ilacı hem toprağa hemde heryerine kullanın yaprakların hem arkası hem önü örümcek yumurtalarını yaprağın arka tarafına bırakıyor ilk kullanımda bitkide yanma olursa dozu biraz azaltın rüzgarsız akşama doğru bir günde uygulayın bir sonuç alamazsanız benim fidancıda envidor adında bayer firmasının kırmızı örümcek için bir ilacı varmış kullanmadım ama çok etkili olduğunu söylüyor bende sorun kalmadığından almadım bitkisel çözüm ise tespih ağacı tohumu onuda ev yapımı ilaçlar köşesi var oaradan öğrenebilirsiniz |
Sayın Terra ve Adalet Yağcı cevaplarınız için çok teşekkür ediyorum, ağaç kabuğu olarak iğne yapraklı çamınkileri kullanabilir miyim ? Sizler özellikle hangi ağacın kabuklarını kullanıyorsunuz ? Bir de lav taşı kırığı var elimde (tüf de diyorlar sanırım) bunu da kullanabilir miyim ?
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Tavsiyeleriniz için hepinize çok teşekkürler. Hepsini ayrı ayrı deneyeceğim. Bu uygulamalar için belirli bir mevsim var mı? Örneğin şimdi kışa girerken yapılır mı, yoksa baharda önleme maksatlı mı uygulamaya başlamayı tavsiye edersiniz. Saygılar...
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
5 Eklenti(ler)
Çok Şiddetli bir teşekkür.
Sayın lir Sağolun. Sanki dünya bağışladınız. Ya o 'Armandii' ne öyle. Eklenti 251201 Eklenti 251202 Eklenti 251203 Eklenti 251204 Dosttan Gelenler. Eklenti 251205 |
Sevgili Tura,güle güle büyütün... Gerçekten çok güzelmilş.Nazar değmesin ;)
Ben de C. armandii "appleblossom"dan kesmek zorunda kaldığım iki dala kıyamadım,daldırdım. Hergün heyecanla gidip-gelip bakıyorum. Bakalım çeliklerim tutacak mı? Benimki acemi deneyi :p |
Alıntı:
Selamlar, sevgiler... |
Alıntı:
Araç gelip çiçekler aşağı indiğinde... :) günümün sabah duasına uygun bittiği için bir kez daha şükür ettim. |
Comtesse de bouchard.
1 Eklenti(ler)
Sevgili lire teşekkürlerimle. O kadar özenle bakmıştı ki bu mevsimde bile yemyeşil yaprakları ve tomurcukları vardı.
|
1 Eklenti(ler)
Bizim kız pek çalışkan:) Çiçekleri yaz başındaki kadar büyük olmasa da, 20 gündür çiçekli:)
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 11:34. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025