![]() |
Mart Ayında Çiçek Açan Clematisler
5 Eklenti(ler)
|
2 Eklenti(ler)
|
Nisan Ayında Çiçek Açan Clematisler
5 Eklenti(ler)
|
5 Eklenti(ler)
|
5 Eklenti(ler)
|
5 Eklenti(ler)
|
4 Eklenti(ler)
|
5 Eklenti(ler)
|
5 Eklenti(ler)
|
1 Eklenti(ler)
Sayın Jineop
Size bir gül verebilirmiyim ? |
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
En güzel lila.
|
Sevgili Jineop, süper bir kaynak sunmuşsun! :eek:
Ama bu bilgilerin bu başlığın sayfaları arasında kaybolmaması lazım. Ne yapsak ki? |
1. Sayfaya taşınmasını rica etsek.
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Teşekkürler. |
Ernest Markham
1 Eklenti(ler)
7. açan Clematisim.
|
1 Eklenti(ler)
Clematis Warsaw Nike
2-2,5 mt uzar ,çiçek ortalama 16,5 cm ve saksıya uygun bir tür. Daha çok küçük ve ilk çiçeği ,bu yüzden sanırım çiçekte küçük.Fotoğrafta mor gibi çıkmış aslında koyu bordo . |
2 Eklenti(ler)
Sevgili Jineop, başlığı şenlendirmişsin, Mayıs, Haziran, Temmuz, Ağustos clematislerini sabırsızlıkla bekliyorum.
Bazan çılgın fikirler geliyor aklıma, tüm bahçeyi, terası, terasın üstündeki balkonu clematislerle donat diyor deli gönül. :) Çiçeklendiklerinde seyrine doyum olmuyor. Bunlar da benim bahçemden, sevgili Benol hanım, sizin H.F. Young un eşi. :) Eklenti 295530 Eklenti 295531 |
2 Eklenti(ler)
Bu güzel şey 5 mt. tırmanarak terasa ulaştı, altta görünen pembeler Ville de Lyon.
Eklenti 295532 Eklenti 295533 |
Çok güzel olmuş... ;) Güle güle seyredin..
Merak ettim, acaba neye tırmandı? Çok zarif oldukları için rüzgar vs. ile kolay zedeleniyorlar. Benim armandii de üst kata çıktı ama yağmur zincirine tutunduğu için onunla birlikte sallanıp duruyor. |
Mayısta açanlar hangileri acaba? Biraz şımarıklık oluyor ama.. Diyeceksiniz ki onuda siz bulun?
Haklısınız.. |
Alıntı:
Yağmur zinciri biraz tehlikeli olabilir, mevsim sonunda başka yere alın bence, kökleri zedelenirse bitkinizi kaybedersiniz. Gerçi armandiler daha kalın ve güçlü dallar oluşturuyor ama ben yine de sardırmazdım. |
Alıntı:
|
Alıntı:
Vallahi çok bereketli. Çiçekten görünmüyor benimkinin de üstü. Seyrederken içmeden sarhoş oluyorum. |
4 Eklenti(ler)
Sevgili Acemifüsun un önerisi ile Avrupa çiçekçilikten aldığım 4 clematisten birincisinin geçen hafta resimlerini vermiştim.Bu hafta 2. ciçeğini açtı sabah ve öğleden sonra iki ayrı resimde açılışı görüyorsunuz.
Eklenti 295735 Eklenti 295736 Yanılmıyorsam ismi için Williams Nike demiştiniz. Bu hafta ise Adı Yukikomachi olan ikinci clematis açtı işte resmi. Ben çok beğendim. Teşekkürler Avrupa çiçekçilik.. Eklenti 295733 Eklenti 295734 |
Sevgili Ayşiş, çok güzel açmışlar, 2. clematisiniz Yukikomachi olmayabilir, netten baktığımda Yukikomachilerin genellikle beyaz ve yalınkat olduğunu gördüm.
Bu form çok güzel bence, dolu dolu görünüyor, bitki geliştikçe çiçek yapısı ve adedi daha güzelleşip çoğalacaktır. Sağlıkla büyüsün. |
Avrupa Çiçekçilikten alırken bu çiçeğin üzerindeki etikette Yukikomachi yazıyordu. Gönül hanım etiketi vermedi ama adını yazıp saksıya yapıştırdı. Ben de bilemiyorum. Bu konuda çok yeniyim sizlerin öğütlrine ihtiyacım var..
Diğer ikitanesi tomurcuklandı bakalım nasıl açacaklar. |
1 Eklenti(ler)
Ernest Markham, inşallah bu doğrudur....:p
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 12:01. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025