![]() |
Sevgili Ayşiş ne güzel açmışlar:) Bakalım diğer ikisinin çiçekleri nasıl olacak:)
|
Chelsea Flower Show 2009'da çektiğim bir Clematis videosu. Youtube'da qulality seçeneğinden 1080p HD modunda izlenebilir. Vakit buldukça peysaj ürünleri ve çiçek bahçelerini içeren Chelsea Flower Show 2009 un tamamını Youtube yükleyeceğim.
http://www.youtube.com/watch?v=eInrb6DeI6s Arka duvardaki muşamba benzeri malzeme üzerine yapılmış postere de dikkat etmenizi rica ederim. Gerçek gibi gözüküyor. |
Ayşiş, benim de aldığım yukikomachi dediğinizdendi.. Önce W. Nike sanmıştım..
Bu türün ismini bilen yok mu yani? |
Bence bir bilene yani Jieop' a soralım.
|
Alıntı:
|
http://www.clematis.hull.ac.uk/new-c....cfm?dbkey=603
Burada gördüğüm clematis ile Yukarıda katmerli lila rengli resimde gördüğünüz benim clematis sanki ayni ne dersiniz. O zaman benimkinin adı 'Clematis Yvette Houry' mi oluyor. |
Ayşiş sizinkinin rengi lila mı mor mu?
Benim aldığım mor. |
Alıntı:
|
Haklısınız buna dikkat etmemişim.
|
Lila Clematis
1 Eklenti(ler)
Sn.jineop, benim lila güzelin de adını rica etsem yazabilir misiniz? Çok teşekkür ederim.
|
Alıntı:
|
Böyle bir anther yapısı 2000 clematis içinde göremedim.:(
|
Sevgili jineop Clematis Mazury değil mi?)
Chelsea Flower Show 2010: pick of the new plants - Telegraph |
1 Eklenti(ler)
Alıntı:
Clematis 'Beauty of Worcester' - Patens - www.schmid-gartenpflanzen.de - |
Sevgili arkadaşlar bunlarda değil:(
|
Chelsea'den bir Clematis videosu daha:
Clematis Josephine http://www.youtube.com/watch?v=djh8nnWhULA |
Clematis 'Kiri Te Kanawa
Sevgili dregeli imdat !:dilli: |
Alıntı:
|
Alıntı:
Aynı mesajtaki ilk fotoğraftakini de ilk başta Jackmani sanmıştım. Warszawska Nike için taç yaprakları arasında çok fazla boşluk var idi, Jackmani gibi... İkinci fotoğraftaki yeni açan küçük çiçek ise tipik W.Nike...:D |
2 Eklenti(ler)
|
Çok güzeller :p Özellikle "Fascination"a bayıldımmm :p Bunlar Belçika'dan mı geldiler ??
|
Evet Eser Hanım, geçen senin Belçika ganimetleri...:D
Fascination kokulu imiş (?), güllerin yanına dikmiştim. Bir koku geliyor ama kimden?...:D Dancing Dorien, ziyaret ettiğim "van Zoest" fidanlığının sahibinin kızından alıyor adını... İkinci yılında ilk kez açıyor. Henüz ilk günü... Açmasını tamamlayınca top gibi bir görüntüsü olacak(mış)... |
Bu bitkiye kimseler hayır diyemez, binlerce çeşit arasından hangisi güzel diye sorsanız, ben düşünmeden "hepsi" derdim.
Sayın Drhegeli, 'Fascination' gibi türler henüz Ülkemizde fazla tanınmıyor olmalı ki, yapı marketlerde görünmüyorlar. Sizin bitkileriniz çok güzel olmuşlar, bir de kokulu olması harika. Sevgili Jineop, bir kaç tane de bu türlere baksak mı, ne dersin? |
Alıntı:
Fascination bence de çok güzel hele de kokulu olması ayrı bir güzellik katıyor.Bu kadar clematis sevdalısı varken siz bu güzellikleri bizden nasıl sakladınız drhegeli:) |
:D Fascination'u geçen sene de resmini çekip siteye yüklemiştim. Bu sene ise yeni açmaya başladı, üstü tomurcuk dolu... Kokusu hakkında emin değilim, komşusu güllerden şüpheleniyorum...:D
|
Clematis İç Anadolu iklimine uygun mu?
|
2 Eklenti(ler)
Güzel Fascination'ın üzerine Montana'lar pek zayıf kaldı ama bizim buralarda daha ancak Montana zamanı başlayabildi:)
|
Alıntı:
Multi Blue ben de var. Bu Clematisleri gördüm.Hiçbiri Multi Blue değil. :) |
Alıntı:
|
Benimki resmen katmerli. Adalet hanımın verdiği resimdeki yalın katlı
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 17:27. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025