![]() |
3 Eklenti(ler)
Alıntı:
Renk karteladakinden oldukça farklı...Ustaların yanında pek lafı olmaz ama yine de ilk çiçek açan clematisim olduğu için beni çok sevindirdi...:o |
1 Eklenti(ler)
Bahçemizdeki clematislerden biri olan bu clematis'in bende kayıtlı isimler arasında bulamadım. Araştırmamda da ismine ulaşamadım. Geçen yıl bauhaus'tan almıştım bu sene ilk çiçeğini görüyorum. İsmini bilen clematis uzmanlarımızdan yardım rica ediyorum.
Eklenti 400283 |
Montana türü olduğu kesin ama, tam ismini bilemiyorum Taner bey.
|
Clematislerim.
3 Eklenti(ler)
Arkadaşım teşekkürler.
İsmi ? :) |
5 Eklenti(ler)
|
Alıntı:
Montana'nın yaprak yapısı daha geniş ve yaprak uçları daha oval. Bunun yaprak yapısı daha dar yaprak uçları daha sivri ve kapalı. Bakabildiğim fotoğraflardan Clematis armandii 'Little White Charm''a biraz benzettim fakat onun da göbek kısmı farklı. Sonuç olarak farklı varyasyonlarda arama yaptırdım fakat bir sonuca ulaşamadım. |
Alıntı:
Nereden aldınız acaba? |
Duchess of Edinburgh.
1 Eklenti(ler)
Edinburg düşesi .
İlk katmerli clematisim. |
Sn. Uzman16; maşallah ne güzelmiş clematisiniz. İlk olarak mı açtı? Çiçeklenme süresi ne kadar acaba?
|
Clematis (Late Large flowered Group) 'Rouge Cardinal'
1 Eklenti(ler)
Merhabalar, bu clematisim etikettekiyle aynı sayılır. Etiketteki renk biraz daha canlı kırmızı-pembe arası bir renkti. Belki çekimden kaynaklı renk değişikliği olabilir.
Eklenti 400628 |
Alıntı:
Ne zaman ziyaret etsek bahçeyi:) |
Sevgi Hanım geçen sene aldım.
İlk defa geçen sene çiçek açtı. 14-15 gün oldu sanırım çiçekleneli. Sizin Rouge cardinal de çok güzel. |
5 Eklenti(ler)
Çok güzel çeşitler oluşmaya başladı, ne yazık ki her zaman istediğimizi bulamıyoruz.
Bulduğumuzu zannettiğimiz de yanlış etiketli çıkıyor. Duchess of Edinburgh a bayıldım, güle güle büyütün uzman16. Dilerim bunun gibi türler yaygın olarak satılır da bizler de ediniriz. Benim üç yıldır bakımsız kalan HF Young yine açtı ama, üç yıl önceki haline benzemiyor. Bu sene bolca gübreledim, seneye çok şey bekliyorum ondan :) HF Young ve diğerleri Eklenti 400792 Eklenti 400793 Eklenti 400794 Eklenti 400795 Eklenti 400796 |
3 Eklenti(ler)
Benol hanımdan aldığım çeliklerden 5 çeşit kök çıkardı 2 çeşit tutmadı.
|
Tebrikler KAPTANzst, bir dolu clematisiniz oldu.
Demek ki köklenme iki ay civarında gerçekleşiyor, tam olarak diktiğiniz tarihi hatırlıyor musunuz? |
Alıntı:
24 02 2013 de ilk fotoğrafı atmışım bu başlığa. 100. sayfanın ilk fotoğrafı . Demek ki 2.5 ay olmuş Ben bu kadarını da beklemiyordum.:) |
Alıntı:
O kadar sevindim ki anlatamam. |
1 Eklenti(ler)
Geçen yıl Avrupa Çiçekçilikten aldığım yaban asması açtı. Bu yıl güvercin gübresi ile takviye yapmıştım diğer çiçeklerim de çok güzel açtılar.
|
Alıntı:
İki Gönül bir arada güzel olmuştur. Orada olup ikinizin arasında dilek dilemek vardı:) Ama sizin dilekler maşallah hepsi gerçekleşmiş fazlasıyla. Güle güle büyütün inşallah. |
Alıntı:
Çok güzel bir ciçeklenmiş güle güle büyütün. Benim HF.Young'a çok benziyor, daha doğrusu ben HF.Young olduğunu düşünüyorum, bendekiler 8 taç yapraklı açıyor sadece. Siz aldığınızda etiketi var mıydı? Belki sizden gerçek ismini öğrenebilirim. |
Alıntı:
Çiçeğimi aldığımda ne etiket ne de çiçeği vardı. Şansıma deyip aldım. Bu nedenle ismi ile ilgili bir bilgim yok. Fotoğraftan teşhis eden olursa, Ben de öğrenirim.. Sevgiler. |
Alıntı:
Sayfama fotoları koyucam inşallah oradan dilek tutabilirsiniz :) Aslında bu kadar mutlu olmama sizler aracı oldunuz, o yüzden gönlünüzdeki tüm güzel dileklerinizin gerçekleşmesi için ben duacıyım her zaman . |
1 Eklenti(ler)
3 aydır yeşil ancak köklendi mi bilmiyorum.
Kökünü açmaya da cesaretim yok, böyle devam edeceğim. Eklenti 401418 . |
1 Eklenti(ler)
Starlight
|
1 Eklenti(ler)
John Paul
|
1 Eklenti(ler)
HF Young
|
1 Eklenti(ler)
Multi Blue.
|
1 Eklenti(ler)
Jakmani olabilir.
|
1 Eklenti(ler)
Ernest Markham
|
1 Eklenti(ler)
Josephine. Muhteşem açtı. Kafes arkasında kaldığı için tek çiçek resimlendi.
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 20:09. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025