![]() |
4 Eklenti(ler)
Eklenti 394650
Eklenti 394651 Eklenti 394652 Eklenti 394653 Acaba bu yaban asması mı? yolda buldum...:D |
1 Eklenti(ler)
Rengini mor beklerken şansımıza bu çıktı.
|
Alıntı:
Bu bir Cezair menekşesi ( Vinca minor );) |
Alıntı:
|
Cevaplarınız için sağ olun o zaman ben yarın birkaç dal daha alıp güzelce dikeyim.
Yol boyu bunlarla kaplı.:D |
1 Eklenti(ler)
|
Alıntı:
|
2 Eklenti(ler)
Geçen yıl Martta Bauhaus' ta, bayrak kırmızısı renkli bu clematisi görünce , rengine meftun olup hemen almıştım.
Eklenti 394998 Eve gelir gelmez, Rouge Cardinal yazıp araştırınca, renginin şarap kırmızısı olduğunu öğrendim. Tabi biraz canım sıkıldı. Neyse, şarap rengide güzeldi.;) Haziran ortalarında gerçek rengiyle bizzat tanıştım. Eklenti 394999 Ama Kırmızı bulursam yine alacağım.:p |
1 Eklenti(ler)
Bu karışıklık işi sürekli galiba;
İşte benim ilk açan fragrant spring'im. Duradii diye almıştım. Diğeri henüz açmadı. |
Alıntı:
|
Çok güzel. Hafif ve kremsi bir kokusu var. Diğer kokulu çiçeklerden farklı buldum.
Toplu açarsa uzaktan da rahatlıkla koklanabilir. |
1 Eklenti(ler)
Geçen yıl Montana Rubens etiketiyle aldığım ve bu yıl ilk çiçeklerini gösteren clematis. Çiçek çapı 5-6 cm civarında ve renk tamamen beyaz. Bitki güzel. Geçen yıl yapraklarını dökene kadar 4 metreye yakın boya ulaştı. Bu yıl da hem bol çiçek veriyor, hem de çok hızlı bir biçimde uzuyor. Türünü bilen bir arkadaşımız var mıdır? Bildiğim sitelerden karşılaştırdım.
Buna benziyor. Chrysocoma Sericea Bunu daha çok benzettim. http://www.taylorsclematis.co.uk/clematis-wilsonii.html |
Bauhaus'a yeni 3 değişik renk clematis gelmiş, Orhan bey kırmızıda var.
|
Diger iki renk ne Nevzat Bey?
|
Mor ve pembe kırmızı yapraklı.
|
Alıntı:
|
Başka kimsede getirmiyoki:o
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Eser hm. onlar sadece Armandi getiriyorlar, takip ediyorum onlarıda.:o
|
3 Eklenti(ler)
Geçen yıl aldığım Glady Picard, Miss Bateman'dan sonra ikinci çiçeklenen Clematis' im oldu.
İlk çiçekler o kadar iri ki, mübalağasız neredeyse elim kadar.:eek: Yalnız hiç boylanmadı. Bu yıl aldıklarım bile onu geçtiler. Miss Bateman. Eklenti 395932 Glady Picard. Eklenti 395933 Eklenti 395934 |
Bende almıştım benimkide aynı Orhan bey.
|
Bodurluğuda mı?
|
Evet hiç büyümedi desem yalan olmaz, belki bundan sonra olabilir.
|
Büyük olasılıkla büyüyecektir. Zira, yanlış hatırlamıyorsam bendeki hiç bir clematis'in etiketinde, boylanmaları için, 200 santimin altında bir rakam okumadım.
|
1 Eklenti(ler)
Birkaç yıldır özenle büyütüp kırmızı sarmaşık gülünün çıplak alt gövdesine sardırdığım Gladys Picard'ımı kış içinde bahçe kapısını aralık bulup yokluğumuzda içeri dalan ve gülün altını büyük bir zevkle kazan sokağımızın köpeği Gelin paramparça etmişti. O kadar üzüldüm ki anlatamam...
İki hafta önce gülleri gübrelerken ben de iyice çapaladım gülün altını ve hiçbir canlılık belirtisine rastlamadım.. O olaydan sonra gülün altındaki çıplak toprağı tekrar kazılmasını önlemek için boş çiçek kasalarını ters çevirip yerleşirmek suretiyle kapatıyordum. Bu hafta bahçeye geldiğimizde bir de baktım ki Gladys Picard bana kasaların altından nazlı nazlı gülümsüyor :p :p Hem de ne gülümseme.. Gayet gür olarak yeniden sürmüş. Çok sevindim, hemen bakım yaptım ve tırmanma düzeneğini hazırladım. Bakalım beni çiçeğiyle de sevindirecek mi?? Eklenti 395946 |
Alıntı:
|
Sağolun Eser hanım.
Artık bir referansımız var.:) Bende, kasım sonunda hepsini diz boyundan budamıştım. Ama belirttiğiniz gibi, dalları çok güçlü görünüyor. |
Alıntı:
|
Alıntı:
Clematis Jakmani Niobe.;) İnternette baktım. Bordoya çalan bir kırmızı. Sağolsun, biraz önce eşim, Beylikdüzü Bauhaus'a kadar gidip alıvermiş. Tekrar teşekkürler, Nevzat Bey.:) |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 21:58. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025