![]() |
Garip değil... bizim toprağımız. Sanırım demirce zengin.
|
Avrupa çiçekçilikten 3 saksı clematisim geldi.
Teshio, YukiKomachi, Niobe. Saksılar küçük. Güneş bu aydan sonra kızdırır. Ben şimdi toprağa geçiremeyecekmiyim? |
Sevgili Benol,
aldığım Clematisi toprağa saksısıyla gömdüm. Sonbaharda gerekeni yapacağım.;) Sevgiler. |
Alıntı:
|
Alıntı:
Bunlar sanırım biz acemilerin uyacağı kaydeler:p İşin erbabı olunca her şey mübah:D |
Alıntı:
|
Alıntı:
Mesajin içeriği diyor ki "toprağa geçirmek için ekimi bekleyin":p 3 mesaj sonra sen Benole dedin ki " ben olsam şimdi toprağa geçiririm" Hani zıtlık anlamında...Ekime çok var;) Yazının puntosunu kastetmemiştim. Demem o ki"kurallar biz acemilere, üstatlar bildiğini okur":D Sevgiler. |
Jezebelim, saksıda bitki yetiştirme özürlüsü olan biri olarak saksıdaki bitkiyi kalıcı yeri bahçe ise 1-2 gün ortamın havasına alışmasını bekler , hiç düşünmeden toprağa geçiririm.
Clematisi sabırsızlığımdan çok kereler değişik mevsimlerde topraktan çıkarıp yer değişikliği yaptığım olmuştur. Ve bu yaptığım işlemler sonucu bitki kaybım hiç olmadı. Sadece bitki duraklamaya girmiş, çiçeklenmesi geçikmiş olabilir. Ama bu işlemleri yapmadan önce bitkiyi kuralına uygun hafif budama yaparım. Dibini kestiğim büyükçe bir saksıyı bitkinin başından geçirip köke oturturum. Sulamaya başlarım. Saksı sonuna kadar su dolar, su emilir tekrar sularım. Toprak iyiyice yumuşar. Saksıyı üsten hafifçe bastırırım. Yavaş yavaş toprağa gömülmesini sağlarım. Bu hem toprağın yumuşadığını gösterir, hem de çıkarırken köklerin dağılmasını önler. Sonra belle saksının dört tarafından derince toprağa belle basar, bitkiyi yerinden oynatırım. Tabi önce yeni yeri hazırlamış olurum. Hiç vakit kaybetmeden yeni yere aktarırım. Çok sıcakların olduğu bu dönemde yine de tedbirli davranıp, topraktaki clematisi yerinden oynatmam. Bu mevsimde topraktan saksıya geçirmem:) |
Hemfikirim, ezber bozana adı çıkmış biri olarak...
Kendi kurallarıma ben de uyarım ;) İşte güzel bir ders aldık, ustasından. Teşekkürler. |
Alıntı:
Clematis ( Bitki ) kökü ile birlikte sökme aparatı. Her bitki için kullanılabilecek bir uygulama. |
2 Eklenti(ler)
Bir sorum olacak. Bilen arkadaşlar cevaplarsa sevinirim. Aşağıdaki clematisi vyvyan pennell olarak sipariş etmiştim. Fakat yine yanlış tür göndermişler.:(
Bu clematis hangi tür acaba? Eklenti 316355Eklenti 316363 |
Jineopun kuralları her durumda geçerli olmayabiliyor sanırım.
Örneğin dün saksıdan toprağa geçirdiğim Gönül hanımdan alınmış 3 clematisin toprakları saksıı elime ters çevirdiğim anda dağılarak döküldüler. Yani çok yumuşak ve simsiyah perlitli bir topraktı su içinde bekletmeme gerek kalmadı. |
Kelebekcalisi ile benim basima gelen sizin de basiniza gelmis. Bitkinin koku elimde kaldi ama surgun verdi. Umarim siz de sorun yasamazsiniz.
|
Alıntı:
Yine de sevgili Jineop bir baksın, ben pek ayırt edemiyorum hangi bitki olduğunu. |
Vyvyan pennell senede bir yalın kat bir de katmerli açıyormuş sanırım. Yalın kat açtığını kabul etsek yine de renkten kaybediyor çünkü Vyvyan pennell bu kadar koyu mor açmıyor bildiğim kadarıyla. Yanılıyor da olabilirim tabi.
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Clematis aşkını komşuma da bulaştırdım.
Aldığı etiketsiz Clematis harika açtı. Kenarları patlıcan moru. En üstte sadece yanyana 2 çiçek verdi. Jineopcuğum isim lütfen. Katlı değil alttaki 2.çiçeğin görüntüsü. |
Asao diye buldum. Olabilir mi?
|
Alıntı:
|
2 Eklenti(ler)
Justa kurumuştu. Birden bire aniden, ne olduysa.
Eklenti 316732 İki gündür yeniden patladı. :) Eklenti 316733 Kıssadan Hisse: 1- Hiç bir clematis kurumaz. 2-Balık enzimini çok seviyorlar. |
Alıntı:
Rica etsem çiçeğin arka yüzü ve ön yüzünü gerçeğe yakın çekebilirsen, çok sevinirim.:o Clematis viticella 'Venosa Violacea' bir bakarmısın. |
2 Eklenti(ler)
Ablam Doğa Peyzajdan geçen ay president almış..
Önce 4 yapraklı açmıştı, Jakmanii olduğunu düşündüm.. İkinci çiçeği farklı açtı ve çok minik.. Eklenti 317305 Bu tomurcukta da 4 yaprak var :) Kafasına göre takılıyor :p Eklenti 317306 |
2 Eklenti(ler)
Sakarya'da gördüm kokusu çok güzel.. Orada buna bürümcük diyorlarmış.. İzmir'deki yabanlardan daha farklı.. Eklenti 317349
Bitki delileri yanında çapa kürek taşır, budayıp kökledim bir tane ne yapayım :p Bir haftadan fazla oldu halâ yaşıyor.. Eklenti 317348 |
Hafta sonu memlekette idim.Konya 'nın küçük bir ilçesinde oturuyor ailem.40-50 yıllık komşumuz var Remziye teyze bir de onu ziyaret edeyim dedim 90 yaşlarında bulgar göçmeni.Bir de baktım bahçede Clematis "aaaaaa dedim Clematis "şöyle bir baktı "adı o muymuş" dedi "ben Türkiye 'ye göç ettiğimizde getirip dikmiştim" dedi.İlk defa canlısını gördüm(burada göreceğim hiç aklıma gelmezdi) ve de çok etkilendim.Ben de istiyoooruuum:)))
|
Böylece aşı olup clematis vürüsünü kaptınız.
Ömür boyu Evliya Çelebi gibi dolaşıp durursunuz, hayırlı olsun. |
Alıntı:
Sayın Tura, 2. Clematisimde kuruyor. Ben çoook üzgün. Sizinkilerin yaprak altında bit. Örümcek ağı, pas neler vardı bu acıyı paylaşalım. Ben birini dipten budadım şimdi kararmaya başlayanı kıyamadım üstten yarım metre budadım. Bu gün tarım il müdürlüğünden adamları çağırdım bakalım ne diyecekler. Neden oluyor anlayamadım. Bu Wilt( Solgunluk hastalığı) değil başka birşey. |
1 Eklenti(ler)
Benol Hanım.
Önceleri yaprak uçları sararıp kurumaya başladı. Yaptığım incelemde hiç bir böcek ve kalıntısına denk gelmedim. Sonra yapraklar kurumaya başladı. Sadece uç sürgünde bir, iki yaprak kaldı. Üzüntü ve korkumdan bakamaz oldum. Bir akşam, çiçeklerin geride kalan tohumlarını koparttım. Kuruyan yaprakları temizlemeye çalıştım. :( Sonra onu derin budamaya karar verdim ama bir kaç gün ihmal ettim. O bir kaç günün sonunda bir de baktım ki aman Allahım yaprak diplerinden yeniden yeşeriyor. Şu anda bitkim aşağıda resimdeki gibi. 20 gün sonra çiçek bekliyorum ondan. Eklenti 317925 Siz de isterseniz sulamaya devam ederek bi kaç gün sabredin. Bakalım ne olacak. |
2 Eklenti(ler)
Alıntı:
Daha sonra hızla yaprakları kahverengileşip kurumaya başladı. Kuruyan bir dalın ucundaki yapraklar yeşildi, onu toprağa daldırma usulü yaptım. Bir ay içinde bitki yeni ve çok sağlıklı yapraklar çıkarmaya başladı. Bu bir hastalık, wild değilse bile bitkiyi sarsıyor. Grip gibi bir şey, epeyce hırpalıyor ama sonuçta kurtuluyor. Eklenti 318064 Eklenti 318065 |
Alıntı:
Geldiler mi? Ne dediler ? Tavsiyeleri var mı? |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 11:55. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025