![]() |
5 Eklenti(ler)
Bu gün çiçekte gördüğüm tüm clematisler.
Etiketleri yoktu... Eklenti 312811 Eklenti 312812 Eklenti 312813 Eklenti 312814 Eklenti 312815 ;) |
5 Eklenti(ler)
Devamı...
:rolleyes: |
5 Eklenti(ler)
dünya1,
Avrupa Çiçekçilik evime yakın olduğundan iş çıkışı sizin için uğrayayım dedim. Aşağıda resimler var. İsimleri konusunda yardımcı olamıyacağım çünkü etiketleri yok. Onlarda isimlerine tam vakıf değil. Ancak eflatun, beyaz, bordo, mor,pembe, kırmızı v.b. renklerle , ters açan gibi sıfatlarla tarif edebilirsiniz. Geri kalan kısmı Gönül Hanımla konuşmanız gerekir. |
2 Eklenti(ler)
Diğerleri:
|
5 Eklenti(ler)
Etketsiz olmaları iyi olmadı
Eklenti 312826 Eklenti 312827 Eklenti 312828 Eklenti 312829 Eklenti 312830 Mavi kampanula şeklinde olanın kokulu olduğunu söylemem lazım;) |
1 Eklenti(ler)
Etiketinde Clematis 'Teshio' yazan iki bitki vardı.
Benol hanım için araştırdım;) Eklenti 312833 Kendisi karar versin, ben düşüp bayılacağım çünkü;) |
Kokulu olandan ben koku alamadım. Belki geliştikten sonra kokuyordur.
|
2 Eklenti(ler)
Birkaç resim daha kaldı, haksızlık olmasın onlara da;)
Eklenti 312834 Eklenti 312835 Tangutica bulamadım, açmış geçmiş, 1.5 cm boyunda açan başka bir sarı clematis vardı... Gönül hanıma telefon bıraktım, hatta kendisi ilgili herkesin arayıp telefon bırakıp ilglendiği türü yazdırmasını rica etti. Almanya'dan alım yaparken yol göstermesi bakımından... |
Tanguticanın kartını gördüğümü çok iyi hatırlıyorum. Aynı şekilde sevgili Ayşiş de gördüğünü telefonda söylemişti:)
|
Alıntı:
Sayın Zeki Yağlı, Sevgili Jineop, Yalnız olmadığımı bilmek beni sevindirdi ama sizin Clematislere de üzülmedim değil. Soruma her ikinizde çok hızlı yanıt verdiğiniz için teşekkürler. Ben de bu çok sevdiğim çiçeklerin dilini çözmek için devamlı çevrilmiş sayfaları tarıyorum. Hemde saatlerce. Arkadaşlardan ricam lütfen hastalık ve ilaçlama deneyimlerini burada paylaşsınlar. |
2 Eklenti(ler)
Benim bahçeye gelen yeni Clematis, boyu 130 cm var;)
Eklenti 312920 Eklenti 312921 adı yazmıyordu... |
Alıntı:
Benim de bu yıl Nelly Moser'ım açamadan wilt oldu. Bir yıl onluyor, sonraki yıl olmuyor. Çaresi hemen budamak. Bir sonraki yıl hiç bir şey olmamış gibi çıkıyor. Ancak, Jackmanii'de hiç rastlamadım. Bir kez yeni ektiğim bir Jackmanii de olmuştu, sonradan kökünün bir şekilde zarar gördüğünü farketmiştim. Ayrıca tarif ettiğiniz powdery mildew'da (külleme) olabilir. Geçen sene Texensis Spp. ve Ville de Lyon da olmuştu. Bir sonraki yıl ortadan kayboluyor. Saygılar, |
Alıntı:
|
Tırmanıcı bir tür sn.Terra.
Çiçeği üzerinde olunca bahçeye dikmeyip saksıda bıraktım. Teşekürler. |
Alıntı:
Güzel bir uygulamasını bir çiftlik evinin duvarında görmüştüm, sanırım Tangutica Bill McKenzie'ydi, benimkinden farklı ve böyle tek başına kullanıldığında daha hoş görünüyordu, koskoca evin tüm duvarını kaplamıştı. Bu arada geçen sene bazı arkadaşlara fide göndermiştim, tutan hiç olmadı mı? Saygılar, |
Alıntı:
|
2 Eklenti(ler)
Konu C. Tangutica olunca yazayim dedim. Benimki nin ikinci yazi bu. Gecen sene bahar da kücük bir fide olarak dikmistim. Inanilmaz büyüdü. Ben de yerini yanlis sectigimi düsünüyorum ama bu satten sonra degistirebilirmiyim bilemiyorum. Yesillik olarak begeniyorum, evet cicekler kücük ama yogun ciceklendigin de hos gözüküyor. Kimi tohum yapmaya calisirken, kimi yeni yeni olusuyor. Uzun bir süre cicekli kalacak gibi gözüküyor... Bakalim yan yana diktigim C. Alpina nin acmasina izin verecekmi? ;)
Sistem baska resim yüklememe izin vermedi :( |
Alıntı:
|
dünya1 ve Benol Hanım,
Evime yakın olduğundan Avrupa Çiçekçiliğe akşam yine uğrayabilirim. Ben 7, Jesebel 18 resim çekmişiz. Eğer telefonda Gönül Hanıma izah etmekte zoralanırsaız sırasını bildirin ayırtayım sizin için. |
Clematis 'Niobe', Clematis 'Yuki komachi' ve 1 çilli sardunya Benol hanıma hazır edildi.
Güle güle büyütsün.;) |
1 Eklenti(ler)
Bu da bendeki son güzel. Küçük çiçekli değişik bir renk koyu fuşya gibi. Çok tomurcuklu. Yerini sevdi iştahlı, adını bilen varsa öğrenmek isterim.
|
Alıntı:
Dokunuşta çiçek sert, plastik misali kaskatı, bunun bir anlamı var mı bilmiyorum. Gövde ince narin diğer Clematislere benzer. Rengi tam pembe sayılmaz , kırmızı/ pembe/ kahve karışımı gibi, açık kiremit rengi denebilir. Umarım söylediğiniz türdendir. Adı her ne olursa olsun , görür görmez "bu benim"dedim ve çok seviyorum. |
3 Eklenti(ler)
Bizim Prenses Diana da açtı sonunda. Komşusu Jackmani duruma pek sevinmiş görünüyor, onu da paylaşayım dedim. Bir de gün batımında Margaret Hunt silueti.
|
Alıntı:
|
2 Eklenti(ler)
Alıntı:
|
Sn. jineop, çok teşekkür ederim yorumunuz için .çiçeğim Clematis Aromatica.
|
1 Eklenti(ler)
Alıntı:
|
Alıntı:
Benim için bin çiçek açması yeterli olur... Alıntı:
|
Arkadaşlar, bu bitki çelikle köklendiriliyor mu? En uygun tarih ne zaman?
|
1 Eklenti(ler)
Bayan cholmondoley ilk çiçeğini ben yokken açmış ikinciyi bana saklamış sizinkiler kadar güzel değil ama yine de clematis:)
Eklenti 313296 |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 11:45. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025