![]() |
2 Eklenti(ler)
Ocak ayında daldırdığım clematis, 2 yerden sürgün vermiş.
Benim clematisler, yanmış koyun gübresini seviyorlar. Şu aralar, gübre şerbetide vereceğim. |
1 Eklenti(ler)
15 gün kadar önce Benol hanımdan aldığım çelikler gayet güzel görünüyorlar.
Filizler uzadı ve yapraklar canlı durumdalar. İnşallah kök atarlar. |
Çok sevindim. Koşullar güzel olunca birde elinizden tabii. Bol çiçeklerini görün.
Birazcık sabır. |
Alıntı:
Yarın bikaç çelik bende mi diksem acaba? Yine gaza geldim.:p |
Alıntı:
Teşekkürler Benol hanım. Çiçek göremesem de sizin bahçe var :D Orada mutlaka görürüm. |
Alıntı:
Üstelik ben 2000pmm lik sıvı IBA hormona batırarak diktim. 15 gün canlı kalması ve filizlerin canlanması beni şüphelide olsa ümitlendirmişti. Şimdi kendimden emin bir şekilde bakıyorum çeliklere. Hepinize teşekkür ederim. |
Alıntı:
|
Alıntı:
sayın Denizakvaryumu benim o kunuda belgem var siz ne diyorsunuz :confused: Bu güzelliği kaçırmak asıl delilik. Ben o günleri Benol hanım sayesinde aştım evelallah:D:D:D Bu deliğe dünden razıyım. Yer açın geldim bile:) |
Merhaba arkadaşlar. Bauhause'dan iki tür clematis aldım. Montana marjore ve Vyvyan pennel. Bahçemin bu bölümüne aktarmayı planlıyorum fakat Kasımpatılarımla aynı toprağı paylaşabilirler mi emin olamıyorum?
http://www.agaclar.net/forum/attachm...600-x-450-.jpg Kök gelişimlerine engel teşkil ederler mi fikir vermenizi rica ediyorum.. :) http://www.agaclar.net/forum/attachm...600-x-450-.jpg |
3 Eklenti(ler)
Bahçedeki tüm clematisler canlanıyor, sürmeye başladılar. Bu mevsimin kraliçesi Clematis armandii baharı muhteşem çiçekleriyle selamlıyor.
Eklenti 378700 Apple blossom geçen sene çok sarsıntı geçirdi, kurudu, minicik kaldı. Öleceğinden çok korktum, çünkü bu armandii'leri çelikten üretmeyi bir türlü beceremedim ben, dolayısıyla yedekleyemiyorum onları :( Ama bu sene hem az da olsa çiçeklendi hem de sürgün veriyor. Umarım bu yılı daha iyi geçirir, balkonun diğer ayağındaki armandii gibi o da uzar gider.. Eklenti 378701 Eklenti 378702 |
Alıntı:
|
Clematis`lere ne derinlikte bir saksi gerekir acaba?
|
Alıntı:
Toprak saksılar tercih edilmeli. Dalları mümkün olduğu kadar güneşete olmasına karşı, saksısı güneşe karşı korumalı olmalı. |
Dün Beylikdüzü Bauhaus'a gittim 6 çeşit clematis vardı.
Yer olmamasına rağmen dayanamayım olmayan 4 çeşidini aldım. |
Yasemine sarılan yaban asmalarını Tarçın 1 m kalacak şekilde budamıştı. Dün de yeni sürgün veren en kuvvetli dalı dibinden kopardı. Atmaya kıyamadım, yatırarak toprağa diktim.
Yerini sevince yaban asmaları çok kuvvetli oluyorlar. Tüm saldırılara rağmen dipten kuvvetli sürgünler geliyor. Özellikle bir kaç yaşındaysa çok daha hızlı gelişiyorlar. |
Şimdilik toprağa yatırdığım daldaki sürgünler hızla uzuyor, umarım yalancı çıkmaz.
|
2 Eklenti(ler)
Ektiğim clematis tohumları çok kolay çimlendi.
|
4 Eklenti(ler)
5 yıl saksıda bekledi, geçen yıl toprağa diktim. Bu yıl gelişmesini bekliyorum:)
Bir tane çiçeğini açtı, yeni tomurcukları da açmak üzere. Eklenti 382929 Dibinden yeni sürgünleri var. Üstünde de tomurcuğu :) |
5 Eklenti(ler)
Ne kadar çabuk çiçeklerini açıyor.
Eklenti 384426 Hava ısınınca hoşlandığını düşünüyorum :) Eklenti 384430 Bu dört fide arkadaşımdan geldi, gelişmeye devam ediyorlar. |
2 Eklenti(ler)
Bu gün evimin tadilatını kontrole gittim.
Eski bir dost beni çiçeklerle karşıladı-Clematis 'Miss Bateman' Boyum yetiştiği kadar :) Eklenti 385031 Eklenti 385032 Sanki duvardaki isleri gizlemek için beyazlara bürünmüştü. |
2 Eklenti(ler)
|
Montana Spring mi, M. Rubens mi Osman bey?
|
Soru bana ise eğer evet "Fragrant Spring" Adalet Hanım.
|
2 Eklenti(ler)
Clematis çeliklerinde son durum.
Topraklı ortamdakiler tamamen kurudu, perlitte olanların %50 si iyi görünüyor. |
ben bu clematisleri çok sevdim. ankaraya çok uygun bir çiçek gerçekten.geçen yıl bauhaustan dört tane birden aldım değişik aylarda. ölmek üzerelerdi, kıyamadım aldım. hepsi yaşıyor çok şükür. clematis montana tetrarosenin üzerinde yapraktan çok tomurcuk var maşallah. clematiss henryii de tomurcukta. clematis jackmanii ile clematis rouge cardinale ise sürgün vermekle meşgul.
|
Clematis ( Montana Group Fragrant Spring)
2 Eklenti(ler)
|
1 Eklenti(ler)
Alıntı:
Gecen ay arka bahceden 2 clematis söküp ön tarafa geçirmiştim. Dün bir baktım ki, söktüğüm yerden 2 sürgün cıkmış. Bunu daha önce de yaşamıştım. Naklettiklerim tomurcukta, 2 clematisim daha oldu. Sevdim ben bu işi;) |
2 Eklenti(ler)
Alıntı:
Mor presedent ti sanırım ismi, üç filiz vermiş. 2 filiz oldukça güçlü gelmiş. Üçüncü filiz yaprağın arkasında kalmış. Eklenti 390654 Beyaz olan tek sürgün. Eklenti 390655 |
Çok beğendim bu sarmaşığı. Tam ısparta 'ya ve evime göre. Bauhause dışında nerden bulabilirim? İnternet sitesi de olur.
|
1 Eklenti(ler)
Bu yıl Bauhaus'tan aldığım ve Vyvyan Pennell etiketli clematis çiçek açtı. Muhtemelen bir montana türü. Geçen yıl aldıklarımdan birini de Montana diye almıştım. Farklı bir tür çıkmıştı. Çiçeklenmesini bekliyorum. Şu an tomurcuklu. Açınca paylaşacağım. Saksıların etiketlenmesi sırasında bu tür karışıklıklar çok oluyor demek ki. :mad: Başka arkadaşların da şikayetleri olmuştu. Bauhaus ve Akdoğa'nın bu sorunu çözmeleri lazım.
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 13:31. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025