![]() |
1 Eklenti(ler)
|
Alıntı:
1 sene sonra seyretmeye doyamayacaksın. Ne yazık ki erkenci tür. Hazirana çiçek kalmadı. |
1 Eklenti(ler)
2 ayrı Clematis.
|
1 Eklenti(ler)
Bir de bu. Sizce aynı Clematis mi?
|
Teşekkür ederim sayın Terra bu clematisi bu sene aldım eminim çok güzel çiçekleneceğinden yalnız bahçede değil balkonda saksıda olacak:)
Sevgili Benol hanım erkenci dediniz ama bu haziranda açtı çiçeklerini neden acaba? |
Dillerini çözmeye çalışıyoruz.
Ben de Starlight var. Mayısta açması gerekirken Martta açtı. |
Alıntı:
|
Alıntı:
Clematislerin Türkiye'ye uyarlanmış açma listesni sizler yapacaksınız sevgili jineop. Düne kadar Türkiye'de Clematis yoktu, bilgiler Avrupa ülkelerine göre, bizim iklim kuşağı daha sıcak, erken açmaları doğal. Elinde Clematisi olan herkes adını ve açma zamanını bildirirse Türkiyeye özel bir kaynak olur.;) Bizlere bakıp bakıp kıskanmak kalıyor:p |
Günaydın,
Kıskanmak niye. Canın sıkıldı mı git Avrupa çiçekçiliğe al bir Clematis. Artık bu kadar talepten sonra çeşidi artırırlar. |
Alıntı:
Bizlere de bakıp bakıp almak kalıyor. |
Lafın gelişi söyledm, " kıskançlığı" 35 yıl önce ameliyatla aldırmıştım ;)
Dünyanın şu anki haliyle gerçekten arzu edip de elde edilemiyecek bitki yok. Bir yol mutlaka var, bazen uzun, bazen kısa, bazen dolanbaçlı... Clematiste yer sorunu da yok. Avrupa çiçekçlik de profil değiştirecek umarım,(sardunyadan clematise) bu yoğun ilgi karşısında ;) |
Alıntı:
|
Hakkınız var, adını bilmediğiniz bir clematisi nasıl budayacaksınız...
Yine de ilgiyi canlı tutmak için biz İzmirli üyelere görev düşüyor. Ben ayda 1-2 gidip hem açacak olanları resmederim, birer-ikişer de bitki alırım;) |
Aslında getirtirken etiketleri varmış ancak taşıma sırasında sağa sola dağılmış. Ellerinde bir sürü etiket var. Katalogla hangisi hangisinin çözmeye çalışıyorlar. Gönül Hanım hiç bilgisiz değil. Ben de geçen gün 2 adet daha aldım ve etiketlere ve beraber kataloğa bakarak 3 sipariş daha verdim. Çiçeği çıktığında beni arayacaklar. Birkaç ay sonra da 2013 sezonu Almanya'ya toplu sipariş vermeyi düşünüyor.
Budama konusu benim de kafama takıldı. Bu konunun başındaki yazıda ilk alındığında 20 cme kadar budanması gerekir diye bir yazı var. Çiçeklere nasıl kıyap da budanacak? |
2 Eklenti(ler)
Bir bitkide iki farklı çiçek biri katmerli dipğeri yalın kat .
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Çok teşekkür ederim. Doğruyu buldum sayenizde. |
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
İlk baktığım sayfa lütfen boş kalmasın.
Clematisi açan arkadaşlar resim lütfen. |
2 Eklenti(ler)
Tamam... Az önce cektigim fotograf, C. Nelly Moser ikinciye cicekleniyor. Iki metre yukar da...
Ayrica C. Viticella Plena Elegans ve C. Tangutica hala yogun cicekliler...:D |
2 Eklenti(ler)
Resimler tam net değil,idare eder.
|
Alıntı:
bu nasıl bir güzellik, biz geldiğimizde çiçekler solmuştu herhalde göremedik... Ben bundan bir çelik rica ediyorum sonbaharda... Aslında 22 çeşit clematisin 22sinden de istiyorum :) Yaşasın clematisler... |
Clematiste tecrübeli arkadaşlarımızın fikrini almak istediğim bir konu var.
Sezon başında Bauhause'dan aldığım clematislerden 3 adedini sarmaşık gülün sardığı bölümün altına dikmiştim. Bu bölümde kırmızı yapraklı acer'de var. Bu ağacın gölgesi clematisleri korur diye düşünmüştüm. Tahmin edemediğim acer'in bu sene çok gelişim göstermesi oldu. Şu anda bu ağac hem clematislerin uzayacağı alanı kapattı hem çok gölge oldu. Bu nedenle clematisler güneşe ulaşma adına devamlı yukarı boy atıyorlar. Buna rağmen bu ağacı aşamıyorlar. Bende bu clematislerin yerini değiştirmeyi düşündüm. Geçmişte yer değişikliklerini hep 15 Ekimden sonra yapmıştım. Clematisler içinde bu tarih uygunmudur? Sizlerin önereceği zaman aralığı nedir? Kökünü dağıtmamak ve taşırken budama yapmak dışında tavsiyeleriniz ne olur? Şimdiden teşekkür ederim. |
Ankarada bir bahcede minik lila renkli cicekleri olan bir Clematis gordum. Bir dalini suya koydum. Direk topraga diksem daha mi sansli olurum acaba. Cicekliyken koklenme sansi zaten yok sanirim. :(
|
Alıntı:
En önemli konu köklerini dağıtmamak, transfer esnasında bitkiyi fazla dışarda bekletmemek bence. Ben önce yerlerini hazır edip, bel ve ya kürekle bitkiyi nazikçe kaldırıp hazırladığım çukura dikiyorum. Bu konuda değişik fikirleri olabilecek daha tecrübeli arkadaşlarımızın da önerileri olacaktır. |
Alıntı:
Clematisler enteresan bitkiler, ne zaman nasıl davranacakları belli olmuyor :) Siz küçük bir saksıya yarı yarıya perlit ve torf koyup çelikleri onun içine dikin. Sadece perlitle de bir çok arkadaşımız köklendirme yaptı ve başarılı oldu. Ben 20 gün önce perlit torf karışımına, çiçekleri geçtikten sonra çelik yaptım, iki tanesi sürgün verdi bile. Ama bu, bitkinin köklendiği anlamına gelmiyor tabii, çeliği hiç kımıldatmayın, sürekli nemli kalmasına da dikkat edin. |
Alıntı:
Ya tutarsa...:) |
Alıntı:
|
Clematis ekim, budama, yer değiştirmeye, çelik almaya ek bilgi
Sevgili tturt, sabırlı olun geç sonbaharı bekleyin derim.
Önceki notlarımdan birini buraya kopyalıyorum. Clematis transferinde ideal zaman geç kışmış. Mart başı hem budama, hem çelik , hem yer değişimi için ideal görünüyor. Yalnız ilk yıl sonunda kalıcı yerine dikmek için Ekim ayı idealmiş. |
Burada torf ve perlit bulma sansim olmadigi icin, onerildigi gibi celikleri yatirarak koyu kirmizi garip bir topraga diktim. Tutarsa mucize olacak sanirim :(
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 21:43. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025