agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Sarılıcılar (https://www.agaclar.net/forum/sarilicilar/)
-   -   Yaban Asması (Clematis sp.) (https://www.agaclar.net/forum/sarilicilar/4446.htm)

Orhan Özbilgiç 22-05-2012 13:14

1 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi UrlaBahçe (Mesaj 970634)
Aslında kırmızı daha güzelmiş. Dikeni olmasa kırmızı sarmaşık gülleri de çok güzel.

Belkide iyi oldu be Sayın UrlaBahçe!

Tam soldan üçüncü destek kazığına sarılıyor. Güller arasında farkedilmeyebilirdi. Gerçekten bunu hiç düşünmemiştim.:eek:

Eklenti 298963

FatihBahce 22-05-2012 13:25

Pazar günü bahçemizdeki Clematis ve diğer bitkileri kapsayan bir çekim yapmıştım.
Yaza kadar işlerimden dolayı sadece hafta sonları gidebiliyorum.
Yer :Urla-İtokent Bahçe : ev ve otopark hariç 1.000 m2

720p hd kalitesine ayarlayarak izlemenizi tavsiye ederim.

İtokent 20.05.2012 - YouTube

Adalet Yağcı 22-05-2012 13:33

Orhan bey, Rouge Cardinalin renginin değişebileceğini düşünüyorum.
Benim bahçemde açan R.C. tam bu renkte açtı, etiketinden eminim.

Bir de Ville de Lyon var onun da tam rengi böyle.

Gölge, güneş, toprağın PH değeri, kullanılan besinler renkte ufak değişiklikler yaratabilir mi bilmiyorum.

Orhan Özbilgiç 22-05-2012 13:37

[QUOTE=UrlaBahçe;970648]Pazar günü bahçemizdeki Clematis ve diğer bitkileri kapsayan bir çekim yapmıştım.

Kendinize çok güzel bir yaşam alnı yaratmışsınız.
Güle güle keyfini sürün.

Adalet Yağcı 22-05-2012 13:43

1 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi jineop (Mesaj 970602)
Ben hep okurken ani solğunluk hastalığı olarak adlandırmıştım.
Palmiye botanikle görüştüm. Clematis cartmanii joe istedim. 10 Tane getirecekler . Ve şöyle bir açık kapı bıraktılar. Eğer 10 tane istersek istediğimiz türü getirebileceklerini söylediler. 5 taneye kafamda sahip buldum. Satıcı en az 5 tane olursa diğer 5 taneyi kendilerinin satabileceklerini ifade etti. Fiyat konusunda fikrim yok.

Çok güzel çiçeklenen, çalı türünde, fazla boy yapmıyor, çiçekleri beyaz, ama -5 derecelere kadar dayanıklıymış.
Uzun süre(Nisan-Haziran)çiçekleniyormuş.

Şu fotoğrafını çok beğendim.

Eklenti 298983

jineop 22-05-2012 14:50

O klasik 5 içinde siz varsınız. :p
Klasik kızlar karması... Cartmanii Joe -17 lere dayanıklı. O yüzden onu demiştim. Ama çok katlı türlerden de olabilir.

Eser İlhan 22-05-2012 15:07

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Orhan Özbilgiç (Mesaj 970620)
Anlaşılır gibi değil!
Bauhaus'tan Rouge Cardinal diye, birde etiketindeki fotoya bakarak aldım. Zaten Ruj denince aklıma hep kırmızı gelir.:D
Çıka çıka bu çıktı.
Ya fotoğraf yanlış, yadaaa...:confused:

Orhan bey, ben de aldım aynısından ve benim Rouge Cardinal de tıpkı sizinki gibi açtı. Ama çiçeği çok büyük. Negritijanka daha küçük açıyor. Bir de yaprak ortalarında koyu bordo damar (veya çizgi mi desek) var farklı olarak...

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Orhan Özbilgiç (Mesaj 970663)
Adalet Hanım;
Bir şey diyemiyorum. Daha bu sabah açtı. Belki sonrasında renklerde değişme olabilir.(Güneş gördükçe!)

Neyse artık bu rengi kabullendim.:p

Sizi üzmek istemem ama değişmiyor.. Benimki habire açıp duruyor. Hep aynı çiçek :p :p
Olsun, ama bu da güzel....

Eser İlhan 22-05-2012 15:12

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Adalet Yağcı (Mesaj 970655)
Orhan bey, Rouge Cardinalin renginin değişebileceğini düşünüyorum.
Benim bahçemde açan R.C. tam bu renkte açtı, etiketinden eminim.......

Yukarda yazdığım gibi Bauhaus'dan ben de aynı bitkiden aldım, benimki de Orhan Bey'inki gibi koyu renk açtı. Güzel, ama R.C değil. Filament renkleri bile farklı....
Olsun, bahçemde olmayan bir tür. Ya elimde olan bir taneden olsaydı.... O zaman üzülürdüm. Şimdi pek şikayet edemem. Üstelik oldukça büyük açıyor ;)

jineop 22-05-2012 15:29

Rouge cardinal çiçekleri ilk açarken daha kımızı ve küçük oluyor. Çiçek olğunlaşırken rengi koyulaşıyor.

Tura 22-05-2012 15:39

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi jineop (Mesaj 970602)
5 taneyi kendilerinin satabileceklerini ifade etti. Fiyat konusunda fikrim yok.

4 ünü kendileri satsın.

Eser İlhan 22-05-2012 17:08

1 Eklenti(ler)
Herdem yeşil,bol çiçekli ve kokulu olarak bu clematis de ilgimi çekti. Clematis fragnant oberon. Bir cartmanii türüymüş..

Clematis Fragrant Oberon - Taylors Clematis

Eklenti 299059

Bir de kışın hiçbir çiçek açmazken açan clematisleri mi alsak listeye ??

Nevzat 22-05-2012 17:38

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Tura (Mesaj 970759)
4 ünü kendileri satsın.

Bence 3 nü satsın.

selis 22-05-2012 18:58

Önce ben gelmiştim :p

zencefil cicegi 22-05-2012 20:06

3 Eklenti(ler)
masallah bu ne güzellik allahim bak bak doyamadim seneye benimde cogaltmam sart oldu artik :)
benimde güzelim acti sonunda cok mutluyum.

sevim4 22-05-2012 21:34

2 Eklenti(ler)
Bu clematisimi geçen yıl kayıp ediyordum hemen bakıma alındı şimdi çiçek açtı ilk çiçeği.
Eklenti 299202
Eklenti 299203

jineop 23-05-2012 12:38

5 Eklenti(ler)
Clematis Rouge cardinal ve hakurei
Eklenti 299460
Piluu hanfendisi
Eklenti 299461
Clematis hakurei
Eklenti 299462
Clematis W.Nike
Eklenti 299463
Clematis pink fantasy
Eklenti 299464

jineop 23-05-2012 12:41

3 Eklenti(ler)
Clematis justa
Eklenti 299465
Eklenti 299466
Clematis margeret hunt
Eklenti 299467

FatihBahce 23-05-2012 17:03

Clematis'in çiçeği döküldüğünde kalan tomurcuğu budama iyi midir?

kelebek çalısı 23-05-2012 17:06

Ben de yaşatabilirsem diyerek Karşıyaka çiçek festivali nden gelen bitkileri ağaç gövdesi dibine dikmeye karar verdim. Bilmiyorum ne derece şansım yaver gider ama heveslenmiyorum fazla. Geldiklerinde saksılarındaki durumlarını beğenmemiştim zira. Ben olsam belki bu sunumdaki clematisleri satın almazdım. Fakat yaşatmak adına elimden geleni deneyeceğim.

günebakan 23-05-2012 18:42

Jineop'cuğum muhteşem renkler muhteşem clematisler. Harikalar gerçekten:)

selis 23-05-2012 19:40

Kelebek Çalısı ben de sizinle aynı fikirdeydim.. Hattâ bu pazartesi gününe kadar bitki saksıdaydı. Sıcaktan korktuğumdan bitkinin kökü hederaların altında, üzerinde de böğürtlen var.. 4 günde nohut kadar bir sürgün vermiş..
Dediğiniz gibi denemekte fayda var.. Umarım başarılı oluruz..

kelebek çalısı 23-05-2012 20:08

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi selis (Mesaj 971587)
Kelebek Çalısı ben de sizinle aynı fikirdeydim.. Hattâ bu pazartesi gününe kadar bitki saksıdaydı. Sıcaktan korktuğumdan bitkinin kökünde hederaların atında, üzerinde de böğürtlen var.. 4 günde nohut kadar bir sürgün vermiş..
Dediğiniz gibi denemekte fayda var.. Umarım başarılı oluruz..

Selis merhaba,

siz bahçeye alırken saksıdan çıkararak diktiniz sanırım. Bitkinizin kök gelişimi nasıldı acaba? Saksıyı sarmış mıydı? Benim saksıdakiler pek bir cansızlar, bu sebeple saksıdan çıkarıp toprağını dağıtmaktan korktuğumdan henüz toprağa almadım. Saksı tabanını biraz açarak, olduğu gibi saksı ile dikmeyi düşünmekteyim.

İklim yönünden dezavantajlı bir konumda göründüğümün farkındayım ;), fakat bahçemde öyle noktalar var ki, burada birşey yetişmez dersiniz görseniz, ama bir bakıyorsunuz, bitkiler coştukça coşuyor. Deneyeceğiz dediğiniz gibi. Azmin elinden ne kaçar ki :p

selis 23-05-2012 20:20

Kelebek Çalısı bitkinin toprağına baktınız mı hiç? Direk torfa dikmişler o nedenle çok yumuşak ve saksıdan çıkarırken dağılıyor.. Zor toparladım..
Siz dediğiniz gibi dikin, ya da dikkatli olun.. İyi de siz yeterince deneyimlisiniz ben niye konuşuyorum ki :))

Sizin bahçenizde çok kuytu köşeler var.. Ucundan azıcık da olsa görüyoruz ;) Bir ay sonra sürgünlerin ya da yeni tomurcukların fotoğraflarını ekleyeceksiniz .. ;)

jineop 23-05-2012 20:24

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi UrlaBahçe (Mesaj 971515)
Clematis'in çiçeği döküldüğünde kalan tomurcuğu budama iyi midir?

Kesinlikle evet;)

kelebek çalısı 23-05-2012 20:39

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi selis (Mesaj 971616)
Kelebek Çalısı bitkinin toprağına baktınız mı hiç? Direk torfa dikmişler o nedenle çok yumuşak ve saksıdan çıkarırken dağılıyor.. Zor toparladım..
Siz dediğiniz gibi dikin, ya da dikkatli olun.. İyi de siz yeterince deneyimlisiniz ben niye konuşuyorum ki :))

Sizin bahçenizde çok kuytu köşeler var.. Ucundan azıcık da olsa görüyoruz ;) Bir ay sonra sürgünlerin ya da yeni tomurcukların fotoğraflarını ekleyeceksiniz .. ;)

Toprak demeye dilim varmıyor zaten bu saksı içindeki karışıma. Daha önce milli yani kum gibi toprağa dikilmiş Hibiscus rosa chinensis, Wisteria chinensis gibi bitkileri saksılarından çıkarıp bahçeye dikerken, kum gibi akıp giden topraktan sadece çıplak kökü dikerek yaşatmışlığım var ;) ama Clematis yeni olduğum bir çiçek. Kökü de toprağı sarmadığından, dağılırsa pek şansım olmayabilir.

İltifat ediyorsunuz, beni yüreklendirdiğiniz için de teşekkür ederim ;)

Size de, kendime de bol şanslar diliyorum, sizin bitkinizin fotoğraflarınızı daha erken görmeyeceğimizi kim söylemiş ki :D

FatihBahce 23-05-2012 22:03

Sayın Kelebek Çalısı,
Aşağıdaki videoda Clematis'in nasıl dikildiği anlatılıyor. İngilizce bilmeseniz bile görsel olarak saksıdan nasıl çıkardığına dikkat edin. Ben de aynen bu videodan esinlenerek dikmiştim. Sizle aynı yerden aldığımı sanıyorum. Saksı toprağım dağılmadı.

How To: Plant a Clematis - YouTube

Hülya 23-05-2012 22:34

Burada
video sarılması ve uzanması için bir örnek var.

kelebek çalısı 23-05-2012 22:43

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi UrlaBahçe (Mesaj 971706)
Sayın Kelebek Çalısı,
Aşağıdaki videoda Clematis'in nasıl dikildiği anlatılıyor. İngilizce bilmeseniz bile görsel olarak saksıdan nasıl çıkardığına dikkat edin. Ben de aynen bu videodan esinlenerek dikmiştim. Sizle aynı yerden aldığımı sanıyorum. Saksı toprağım dağılmadı.

Sn. UrlaBahçe,

faydalı bir video olduğunu düşünüyorum. İzledim ve kendi adıma birşeyler aldım açıkçası. Teşekkür ederim.

Şansınıza mı desem bilemedim, toprağınız dağılmamış, ben de hepinizden fikirler almış oluyorum. Ben de bitkilerimizi aynı yerden aldığımıza inanıyorum. Selis de toprak yönünden benim gibi şanssız olduğunu belirtti. Ama zaten bitki güçlü ise tutunacaktır hayata bir şekilde, buna inanıyorum.

Küçük bir not, ingilizcem fena sayılmaz :D

nurcanaybay 24-05-2012 12:17

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi UrlaBahçe (Mesaj 971706)
Sayın Kelebek Çalısı,

Saksıdan nasıl çıkarıldığını çok merak ettim ,var ise fotoğraflarını paylaşabilirmisiniz rica etsem.

( Youtube'dan yüklenen videoları açamıyorum )

acemifüsun 24-05-2012 12:31

Sevgili nurcan dikim çukurunu hazırlarken kompost ilave ediyor, saksıyı ters çevirip, Clematisi toprağı ile birlikte çıkartıp, gövdenin yaklaşık 10cm. kısmını da toprak altında kalacak şekilde derin dikiyor. Clematislerin derin dikileceği geçen yıllarda bu başlıkta sanıyorum epey üstünde duruldu.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 17:03.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025