![]() |
1 Eklenti(ler)
|
Alıntı:
Geçen yıl diktiğim Warsawska nike da bu seneki soğuk kışta tamamen kurudu. Baharda da sürmedi. Uzun süre yerinde bıraktım kurumuş gövdeyi belki sürer diye ama sürmedi. Ben de birkaç hafta önce toprak seviyesinden kestim attım (çok da üzüldüm atarken) geçen hafta bir de baktım ki o da canlanmış:p Bir de çalışkan ki, hızla yaprak çıkarıyor. Kaybettiği zamanı kapatmaya çalışıyor adeta :p Tabii hemen itinayla korumaya alındı :))) |
Alıntı:
|
Alıntı:
Bahsettiğiniz clematis saksısını merak ettim ,derinliğinden başka bir özelliği var mı ? |
Alıntı:
|
2 Eklenti(ler)
Jackmanii açtı. Fotoğraflarken bir sürgünü kırıldı. Hemen gölge bir yere diktim.Tutar mı bu mevsimde acaba?..
|
Tutar... neden tutmasın.
15 Gün kadar önce sevip okşarken elimin ayarını kaçırmışım. Bende kırmıştım.Onu uygun çekilde çeliklediydim. Hala dimdik ayakta. |
3 Eklenti(ler)
Clematis saksısı olarak genellikle bu ikisini kullanıyorlar.
Eklenti 302153 Eklenti 302152 Ama bu düzenek çok güzel Eklenti 302151 |
3 Eklenti(ler)
Şöyle mi?
Eklenti 302181 Eklenti 302182 Görmemişin bir Clematisi açmış, her yere resmetmiş. Eklenti 302188 |
Alıntı:
|
Alıntı:
Gecen sene ben de benzer bir deneyim yasamistim, ancak tez canli davranisim 4 tane saglikli bitkiyi kaybetmeme neden olmustu. Ciplak kok ya da cok korpe bitkilerde, gunduzleri yari golge ortamda, geceleri ise kapali korunakli bir yerde bir sure sertlesmeleri saglanmali demislerdi. Ben bir sure iceride bakim yaptim, hizla gelistiler, sonra disari cikardim. Gelismeleri bir sure durdu. Sonra tekrar boylanmaya basladiklarini gorunce hemen bahcedeki yerlerine topraga ektim. 9 bitkiden 5'i tuttu ama digerleri birden soldu ve kurudular. Umarim siz 3'unu de yasatmayi basarirsiniz. |
2 Eklenti(ler)
Merakla beklediklerim...
Bahçedeki ikinci yılında ilk çiçeği... Princess Diana Eklenti 302334 Saksıda bir, bahçede iki, toplamda üçüncü yılında ilk çiçekleri Polish Spirit Eklenti 302335 Arkadaşlar merak etmeyin, sevgili Terra o evi satamaz. Bahçesi evin kendisinden değerli... Kimsenin parası yetmez...:D |
1 Eklenti(ler)
Alıntı:
Eklenti 302337 |
2 Eklenti(ler)
Bahçemdeki üçüncü yılında iki Clematis var. Biri Negritjanka, diğeri Madam Baron veillard.
Geçen yıl temmuz ayındaki görüntülerinin fotoğrafını 3234 no'lu mesajımda yayınlamıştım. Bu yıl 17 nisanda çektiğim fotoğraftada görüleceği gibi, Negritjanka biraz daha hızlı gibiysede, her ikiside hemen hemen aynı hızda gelişiyorlardı. Ama sonunda Negritjanka arkadaşını adeta boğdu. Güllerle kardeş kardeş geçinen Clematisler, acaba kendi aralarında boğuşuyorlar mı acaba? Dedittiriyor.;) Şaka bir tarafa, açık eflatun renkli Madam Baron Veillard, şu anda mor bulutların altında. Bakalım temmuzda o bulutların arasından güneş gibi çıkabilecek mi? Eğer çıkarsa sorun yaşamıyorlar demektir. Çıkamazsa dallanma aşamasında, her iki clematisinde dallarını ayrı ayrı yönlendirmek gerekecek.;) Eklenti 302370 Eklenti 302371 |
Alıntı:
Sayın Dregeli, Prensesiniz çok güzel. Bizimkini hala bekliyoruz, havalar soğuk gittiğinden hala bir hareket yok. Umarım sizinki kadar zarif açar. Bahçem ile ilgili nazik yorumunuz için teşekkürler, ama ne yazıkki anlamayan için bu sadece bir bitki. Neyseki öyle bir mevsimde satışa çıktıki, evi gezenler çıkışta mutlaka çelik almak istiyor. Emlakçılar bile öğrendiler. Böylece Clematis hayranlığının artmasına dolaylı bir katkım oluyor:) |
5 Eklenti(ler)
Hafta sonu çiçekte olan clematislerimiz.
Eklenti 302440 Eklenti 302441 Eklenti 302442 Eklenti 302443 Eklenti 302444 |
1 Eklenti(ler)
Bu da benim mini mini C. tanguticam:) Yaklaşık 20 derecede, tam 1 ayda çimlendiler. 5 yaprak olduk, kardeşi henüz 3 yaprak, umarım sağlıkla büyütebilirim:)
|
-----Güllerle kardeş kardeş geçinen Clematisler, acaba kendi aralarında boğuşuyorlar mı acaba? Dedittiriyor.;) -----
Gozleminiz kesinlikle dogru. Birbirine yakin ekilen Clematis'ler kesinlikle birbirinden hoslanmiyor. Guclu olan digerini baskiliyor, hatta oldurebiliyor. |
Bendeki ville de lyon ve mrs cholmandoley (adını yanlış yazmış olabilirim) aynı saksıdalar şimdilik durumların da bir sıkıntı yok sizce birinden biri ölür mü? Gerçi ayırmayı düşünüyorum ama geç oldu biraz gibi geliyor bana ne dersiniz?
|
Benim clematislerim de ikişer, üçer, dikildi.
Dört yıldır kardeş kardeş geçiniyorlar, yer konusunda yeterli genişlik sağlanırsa pek rahatsız olmazlar diye düşünüyorum. |
Alıntı:
|
Terastaki saksıda bulunan clematis dün tamamen açtı.Etiketinde "The president" yazıyordu.Aslında bunun president'liğinden şüpheye düştüm, çiçekleri neden bu kadar küçük diye, halbuki Dr.ruppel ve Gladiys Picard'ın çiçekleri ne kadar büyüktü.Bi de president olacak, baya hayal kırıklığı yarattı.
http://www.agaclar.net/forum/976468-post180.htm |
Alıntı:
|
Alıntı:
Bu yorumunuz üzerine bendeki C. Prens Charles in acmasini beklesem mi, yoksa dipten budasam mi bilemedim... :D |
Alıntı:
|
yaban asmasını nereden satın alabilirim
|
Bizler Mart-Nisan gibi İstanbul'daki Bauhaus gibi yapı marketlerden alıyoruz medet.
Büyük seralarada da bulabileceğinizi düşünüyorum, nette araştırırsanız bulabilirsiniz. Fidanİstanbul firması da kargo ile gönderiyor. Bu arada siteye hoş geldiniz. Buradaki başlıkta kendinizi tanıtırsanız seviniriz. |
1 Eklenti(ler)
Clematis Prens Charles, huzurlariniz da. Bu gecen seneden , su an üstü tomurcuk dolu....
|
1 Eklenti(ler)
Bu da Princess Kate... 2011 tanıtımı... Henüz piyasaya çıkmadı...
Eklenti 302837 Kıskanmayın... Ben de yok... Fotoğraf netten alıntıdır...:D |
5 Eklenti(ler)
Konu yenilerden açılmışken, işte 2011 yılında tescil edilmiş yeni clematisler... Toplam 17 adet...
Bilgiler, Uluslararsı Clematis Derneği yayını olan Clematis İnternational 2012'den alıntıdır. Fotoğraflar netten alıntıdır. 'Alan Blyth' Grup: Viticella Ebeveyn : Bilinmiyor Eklenti 302839 'Ben's Beauty' Grup : Atregena Ebeveyn : C.koreana x Bilinmiyor Eklenti 302840 'Elbflorenz' Grup : Geç-Büyük Çiçekli Ebeveyn : C.'Rosa Königskind' x Bilinmiyor Eklenti 302841 'Erika' Grup : Geç-Büyük Çiçekli Ebeveyn : C.'Kathleen Wheeler' x Bilinmiyor Eklenti 302842 'Gräfin Cosel' Grup : Geç-Büyük Çiçekli Ebeveyn : C.'Kathleen Wheeler' x Bilinmiyor Eklenti 302843 |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 21:22. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025