![]() |
1 Eklenti(ler)
Miss Bateman, bu sene şimdilik 1 çiçek,;)
|
Eser hanım teşekkür ederim.
Bahçe de dikili olsa daha çabuk gelişir diye düşünüyordum.Demek çok farketmiyor ,nerede olsa 2-3 yıl gerekli demek ki. Arkadaşlar clematislerinizin hepsi birbirinden güzel , hangisini görsem bundan da almalıyım diyorum sanırım hepimiz öyleyiz :) Hepimizin ellerine sağlık :) |
Nurcan hanım, öyle çok çeşiti var ki, hangisinden alacağımızı şaışırıyoruz.
En iyisi aylara göre açanları alıp biriktirmek, 12 ay için yüzlerce çeşit var, bizdekiler genellikle baharda açıyor. Bu site harika, ama maalesef satış yapılmıyormuş. Yine de hangi aylarda hangi türleri çiçeklenir fotoğrafları ile birlikte isimlerini vermiş. Jineop'um nasıl aranması gerektiğini yazmıştı. |
2 Eklenti(ler)
|
1 Eklenti(ler)
Alıntı:
İlk çiçeklerini uçuk pembe açan Montana Fragrant Spring şimdi şeker pembe açtı, aradaki farka bakın gerçekten bu kadar renk farkı bana ilginç geldi ;) |
Alıntı:
Uzman hanım(Jineop)gelip görsün bakalım, ne teşhis koyacak :) |
2 Eklenti(ler)
clematis the president....iki kocaman çiçek, boyu henüz 40 cm...Ve salyangozlar ona bayıldı...:mad:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Bu yıl henüz açmadı.Yeşilini büyütmekle meşgul. Ama bu üçüncü yılı bahçede. Geçen yıllar açtı. Hem de bol bol ;)
|
Alıntı:
Clematis Hagley Hybrid sanırım bu. Adını görünce belki hatırlarsın arkadaşım. John Paul2 Piluu Miss Bateman The President ben yokken açmış. :p |
Alıntı:
Yapraklarında kararma mevsimsel , sürgünler de bir değişiklik var mı? |
Benimki açmadıda o yüzden sordum, sizinkini erkenci zannettim:o
Ben yinede Piilu olabileceğini düşünüyorum. |
Bence Piilu için çok fazla toz pembe. Piilu'nun renkleri kuvvetli. Yukarda 2920 no.lu mesajda sn nurcanaybay'ın bir Piilu çiçeği resmi var. Görüntü ona yakın oluyor.
|
Fotoğraflarda yanıltabiliyo, ayrıca ilk açtığı zamanla son hali arasında farkta oluşabiliyo,
o kadarda çok çeşidi varki bizede böyle konu yaratıyo:o |
Sevgili Jezebel Gönül hanımın Aprupa çiçekçilik serasından aldığım Clematise çok benziyor. Orada buna Clematis Yuki Komachi adını vermişlerdi. Benimki henüz tomurcuklu açınca tekrar karşılaştırırım.
Çok güzel değil mi?.. İnsan bakmaya kıyamıyor.. |
1 Eklenti(ler)
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Alıntı:
|
:p
Alıntı:
|
3 Eklenti(ler)
Sevgili Jineop; İlgine, zahmetine çok çok teşekür ederim. Son durum budur...
Bakabilmiş miyim? |
Alıntı:
Piilu değil .Benim ki ile kıyaslayın isterseniz. |
3 Eklenti(ler)
Clematis Pink Fantasy bence, tam pembe değil de hafif somon rengi gibi;)
Eklenti 289691 , Clematis florida Sieboldii umut vadetmeye devam ediyor Eklenti 289692 , Eklenti 289693 bu gidişle açar da :p |
Alıntı:
|
Alıntı:
Clematisin sen de delisi oldun değil mi? |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
yaban asması
Alıntı:
Balkonda öyle bir yere koydumki içeride koltukda otururken görebiliyorum,yakında iki tanesi daha geliyor biri etiketsiz merakla bekliyorum,bu güzellikler için ne kadar teşekkür etsem az ... |
Montana Rubens
1 Eklenti(ler)
Biraz cambazlık yapmak zorunda kaldım.Duvarın üstüne tel gerip sardırıyorum.
Hepsini sarınca muhteşem olacak. |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 09:05. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025