![]() |
3 Eklenti(ler)
Benim clematis lerimde açıyor ama boyları uzamıyor.
|
sevgili Nuzel,
Clematisler gevşek yaprak çürüntülü ve torf türü toprakta daha iyi gelişiyor..Kök kısmına gölge oluşturacak malçalama yaparsanız ve gövdeyi de güneş ya da yarı gölge halde tutarsanız bitkiniz hızla gelişiyor..Eğer buna rağmen gelişme olmuyorsa kök kısmının hava almasını sağlayın dibini hafif çapaladıktan sonra malçalayın ve azot ağırlıklı sıvı gübre verirseniz epey gelişir:)Ben clematislerime Selahattın Bey'in tavsiyesi ile hem yapraktan hem de kökten B5A uyguladım ve şuan inanılmaz sürgün veriyor o kadar büyüdü ki korkuyorum komşunun bahçesine doğru gidecek diye:) |
Sevgili Yılmaz Yalçın tavsiyelerinize uyacağım B5A var evde hemen uygulayayım.Teşekkürler.
|
Benim uygulamam şöyle;10 Litre suya yarım kapat B5A karıştırıp fıs fıs ile clematisin gövde ve yapraklarına bol miktarda püskürtüyorum.Geri kalan kısmıda 3 clematis arasında paylaştırıyorum ve kalanı kökten veriyorum.30 günde bir yapıyorum bu uygulamayı.
|
4 çeşit clematis aldım bugün. bayrampaşa bauhaus'tan 10liraya tanesi. İsimleri şöyle:
clematis 'late flowered group' comtesse de bouchaud clematis 'patens group' piilu clematis 'late flowerd group' bagatelle clematis 'viticella group' polish spirit Umarım güzel büyütebilirm. Biraz çelimsiz görünüyorlar. Piilu üzerinde bir sürü çiçek tomurcuğu var ama en çelimsizi de o yani. |
Alıntı:
|
2 Eklenti(ler)
Kızlarımı görücüye çıkarayım artık:)
|
Sevgili Yılmaz Bey
Teşekkür ederim:) O tomurcuk “Warszawska Nike'ın. Piilu da tomurcukluydu fakat sanırım yer değişikliği, yol şartları bazı tomurcukları kurudu. |
Zaten en büyük çiçeklilerden biriymiş Warszawska Nike:)Almadığıma pişman oldum çok bitmesse ben de alıcam:(Piilu benimki de tomurcukluydu şimdi sürgün vermeye başladı tomurcuklar yarılmaya başladı ama uzun zamandır aynı büyüklükte inşallah kurumamıştır.Siz sıvı gübre vermeyi unutmayın ayda bir kere clematislere iyi geliyor.
|
Sıvı gübre dediğiniz B5A değil mi? Onun ile ilgili daha bir girişimde bulunmadım, saksıya bol koyun gübresi koymuştum, iki gübre fazla gelmez mi, ne dersiniz?
|
Merhaba
Bu sitede çok güzel Clematisler var. Kolleksiyon olanlar çok değişik türler. http://www.clematis.hull.ac.uk/new-clemalphasearch.cfm |
1 Eklenti(ler)
Bauhaus'tan bu yıl aldığım Pilu ilk çiçeğini açtı. Bir dolu da tomurcuk verdi , onlar henüz sıradalar, olgunlaşmayı bekliyorlar açmak için :))
|
Evet,sanırım sevdi :)) Hızla büyüyor (Ama büyüme şampiyonları Justa ve Negritjanka.Onları hanımelinin yakınına dikmiştim.Hanımelini adeta işgal ettiler.Henüz tomurcuktalar. Nasıl açacaklarını çok merak ediyorum) Pilu kalınca gövdeli bir mor salkımın yanında. Mor salkıma ve arkadaki bahçe demirine sardırmayı düşünüyorum eğer herşey yolunda giderse.
|
1 Eklenti(ler)
Ben de geçen sene Bauhausdan kırık dökük bir Piilu almıştım, sadece ufak tek bir çiçeğini görebilmiştim. Karıştırmadıysam şu anda tomurcukta, çok merak ediyorum çiçek büyüklüğü nasıl olacak?
Armandii'den sonra ilk açan tür "Snow Queen" oldu. Geçen yıl ölçmüştüm çapını. :) http://www.agaclar.net/forum/showpos...&postcount=407 Eklenti 144565 http://www.agaclar.net/forum/showpos...&postcount=893 |
Sevgili Limon, Pilu'nun çiçek çapını ölçmedim ama her halde 9-10 cm kadar var. ( Belki de ilk çiçek olduğu için olması gerekenden biraz daha küçük diye umuyorum :))
|
Alıntı:
Eğer koyun gübresi vermişseniz gübre verdiğiniz günden 15 gün sonra B5A sıvı gübre vermelisiniz..Fazla gelmiyor tam tersi bitkiyi daha güçlü hale getiriyor..Biliyorsunuz ki clematisin en büyük düşmanı bir mantar türü ve B5A kökten verildiğinde tıpkı insanlara verilen C vitamini gibi hastalık ve özellikle mantarla karşı koruyucu etki yapıyor..Ben 4 aydır veriyorum sıvı gübre ve epey sürgün verdiler bu yıl aniden kuruma olmadı hiç clematislerimde,yaprakları parlak ve sağlıklı...Ayda bir kez uyguluyorum. |
2 Eklenti(ler)
Daha dikeli 15 gün oldu : Clematis 'Warszawska Nike'
|
Clematis Armandii 'Apple Blossom'
1 Eklenti(ler)
Tebrikler sonunda beni de kendinize benzettiniz .
Minik ama bol çiçek seven biri olarak Clematis Armandii 'Apple Blossom' aldım . Evine bir gelsin resmini sizinle paylaşırım . Şimdilik netten bunu buldum . Eklenti 145261 çok uçuk pembe çiçekleri var , adı üzerinde " Elma çiçeği " |
Clematis integrifolia Bells
1 Eklenti(ler)
Clematis integrifolia Bells
Eklenti 145350 bir de bunun tohumunu aldım . Tohumdan yetişme yüzdesi düşük olabilir belki , bilmiyorum denerim... kısmet . |
Clematis rehderiana
2 Eklenti(ler)
Bir de bu var Füsuncuğum , karar veremedim bir turlü ...
Clematis rehderiana , çinli klematis . Eklenti 145352 Sadece 10 tohum . Bunları üreteceğimden emin olsam keşke ;( Eklenti 145353 O zaman elimizde ne kadar çok çeşit olur , bir düşün ;) |
1 Eklenti(ler)
Jakmani group vino türü clematisim 2 tane çiçek açtı biri büyük diğeri küçük:)4 tane de tomurcuğu var.Tam rengi vişne çürüğü ama her nedense cep tel.ile çektiğimdem tam rengi yansımadı.
|
Arkadaşlar,
Bana da bulaştı sonunda:) sizleri okudukça, güzellikleri gördükçe heveslenenlerin arasına katılıverdim birden. Benim gibi yeni başlayanlar için güzel bir kaynak buldum. -clematis çeşitleri,hangi türün hangi mevsimde çiçeklendiği, hangisinin kokulu olduğu, budama metodları(ki çiçeklenme için çok önemli imiş ve türlerine göre farklı budama yapılıyor), saksıda yetiştirmeye uygun türleri, kuzey cephesi sevenler, çelikde çoğaltmada hangi türün kolay olduğu, hastalıları..ve de en önemlisi bazı türlerin köpekler için toxic olduğu. Okuyabildiğim sayfalardaki en ilginç nokta, gübre olarak" kemik tozu" öneriliyor? http://www.gardenaction.co.uk/plantf...clematis_1.asp Karşılıklı soru cevaplar şeklinde, sayfadaki bilgileri burada türkçe olarak paylaşma şansımız olabilir düşüncesi ile taşıdım. |
Alıntı:
|
3 Eklenti(ler)
Arkadaşlar clematis piilunun uç yaprakları pörsüdü, renkleri koyulaştı, kendini bıraktı. Sizce neden olabilir? Aspirinli su verdim, piilu'ya birşey olursa çok üzülürüm:( Ne olur yardım edin.
|
Sevgili Füsun Abla,
Benim de sadece piilu da aynı oluşum var diğerlerinde hiçbir şey yok..Kararmış kuruyan yaprakları elimle ayıklayıp kendi haline bıraktım sonra da b5A uyguladım.Şimdi düzeldi..Bauhouse de gördüğüm piiluların çoğunda yapraklardaki bu kararma vardı..Ama gövde nasıl sizin?Önemli olan gövde bence?Tam fotosunu çekip yollarmısınız clematisinizin?Suyu seven bir bitki eğer toprağı kurumuşsa ya da kök kısımları güneş görüyorsa ondanda olabilir kök ve saksı gölgede olursa iyi olur İzmir çok sıcak çünkü. |
3 Eklenti(ler)
Sevgili Yılmaz gövdede bir sorun yok gibi, fotoğrafları çektim ama, pek net olmayabilir.
|
Füsun Abla,
Gövde sapasağlam maşallah:)Şuanda bir sorun yok ama gördüğüm kadarıyla kök kısmındaki talaşlar gitmiş:)Talaş yerine havalarında daha fazla bu günlerde ısınacağını düşünerek öncelikle saksıyı ve kök kısmını güneşten kesinlikle koruyalım..Sadece gövde güneş alsın ama direk güneşte kalmasın da yarı gölgeli güneş alacak şekilde ayarlarsın.. 2. ALTIN KURAL;Kök kısmındaki nemin buharlaşmasını engelleyici daha iyi malçalama yapalım..Mesela ağaç kabuklarını ya da çamın iğne yapraklarını veya kalın yapraklı bir bitkinin yapraklarını saksının üstüne doldurursan nemin uçmasınıda engellersin böylece clematis huzurlu olur..Güneş yakmasından olabileceğini düşünüyorum bu durumun.Eğer b5A temin edebilirsen ayda bir kez uygularsın hem bitkiyi dirençli yapıyor hem de bitkinin susuzluğa direncini arttırıyor.. |
Evet gövdede bir şey yok, kökü daha iyi korumaya çalışayım, bakalım ne bulabilirim? b5A teminini de hızlandırayım, teşekkürler ablacığım:)
|
Alıntı:
|
Benim Clematis
1 Eklenti(ler)
Benim Clematis açacak gibi ;)
Eklenti 145662 Füsuncuğum geçmiş olsun , umarım toparlar . Her ihtimale karşı ben cumartesi sana biraz Clonex bir de Klonlama tableti getireyim . Bir ufak yedek alalım , yazık , çok heyecanlıydın , onu kaybetmeni istemiyorum . Bence panik yapma , herşey düzelir . Bir litrelik cam kavanoza ihtiyacımız olacak , diğerlerini ben getiririm . |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 07:22. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025