agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Sarılıcılar (https://www.agaclar.net/forum/sarilicilar/)
-   -   Yaban Asması (Clematis sp.) (https://www.agaclar.net/forum/sarilicilar/4446.htm)

acemifüsun 26-04-2010 09:46

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Yılmaz Yalçın (Mesaj 624748)
İzmirde yaşayan (bostanlı)biri olarak düşüncem; clematis İzmirin sıcaklarına zor dayanır ama eğer kuzeye bakan gölgelik ve nemli tutabileceğimiz bir yere dikilebilir..Tek şart kök kısmını çok iyi malçalamak odun talaşı ile iyice kök kısmını kapatıp onun üzerine de ısıyı yansıtan ve yalıtan taş veya benzer malzeme ile kapatmak..

Sevgili Yılmaz ben de yıllardır Bostanlıda oturuyorum:) Güneye bakan balkonumuz çok rüzgarlı, önü tamamen açık, büyük bir park önümüz ve denizin esintisi hep bizde. Balkonumuzda küçük bir köşe gölge kalıyor, orayı clematis için düşünüyorum.

Eser İlhan 27-04-2010 20:08

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Adalet Yağcı (Mesaj 623012)
Benim geçen sene katmerli açan vyvan pennel, bu sene katmersiz açıyor, sebebi ne olabilir, bir fikriniz var mı?

Clematislerin budanmasıyla ilgili yabancı bir kaynakta katmerli açan hibritlerin sadece bir yıl önceki odunsu dallarda oluşan yeni ve görece kısa sürgün uçlarından katmerli açabildiğini okumuştum. Yaz ortasında uzun sürgünlerde oluşan ikinci nesil çiçeklerin ise katmersiz olabildiği söyleniyordu.
Vyvyan Pennell de ikinci tur çiçek açan Clematislerden. Belki de bitkinizi budamamış olmanız katmersiz açmasına sebep olmuştur.

Hülya 28-04-2010 10:18

Clematis

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi acemifüsun (Mesaj 624659)
Mehmet bey sizce İzmir'de olmaz mı? Benim de içim gidiyor ama cesaret edemiyorum, güneye bakan çok az gölge yeri olan balkonumda sizce olabilir mi?

Füsun hanum.
Benim çok güneş gören bir balkonum var. Geçen yıl aldığım Clematisim yaşıyor.Kışın dalları kurumuştu ,hiç ellemdeim, dibinden canlı dalları geldi.

Adalet Yağcı 28-04-2010 11:20

Sevgili İel77, bilgi için teşekkür ederim, söylediğiniz gibi aynen, geçen sene budamamıştım, aslında budanmayacak kadar küçük bir bitkiydi, bir karış, neresini budayayım :)
Bu sene budanması gerekiyor demek ki.

Yılmaz Yalçın 03-05-2010 15:59

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi limon (Mesaj 112493)
Veeeeeeee..... İşte budur :)
Eklenti 12357

Sevgili Limon,
Clematis başlığındaki 39 numaralı mesajınızdaki bu clematisinizin tür nedir?

Adalet Yağcı 03-05-2010 16:53

2 Eklenti(ler)
Bunlar da benim güzellerim.

Eklenti 141178
Eklenti 141179

S Güngör 03-05-2010 23:43

Sayın adalet yağcı
Bu kadar güzelini bir tek yabancı sitelerde görmüştüm. Acaba sırrı nedir bu işin? Evinizin hangi yöne bakan duvarına ektiniz, dibine özel bir gübre koydunuz mu? Bİlgi verebilir misiniz?

uzman16 04-05-2010 14:15

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Adalet Yağcı (Mesaj 630895)
Bunlar da benim güzellerim.

Eklenti 141178
Eklenti 141179

Muhteşem. Harika. Çok güzel.
Nasıl bakıyorsunuz siz bu clematise? Bir de türü ne ?
Tekrar elinize sağlık.

Adalet Yağcı 04-05-2010 14:48

Sevgili dostlar, övgüleri hakediyor benim clematisim değil mi?

Türü yanlış hatırlamıyorsam "Jakmanii" tam adını yaylaya gittiğimde yazarım.

Çiçeklerim Doğuya bakan giriş bölümünde, yarı gölge bir alan, Son baharda biraz yanmış çiftlik gübresi vermiştim, budama yapmamıştım, kıyamadım :( özel bir bakım uygulamadım, diğerleri daha fazla güneş alan bir yerdeler, onlar daha az açıyor.

Sevgili Acemifüsun, 40 litrelik bir saksıda olabilir her halde, ama yere dikme imkanınız varsa yere dikin derim.

acemifüsun 04-05-2010 21:37

Sevgili Adalet Hanım maalesef yere dikme gibi bir imkanım yok: Bugün onlara kenarları yaklaşık 40cm olan küb saksı aldım:)

snowman77 05-05-2010 00:30

Adalet hanım clematisiniz gerçekten muhteşem renk ve irilik olarak harika açmış.

Adalet Yağcı 05-05-2010 10:32

Teşekkürler sayın Snowman, bize çok yabancı olan bu güzel bitkinin dilini çözmeye çalışıyoruz bir kaç senedir.

omar 06-05-2010 13:13

2 Eklenti(ler)
Öğle tatilinde Bauhaus’dan 1 adet clematis aldım:

Warszawska Nike

İnternetten bulduğum fotoğraflar ile...

Eklenti 141883

Eklenti 141882

günebakan 06-05-2010 13:28

1 Eklenti(ler)
Benim clematisimin de bir tanecik tomurcuğu çiçeğini açtı:)

Eklenti 141893

Adalet Yağcı 06-05-2010 18:03

2 Eklenti(ler)
Bütün bahçeyi söküp sadece clematis dikesim geliyor, bu fotoğrafları bu gün çektim.

Eklenti 141972
Eklenti 141973

Sayın Drhegeli, ben de öyle, bakmaya doyamıyorum :)

Sayın Omar, harika bir rengi var, güle güle büyüsün.

Sevgili Günebakan, çok cici değil mi, seneye kimbilir nasıl olacak, bol çiçeklerini görürsünüz inşallah.

acemifüsun 06-05-2010 20:28

Sevgili Yılmaz Bey
Saksı ve dikim konusuda tüm önerilerinizi dikkate aldım, odun talaşı da toprak üstüne yaydım, bakalım yarın fotoğrafta beğenecek misiniz?
Tükürmekle olsa başta Adalet Hanımın ve tüm sitedeki arkadaşlarımızın bu eyleminden çok mutlu olurum:)

acemifüsun 07-05-2010 10:45

Sevgili kardelen tohumları ekeli ne kadar oldu? Benimkiler yaklaşık birbuçuk aydır torfda, umutla bekliyorum:)

Yılmaz Yalçın 07-05-2010 11:32

Sevgili Füsun Hanım,
Clematis tohumunu çimlendirmek imkamsız gibi bişey:(Ben 3 defa bunu denedim geçmişte ama kesinlikle çimlenmedi:(

drhegeli 07-05-2010 13:19

Adalet Hanım,

maşallah ki maşallah...

Altaki resmin, sağ alt tarafında daha koyu renkli iki çiçek var. Farklı bir tür mü acaba?

_kardelen_ 07-05-2010 13:55

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi acemifüsun (Mesaj 633469)
Sevgili kardelen tohumları ekeli ne kadar oldu? Benimkiler yaklaşık birbuçuk aydır torfda, umutla bekliyorum:)

Mart ayının başında ektim; Rosa rugosa ve küpeli tohumları ile beraber. Rosa'lar çimlendi iki gün önce. Bir iki oluşum daha var onlar da sanırım (inşallah) küpeli. Clematis hala uyuyor, tabi ölmediyse :(

nurcanaybay 07-05-2010 16:33

Bu gün clematis'ler hakkın da biraz daha bilgi edinmeye çalıştım.Kışın yapraksız kalan
cinslerinin çarkıfelekle birlikte dikilmesi öneriliyor.Bana mantıklı geldi ,sizlerle paylaşmak
istedim.Bildiğiniz gibi ikisi de köklerinin gölge de olmasın dan hoşlanıyor ,her ikisinin de
çiçekleri güzel.
Renkleri ayarlanır ise hoş olur ..

bari 09-05-2010 22:49

1 Eklenti(ler)
Geçen sene aldığım clematis ilk çiçeğini gösterdi...

Jezebel 09-05-2010 23:09

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi nurcanaybay (Mesaj 633721)
Bu gün clematis'ler hakkın da biraz daha bilgi edinmeye çalıştım.Kışın yapraksız kalan
cinslerinin çarkıfelekle birlikte dikilmesi öneriliyor.Bana mantıklı geldi ,sizlerle paylaşmak
istedim.Bildiğiniz gibi ikisi de köklerinin gölge de olmasın dan hoşlanıyor ,her ikisinin de
çiçekleri güzel.
Renkleri ayarlanır ise hoş olur ..

Tesadüfe bak benimkiler yan yana , hatta biri diğerine sarılmış durumda .
Daha doğrusu Passiflora tüm bahçeyi işgal altına almış durumda , bu da Clematisin işine geliyor , Passifloranın gölgesinden faydalanıyor ;)

zerrinsrt 10-05-2010 22:34

2 Eklenti(ler)
Geçen yıl diktiğim clematisler açmaya başladı. Oysa kış aylarında bunlar kurudu herhalde diyordum. Beni utandırdılar. :o

Yılmaz Yalçın 10-05-2010 22:38

Sevgili Zerrinist,
Maşallah çok güzeller:)Elinize sağlık çok iyi bakmışsınız.Peki türü nedir clematislerinizin?Ve ne zaman aldınız?

zerrinsrt 11-05-2010 10:59

Clematisleri geçen sene bu zamanlar aldım.
Birinci resimdekiler,gladys picard, mor olan warszawska nike (Etiket rengi kırmızı ama mor açtı.)
ikinci resimdeki john paul 2 etiketlerinde böyle yazıyordu.

Eser İlhan 11-05-2010 11:28

Sevgili zerrinsrt ben de bu yıl "Clematisseverler" arasına katıldım ve bahçemi bu güzel bitkilerle doldurmaya başladım. Birkaç hafta öne Bauhaus'tan 2 kök Gladys Picard aldım amacım tam da sizin yaptığınız gibi warszawska nike ile birlikte dikmekti (Onu henüz bulup alamadım ama) Benim Gladys picardlar da açtı ama beni biraz hayal kırıklığına uğrattılar doğrusu. Çiçekler küçük ve çelimsiz oldular. Şimdi sizin resimleri görünce yeniden umutlandım. Belki de benimkiler henüz yeni toprağa dikildiklerinden kendilerini tam toparlayamamışlardır ve ilerleyen zamanlarda benim de sizinkiler gibi büyük, güzel, beyaz çiçeklerim olur ;)
Clematislerinizi güle güle büyütün...

zerrinsrt 11-05-2010 12:21

Sevgili iel77, geçen sene aynı duyguyu yaşamıştım. Çiçekler 1-2 tane ve küçüktü. Bu yıl hızlı büyüyor ve çok fazla tomurcuğu var.

gilan 11-05-2010 14:19

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi iel77 (Mesaj 636179)
Sevgili zerrinsrt ben de bu yıl "Clematisseverler" arasına katıldım ve bahçemi bu güzel bitkilerle doldurmaya başladım. Birkaç hafta öne Bauhaus'tan 2 kök Gladys Picard aldım amacım tam da sizin yaptığınız gibi warszawska nike ile birlikte dikmekti (Onu henüz bulup alamadım ama) Benim Gladys picardlar da açtı ama beni biraz hayal kırıklığına uğrattılar doğrusu. Çiçekler küçük ve çelimsiz oldular. Şimdi sizin resimleri görünce yeniden umutlandım. Belki de benimkiler henüz yeni toprağa dikildiklerinden kendilerini tam toparlayamamışlardır ve ilerleyen zamanlarda benim de sizinkiler gibi büyük, güzel, beyaz çiçeklerim olur ;)
Clematislerinizi güle güle büyütün...

Aklın yolu bir demek ki. :p
Ben de birbirine sardırmak üzere Gladys Picard ve Warzawska Nike aldım. :)

Bu seneki çiçekleri moralinizi bozmasın. Hatta bana kalırsa aksine moral vermesi lazım çünkü ilk yıl hiç çiçeğini görememek de çok yaygın bir durum. :) Seneye daha güzel çiçekler verecektir. Ama asıl siz onu bir sonraki sene görün...

Fatoş 11-05-2010 16:27

2 Eklenti(ler)
Sevgili snowman'den geçen ay aldığım clametislerin beyazı açtı.
Eklenti 143311
Eklenti 143312

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 14:05.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025