![]() |
1 Eklenti(ler)
|
3 Eklenti(ler)
Saksıda ekili clematislerimi pamukçuk hastalığı sarmıştı. Sanırım saksı içine köklerini güneşten korusun diye serdiğim ağaç kabukları sebep oldu.
Sorunu ve giriştiğim temizlik operasyonunu bahçemde paylaşmıştım. Sonbaharın son güneşli günlerini de kaçırmadan saksı bitkilerinin bakımı yapıp limonluğa kaldıracağım. ..... ama önce sizlere clematislerde yaptığım derin temizliğin neticesini vereyim. Bitki ölmüştür gözü ile bakıyordum bir müddet sonra patlamaları gördüğümde çok sevinmiştim. Hızla gelişti, bol bol tomurcuk verdi ve işte güzel çiçekleri. Sieboldilerde onlarca tomurcuk var ve çiçekler iri iri. Hele bu beyaz, şimdiye kadar hiç bu kadar iri çiçek vermemişti, 20 cm çapında. |
1 Eklenti(ler)
|
1 Eklenti(ler)
|
Konuyu takipteyim
1 Eklenti(ler)
Bunuda ben aldım pembe beyaz clematis nelly moser diye ama bakalım nasıl açacak :)
Tomurcuklu geldi böyle.Sabah sekizden onbire kadar üç saat güneş alıyor,sonra gölge. |
1 Eklenti(ler)
Clematislerin en sevdiği mevsimdeyiz, ilk aşkım Clematislerden vazgeçemedim, 21 çeşit bahçeyle birlikte yeni sahiplerine teslim edildi.
Aklım kaldı tabii, bir ara gidip birkaç tanesinden çelik (ç)aldım, şimdilik balkonumda yedi tür oldu :) Mr. President. Eklenti 643885 |
1 Eklenti(ler)
|
Yine Bauhause (Marmara Forum) a gelmiş. İstanbul'da yaşayanlar şanslı... :(
|
5 Eklenti(ler)
"Kaiser" sandığım Clematis "Red Star" çıktı
Eklenti 643959 Eklenti 643960 Eklenti 643961 Eklenti 643962 Eklenti 643963 Akdoğa Botanik yanlış isim etiketi kullanmış olmalı. |
Red Star da çok güzelmiş ama Jezebel'ciğim, üzülme..
Kaiser aldım ben, tomurcuklar çok küçük daha açınca anlayacağız bakalım. Aslında bir Kaiser bir de leylak rengini alıp ikisini tek saksıya diktim, tomurcuklanan hangisi bilmiyorum, etiketleri fırtınada uçmuş.. |
1 Eklenti(ler)
Haklısın Adaletçiğim, ama bu durumda iki Red Starım oldu.
Diğeri biraz gölgede kaldı, etikete bakarsak tabi :) Etiketler yanıltıyor ne yazık ki :( Eklenti 643987 Kokulu gülüm de eşzanlı açtı. Harika. |
2 Eklenti(ler)
Etiketteki renkler yanıltabiliyor çoğu zaman, bu yüzden adını bilerek almak lazım. Senin aldığın etiket buysa zaten Kaiser olmadığı belli, üzerine Kaiser yazmışlarsa yapacak bir şey yok.
Kaiser diye aldığım bu, küçük bir fotoğrafı vardı. Eklenti 644045 Bu da Eflatun olanı. Eklenti 644046 |
1 Eklenti(ler)
Yok Adaletciğim bu elimdeki diğer Red Starın etiketi.
Bunun etiketi aynen böyleydi, hala da üzerinde duruyor. Eklenti 644057 Neyse bu da çok güzel :) iki Red Star bana fazla gelmez :rolleyes: |
Alıntı:
Güler hanımdan yeni bir Clematis çelikleme öğrendim, becerebilirsem epeyce Kaiserim olacak ;) |
1 Eklenti(ler)
|
Alıntı:
|
Sevgili Selma_321, bunu bahçemde anlatmıştım, keşke burada anlatıp da kendi bahçe sayfamda link verseydim.
|
Clematis Josephine
5 Eklenti(ler)
Bu yıl bahçenin yanı sıra işyerinde de bir kaç saksı clematis yetiştirmeye başladım.
Clematis Josephine'nin aşamaları: Eklenti 645997 10.4.2017 Eklenti 645998 14.4.2017 Eklenti 645999 21.4.2017 Eklenti 646000 25.4.2017 Eklenti 646001 29.4.2017 |
2 Eklenti(ler)
Josephine'den çaprazlama hibrit üretimle Clematis Empress ortaya çıkmış.
Josephine diye aldıklarımdan biri Empress olarak çıktı. İnternette Josephine diye yayınlanan çiçeklerin bir kısmı aslında Emress. Raymond Evison tarafından üretilmiş. Eklenti 646002 Eklenti 646003 Diğer bir kökte ise Josephine ve Empress birlikte açtı. 4 yıl önce aldığım ilk Josephine ise kışın derin budama yaptığımdan henüz tomurcuklu. |
4 Eklenti(ler)
İşyerinde açan diğer clematisler:
Eklenti 646204 Ernest Marham ve Blue Light Eklenti 646198 Eklenti 646199 Comtess de Boushard ve Kiri Te Kanawa Eklenti 646203 Kiri Te Kanawa |
5 Eklenti(ler)
Urla'daki bahçede açanlardan bazıları
Eklenti 646206 Rebecca Eklenti 646207 Diamentina Eklenti 646208 Etole Viole Eklenti 646209 Durandii Eklenti 646210 Vitiwester |
Sevgili FatihBahce, bayıldım hepsine. Ne kadar güzel ve iştahlı açmışlar, ellerine sağlık. Uzmanlığını döktürmüşsün adeta kutlarım.
Benim clematislerimin de tomurcukları bu sene çok iri, daha tek tük açmaya başlıyorlar. |
Armandii çeliklerini talep eden arkadaşlara yarın gönderiyorum, koliler hazır.
Bu mevsimde tutturmak zor olsa da denemek istediğiniz için bol bol gönderiyorum. Dallarda hiç temizlik yapmadım; istedim ki nasıl sağlam bir tutunma yapıları var sizler de görün. Dökülen çiçek sapları da üzerinde onlar da size nasıl dolu dolu öbek öbek çiçeklendikleri hakkında fikir verir. Çeliklerin nasıl hazırlanması gerektiğini de dilim döndüğünce anlatmıştım. Elinizde bol miktarda çelik var, bir kısmını yatay bir kısmını da diğer arkadaşların tariflerine uyarak dikey çelik olarak hazırlayabilirsiniz. Muvaffak olamazsanız hiç üzülmeyin sonbaharda kısmet olursa yine çelik gönderirim ve yeni deneme yaparsınız. Başlıkları okuyun, köklendirme hormonu veya suyu mutlaka kullanın. http://www.agaclar.net/forum/fidan-v...tm#post1503489 |
2 Eklenti(ler)
Alıntı:
Eklenti 646347 Eklenti 646346 |
Alıntı:
|
2 Eklenti(ler)
Fatih bey, Clematislere son noktayı koymuşsunuz, insanın aklından çıkaramayacağı kadar güzeller..
Etiketi elle yazılmış olduğu için bir türlü okuyamadığım bu iki güzelin adları ne olabilir sizce? Eklenti 646554 Eklenti 646555 |
Alıntı:
|
Alıntı:
Hangisi olduğunu tam olarak bilmiyorum. Delphine, Louise Rowe veya başka bir isim olabilir. |
1 Eklenti(ler)
|
3 Eklenti(ler)
Clematislerimden:
Multiblue Eklenti 647013 Pink Fantasy Bunu geçen sene almıştım, ilk çiçeğini açtı fakat yapraklarında bozulmalar var sararmalar, külleme ve sanki kara lekeler oluşumu da var, onu kaybetmemem için ne gibi önlemler almam gerekir arkadaşlar :( Eklenti 647014 ve Durandii Eklenti 647015 |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 18:56. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025