agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Sarılıcılar (https://www.agaclar.net/forum/sarilicilar/)
-   -   Yaban Asması (Clematis sp.) (https://www.agaclar.net/forum/sarilicilar/4446.htm)

nurcanaybay 23-09-2010 11:43

Pek çoğumuz aynı şeyi yaşadığı için ben de umudumu koruyorum.Şu an dokunmaya cesaret edemiyorum ,havaların serinlemesi ile değişiklik olacak mı gözlemliyeceğim.:)

günebakan 23-09-2010 12:11

Sevgili Nurcan hanım bence de dokunmayın çünkü clematislerin kökleri oldukça güçlü. Biraz bekleyin yeşil yaprakları görürsünüz:)

limon 23-09-2010 12:17

Bence bu aydan sonra artık yeşermez ama gelecek bahara kuru dallardan da dipten de sürgün verebilir. Neden saksıda tutuyorsunuz?

hüsnüyusuf 23-09-2010 21:27

1 Eklenti(ler)
Yaban asmalarında renk değişimi oluyormuş gerçekten. Ben de görünce inanamadım. Temmuz ayında ilk fotoğraftaki gibi açmıştı. Çiçekleri bittikten sonra artık açmaz derken son bir hamleyle eylülde bir tomurcuğunu daha gösterdi. İkinci fotoğrafta olduğu gibi daha koyu mor açtı. İlginç bir durum oldu. Bundan böyle hep bu şekilde açsa keşke diyorum ama eminim daha sonra eski haline dönecek.

Eklenti 94901

Eklenti 172618

ciceksever70 24-09-2010 06:58

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi nurcanaybay (Mesaj 698005)
Sn.Jezebel ;
tohum dan yetiştirdiğim passiflora cerula ,diğerinin de aynı tür olduğu söylendi ,gerçekten çok hızlı büyüyor.Clematis de hareketlenme olur ise hemen ayırırım.
Teşekkürler.

Bende de clematis ile birlikte diktigim passiflora careula var cok büyüdü ama ikinci yili olmasina ragmen hic cicek acmadi. Simdi mesajlari okuyunca bahcede en güzel acan clematisime zarari olur mu korkusuna kapildim. Belki kendisi de yeterince kök salamadigi icin acmiyordur. Ekili olduklari yerdeki toprak cok derin degil cünkü. Ah bir de onu sökme isi cikti simdi. Sökmesi bir sey degil de artik ekecek yer bulamiyorum bahcede.

heroflera 04-10-2010 10:32

tohum

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Todor (Mesaj 107505)
Ben tohumdan üretiyorum. Herhangi bir problem yaşamadım. Kolayca çimleniyor. Her çeşidi için böyle midir bilemem.

nasıl yaptıgını detaylı anlatırmısın sevgili todor.Dün 8 ay önce almanyadan bir tanıdığımın getirdiği tohumları ektim, ama tohumlar sanki boş gibi... böyle tok değildi.Allaha dua ederek(ölüye can veren rabbim)benim clematislerede can ver dedim;)) insallah kabul olur.....amin.

heroflera 06-10-2010 11:12

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Jezebel (Mesaj 654157)
Bu kadar uzun yoldan sanırım Clematis için fazla , şu anda canlı ama bundan sonra bozulur mu bilmiyorum . Bir gecede bile durum değişebiliyor .

Eklenti 150738

Umarım bozulmaz . Etrafına 5 adet destek çubuğu koymuşlar korumak için .

Merak etmeyin ..benimkilerde almanyadan geldi birisi tamamen hırpalanmış ve dalları kırılmıştı en güzel o gelişti şimdi balkonumu kapladı neredeyse..

k_donmez 10-10-2010 22:03

Warszawska nike yeniden tomurcuklandı. Büyüyen ilk tomurcuk son günlerdeki soğukların etkisiyle 3 gündür açmaya çalışıyor. Diğer 3 türden 2 montana ile multi blue ise uyanamadılar. Tekrar kış geldi. Artık onlardan umudumu kestim.

heroflera 11-10-2010 15:10

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Yılmaz Yalçın (Mesaj 647677)
Arkadaşlar hava aşırı sıcak olunca toprak hızla nem kaybediyor ve clematislerin kökleri tahrip oluyor..Clematisler susuzluğa direnci olmayan,hemen bu durumda kuruyabilen bitkiler..Ben geçen yıl 2 clematisimin birisini mantardan diğerini de aşırı sıcaktan kaybettim..Bu yıl ise B5A kullanmaya başladım ve sıcaklara rağmen clematislerim coştu geçen yıla göre yaprak boyutu da çok büyük..Yapraklar canlı ve sürgünler daha fazla..B5A nın clematislerimde gözlemlediğim en önemli özelliği ise bitkinin susuzluğa karşı direncini arttırdı ve bu nedenle clematisin kurumasına engel oldu..Ayrıca kök sistemini geliştirmesi sayesinde bitkinin mantarlara karşı direncini arttırdı..Kısacası clematisi olan herkese öneririm özellikle aşırı sıcak bölgelerde yaşayanlar edinmeli..

B5 A tam olarak nedir ve nerde bulabiliriz?

Yılmaz Yalçın 11-10-2010 16:04

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi heroflera (Mesaj 703745)
B5 A tam olarak nedir ve nerde bulabiliriz?

Bu linkte cevabı ve satışı bulunuyor.İncelerseniz gerekli bilgileri temin edebilirsiniz.
http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=8839

uzman16 20-10-2010 20:31

1 Eklenti(ler)
Ekim ayında açan ville de leon'un çiçeği. Bir haftadır çiçekli.
Beyaz olan madame le coultre tomurcukta, yakında açar.

acemifüsun 25-10-2010 17:33

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Hhatice (Mesaj 707280)
Füsun'cum çelik ne durumda?

Sevgili Hatice çelik yaklaşık bir aydır suda bekliyor, daha henüz bir köklenme yok. Sevgili Swetlana suda köklendirmişti, 2 aydan sonra kök verdiğini söyledi:)

k_donmez 28-10-2010 20:02

3 Eklenti(ler)
Canlı kalmayı başarabilen tek clematisim Warszawska nike oldu. Mevsimi çiçeklerle kapatıyor. Yazın açan çiçeklerin tohumlarının kurumasını bekliyorum.

uzman16 28-10-2010 20:54

Ben sadece beyaz clematisden tohum alabildim. 1 aydan fazla oldu buzdolabında -dondurucuda değil- soğuk katlama için bekliyor.
Siz de tohumları buzdolabına koymayı unutmayın.

çakıllı 28-10-2010 22:00

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi berfinda (Mesaj 708886)
dneyimli arkadaşlardan yardım bekliyorum sarmaşık türü çiçeklere yeni merak saldım selluka mandevilla ve clematis en beyendiklerim bunları nerden temin edebilirim

sayın Berfinda

Ben bir hafta önce gittigidiyor.com' dan tohumbank'dan 7 adet çeşitli clematis siparişi verdim ve fidanlar son derece sorunsuz bir şekilde elime ulaştı.Bursadaki bu fidanlıkta 10 a yakın tür varmış.

Jezebel 02-11-2010 21:32

Bu arada ...

Katlamaya başlamadan evvel 24 saat ılık suda bekletmek gerekiyor .
Sonra ıslatılmış ve suyu sıkılmış vermikuliti tohumlarla karıştırıp kilitli bir poşete alacağız .
Unutmamalıyız ki soğuk katlama kışın taklidini yapmaktır .
30-40 gün buzdolabının kapağında 4-8 derecede bekledikten sonra herkes tecrubelerine uygun toprak harcına ekebilir .
Çimlenmeyi beklemek uzun sürebilir ( 4-5 ay ), nemli tutmak gerek , sadece fısfıslayarak ;) ama ...

Jezebel 04-11-2010 19:07

Clematis crispa

1 Eklenti(ler)
Bu çok güzel ve tuhaf bir Clematis :p

Eklenti 178629

.

drhegeli 05-11-2010 10:32

Belçika-Hollanda Gezisi

Sevgili Clematisseverler,

Uluslararası Clematis Derneği (International Clematis Society) 10-18 Haziran 2011 tarihleri arasında Belçika ve güney Hollanda'daki clematis bahçelerini kapsayan bir gezi düzenlemiştir.

İlgilenen olursa bilgi verebilirim.

http://www.clematisinternational.com/

Adalet Yağcı 05-11-2010 16:29

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Jezebel (Mesaj 711861)
Katlamaya başlamadan evvel 24 saat ılık suda bekletmek gerekiyor .
Sonra ıslatılmış ve suyu sıkılmış vermikuliti tohumlarla karıştırıp kilitli bir poşete alacağız .
Unutmamalıyız ki soğuk katlama kışın taklidini yapmaktır .
30-40 gün buzdolabının kapağında 4-8 derecede bekledikten sonra herkes tecrubelerine uygun toprak harcına ekebilir .
Çimlenmeyi beklemek uzun sürebilir ( 4-5 ay ), nemli tutmak gerek , sadece fısfıslayarak ;) ama ...

Sevgili Jezebel, bu mesajınızdaki önemli bilgilerin daha kolay bulunabilmesi için, Tohumdan clematis(yaban asması)yetiştirme başlığına kopyalar mısınız?
Sevgiler.

uzman16 06-11-2010 20:08

4 Eklenti(ler)
Bugün 4 yeni clematis aldım. 3 tanesi Mayıs-Haziran aylarında çiçekleniyormuş, durandii ise Temmuz -Eylül arası.

Montana - Rubens.............................. Durandii
Eklenti 178946 Eklenti 178947

Montana-Tetrarose ........................... Montana- Fragrant Spring
Eklenti 178948 Eklenti 178949

Güler 07-11-2010 06:16

Sevgili Uzman16, benim duradii şu an bile halâ çiçek açıyor. Hele europsların yanında nefis bir görüntü. Onlar sarı bu mavimor.
Bence FB.li arkadaşlar mutlaka bu ikiliyi bahçelerinde bulundursunlar. Bu mevsimde harika görüntü.

uzman16 10-11-2010 11:38

Bu güzel haber işte Güler Hanım.
Bu sabah madame le coultre çiçek açtı. Mutlu oldum.
Şu clematis sevdası aldı başını gidiyor bende.
Bir de avatarımdakinden edinebilsem harika olacak.
Şu an 11 çeşit clematisim oldu.
Baharda takasa hazırlanıyorıum.

Sevgili Jezebel teşekkür ederim. :)

Kiraz 10-11-2010 11:46

Çıtır dallarını köpeğimiz öyle seviyor ki; birini dibinden budadı, yeni yaprak vermeye başladı; diğer üçlüyü de dibinden budadığı gibi, bir kısmını söktü. Buna rağmen üçlü yaz sonu yeşerdi, çiçek açmaya başlarken bir saldırıya daha uğradı.

bettyycim 19-11-2010 12:40

5 Eklenti(ler)
Selamlar ;

Bende bu hafta Bauhause'a uğradım ama clematislerin halleri içler acısı idi yinede aldım, bahara çimlenirler diye bir resimlere bakarmısınız, saksılarını değiştirmeyi düşünüyorum, sizce umut var mı :(

acemifüsun 19-11-2010 17:50

Sevgili bettyycim clematislerin kökleri saksının altından çıkmış, biraz daha büyük saksılara geçirin, kuru dallardan yeni filizler verecektir, hiç korkmayın:)

Hhatice 19-11-2010 19:12

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Kiraz (Mesaj 714399)
Çıtır dallarını köpeğimiz öyle seviyor ki; birini dibinden budadı, yeni yaprak vermeye başladı; diğer üçlüyü de dibinden budadığı gibi, bir kısmını söktü. Buna rağmen üçlü yaz sonu yeşerdi, çiçek açmaya başlarken bir saldırıya daha uğradı.

Aynen kiraz'cım Arya mahfetti garibanları :/(
Dün baktım kökünden tekrar vermeye başlamışlar .Evdekininde bütün yapraklarını bir tırtıl yemiş :( Üzerine titriyorum ya inadına böyle oluyor sanırım :/

nurguldk 24-11-2010 20:31

Merhaba; Ankarada yaşıyorum ve bahçemde Clematis ve mor salkım olsun istiyorum. Burada resimleri gördükçe içim gitti :)) Daha önce yapmadığıma çok üzüldüm açıkçası...
İlkbahardan sonbahara kadar sürekli çiçeklilik için clematisin kolay bulabileceğim türlerinden hangilerini dikebilirim? Bu ikisi için fidanları nerede bulabilirim ve şu anda fidan dikimi için mevsim uygun mudur ? Lütfen yardım :)))

Hhatice 24-11-2010 20:36

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi nurguldk (Mesaj 718821)
Merhaba; Ankarada yaşıyorum ve bahçemde Clematis ve mor salkım olsun istiyorum. Burada resimleri gördükçe içim gitti :)) Daha önce yapmadığıma çok üzüldüm açıkçası...
İlkbahardan sonbahara kadar sürekli çiçeklilik için clematisin kolay bulabileceğim türlerinden hangilerini dikebilirim? Bu ikisi için fidanları nerede bulabilirim ve şu anda fidan dikimi için mevsim uygun mudur ? Lütfen yardım :)))

İlkbaharda daha bol bulabilirsiniz .Şayet bulsanızda bu mevsimde çok sağlıklı bitki bulmak zor.Bulursanız toprağını dağıtmadan ekin .Saksıda olacaksa saksı değişimi için baharı bekleyin .

bettyycim 24-11-2010 21:16

5 Eklenti(ler)
Bauhouse'dan aldığım clematislerin saksılarını değiştirdim ve bugün baktım çimlenme belirtileri var, kışın sorun olurmu apartman içinemi alsam hem serim olur hem rüzgarladan etkilenmez diyorum ama ne dersiniz :confused:

nurguldk 24-11-2010 22:46

Sevgili Hhatice; Cevabın için teşekkürler..

Bahçeme ekeceğim. Bazı yerlerde Clematis'in sonbahar sonu bahçeye ekim yapılabileceğini okudum..Geç kalmış olabilirim ama seneye bahar için çok heyecanlıyım.. Millet yetiştirdikçe aşık oluyor. Ben sanırım daha bir tanesini bile ekmeden Clematis hayranı oldum :)))

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 20:56.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025