agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Sarılıcılar (https://www.agaclar.net/forum/sarilicilar/)
-   -   Yaban Asması (Clematis sp.) (https://www.agaclar.net/forum/sarilicilar/4446.htm)

Huri_ 07-03-2011 01:00

Selam çiçek sever dostlar bende hep resımlerde görüyor ama bır türlü Clematis çiçegını bulamıyordum nıhayet Almanyadan getırttım ama bır sezon durdu yazın ortasında kurudu ve bız onun sıcaktan rahatsız olacagını bılemedım yaz gününün keskın sıcagı kurutmuştu cok agladım günlerce çünki ben Konyadayım hiç bir çiçekçide de bulamadım.ama bu sene minik bir dalda hareket oluştu mınıcık bır yeşerme var dalın boyuda on cm kadar:) dünyalarda benım oldu gözüne bakıyorum şimdi dualar edıyorum ölmesın dıye bendeki
clematis cınsı Jackmanii
bu korkuyla yaşamak ıstemıyorum bır yedegını almalıyım Almanyadan getırtmek daha zor olu .ben nereden bulabılırım ısmarlıyabılecegım bır çiçekçi adresı varmı bana ödemeli yollıyacak lütfen yardımcı olursanız cok mutlu edersınız...sevgıler çiçeklerınız ölmesın yürekler acı çekmesın..♥

Adalet Yağcı 07-03-2011 12:19

Sevgili Huri;
Öncelikle sitemize hoş geldiniz.

Clematis çok ilginç bir bitki, kök yapısı çok güçlü, gördüğünüz o yeşerme bitkinizin canlı olduğunu gösteriyor, gözünüz aydın.

Bitkinizin toprak yüzeyini ağaç kabukları vb. bir şeyle koruyun, bitkinin toprağını güneşten korumak gerekiyor.
Dalları güneş görebilir.

Clematis almak için İstanbul'daki bir yakınınızdan yardım isteyebilirsiniz.
Her yıl Mart Nisan aylarında Bauhaus a çok çeşitli clematisler gelir, bir çoğumuz oradan aldık.
Ayrıca Fidanistanbul firmasından adrese teslim kargo ile isteyebilirsiniz.
Sevgiler.

qneremmi 07-03-2011 21:35

3 Eklenti(ler)
herkese selamlar

valla bu çiçek bende de hastalık yaptı hemde nasıl

yakında bahçemin tamamı clematislerle dolacak gibi geçen yıl bir tane ile başladım yıl sonuna üç tane daha aldım oldu dört geçen hafta iki tane daha aldım param olasa dahada alacaktım neyse bendekiler şunlar

clematis viticella etoile violette
clematis lasurenstern
clematis integrifolia
clematis multi blue
clematis miss bateman
clematis nelly moser

ne bulursam alıyorum resimlerini de ekliyorum yeni aldıklarımın bayağı hızlılar resimlerdeki gördüğünüz sürgünler neredeyse 5-6 cm kadar uzadı şimdiden havalar soğuk olduğundan bahçeye ekmedim

Suna 08-03-2011 11:38

beylikdüzü ve kozyatağı bauhausta clematis çeşitleri aynıydı.
montana pink perfection
montana var rubens
macropetala (mor)
jakmanii star of india
jakmanii haricindekiler araştırabildiğim kadarıyla mayıs haziran ayında açıyor galiba
jakmanii star of india aldığıma mutluyum ama montana pink perfection aldığıma pişman oldum.

günebakan 08-03-2011 12:08

Bunları bauhausedan mı aldınız Suna hanım ayrıca montana pink perfection aldığınıza neden pişman oldunuz?

Suna 08-03-2011 12:23

Sevgili günebakan evet bauhaustan aldım .fiyat 9.90 tl
montana pink perfection aldığıma pişman olmamım sebebi netten okuduğum kadarıyla 2 ay çiçek açıyor olması. ama bir iyi tarafı da hafif vanilya kokusu varmış.

limon 08-03-2011 13:59

Suna Hanım, pişman olmayın. Varsın o da diğerlerinin yanında kısa süreli açsın. Sanırım çiçekleri küçük ama çok bol çiçek açıyor.

Huri_ 08-03-2011 14:05

http://www.baumschule-horstmann.de/s...pagerOffset=80

lınk vermeyı unutttum:((

cheko 08-03-2011 16:15

Bu güzel bitkileri Antalya'da yetiştirebilen var mı acaba? Çok sıcak geleceğini düşünüyorum...

qneremmi 09-03-2011 17:23

bir duyuruda benden

claematis tutkunlarına kayseride bir serada epeyce var "cemo" istemişti özeline yazdım ama belki isteyenler olur ellerinde epeyce vardı (100 tane) kadar

türlerine bakmadım ne yazık ki.

http://www.botanikgarden.com

Kirmit 09-03-2011 21:22

Sayın cheko,
Geçen yaz Ankara'dan Alanya'ya taşındık ve açıkçası clematis biraz hava değişiminden etkilendi diye düşündüm. Ancak daha önce internette gördüğüm kadarıyla Fethiye'deydi yanılmıyorsam, bu çiçeği çok güzel yetiştirenlerin fotoğraflarına rastlamıştım. Bizim çiçek de şimdiden tomurcuklanmaya başladı gibi. Şu anki bulunduğu yer yazın fazla güneş alıyor diye sanıyorum biraz keyfi kaçmıştı. O yüzden yaza doğru biraz daha gölgeli bir yeri deneyeceğim.

qneremmi 09-03-2011 23:03

4 Eklenti(ler)
geçen hafta aldığım clematisler şimdi bu hale geldiler

işte resimler

nurguldk 10-03-2011 11:46

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi snow-in-summer (Mesaj 737055)
sayın nurguldk,
Ankara Cepa Bauhaus'a sordum şubat'ta gelme ihtimalinin olduğunu söyledi görevli.Ben de sabırsızlıkla bekliyorum.Kimbilir belki aynı anda alışveriş yapıyor bile olabiliriz. Bu arada siz daha önce başka bir yerden ulaşırsanız eğer bana bildirirseniz sevinirim.Saygılar.

Merhaba,
Ankara Bauhause'a Clematisler gelmiş haberiniz olsun :)) Gerçi yarım metre kar var burada..Nasıl gideceğiz bilmem :))

kopshtar 10-03-2011 12:32

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi uzman16 (Mesaj 765463)
Ben de haftasonu Bursa bauhaus'a gideyim, belki clematis gelmiştir. Bahar gelse de clematislerimiz boy göstermeye başlasa, fotoğraflarını paylaşsak.:)

Suna Hanım, ne güzel erkenden çiçekleriniz açacak, mis gibi kokacak, bahçeniz/balkonunuz şenlenecek.

Sn Uzman16; ben geçenlerde uğradım. Aralık'ta gelen clematislerden kalanlar satılıyor. Fiyatları çok uygun. Yenileri geldiyse haberimiz olsun biz de bakalım :)

uzman16 10-03-2011 13:31

Sn. Kopshtar,
Ben Kasım ayında Bauhaus'tan 4 çeşit clematisi tanesi 7 liradan almıştım.
Sizin gördükleriniz bunlardan farklı mı?
Hatta sonradan bir tane daha durandii aldım. :o
Hep yazıyorum, bu clematis sevdası aldı başını gidiyor bende diye. Her çeşidinden her renginden olsun istiyorum. 11 çeşit oldular.
Şu an balkonda daldırma usulü çoğaltmaya çalıştığım 3-4 çeşit var. Başarırsam takas için kullanacağım. :cool:

kopshtar 10-03-2011 15:32

Evet demekki Kasım ayıymış . Yanlış hatırlıyor olabilirim.
Aynılarından ben de aldım. 3 çeşitte bahçemde ekili vaziyette.
8 çeşitte bende oldu. Şimdiye kadar 1 ad. indigo kaybettim aşırı sıcaktan.
Şimdi etrafına saksı yereştiriyorum kökleri ısınmasın diye. Sorun olmuyor.
Umarım üretimde başarılı olursunuz :)

kopshtar 11-03-2011 09:29

Sn Uzman16;
Bauhause'a çok yakın oturduğum için akşam başka bir malzeme için uğradım. Bahçe bölümüne de bakmadan çıkmadım tabi :)
Yeni clematis gelmemiş, eskilerden de çok az kalmış.
Yeni olarak sadece Çalı şakayık, pervane çiçekli yasemin ve ribes-rubuslar var.

cemo 11-03-2011 13:46

Sevgili arkadaşlar

Alt bahceme diktiğim 3 adet clematisimin, yerini değiştirmek istiyorum.
Bir yerde clematislerin yer değişiminden hoşlanmadıklarını okumuştum.
(şu an bulamıyorum o yazıyı)

Sizce, şimdi yer değişimi yapsam olur mu.

Zeki Yağlı 11-03-2011 13:57

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi cemo (Mesaj 766719)
Sevgili arkadaşlar

Alt bahceme diktiğim 3 adet clematisimin, yerini değiştirmek istiyorum.
Bir yerde clematislerin yer değişiminden hoşlanmadıklarını okumuştum.
(şu an bulamıyorum o yazıyı)

Sizce, şimdi yer değişimi yapsam olur mu.

Cemo merhaba,

Evet olur, daha fazla geç kalma.

Önce yeni yerini hazırla. Kökün ertafını genişce bel ile aç, etrafındaki toprağı köke bastır, kök toprağını oynatmadan, yeni yerine koy.

Kökleri sıkıca ört, sıkıştır.

Clematisi yerden bir karış civarında buda.

Ama bu sene büyümesi biraz yavaş olur.

Esas neticesini seneye görürsün.

Tehlikesi yok.

Denemeye değer.

Selamlar

cemo 11-03-2011 14:14

Sevgili Zeki Yağlı, hızır gibi yetiştiniz imdadıma, cok teşekkürler.

Bu 3 clematis sonbaharda gelmişti bana. Daha küçükler, bu yüzden budamadan dikebilirim sanırım. 2 karış ancak var boyları.

Hava acar acmaz, söylediğiniz şekilde dikim yapacağım.

Merak edip, diktiğim celiklerden birini cıkartıp baktım. Maalesef kök yok:(
Yapraklanma devam ediyor.
Ben umutla havaların ısınmasını bekliyorum, ola ki kök yapar, ümit işte:)

günebakan 11-03-2011 15:46

Cemo'cuğum aynı şeyle bende karşılaştım clematis çeliği patlamalar yapmış ama kök yok ben de hemen geri yerine diktim bakalım nasıl olacak.

cemo 11-03-2011 16:05

Ben Çıkardığım celiği, tekrar dikmedim suya koydum. Bakarsın suda köklenir:))

cemo 11-03-2011 16:55

1 Eklenti(ler)
Şu an perlitte bulunan celik.
Bu sürgün, beni epey umutlandırıyor;;)

Huri_ 12-03-2011 21:27

teşekkür ederim sevgili uzman16 evet bır kez gecen sene 2 metreyı buldu o mosmor çiçeklere hayran kaldım ama sıcak kurutmuş demekki ve benı cok üzdü onun bu sene patladıgını gördüm ıyıki budamış vede yerını degıştırmışım can geldı:))çiçeklerınızı sevgıyle saglıkla büyütünüz sevgılerımle...

nurguldk 12-03-2011 22:51

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi cemo (Mesaj 766818)
Şu an perlitte bulunan celik.
Bu sürgün, beni epey umutlandırıyor;;)

Acaba seni umutlandıran bu sürgün, beni umutlandıran o sürgünle aynı mı? :D

Bu arada Ankara Cepa -Bauhauseda da aynı 4 Clematis var. Aldım ama karların içinden ve toprağı bile donmuştu. Tabii dallar kupkuru ve hiç sürgün yok..Ama bu başlıkta yazılanlardan ve cemonun söylediklerinden dolayı hiç de ümitsiz değilim :p

Yılmaz Yalçın 20-03-2011 20:15

Bende Cuma akşamı Bayrampaşa Bauhausa gittim.3 çeşit clematis vardı.Görevli hafta içi yeni türler gelebilir dedi.

Benol Hazaroğlu 23-03-2011 19:32

Clematis Multi Blue de bu ayda sürgünü olan arkadaş var mı acaba?

cemo 23-03-2011 20:43

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi nurguldk (Mesaj 767515)
,
Bu arada Ankara Cepa -Bauhauseda da aynı 4 Clematis var. Aldım ama karların içinden ve toprağı bile donmuştu. Tabii dallar kupkuru ve hiç sürgün yok..Ama bu başlıkta yazılanlardan ve cemonun söylediklerinden dolayı hiç de ümitsiz değilim :p

O cıplak kuru dallarda, sürgünler göründü:) Seninkiler nasıl:confused:

selenn 23-03-2011 20:51

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Benol Hazaroğlu (Mesaj 772958)

Diğer Clematislerde yeşermeler ve sürgünler başladı ama Multi Blue hala kıpırtısız ve kupkuru duruyor.

Jezebel 23-03-2011 21:11

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Benol Hazaroğlu (Mesaj 772958)

Benim Multiblue' de baya sürgün var.
Diğerlerini saksıdan toprağa naklettim, sürgünler az ve küçüktü,
ama Multiblue fazla gelişmiş geldi gözüme o yüzden saksıda bıraktım.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 04:36.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025