![]() |
Alıntı:
Bir kaç tohum bırakıp geri kalanını kesmeyi düşünüyorum ben de. Dün o kadar yoğundum ki, ona sıra gelmedi, günün yarısı yağmurlu geçti zaten, geri kalan yarısında da fotoğraf çektim :D |
Alıntı:
|
Yapraklara su uygulaması yapmam mı gerekiyor, ben kendi haline bırakıyorum, çiçeklere su değirmemeye gayret ediyorum, ıslak görüntü, yağmurdan sonra fotoğrafladığım için.
|
Alıntı:
|
degerli iel77.
Yardim elinizi uzatmaniza sevindim. O halde bir sorun yok / Cinsimiz belli> Clematis piilu,:) Benimki soluk benizli kalmis sizinkilerin arasinda. Gunesden fazla kacirdim herhalde. Bugun Istanbul piril piril. Hafifden gunese cikartmayi deneyecegim. Umarim rengi kendine gelir. Hepinizin cicekleri cok ama cok hos... |
Alıntı:
|
3 Eklenti(ler)
Clematis çiçeklerindeki renk değişkliğini bir arkadaşımız da paylaşmıştı. Bu Clematisin çiçekleri 4 yapraklı, geçen yıl rengi daha çok maviydi şimdiyse ise yanındaki Mor-Pembe karışımlı çiçekliyle hemen hemen aynı tonda çiçekler açtı. Ya Ortanca gibi toprak yumuşaklığına göre renk değiştiriyor ya da Sardunya gibi yanında dikili olandan etkileniyor diyeceğim ancak Snow Queen de onlarla beraber dikili, çiçek rengi hiç değişmedi. Sebebini bilemiyorum ama bu rengi daha güzel oldu. :)
Üstteki iki çiçek geçen yıl mavi açanlar, alttakiler ise benim ilk göz ağrım dediğim Clematisim. Eklenti 147133 Renkler tamamen diğeriyle aynı olmuş. Bu rengini daha çok sevdim. :) Eklenti 147134 Geçen yıl bu renkteymiş, farkı şimdi daha çok gördüm. Eklenti 147144 |
Alıntı:
Size katılıyorum clematisler renk değiştirebiliyor..Benim de geçen yıl patlıcam moru açan clematislerim bu yıl biraz daha vişne çürüğü rengine döndü.. |
Bitkiyi daha bol gunes alan bir bolgeye yerlestirdim. Resimledigim cicek renginde degisiklik olmadi. Gunun moda deyimi ile `pudra mavisi` sirin bir renk.
Bitmedi.. Daha da ilginc bir olayla karsilastim. Diger tomurcuklar patladi. Ve o cicek digerinden farkli. Renk olarak farkli sekil olarak da farkli. Ilk cicek katmerli idi yeni gelisenler yalin kat. Farkli iki cins gibiler. Bitmedi.. Bu acan cicekler nasil besleniyorlar gelisiyorlar anlamam mumkun degil. Dallari zedelenmis koptu kopacaklar... Pillerimin sarji olsun mutlaka sizlerle paylasacagim. |
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Yine bir Limon klasiği, çok ama çok güzeller.
Aynısından iki yıl önce almıştım, ortadaki kırmızımsı şerit yok şimdi, düz koyu mor olarak açıyor. Eklenti 147151 |
Adalet Hanim.renkler cok hos olmus.
Ayni saksi. ayni kok.. Ama birbirlerinden farkli cicekler.. Yeni acanlar utangac sanki. Ebatlari da kuculmus..:( http://i130.photobucket.com/albums/p258/forumh/11.jpg Resimde sorun varsa beni ikaz edin tekrar. |
Limon'cuğum, clematisleri ikişer üçer renk aynı yere dikmek güzel bir fikir, tabi çiçeklenme sıraları da uygun olmalı.
Sevgili Fizban, link açılmıyor, tekrar dener misiniz? Şimdi açıldı, sanırım bende bir problem oluştu. Çok hoş çiçeklenmişler, güle güle büyütün. |
Alıntı:
Ben vişne çürüğü renkli clematisimle açık pembe olanı birlikte diktim ama inatla açmamakta direniyor açık pembe olan:) |
Interneti seviyorum.
Asagidaki sayfa benim gibi yeni baslayan ve hevesliler icin oldukca faydali. Clematislerin hangi dönemde açmasını istiyorsunuz? Kokulu mu istersiniz, kokusuz mu? Katmerlı mi olsun katmersız mı? Hangi renk sizi cezbediyor? Tam gölge, tam güneş, kuzey cephe vs.. Tüm bu soruların cevabını bulabiliyorsunuz.Paylaşmak istedim. Adalet Hanım: Hap kadar küçük bir cam önüm var. Orada ne derece başarılı olacağım şüpheli.!Ama bir şeyi yeter ki seviniz, şartlar ne olursa olsun size mutluluk veriyor.! Üzerindeki tomurcuklar zaten satın aldığımda vardı. Şimdilik açıyorlar. Esas bundan sonraki bakımını yapabilecek miyim bakalım... Biran evvel besin vermeye başlamam lazım. Merak ederseniz, arama yapabileceğiniz sayfa linki aşağıda: http://www.clematis.hull.ac.uk/new-clempicsearch.cfm |
Alıntı:
|
Clematis
1 Eklenti(ler)
Benimki katsız ve minik , adını bilmiyorum .
Bilen varsa söylesin lütfen :p |
1 Eklenti(ler)
Dün izmitteydim, Satı Uğurtan'ın evine iki adım uzaklıktaki ormandan Clematis.
|
Satı Hanım bahçesine alsın, üretsin biz sıraya gireriz...;););)
Ben Kıyıköy'den beyaz çok güzel bir orman sarmaşığı çelik ektim, önce tutmuş gibi yaptı, sonra kurudu.:(:(:( Alıntı:
|
Arkadaslar,
Istanbul un 2 gunluk sicaginda piilum bayildi. Olacak is degil!:( Kendileri revirde.. |
Yabanci forumlardan okuduklarimi uyguladim.
Ani hava degisimi bitkiyi strese sokabiliyormus. Tabii olay bu mu ...emin degilim. Bir diger sebep ise , clematislerde en cok rastlanan cansizlik hastaligi. Ben bayginlik diye kendimce bir tanimlamada bulundum. Yukaridakilerden hangisi acaba diye dusunmeye gerek yok. Yapilacak sey ayni. Bogumlarindan bitkiyi kesiyoruz. Bozulmus yapraklari atiyoruz. Bunu yaptiktan 2 gun sonra kivrimindan yeni filizlenme basladi. Devamini getirebilirsem bir daha bayilmama hedefli buyuruz. Siz de deneyin arzu ederseniz. Su noktada yapilacak farkli bir is yok benim anladigimca... Filizleri bir ara resimlerim. |
Arkadaşlar hava aşırı sıcak olunca toprak hızla nem kaybediyor ve clematislerin kökleri tahrip oluyor..Clematisler susuzluğa direnci olmayan,hemen bu durumda kuruyabilen bitkiler..Ben geçen yıl 2 clematisimin birisini mantardan diğerini de aşırı sıcaktan kaybettim..Bu yıl ise B5A kullanmaya başladım ve sıcaklara rağmen clematislerim coştu geçen yıla göre yaprak boyutu da çok büyük..Yapraklar canlı ve sürgünler daha fazla..B5A nın clematislerimde gözlemlediğim en önemli özelliği ise bitkinin susuzluğa karşı direncini arttırdı ve bu nedenle clematisin kurumasına engel oldu..Ayrıca kök sistemini geliştirmesi sayesinde bitkinin mantarlara karşı direncini arttırdı..Kısacası clematisi olan herkese öneririm özellikle aşırı sıcak bölgelerde yaşayanlar edinmeli..
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Buradan Selahattin Yılmaz ile iletişime geçerek alabilirsiniz. http://www.agaclar.net/forum/showthr...273#post643273 |
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Bu bahar Bauhaus'dan aldığım Gladys picard da çiçeklerini gösteriyor :))
|
Bir gece evvel bu denli sihhatli olan bitkinin , ertesi gun ogle saatlerinde bayilmasi, üzücü olmuştu.
http://i130.photobucket.com/albums/p...Picture006.jpg Bıtkiyi sulamayı kestim fısfısla yarı gölgede nem sağlamaya çalıştım. Yeni filizlenme şimdilik iyi gidiyor. http://i130.photobucket.com/albums/p...Picture014.jpg |
Geçen yıl ben de yaşamıştım bu olumsuzlukları,clematislerde arada oluyor böyle şeyler..Ama kurusa da yeniden canlanıyor..Ben 6 ay beklemiştim yeniden sürgün vermesini.
|
Alıntı:
|
selam b5a ayı siteden okudum fakat memnun olanda var olmayanda tereddüde düştüm
eminönünde 20 20 20 oranında gübre satılıyordu sorup alayım diye düşündüm bu oranlar klamatis icin uygunmu birde orkideler icin özel gübre satılıyor hangisini tavsiye edersiniz |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 07:13. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025