![]() |
Sevgili Lir, clematisi tohumdan yetiştirmeyi başarıyorsunuz, diğer arkadaşlarımız da sizden cesaret alıyorlar.
Wyevale ve integrifolia Hakurei de çok güzelmiş, bahçeniz Mayıs ayında renk cümbüşü olacak. |
1 Eklenti(ler)
Alıntı:
minyatür ama çiçeği hiç eksik olmuyor. Degişik bir dal yapısı var. Yaklaşık 20cm kadar dik olan dallar sonra yana ve aşağıya doğru bükülüyor ve uzamaya devam ediyor. Bu bitki tam bir tarafı yüksek diğer toprak olan tarafı 20-25cm olan betondan sarkıtılmaya çok uygun. Bu tarz uygulamada eminim çok göz dolduracaktır. Kokusuna çok dikkat etmedim ama apple blossom gerçekten güzel kokulu... İntegrifolia türü sanıyorum biraz daha arsız, bahçemde 2-3 tane ona ait olduğunu düşündüğüm çimlenen bitki var. Tohumdan daha kolay yetişebilir. Gerçi çelikten yetiştirmek çok kolay olduğuna göre tohumla uğraşmak gerçekten sabır işi. Çeliklerimin bu sene ikinci senesi ve nihayet tomurcuklanma başladı. Dikkatimi çeken ve bu sene çok daha fazla yetiştirebilmeme neden olan ipucunu sizlerle paylaşmak istiyorum, o ince kuru görünen dallardan aldığımız çelikler çok uzun süre köklenmeden kalıyor. Yaklaşık 1 ay sonra toprak altında yine kök vermeden yanlardan yaprak tomurcuğu oluşturuyor ve işte bu sırada bu bölgeyi toprağa yakın ya da hemen üstüne çıkarıp diğer kısımları toprağa gömerseniz , bu bölgeden kök yapmaya başlıyor. Sevgiyle... |
Arkadaşlar vaktim olmadı eklemeye şimdi ekliyorum.
Clematis pillu. Clematis nell moser. Clematis ville de lyon. Clematis hagley hybrid. Clematis macro petale daha küçük. Clematis montana marjorie. bu da küşük. Hediye gelen bir clematisim daha var ama ismini bilmiyorum. Bendekiler pempe tonlerından hepisi. |
Sayın Eser İlhan, adınıza çok sevindim.
Beyaz çiçekli Armandii' den çelik köklendirirseniz daha da mutlu olurum. C.Apleblossom bende var biliyorsunuz. Güle güle büyütün. |
Alıntı:
Teşekkürler... |
Alıntı:
|
2 Eklenti(ler)
Bu arada aldığım pembe çiçekli C.armandii'nin cep telefonuyla çektiğim -pek de iyi olmayan- 2 resmini koyuyorum. Clematis üstadı arkadaşlar; sizce de bu apple blossom mu? (lütfen öyle olsun ;) ;) ) yoksa başka bir alt tür mü? Fikrinizi merak ediyorum..
Eklenti 206271 Eklenti 206272 Not: Çok güzel kokuyor ;) |
Alıntı:
Çelik köklendirme konusunda çok bilgisizim. Eğer beni bu konuda yönlendirirseniz bitkiler biraz palazlanınca denerim tabii ;) |
Eser Hanım, güle güle büyütün. Kır çiçekleri gibi iç açıcı bir kokusu var değil mi? :)
Umarım fidanlık kışın çiçeklenen türlerden de getirir. |
Evet sevgili limon.Çok güzel bir koku. Eşimle birlikte elimizde torbalarla eve taşırken sokakta hiç tanımadığımız 2 kadın kokusuna ve çiçeğine öyle bir tezahürat yaptılar ki eşim ve ben çok şaşırdık.Aslında Türkiyede çok az tanınan bir grup. Daha çok bilinse,talep olsa diğer türler de gelir. Ama bahçede boş yerler yavaş yavaş bitiyor.Daha nerelere dikebilirim hiç bilmiyorum ama gözüm bir türlü doymuyor:p.
|
Alıntı:
|
Sevgili Eser hanım bendeki montana var rubens'in etiketinde de aynı çiçekler olduğu için böyle düşündüm:) Etiketinde yazıyorsa Armandii olduğu kesindir.
|
Sevgili Eser Hanım sanırım clematisiniz Montana Fragrant Spring küçük çiçekli ve kokulu bir clematis türüdür ;)
|
Alıntı:
|
:D son iki mesajı kaçırmışım özür :(
|
Sevgili Eser hanım galiba apple blossom:)
http://www.gardenersworld.com/plant-...2/196/clematis |
Alıntı:
|
Alıntı:
Geçen yıl benden çelik alan arkadaşım bu yıl çiçeğini gördü. Oluyor,;) ancak kendim bu konuda yol almış değilim henüz. Yine de teşekkürler. |
1 Eklenti(ler)
Sevgili arkadaşlar önceki anlattığım yöntemi uyguladığım çeliklerden bir tanesi
|
4 Eklenti(ler)
Açmış ve açacak olanlar.
Eklenti 206640 , Eklenti 206641 , Eklenti 206642 , Eklenti 206643 Multiblue'nin tomurcuğu.:p . |
Bunlar baumaxtan satın alındı.
Çelikten yetişmiş hiç yok bende, maalesef ;( Sevgili uzman 16 İzmirde soğuk seyrediyor bu yıl. Yağmur, yağmur... Dr.Ruppel 4 çelik suda bekliyor, umarım köklenirler. Kazara kuru dalı keserken ... |
2 Eklenti(ler)
Clematis Montana tomurcuklar içinde...
|
1 Eklenti(ler)
İlk çiçekleri
|
Çok güzel açıyorlar, seneye daha yoğun çiçekleneceklerdir.
Keşke yaz boyu açan türlerini de edinebilsek, tabi varsa. |
1 Eklenti(ler)
Sevgili lir, nefesimi kestiniz, böyle güzellik olur mu:confused:
Ben de pazar keyfimize keyf eklensin isterim, bir resim, Multiblue'nin ilk çiçekleri bu gün açtı. Eklenti 207743 . |
1 Eklenti(ler)
|
Sevgili Jezebel, Dr.Ruppel en sevdiğim türlerden ve sizinki çok güzel açmış.
Multiblue de harika görünüyor, rengi mor çıkmış ama bildiğim kadarı ile maviye yakın olmalı, fotoğrafta bazan renkler değişebiliyor. Keyifli seyirler. |
1 Eklenti(ler)
Geçenlerde yağmur sonrası civarda yürüyüşe çıktığımda bu güzelliği görünce dakikalarca seyrettim. Fotoğraflayıp sizin de görmenizi istedim.
Eklenti 207964 |
Sayın Jezebel, bu bir Clematis Montana bence. Son zamanlarda küçük çiçekli türlerini o kadar çok inceledim ki, bir montana almak şart oldu. Ama temin etmem zor biraz.:( Fotoğraflara bakarak idare edeceğim şimdilik.
|
Clematis montana rubens olabilir bendeki tomurcukta bakalım nasıl açacak.
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 08:40. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025