![]() |
2 ceşit Klamatis aynı saksıdaydı gecen yıl sadece 1 tanesi büyüdü digeri kurudu sanıyordum ama kökünü kıyıpta ellemedim şimdi oda filiz vermiş hemde 1 yıl sonra cok şaşırdım .
|
Bu gün tüm cesaretimi topladım ve Clematis 'Doctor Ruppel' 'i bahçe toprağına aldım .
Clematis "Multi Blue" haricindeki tüm Clematis'lerim artık bahçeye nakil oldu. Ona da yer beğenemiyorum, ama çabucak karar vermem lazım :p İstanbuldan büyükçe bir Clematis Armandii 'Apple Blossom' geliyor. Hepinizin çok iyi tanıdığı arkadaşımız geçen yıl taa yaban ellerden aldığım clematisin ölümüne ne kadar çok üzüldüğümü bildiğinden benim için aldı. Yarın kavuşacağım . Herdem yeşil ve kokulu açan nadir clematislerden biri:p |
1 Eklenti(ler)
Bijou'su olanlar, süren yaprakların arasına bir bakmakta yarar var. Siz de benim gibi bol miktarda sürprizle karşılaşabilirsiniz.
|
Alıntı:
İlk çiçek müjdesi sizden geldi:)Bu tür bodur bir tür sanırım.Nerden almıştınız?Anlaşılan bol çiçek veriyor. |
Sevgili Yılmaz Yalçın, sizin dayanamayacağınızı biliyordum:) Tahmin ettiğiniz gibi bodur cins.
Geçen Haziran Bauhausdan almıştım. Aldığımda çiçek ve tomurcukları vardı, Temmuz sonuna kadar açmıştı. Daha bir hafta oldu yapraklanalı, tomurcuklar görünmeye başladı. Arada bir Bauhausa bakmak iyi olur. Bugün yine Bauhaustaydım. Clematislerin bir bölümünde daha hiç kıpırtı yokken, daha küçük saksıda olanlarda yapraklarla birlikte tomurcuklar görünmeye başlamış. Almadan geldiğime pişman oldum. |
Sayın Güngör Salman, sanırım mesaj kotanız dolmuş. O nedenle buraya yazıyorum. Sizin için geçen sene koklendirdigim C.Tangutica'yi kargoya verdim. Biraz ciliz ama umarım tutar.
Saygılar, Terra |
Benim Clematislerden 3'ü tomurcuklu.
Yarın resim sunarım. Armandii, Multi blue, Dr.Ruppel tomurcuklu. İzmir için sürpriz değil.;) |
Benimde köyde ektiklerimin hepsi patlamış .Köy Tekirdağ'a göre oldukça soğuk bu kış eksi 6-7 yi görmüştür.Demek ki soğuktan fazla etkilenmiyor.
|
Alıntı:
Benim gözlemim clematis ne kadar çok soğuk yerse sonraki yaz o kadar güzel çiçekleniyor. |
Alıntı:
Boyu boyumu aşmış durumda, tomurcuklu geldi. Ambalajlama mükemmel olmuştu. Hatta sürpriz:D "Hayal kırıklığı yaşayabilirsin yapraklar geçen senenin, yıpranmış" dedi arkadaşımız. Pek umutsuz paketi yırttım," aaa tomurcuklu buuu..." diye çığlık attım;) Siyah saksılardan nefret ederim, hemen yeşil bir saksıya aldım, eskisini kırarak çıkardım, kök zarar görmesin diye... İşte böyle, bu gün hoş bir gün oldu. |
5 Eklenti(ler)
Tomurcuklar
Armandii "Apple blosom" Eklenti 199341 , Eklenti 199342 'Miss Bateman' Eklenti 199345 Multi Blue Eklenti 199343 Dr.Ruppel Eklenti 199344 Hepsi erkenciymiş bendekiler , tek Clematis Warszawska Nike boylandı ama üzerinde hiç tomurcuk yok:( |
Maşallah Jezebel.
Güle güle büyütün. Bu başlığı yine bol fotoğraflı günler bekliyor. Benimkilerin de hepsi sürgün verdi. Birkaç tanesini toprağa daldırıverdim. 7-8 tanesini bahçeye aktardım. Hatta 3 tanesini hatmi çalısının aktına diktim. Uzanıp kolay tırmanır ve her dal çiçekle bezenir diye düşündüm. Umarım sonuç iyi olur.:) |
Kıskanıyoruuuuuum. Güzel Clematisleri sadece. 5 tane var. Bu sene takas için çelikten tutturmaya gayret edeceğim. Hiç bir konuda hırs ve kıskançlığım yoktu Zeki beyin pergulasını sarmış Clematislerini görene kadar. Bahçemdeki duvarımın üzerine 3 sıra tel germiştim kokulu üzümü sardırmak için. Kokulu üzüm söküldü Clematisler dikildi Zeki Beyin Clematisleri 10 senede o görüntüye kavuşmuş 10 sene ömrüm olurda benimkiler o telleri sararsa çok mutlu olacağım.
|
Sevgili Benol,
tabi ki köklendiririm. Yaprakları eski ama çok yeni sürgün var, gözlerde hareket var. Sn. limon'da da bu Clematisten var. Paylaşım başlığında elimdeki çeşitleri ekleyeceğim, bence köklü çelik paylaşımı tohumdan daha iyi olacak. Çok zor ve uzun süren bir işlem tohumdan yetiştirilmesi. |
1 Eklenti(ler)
Bu sene kış ılık geçince erkenci davrandı. Tomurcuğu çok bol ama çiçeklerini yeni açmaya başlıyor. Tamamı açınca daha güzel bir fotoğrafını çekerim. 1 ay kadar önce sevgili Günebakan'a çelik gönderdim. Bakalım köklenecek mi?
Sarmaşığın bahçemde 2.baharı, hızlı gelişen, diğer Clematislerden çok farklı güçlü bir dal yapısı ve yaprakları var. Çiçekleri diğerlerine göre küçük ama yoğun gruplar halinde açtığından çok albenili duruyor. Kokulu olması en büyük artısı. Çiçekler ilk açtığında kokmuyor, 1-2 gün sonra olgunlaştıklarında özellikle güneş vurduğunda, hanımeline benzer (daha da güzel) kokusunu yaymaya başlıyor. Eklenti 199428 Fidesini sn.Snowman77'den almıştım. |
Alıntı:
En mantıklı olanı yapmışsınız..Ben de bir kaç dalı toprağa daldırmak istiyorum ama dalları yere kadar eğince dal kopacak gibi oluyor:( |
Sevgili Perihan hanım, elimde olan tüm clematisleri kendim satın almadım.
Hepsi bana dost eliyle geldi;) Yani hedef gösterebileceğim yer yok. Baumax'ta, Bauhausta oluyormuş diyorlar. İkisinin de İzmirde şubesi yok.;) |
2 Eklenti(ler)
Clematis coğaltmanın en güzel yolu, çelikten üretim. Tecrübe ettiğim kadarıyla.
Gecen yaz sonuydu sanırım, perlite diktiğim çelikler harika kök yapmışlar. Dün saksıya aldım. Perlitte duran celiklerim saksıya alınacak. Tohum ekip başını beklemektense, çeliği dik at bahceye.:p Benden söylemesi;) |
Elinize sağlık sevgili cemo:) Geçen yaz ben de iki çeliği köklendirdim: Birini torfda, pet şişede, diğerini tablette. Bu yaz perlitte de deneyeceğim.
|
Sevgili Acemifüsun
İkimizde celikten köklendirdiğimize göre, tohum ile uğraşmak ve tohum dağıtımında arkadaşlarımızı yormak niye. Bunda sonra, celik alışverişi yuppiii:)) |
Sevgili Cemo , o zaman çelik paylaşım başlığını açma görevi size düştü.
Herkez elindeki çeşitleri ve ne kadar köklendireceğini yazsın. Sonbaharda inşallah paylaşım gerçekleşir. |
Alıntı:
Yaz sonu hepimiz elimizdekileri yazar, takas yaparız inşalhh |
4 Eklenti(ler)
CLEMATIS tohum bankasi
http://www.agaclar.net/forum/showthr...=21289&page=12 Bunlarda benden Hollandadaki yetistirenlerden:rolleyes: (alinti netten) |
Temmuz, Ağustos clematis çeliği köklendirmek için en uygun zaman bence. Sevgili cemo düşündüğün gibi elimizde köklenmiş olanları yazar, takas yaparız:)
|
Clematislerin çiçek açma zamanları farklı acaba çelik alma zamanları da farklı mıdır? Ben geçen sene 1 tane tutturabildim.Temmuzda daldırma usulü denediğim tutmadı.
|
Bence de tutmuş ve sürgün vermiş çelik takası yapılsın. Boşuna tutup tutmayacağı belli olmayan dallar için kargo verilmesin.
Ayrıca artık 5-6 TL'ye satılan bolca bulunan türleri değil de her yerde bulunmayacak türlerin dağıtımı yapılsın bence. Çünkü en az ödenecek kargo 5-6 TL. Bu parayı çeliğe vereceğinize büyümüş bir bitkiye vermek daha uygun olacaktır. (Kargo şirketlerine çok öfkeliyim de) |
Alıntı:
|
benim clementisim hala kuru bir dal acaba van için henüz uyanma zamanı glmedimi
|
Anca uyanacaktır, merak etmeyin:)
|
Ülkemizin türleri çok bilindik belki ama birçok arkadaşımızın bulunduğu şehirlerde o yaygın türler bile bulunmayabiliyor.
Bence elimizdekileri çoğatalım. Açıkçası ben takas yöntemini öneriyorum, tek (köklü de olsa) çelik için kargo müsriflik. En az 3 çeşit olarak düşünelim. Alıcı ödemeli olması bana uygundur. Çok istediğim bir türün tek çelik de olsa kargosunu öderim ayrıca ;) Saygılar. |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 07:52. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025