![]() |
memet , tohumlar toplandımı acaba ;)
|
bende heyecandan sabredemiyorum.. umarım hafta sonu toplamıştır, bugün gidip soracağım
|
merakla ve heyecanla sonucu bekliyoruz :)
|
Ne olur güzel haberler verin.:)
|
Tembellikten gene toplamamış..
Bu cumartesi garantili ben gidip toplayacağım |
hadi ya ,
aşkolsun yani arkadaşınıza , bir hafta daha bekleriz ne yapalım , bu arada illede şubat ayında mı ekmek lazım selluka tohumlarını |
geçen sene süs bezelyesini bulduğumuzda mayıstı sanırım.. Daha vaktimiz var bol bol..
|
memet yardım lazımsa gelelim???? ;)
|
valla, bu kadar tembel bir arkadaşım var.... gurur duyuyorum onla...
|
o kadar üstüne gitmeyin canım. sadece bizim umutsuz arayışımızın büyüklüğünü anlayamamış olabilir. ;) bu kadar beklemişiz. bir hafta mı bekleyemeyeceğiz? üzmeyin kendinizi.
|
Üzülmeyin,tohumlar iyice olgunlaşmış olurlar
|
Alıntı:
sorun yok o zaman :) |
Sabır Sabır Ya Sabır
Güzel sellukalar cumartesi hazır Kokusunu duyar gibiyim...:) |
Merhaba arkadaşlar ; geçen sezon sellukamızdan 3 adet sağlıklı tohum alabildik 2 adetini hafta sonu ben diktim.1 adet tohumu izmir'de ortak bir yere dikelim teklifim tutmadı ; istanbul'a gönderebilirim,siz kim olacağına karar verin..
|
Dağitim Ne Zaman Başliyor Beni Unutmayin
|
Selamlar bende buradayım beni unutmayın.
|
Alıntı:
adacım , tohumları geçen hafta ektim ( üç tane ) bir tanesi filiz vermiş :):):) |
önümüzdeki hafta kısmet olursa tohumlar bizde olur ,
tabi bu hafta memet tohumları toplarsa |
HAYDİ HAYIRLISI. Ben balkona çıkardım malum İzmir kışı yaşamadan bahara dönüyor.Çok çabuk büyüyor.Bendekiler 10-15cm arası oldular bile.
|
Darısı sellukaya inşallah.
|
Alıntı:
bu sene İstanbula da kış uğramadı :) benim çok kötü bir huyum var , tohumu topraka ekiyorum ya hergün o toprağı didik didik yaparım sürekli kurcalarım ,acaba birşey varmı filiz çıktımı diye bazen çıkan filizlerin kırıldığı oluyor ama ölmüyorlar ;) |
Papatyam aslında kışın gelmemesi beni çok üzüyor ağaçlar yalancı bahara aldandı meyvemizi sebzemizi de etkileyecek. Yazın acaba kış mı olacak? Oğlum dengesiz havanın yüzünden sürekli hasta. Ne olacak böyle? Keşke hepberaber bişeyler yapsak.
|
televizyondan görmüştüm ağaçların çiçek açtığını inanamamıştım , dün ve bugün farklı yerlerde gözlerimle gördüm inandım :( , kış bitmiş sayılmaz aslında mart daha gelmedi ama dediğin gibi keşke birşeyler yapabilsek .
Her Şey Zamanında Güzel |
******* bu yıl kış hiçte olması gerektiği gibi geçmedi.tabi bu en çok bitkileri etkiledi kimi ağaçlar aldandı erken çiçek açtı, kimi yerlerde kuraklıktan mahsuller olgunlaşmadı.
|
Bu arada havaların sıcak gitmesinden olsa gerek, aldığım selluka da bir hareketlenme var gibi yavaş yavaş dalın üzerinde bulunan gözler kabarmaya başladılar, inşallah yakında patlarlarda yapraklarını görmeye başlarız.
|
Birşeyler yapalım, organize olalım ağaç ekelim marketlerde poşet tüketimimizi kısıtlayalım poşetimizi yanımızda götürelim mesela. BİRŞEYLER YAPMAZSAK ÇOCUKLARIMIZ BİZİM ŞİMDİ BİLE MUMLA ARADIĞIMIZ BİTKİLERİ TIPKI DİNOZORLAR GİBİ FİLMLERDE YAPAY OLARAK GÖRECEKLER YOKSA. Ben çok dolmuşum arkadaşlar kusura bakmayın. Ben böyleyim.
|
oleeeey yağmur yağıyor.
|
Alıntı:
|
Bol yağmurlu günler....
|
Bursada yaşayan varsa bendeki 6 selluka tohumunu paylaşabilirim.
|
sanırım şimdi ekmek gerekiyor, ben buradaki bir yazıdan öğrendiğim izmirde bir dernekten edinmiştim. İzmirde kızlar ağası hanın yanındaki çiçekçinin selluka diye sattığı bitki başka bir şey çıktı, fasulye gibi bişiydi:)))
|
elindeki tohumlar bizim selluka sandığımız süs bezelyesinin tohumları mı?
Yoksa, aradığımız vigna caracalla mı? Yani tohumlarını bulmaya çalıştığımız selluka.. |
esnaf derneğinden aldım o akasya tohumlarına benziyor
|
Bu durumda bizim de aldığımız süs bezelyesi sizdeki de.
Selluka sırasına girmenizi tavsiye ediyorum. |
Sayın Rukiye Çetin sizdeki tohumlardan ŞÜKRANAYALP kullanıcısı istiyordu isterseniz ona özel mesaj gönderip önerin.
|
Memet,
Büyük gün yaklaştı ;) |
Süs Bezelyesi tohumlarını ne zaman ekmek gerekiyor.
|
Aman sormayın, bu sefer bir terslik çıkmadan halletsek işi..
|
İnşallah sorun çıkmaz :)
|
Büyük günü heyecanla bekliyoruz.
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 05:29. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025