![]() |
ben kabaca 500-600 tohum sayıyorum..
|
Dumur'a beş kala...
Ben "nazikçe" 880 tohum saydım...:D
Zarf platformunda 44 adet zarf var. Herbirinde de 20 adet tohum: 20 x 44 = 880 Hesap bu şekilde...:p |
ortalama 40 kapsül olduğunu düşünüyorum. içlerindde 15 tohum olduğunu düşünürsek:
40x15=600 civarı diyorum! |
Ama bazılarından 25 adet tohum çıkacağa benzer....
|
39 -40 kapsül olsa 39x15 =585 Tohum olabilir.
|
880 diyorum, 880.... ;)
|
Tohumları ben dağıtacağım :)) çok heyecanlıyım :)))))
|
OOOo süper ...:)Size şimdiden kolay gelsin.
|
Arkadaşlar tohumları imha etmeyi öneriyorum, hep birlikte aklımızı oynatacak gibiyiz.
|
Şşşşt, daha sakin ...:))
Bir kısmını serada yetiştireceğim. Seneye elimizde anaç olsun. |
Mine hanım tohumlara baktıkça ellerim titriyor artık, bir sene uğraştık bulacağız diye..
|
Alıntı:
Sn Mine hn. Bir sorum olacak ;selluka serada yetiştirilirse ne gibi avantajları olur? Mevsimlerden etkilenirmi ? Yani sera koşullarında herdem yeşilmi kalıyor ? Yoksa yine sonbaharda yapraklarını döküp bitki kış dinlenmesine geçicekmi. |
Alıntı:
Boş bir anıma denk gelmesinden ötürü, sevgili arb73'ün affına da sığınarak bir hatırlatmaya vesile olmak istedim... Saygılar. |
Memet Bey Bunca bekleyene imha etmek demeyin herkes çok sabırsız. Selluka sizin sayenizde birçok ilde can bulacak. En güzelide kaybolan çiçekler sayfasından kurtulacak. TEŞEKKÜRLER...
|
Alıntı:
Saygılar.... |
Sayın Arb73, serada yetiştirme derken, serada fideyi yetiştirip sonra dışarıya alacağım. Malum yazın o sıcakta serada ölür. Dışarıda kuytu bir yerde araziye dikmeyi düşünüyorum. Böylece daha güzel gelişecek. Bakalım, hele bir kurusunlar da :)
|
Alıntı:
|
Merhabalar
Uzun zamandır siteyi ziyaret edemedim. Üzgünüm Oldukça fazla gelişmeyi kaçırmışım sanırım. Tohumların bulunmasına çok sevindim umarım herkes aklını kaybetmeden toprağa kavuşurlar.:rolleyes: Heyecanınız harika :p Saygılar.... |
Kavuşacakları kesin sahiplerine ulaşacak.Her yer mis gibi olacak.Sellukayla dolacak.Oley ...:)
|
Memet,
Tohumlar ne durumda. |
selamları var..
|
Şimdilik bekliyorum.. sanki biraz sararma eğilimindeler.
|
tohum
1 Eklenti(ler)
bir kaç olgunlaşmış tohum..
Bu arada, Praecox dışardan selluka tohumu almıştı. Onlar ne durumda acaba? |
Alıntı:
|
Beklemeye devam.
|
Kışı göremeden bahara ulaşıyoruz neredeyse. 2007 selluka ekimleri başladığında tohumlardan talep ettiğimi söylemek istedim. Çocukluğumun İzmir çiçeklerini İstanbulda yetiştirmek ayrı bir keyif.
|
listeye beni de dahil ederseniz sevinirim.Selamlar
|
Sevgili memet,
Şu bizim tohum sayısı tahminlerimizde hangimiz gerçeğe en yaklaştık acaba, çok merak ediyorum da... |
Lerdemir , kırkyedi tohum zarfı var. Her birinde onbeş yirmi arası tohum. Boş çıkan tohumlar olabilir.. 600 civarı tahmin ediyorum.
|
Hmmm...
Yok yok, bence 880 tane var. :p Kesin...:D |
beni de listeye eklediniz değil mi?
sabırsızlıkla bekliyorum |
Kıskandırmak gibi olmasın ama benimde artık selluka tohumlarım var Memet Bey in sayesinde. Darısı tüm bekleyenlerin başına.
|
Amin :)
|
Nasıl mutluyum bilemezsiniz.
|
bize ne zaman ulaşacak acep?
|
Sevgili Ada, çok sevindim senin adına.
|
Adabayrakoğlu buraya kadar gelip, bir de elinde tohum yükü paketler olunca, artık olgunlaşmış iki tohumdan birini verdim..Cazip teklifi geri çevirmem mümkün değildi. Tohumlar şimdilik iyi durumda kuruyacak bakalım yakında.
|
Şükran Hanım, Memet Bey tohumların kurumasını bekliyor bir an önce kurusalar da bizde kavuşsak artık.
|
Alıntı:
Tohumlarınız kurumuş mu? |
Bitkiseli, Adabayrakoğlu bir çuval tohumla gelince, artık elde olan kuru bir tohumu verdim.
Ne yapalım hemşerime biraz iltimas geçtim..Getirdiği tohumları görünce. |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 18:14. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025