![]() |
Herkese iyi gunler.
Selluka[Kibrista fasulye cicegi, veya salyangoz cicegi deniyor] mevsimllik cicek deyildir. yillar once ektigim bir selluka 7- 8 yil yasadiktan sonra yasamini yitirdi. Sonbaharda yapraklarini dokup uykuya cekiliyor, bahar geldimi yapraklarin dustugu yerlerden yeni surgunler cikiyor. Melbournede kislar ilik geciyor, cok soguk yerlerde korunmasi gerektigini dusunuyorum. hosca kalin. |
burda sellukası olan arkadaşımla konuştum bendeki olandan değil, gerçek selluka var .
Tohumlar çıkınca verecek .. |
Benimde Selluka isteyesim geldi ama nasıl olacak bilmiyorum :)
|
mehmet merhaba ;
toplandığımızda sözetmiştim 2 adet selluka tespit ettiğimi . bir tanesi senin yetiştirdiğinden , diğerinin fotoğraflarını çektim . Yunus resim ekleme konusunda yardımcı olursa tüm katılımcılar izleyebilecek.(makro çekim olduğundan sitenin istediği 70.0 KB e düşüremiyorum.) |
Özel mesajla bu konuda nasıl yardımcı olabileceğimi yazdım :)
|
|
üstündeki minik karıncalarla tam yarışma tarzı güzel bir resim olmuş
|
Bu çok güzel bir selluka dkp, bayıldım. Tohumlarını mümkün olursa alalım site için ;)
|
Bu topik sayesinde bizim de sellukamız olduğunu farkettim :)
|
Tamam, ben hemen bir dal istiyorum :)
Bir de çiçek fotoğrafı eklersin artık bir ara değil mi? |
Sayın Darkyes, Sardunya bölümüne çevrelerindeki sardunyaların fotolarını eklemeyenlerini selluka dağıtım listesinde en alta koyuyoruz. Ben bilgilendireyim dedim..:rolleyes:
|
1 Eklenti(ler)
İşte selluka...doğru değil mi?
Dark, kendileri şu anda tek dal halinde yanındaki güle, oradan da yeni dünya ağacına uzanmış halde. Dallanırsa buyur al. :) Eklenti 3676 |
|
Üzülme..
ilk şoku atlattıktan sonra benim gibi, alışıyor..Bu da güzel diyorsun. |
Ama olsun Aybala'cığım, bak seninki de ne güzel... :)
|
1 Eklenti(ler)
Bu da benim Pseudoselluka çiçeğim.:rolleyes:
Yaklaşık bir hafta önceki hali. Şimdi Aybala'nınkine benziyor, çiçek açtı. Fotoğrafları daha sonra. |
1 Eklenti(ler)
|
merhaba mine hanım ;
10 gündür, açan çiçekler tohum olma eğlimi göstermeden yere dökülüyor. Bahçe çesmesinin yanında bulunduğu için toprak devamlı ıslak.Bu tohum yapmama nedeni olabilir mi ? ayrıca kudret narları ile sarıldılar(10 gün sonra kudret narları kuruyacak) acaba selluka boğuluyor mu ? |
Halaa arıyorum, başka bi sürü şey buldum,aldım, selluka yok. Batıracak bu selluka beni. Ama bi satıcı bi yerde olabileceğini söyledi. Son bi umut oraya bakıcam. Orada da yoksa netten sipariş edicem. Ama işte problem o zaman başlıyacak. Çünkü buraya kargo hizmeti yok. Ptt den bi posta kutusu falan mı kiralasam acaba.
|
Todor sakin ol...
selluka tohumlarının İzmir'de olgunlaşmasını bekliyorum. Yeterince tohum olacak.. |
Bu sitenin bir dezavantajından kimse bahsetmedi bana. Okudukça gaza geliyorum. Zaten meğilliyim. Sardunyaları yaşatalım, hadi koş sardunya topla. Sellukaları kaybetmeyelim, hadi git kapı kapı selluka ara. Ful çiçeği mi dediniz, olmazsa çatlarım. Ah bir de şu satan adamlar ne sattıklarını bilseler ; Ne kolay olacak işim
|
Alıntı:
|
22.09.2006 tarihinde kudret narlarını temizledik,suyu kontron altına aldık. (yaptık diyorum çünkü bir mahalle komşumuzun bahçesindeki selluka ile uğraşıyoruz.)yeni gelen çiçekleri mevcut,inşallah tohum almayı başaracağız.
|
Aldığım sellukanın kırık dalını suya koymuştum, köklenmiş..
|
Maaşallah, dokunduğunuz bitki yeşeriyor anlaşılan...
Nasıl imreniyorum burada İstanbul'da anlatamam... |
Alıntı:
|
sellukamın çiçeğini döktüğü yerde bordo tohumlar oluştu
ne yapayım şimdi? |
Cevap çok basit, hemen alıcı ödemeli kargola...
Adresi de verebilirim : ) |
Backyard biraz daha beklememiz gerekiyor tamamen olgunlaşmadı tohumlar
|
hah işte ben de onu diyordum
bana da pek olgunlaşmamış geldi bekleyelim biraz yollarım tabi :) |
Olsun, geç olsun, ama güç olmasın di mi? :)
|
Bugün sellukama kavuştum nihayet. Teşekkür ederim sn. Memet.
Fakat oldukça yıpranmış yolda gelirken. Bir yerinden katlanmış ve ezilmiş. Ordan kestim, kestiğim çeliği köklendirme hormonuna batırdım. Ayrı bir yerde diktim. Bundan sonra beklemekten başka birşey yok herhalde. Umuyorum ki ikiside yeşerecek ve bende burdan herkese tohum ve çelik yollıyacağım. |
ya ben?ya beenn??? :)
Hayırlı uğurlu olsun Todor...
Sağlıklı günlerde büyüt inşaallah... Hani bana hani banaa? Çok sabırsızlanıyorummmm.... ;) Alıntı:
|
Sabırla koruklar üzüm olur
|
Merhaba
Herkesin icinde bizde var mıyız? |
tohumların olgunlaştığı günü birinci geleneksel selluka bayramı yapalım
|
Memet tohumları beklerken , çelik almaya devam etmeye ne dersin? Hazır köklendirdin çelikleri...
Kendimizi garantiye alalım. |
sellukayı kendi bahçeme dikme olanağım olmadığı için karşı komşunun bahçesine diktim. biraz canlanmasını bekleyeyim sonra çelik almayı deneyeyim..
|
Aman üzümler kuruyup bozulmasın da...
:D
:D Alıntı:
|
Alıntı:
bakalım ne olacak tohumları hala bekliyorum bu arada acaba saksısını değiştirsem mi diye de düşünüyorum sanki biraz küçük gibi bir de sellukanın boyu çok uzuyor nereye saracağıma karar veremedim |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 05:29. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025