![]() |
Alıntı:
Azimle yılmadan çimlenmesini beklemeli ;) |
Evet aynen öyle:p
Ama tohumlar görünecek şekilde ekseydiniz.Bence daha iyi olur. Yani bütün tohumlar çimleniyor. |
Evet seninkinin boyu hızlı gelişti. Umarım bol bol çiçek alır, bol bol tohum dağıtırız.
|
Evet sizin de dediğiniz gibi. Fazla itmedim toprağa. Tohumun dörtte biri dışarda kaldı.
|
Arakadaşlar,
tohumlar bitti :( |
Alıntı:
Ha atmasanız ne olur, çimlenebilir, sorunsuz gelişebilir ama zaten az tohum var risk almayın derim. |
Sn. ktepe,
Özel mesajlarınıza bakarmısınız. |
Yardımcı olan tüm arkadaşlarıma teşekkür ederim ;) Ben çok heyecanlıyım biliyor musunuz :eek: İnşallah alnımın akıyla çıkarım bu işten, birbirinden güzel sellukalarımız olur ;) Tohumlara zarar vermekten çok korkuyorum ama elimden gelen herşeyi yapacağım onları korumak ve yeşertmek için emin olun arkadaşlar. Gelişme sürecini de an be an fotoğraflayacağım ;)
Sevgili Mehmet, demek şaşkın ve acemiliğe aday başlığımız da var :p Sanırım aylarca şaşkın seçileceğim eyvah eyvah :p İnşallah tohumlara zarar vermem de, buna bir de sakarlık eklenmez ;) Çoook heyecanlıyım çook :p |
1 Eklenti(ler)
Bu gün 4.cü gün;
İlk selluka tohumum çimlendi,diğerlerinde bir hareket yok. |
Hiiii çok tatlııı :p
Ferda arkadaşım tebrikler, yeşertmişsin piti piti :p Nolur benimkiler de böyle olsun nolur nolur nolur :( Çok sevindim hem senin hem de hepimizin adına, zaten heyecanlıyım, görünce hepten heyecanlandım ;) İnşallah benimkiler de böyle olacak ve fotoğrafını koyacağım buraya ;) Olacak değil mi ? Benimkiler de böyle olacak :eek: |
Ferda Hanım, maşallah ;) darısı başımıza :)
melevcan sakin ol canım :):):) geldimi senin tohumlar? |
Henüz gelmedi papatyam, gün içerisinde gelir sanırım :) Tamam sakin olmaya çalışacağım :) Yani umut ediyorum :):) Ama beni anlayın ne olur, ilk defa tohumdan çiçek yetiştireceğim, benim için gerçekten heyecan verici. Bir yandan biraz endişe de var, ikisi karışınca tutamıyorum kendimi ;)
|
bu ne hız ferda hanım ışık hızı oldu bize göre:)
|
Tüh bilseydim sana başka tohumlar da gönderirdim, ama yok yok o zaman ne yapardın Allah bilir ;) şaka bir yana heyecanını çok iyi anlıyorum inşallah ilk denemende de başarılı olursun.
Alıntı:
|
Alıntı:
Balık kovana ekme sakın lazım olur sonra:D |
Pazar günü çok geç yarın lazım hemen :eek:
Bu gece yastık altına değil, suya koyacağım şişmeleri için ;) Yarın da ekilecekler :p Balık kovası deyince aklıma geldi. İzmir'den peyzajcı bir arkadaşım kendilerinin bahçede kullandıkları turuncu kovalardan göndermişti balık kovası yaparsın diye ;) Ama kullanmaya kıyamamıştım... Sellukalarım biraz serpilince, birini o turuncu kovaya alabilirim sanırım :p Yaşasınn, iyi aklıma getirdin :p |
Oy oy oy 41 kere maşşallah :)) Hadi gözünüz aydı. Darısı biz sellukacılara
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Teşekkür ederim arb73, kesinlikle aklımda tutacağım ;)
|
Ferda Hanım bebek sellukanız hayırlı olsun güle güle büyütün.
|
Tohumlarım geldi arkadaşlar, minicik minicikler ;) Valla böyleyken bile çok şirinler, ben daha irice tohumlar beklemiştim Mehmet arkadaşımızın koyduğu fotoğraftan sonra ;) Eve gidince suya koyacağım, şişsinler kocaman olsunlar :p
|
Benim de tohumlarım bir saat önce geldi:p papatyam a ve memet e teşekkürler.
papatyam, kargo para almadı :confused: acaba getiren çocuk içindekinin çok değerli olduğunu biliyordu da belki ona da veririm diye jest yapmak mı istedi.:p |
Şşşştt, o bir sır :rolleyes:
Güle güle büyüt :) Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Teşekkürler adabayrakoğlu.
Elde var iki ...... |
Oh oh ne güzel kardeş gelmiş.
|
Papatyam hayırlı haberlerini bekliyoruz. Senin selluka tohumlarında çıtlama pıtlama yok mu?
|
Alıntı:
tamam tamam zaten çocuğun içindekini nereden öğreneceğini aklım almamıştı:p çok incesin tekrar teşekkürler |
Ferda hanım maşallah :)
Ada'cım henüz benim tohumlarda bir kıpırdanma yok ama iş yerimde olan masamda sürekli gözmün önünde şaşı olucam yakında :)) Bitkiseli :) içindekileri sadece ben ve sizler biliyorsunuz başka kimseler bilemez :) |
Ben ilk yaprakları gördüğümde nasıl sevindim anlatamam. Biliyorsun benim için çok önemliydi Selluka ya ulaşmak. Darısı başına.
|
Selluka tohumlarını yeni dikecek arkadaşlar;Ben tohumların üzerlerini ince bir toprak tabakasıyla kapattım.(kendi kalınlığının 1-1.5 mislı gibi)Galiba bu yüzden daha çabuk çimlendi.Mine hanım da dünkü mesajında anlatmış
Hepinizin darısı başına. |
O heyecanı ben çok iyi anlıyorum adabayrakoğlu.yazarken harfleri bulamıyorum
|
Ferda hanım,
Bende Mine Hanımın yazısını okumuştum ve tohumların üzerini çok az toprak ile kapattım bekliyorum :) Alıntı:
|
Ben tohumun yarısını daldırmıştım. Şu anda gayet sağlıklı görünüyor. Acaba biraz örtmek için çok mu geç kaldım?**** örtmem şart mı? Fotoğraflara bakıp bana yön gösterirseniz sevinirim.
|
Bilmezmiyim :)
Evet şimdi ben ve diğer arkadaşlarımız büyük bir heyecan ile bekliyoruz :) Alıntı:
|
Ferda hanım siz selluka bitkisini daha önce görmüşmüydünüz?
|
Fotoğraflara baktım adabayrakoğlu ama ben uzman değilim,bana göre iyi görünüyor.sorun olursa,biraz toprak ekleyebileceğinizi Mine hanım anlatmış.
|
Teşekkürler.
|
Hayır,sellukayı ben hiç görmedim.
Ama babam yıllardır çocukluğunda İzmirde gördüğü,gençliğinde de Kalamışta bir doktorun köşkünün bahçesinde yetiştiğini hatırladığı çok güzel kokan mavi renkli bir çiçeği arardı.Forumdaki resimlerini gösterdim;o selluka imiş. Şimdi babam benden daha heyecanlı. |
Umarım o güzel çiçekleri görüp koklamak nasip olur hepimize. Ben gördüm aşık oldum öyle güzel kokuyor ki. Babanızın heyecanlanacağı kadar özel bir bitki. Sağolsun Memet Bey ve Papatyam sayesinde birçok ilde can bulup yaşayacak.
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 12:02. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025