![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
|
Gerçekten saksıda bitiki bakmak çok zor, hele Clematis olursa.. Saksıdaki bitkinin hastalıklara ve zararlılara karşı direnci çok düşük oluyor. Benim saksıdaki Clematislere de bu yaz başına gelmeyen kalmadı, k. örümcek, mantari hastalık. En sonunda güzelleri toprak üstünden 1 karış dal bırakarak budadım, Jakmanii ve Montana rubens hemen sürgün verdi. W.Nike'ı ve Piilu'yu bekliyorum. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
|
Sevgili dregeli, öncelikle clematis ve forumdaki katılım gösterdiğiniz konulara verdiğiniz destek ve örnekler bu konulara çok büyük katkılar sağlamakta. Ve bu durum hepimizi mutlu etmekte. Gönlüm daha fazla katılım göstermenizden yana. Sayenizde clematis sayfası çok değerli bilgilere kavuştu, kavuşuyor ve kavuşacakta. Ve sanırım clematis sınıflamasından, budama , bakım, dikim vs tüm konularının toparlanıp başlıklar altında düzenlenmesi gerekiyor. ![]() Sonuç olarak saksıda bitki bakmanın daha riskli olması, C. Nelly Mouserin -15 derecelere dayanıklı olması , resimdeki bitkinin hala canlı olması ve uyku dönemine girmemiş olmasından dolayı malçlama yaparak gölge ya da yarı gölge kuzeye bakan bahçe toprağına geçirirlmesinin uygun olabileceği konusunda ortak br görüşe ne dersiniz ? Selamlar... |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 27-12-2006
|
Sevgili lir, bir soru soruldu ve ben sadece nedenleriyle beraber fikrimi söyledim. Söylediklerim bir emir değil, bir fetva değil... Siz de fikrinizi söylediniz, kaynak gösterdiniz. Okudum, ikna olmadım. Hepsi bu... Bir uzlaşıya ihtiyacımız yok. Kinayeli methiyelere de ihtiyacımız yok. Uzlaşmamak, tartışmak belki daha iyi. Soru sormak, cevap aramak daha iyi... Şimdi şu sorunun cevabını arıyorum : "Bir bahçenin konumunu, toprağını, güneşini, gölgesini, suyunu, huyunu bilmeden kuzey tarafına dikim yapma önerisinin bitkiye faydası nedir?" |
|
|
|
|
|
#4 | |
|
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
|
Alıntı:
yazılmış. Benim uydurmam değil. Zaten toprak özellikleri ve ışık özellikleri yazıldı. http://www.finegardening.com/plantgu...elly-moser.asp Clematis 'Nelly Moser' - Climbing Seeds & Plants - Thompson & Morgan Buy clematis (group 2) Clematis 'Nelly Moser': Delivery by Crocus.co.uk Clematis Nelly Moser |
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-02-2009
|
Benim klamatis yaprak kurutmaya başladı ![]() |