View Single Post
Eski 24-09-2011, 14:13   #1794
Terra
Ağaç Dostu

Terra's Avatar

Giriş Tarihi: 25-06-2010
Sayın drhegeli'nin deneyimine benzer benim de bir deneyimim oldu. Ben de bu yaz İngiltere'den 9 tane bitkiyi benzer şekilde getirdim. 6 tanesi tamamen çıplak köktü, 3'ü ise saksıdan çıkarılmış ama toprakları hala üzerinde olacak şekilde paketlendi. Bir karış olacak şekilde budandı. Çıplak kökleri nemlendirip, bitkinin tepesi dışarıda kalacak şekilde sadece birer buzdolabı poşetine koydum. Hepsini de bir ayakkabı kutusuna koyup bavula yerleştirdim. Gelir gelmez ilk iş topraklılar dahil hepsini suya koymak oldu. Sonra da 3 litrelik saksılara ekip loş ama aydınlık bir odaya koydum. Çıplak köklülerden birisi, sanırım seyehatte 3-4 gün oyalandığım için, ne yazıkki kurudu. Bir hafta içinde kalanlar bol bol sürgün verdi. Ama ikinci problemi 1 ay sonra bitkileri bahçeye çıkardığımda yaşadım. Çıplak kökten yetişen iki bitki açık havaya çıkar çıkmaz soluverdiler (belki başka faktörler de vardı bilmiyorum). Kalanlar ise sulandıkça serpildiler. Ama kökleri topraklı olan 3 tanesi bariz bir şekilde diğerlerine fark attılar. Diğerlerinin baharda farkı kapatmasını bekliyorum
Saygılar,

Terra

Terra Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön