agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Sardunya (Pelargonium) (https://www.agaclar.net/forum/sardunya-pelargonium/)
-   -   Sardunya (Pelargonium sp.) (https://www.agaclar.net/forum/sardunya-pelargonium/1556.htm)

s-bilge 27-03-2013 14:15

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi manolya (Mesaj 435650)
Bu mesajda tohumdan yetiştirdiğim sardunyalar çok yavaş büyüyor diye hayıflanıyordum ama güneşli günlerin başlamasıyla birlikte gelişimleri hızlandı hatta iki tanesinde tomurcuklanma bile var. Sanırım çiçeklerini görmeye başlayınca beklediğime değecek. Tohumdan yetiştirme, çelikle yetiştirmeye oranla çok daha yavaş, sabır gerektiren bir süreç olsada zevkli. Bu yüzden yeni tohumlar kuruduktan sonra ekilmeyi bekliyor.

Eklenti 83130

Eklenti 83131

Eklenti 83132

Eklenti 83133

ben de tohumdan yetiştiriyorum. şu anda en alttaki fotodaki gibiler. acaba çiçek verir mi bu yıl. resimleri burada
http://www.agaclar.net/forum/fidan-v...i/23363-34.htm

günebakan 27-03-2013 14:48

Koyu bordo renkli cananım bu kış ne yazık ki dondu.

Hülya 28-03-2013 21:24

5 Eklenti(ler)
Bahçeye ilave olacak yeni güzeller.

.Eklenti 382950

günebakan 28-03-2013 21:39

Çok güzeller Hülya hanım ama son resimdeki sardunyaya bayıldım değişik bir tür sanırım gerçi İzmir sardunyalar konusunda şanslı:) güle güle büyütün

Hakkı Şen 28-03-2013 21:41

Hülya hanım çok güzeller hele 3. fotoğraf tablo gibi olmuş maşallah. Ellerinize sağlık.

DilekGuven 28-03-2013 22:12

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi s-bilge (Mesaj 1128127)
ben de tohumdan yetiştiriyorum. şu anda en alttaki fotodaki gibiler. acaba çiçek verir mi bu yıl. resimleri burada
http://www.agaclar.net/forum/fidan-v...i/23363-34.htm

bence çiçek verecektir. benim de tohumdan yetiştirdiğim sardunyalarımın boyu 10 cm'i aştı. bu sene çiçeklerini görmeyi umuyorum:)

Hülya 28-03-2013 22:39

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi günebakan (Mesaj 1128998)
Çok güzeller Hülya hanım ama son resimdeki sardunyaya bayıldım değişik bir tür sanırım gerçi İzmir sardunyalar konusunda şanslı:) güle güle büyütün

Teşekkür ederim.Evet değişik bir cins. Ben de beğenerek aldım. :)

Hülya hanım çok güzeller hele 3. fotoğraf tablo gibi olmuş maşallah. Ellerinize sağlık.

Teşekkür ederim.Hakkı bey.

mandalinleerik 28-03-2013 23:02

Hülya hanım sardunyalarınız çok güzel. Son resimdeki sardunya cinsini hiç görmedim. Nereden temin etmiştiniz?

Hülya 28-03-2013 23:41

Sayın mandalinleerik, teşekkür ederim.

Gönül hanım' ın serasına uğramadan bahçeye gelinmiyor. :)

Evden çıkınca, seraları gezerek geldim. Beğendiklerim de benimle beraber:)

Avrupa çiçekçilik.

mandalinleerik 28-03-2013 23:43

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Hülya (Mesaj 1129099)
Sayın mandalinleerik, teşekkür ederim.

Gönül hanım' ın serasına uğramadan bahçeye gelinmiyor. :)

Evden çıkınca, seraları gezerek geldim. Beğendiklerim de benimle beraber:)

Avrupa çiçekçilik.

Seraları gezmenin vakti geldi. Teşekkür ederim.

Fatoş 04-04-2013 19:50

1 Eklenti(ler)
Baharın sıcak yüzünü gören birkaç yıllık olan sardunyalarim açmaya başladılar.

Eklenti 385527

s-bilge 05-04-2013 11:08

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi DilekGuven (Mesaj 1129029)
bence çiçek verecektir. benim de tohumdan yetiştirdiğim sardunyalarımın boyu 10 cm'i aştı. bu sene çiçeklerini görmeyi umuyorum:)

hızla büyüyorlar. havalar biraz daha ısınıp dışarı çıktıklarında coşacaklar galiba. mayısta inşallah.

mügem 05-04-2013 17:22

1 Eklenti(ler)
Pazartesi günü edindiğim yeni sardunyam.Rengini çok beğendim.
Eklenti 385892

üzüm 06-04-2013 09:48

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi mozen (Mesaj 1133471)
Merhaba Sayın Üzüm,
Geçen yıl bir arkadaşta sardunya gördüm. Boyu kısa fakat üzerinde bir sürü çiçek vardı. Bodur sardunya olduğunu söyledi. Sizin bu tür hakkında bilginiz var mı? Çünkü bana göre ayırt etmek zor.

Sayın mozen,

Bodur sardunyalar buranın sıcağını sevmedikleri için yetiştiremiyorum. (1-2 kere dayanamayıp aldım; sezonluk bitki diye baktım :)) Bodur sardunyaları görünüş olarak afrika menekşesine, onbiray çiçeğine benzetebilirim. Yaprak dizilişi altta oluyor. Dallarda kat kat yaprak görüntüsü olmuyor. Çiçek sapları yaprakların üzerinde belirgin görünüyor. (Pek tarif edemedim ama başka nasıl tarif edebileceğimi bilmiyorum. :))

Gerçekte bodur olmayan ama bitki satışı yapan yerlerde bodur diye satılanlar var. (Genelde bu türler satılıyor.) Bu türler galiba hormonla bodurlaştırılıyormuş. Sardunya (Pelargonium sp.) başlığında Güler Hanım bu mesajında hormon kullanımından bahsetmişti.

şehzade 06-04-2013 10:20

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi mügem (Mesaj 1133434)
Pazartesi günü edindiğim yeni sardunyam.Rengini çok beğendim.
Eklenti 385892

Sn. Mügem, sardunyanızın rengi çok tatlı. Sol taraftaki çiçeğin adı ne acaba.

kılıçh 06-04-2013 10:24

sn şehzade sarı turuncu olanı diyorsanız çok büyük ihtimalle çanta çiçeği:D

mozen 08-04-2013 18:59

Sayın üzüm,
bilgilendirmeniz için teşekkür ederim.

bay tömürcek 08-04-2013 19:06

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi kılıçh (Mesaj 1127000)
arkadaşlar benimde yavruağazı rengi var üstte 4-5 çiçek açtı aşağıdaki çiçekler ise kurudu:(

Kılıçh sardunyan evde mi duruyor? Yaprakları da çok açık yeşil ince ince gibi geldi bana. İçerde duruyorsa dışarıya koy sardunyalar güneşi çok severler ama yakıcı güneşe koyma sabah güneşi alan bir yere yerleştir :)

denizcem 08-04-2013 21:27

1 Eklenti(ler)
:rolleyes:Sardunyam aynı daldaki çatalda iki farklı renk açtı...

denizcem 08-04-2013 21:30

4 Eklenti(ler)
Bunlarda diğer güzellerim....

bay tömürcek 08-04-2013 21:42

Sevgili denizcem sardunyalar harika maşallah :) Ben kışın karanlık yere koyuyorum mecburen yaprak döküyorlar bahara da buduyorum şimdi çıkardım dışarı budadım kel durumdalar ama filizlenmeye başlamışlar bile ;) Açmalarını sabırszlıkla bekliyorum :p

günebakan 08-04-2013 21:51

Fatoş ablacığım bu muhteşem sardunyaların arkasındaki görünen bitki nedir acaba?

denizcem 08-04-2013 22:13

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi bay tömürcek (Mesaj 1135116)
Sevgili denizcem sardunyalar harika maşallah :) Ben kışın karanlık yere koyuyorum mecburen yaprak döküyorlar bahara da buduyorum şimdi çıkardım dışarı budadım kel durumdalar ama filizlenmeye başlamışlar bile ;) Açmalarını sabırszlıkla bekliyorum :p

Bu sene çok soğuk olmadığı için ben yerlerini bile değiştirmedim...O yüzden erkenciler bay Tömürcek...

bay tömürcek 08-04-2013 22:20

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi denizcem (Mesaj 1135136)
Bu sene çok soğuk olmadığı için ben yerlerini bile değiştirmedim...O yüzden erkenciler bay Tömürcek...

Benim yerde dikili olanlarda dondu sanmıştım kestim dallarını dibinden bir sürü taze dallar patladı bu sene kış çok sert değildi ;) 20 teneke sardunyam var açınca cümbüş oluyorlar ;)

denizcem 08-04-2013 22:24

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi bay tömürcek (Mesaj 1135139)
Benim yerde dikili olanlarda dondu sanmıştım kestim dallarını dibinden bir sürü taze dallar patladı bu sene kış çok sert değildi ;) 20 teneke sardunyam var açınca cümbüş oluyorlar ;)

Topraktakilerinde köklerine bişey olmuyor... Daha önceden bahçede de vardı yaprakları üşüsede köklerinden baharda sürüyorlardı...... Şimdikiler balkonda saksıda geçen sene çok soğuklarda üstlerini örttüm...Bu sene ona da gerek kalmadı ... Güneş ne zaman yüzünü gösterse faydalandılar...

mügem 08-04-2013 22:25

Sn. Mügem, sardunyanızın rengi çok tatlı. Sol taraftaki çiçeğin adı ne acaba.

Sayın Şehzade,şimdi gördüm.Evet doğru cevap, çanta çiçeği ya da hanım çantası.

bay tömürcek 08-04-2013 22:30

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi denizcem (Mesaj 1135144)
Topraktakilerinde köklerine bişey olmuyor... Daha önceden bahçede de vardı yaprakları üşüsede köklerinden baharda sürüyorlardı...... Şimdikiler balkonda saksıda geçen sene çok soğuklarda üstlerini örttüm...Bu sene ona da gerek kalmadı ... Güneş ne zaman yüzünü gösterse faydalandılar...

Sanırım sizinkiler çiçekçide satılan sardunyalardan değil mi? Benimkiler eski sardunyalardan kısa bodur olanlardan değil yani köylerde yetiştirilen klasik biraz uzayan sardunyalardan ;) Ama katmerli hepsi çok seviyorum sardunyaları :)

denizcem 09-04-2013 06:50

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi bay tömürcek (Mesaj 1135149)
Sanırım sizinkiler çiçekçide satılan sardunyalardan değil mi? Benimkiler eski sardunyalardan kısa bodur olanlardan değil yani köylerde yetiştirilen klasik biraz uzayan sardunyalardan ;) Ama katmerli hepsi çok seviyorum sardunyaları :)

Sevgili bay tömürcek bazıları bodur bazıları uzayan eski cinslerden...Bodur olanlar az aslında bende de... Uzun olanları bende annemden çelik alarak çoğalttım...

kılıçh 09-04-2013 07:02

sn bay tömürcek evde duruyorlar sabah güneşi alan balkona koysam orası akşamlar çok soğuk ön cephedeki cam balkona koysam çok güneşli ama bn gölge bir yer arayım
ama ben bunun nedenini anladım :D ben bu sardunyaları bu bahar diktim yeni göçürülen sardunyanın çiçeğinin ömrüaz oluyormuş dediler:D

bay tömürcek 09-04-2013 11:00

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi kılıçh (Mesaj 1135229)
sn bay tömürcek evde duruyorlar sabah güneşi alan balkona koysam orası akşamlar çok soğuk ön cephedeki cam balkona koysam çok güneşli ama bn gölge bir yer arayım
ama ben bunun nedenini anladım :D ben bu sardunyaları bu bahar diktim yeni göçürülen sardunyanın çiçeğinin ömrüaz oluyormuş dediler:D

Nekadar sabah güneşi alsa da evde olmaz sardunya kılıçh sen onu sabah güneşi alan balkona koy soğukta pek bişey olmaz sardunya dayanıklıdır bu sne üstüne kar yağanla bile donmadı bahçede, balkonda hiç bişey olmaz üzerine kırağı yağmayacak biyere koy balkonun üstü vardır zaten okadar soğuktan bişey olmaz sardunyaya korkma :)

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 20:58.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025