![]() |
Alıntı:
Mutlaka bu dünyada yaşayamadıklarını o tarafta bulabilmiştir. Allah rahmet eylesin.Mekanı bahçe, evi cennet olsun. Mehmet |
2 Eklenti(ler)
Geçen yaz sezonunda sıcaklardan perişan olan sardunyalarım :( yeniden toprlandılar,
yakında çiçeklenmeye başlar renkleri nedir hangileri kurudu hangileri kurtuldu yakında belli olur bir kırmızı açtı. Eklenti 364160 Eklenti 364159 |
2 Eklenti(ler)
Merhaba arkadaslar,
Benim degil,bir komusmuzun cicekleri bunlar.Benimkiler,su an uyku modunda.Herkesin oldugu gibi.Gecen yazlardan kalan bir hatira.. |
5 Eklenti(ler)
işte bunlarda benim sardunyalarım ;) kapalı balkonda kışın hepsi coştu :)
|
1 Eklenti(ler)
Olup olacağı bir tek sardunyam var balkonumda. Şubat çiçeği açtı :)
|
merhaba arkadaşlar benim yavru ağzı renk sardunyam var gülseren hanımınkiyle aynı renkte. şuan çok çiçekli ama biraz yamılma var çiçekliyken toprak değişimi falan yapsam bir problem olurmu.
|
Sevgili Defnem08,
Mevsim normallerinin üzerinde giden hava sıcaklıkları bizleri yanıltabilir. Kapalı balkonda ya da iç mekanda ise toprak değişiminde sorun yaşamazsınız. Sardunyanız balkonda açık havada yaşıyosa 15-20 gün daha beklemenizi öneririm. Olası ani ısı düşmelerine karşı sulamıyı da azar azar yapıp dondan korunmasını sağlamak lazım. |
En sevdiğim çiçektir sardunya. çalışma molası verip bir nefes almak için geldim şimdi.uzun zaman oldu birşeyler paylaşmayalı. bir bebeğim oldu, hatta buyudu 10 aylık oldu :) siz beni pek tanımasanızda, ben özlemişim sizleri.
Anneciğimin hastalıgından dolayı moralimde baya bir bozukdu üylerin balkonları, bahceleri derken bi baktım ki hayallere dalmışım gülümsüyorum. çok teşekkürederim, iyiki varsınız. |
3 Eklenti(ler)
Eklenti 369849
Eklenti 369850 Eklenti 369851 maki bunlarda benim sardunyalarım bu arada cevabın için çok teşekkür ederim. benim sardunyalar kapalı balkonumda duruyor. anneme sormuştum çiçekliyken elleme dedi bana. bende sana sorayım dedim. çok teşekkürler. |
Annene katılmamak mümkün değil sevgili Defnem08, öyle çoşkulu çiçeklenmişler ki...
Ben de olsam kıyıp, saksı değişimi yapamazdım :) |
Alıntı:
|
Merhabalar.Çelikten ürettiğim sakızlardan (yarı odunsu kısım biraz uzun) aşağı sarkanlar saksıya değdiği yerden kopacak gibi zayıflamış.bu normal midir acaba.bir çözümü var mıdır.**** bu şekilde kalsa bir şey olur mu.
|
2 Eklenti(ler)
Sardunyalar neşelenmeye başladı
Eklenti 375943 Sn Gizsu'nun hediyesi teşekkürler. Eklenti 375944 Devamı yarın |
ben de bır sürü sardunya ektim sakız sardunya ve diğerlerinden acaba tutarlarmı hoş mevsim bunun için uygun ama yınede onerılerınızı beklıyorum sevgıyle kalın
|
5 Eklenti(ler)
Sevgili arkadaşlar bunlarda benim sardunyalarım... bütün kış balkonda durudular...hele cam kenarındaki hep çiçekleriyle bizleri sevindirdi.
:dilli: |
Sardunyaların hepsi harika , kış günleri ble çok güzeller....
Maalesef ben sardunyalarımı yaz sonununda kaybettim, Tekrardan bulup ekmem gerekiyor ... |
Alıntı:
|
denizcem balkonumda sardunya yetiştireceğim fakat akşamları ceryan yapıyor kuzey tarafı açık olduğu için sardunyalar için uygun olurmu aceba cvp için tşekkürler.
|
Alıntı:
|
Alıntı:
arkadaşları henüz tanımıyorum mühendis teknisyen arkadaşlar varsa ismini yazabilrmisin çok konuda merak ettiklerim var cevabın içinde ayrıca teşekkür ederim:) |
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Bu benim sardunyamın geçen yılki çiçeği.Çelikten yetiştirdim ve aynı yıl çiçeklendi.Bence az zahmetle çok çiçek açan bir tür.
Eklenti 381123 Yöremizde alçiçek deniyor. |
sardunyalarım
2 Eklenti(ler)
az zahmetle çok çiçen veren bitki sardunyalar bol bol insanı sevindiriyorlar çiçekleriyle..benim pembe ve beyaz sardunyalarım..
|
elimdeki en çeşitli ve en gözde çiçeğimdir sardunya. geçen yaz semtimdeki birçok kişiden rengarenk çelikler topladım, bu yaz balkonumda şenlik var:)
|
arkadaşlar benimde yavruağazı rengi var üstte 4-5 çiçek açtı aşağıdaki çiçekler ise kurudu:(
|
işte buda resimleri
2 Eklenti(ler)
|
biraz net değil ama belki görüyorsunuzdur açmadan kuruyan çiçekleri
üstadlar sizce bunun sebepi ne ?:(:( |
Sardunya türlerini(sakız,ceylan,genel) ışık ihtiyacına göre doğru sıralamasını deneyimli arkadaşlardan öğrenebilirmiyiz acaba?Bu sayede balkonumuz için doğru sardunya seçimlerini yapabiliriz
|
2 Eklenti(ler)
|
benim sardunyalarım yılda bir kez açiyor.boyları hep çok uzuyor.güneşe koyunca yaprakları ve tomurcuğu yanıyor.sakız sardunyamda çok uzuyor, genellikle açmıyor.sizler ne yapıyorsunuz gübre olarak ne veriyorsunuz.geçen sene koçtaştan çiçek coşturan alıp vermiştim bütün sardunyalarım kurudu.ne önerirsiniz,saygılar.
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 17:58. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025