![]() |
Sevgili Benol sana katılıyoırum.
Thompson&Morgan tam bir sahtekar. Bu yetmedi hakkımızı arayıp mesaj yazdığımızda da aracı firmayı dava ettiler. Davanın düşmesi için ben bu firmaya özür maili göndermek zorunda kaldım. Aslında ayıplı, çürük malı gönderen kendileri... O kadar uzun süredir bu konu beni oyaladı ve yordu ki, artık yazacak halim kalmadı. Thompson&Morgan ingilizlerin yüz karası. Daha bu gün İngiltereden bitki geldi, 4 günde, çiçeği üzerinde ve dipdiri. Aslolan bence ticari ahlak... |
Alıntı:
|
3 Eklenti(ler)
Ceylan sardunyalarımın bahardaki halleri, bu beyazlıyı çok seviyorum:).
Eklenti 326435 Eklenti 326437 Eklenti 326438 |
arkadaşlar bu zamanda seradan ceylan sardunyası alsam acaba çiçek açmaya devam eder mi?nezamana kadar çiçek açıyor?
|
Kışa kadar çiçek açar.
|
1 Eklenti(ler)
Alıntı:
Çok kızgın ve üzgünüm Sayın jezebel, Apple Blossom severler. Diğer ikisi de kurudu...kurumayan ise işte böyle... Eklenti 327478 Üç dört gündür açmasını bekliyor ve sizlere süpriz yapacaktım. Açtı ve süprizi o yaptı. :( T&M den gelen ve elimizde tek kalan sardunya (!) işte bu. Ne diyeceğimi bilemiyorum. |
1 Eklenti(ler)
Can sağlığı olsun, sayın Tura.
Kendi adıma, elimizdekilerle yetinmeyi bir gün öğrenebilmek umuduyla... Mecburiyetten bütün yaz güneş altında kalan ve gölgeye çektikten sonra tomurcuk verip çiçek açan sardunyam. Eklenti 327496 Diğerleri de tomurcuklu. |
Alıntı:
Canımız sağolsunSayın Tura. Aynen bendeki gibi açmış. Hem bozuk hem istediğimiz değil. Sahtekarın dik alası bunlar. |
1 Eklenti(ler)
Açınca böyle olacak. Üstten çektim.
|
1 Eklenti(ler)
sardunya
|
Sardunyaların limon kokulusu da varmış.
Adı da "pelargonium crispum" imiş. Yaprakları limon kakar imiş. İnşallah buna da sahip olanımız vardır:D |
1 Eklenti(ler)
|
5 Eklenti(ler)
Kızımın balkonunda yetiştirdiğim sardunyalardan biri:)
Eklenti 331063 Eklenti 331064 diğerleri... Eklenti 331079 Eklenti 331090 Eklenti 331104 Altaki fotoğraf damadım benim saksı yayıntılarından kurtulmak için başvurduğu raflar:o ama biraz daha kalırsam en az üç tane daha yapması gerekecek:) |
Fatoş Hanım, bu yazın sıcaklarında benimkiler sabahtan öğlene kadar güneş alan açık balkonda yandılar maalesef. Siz kapalı balkonda bu kadar sağlıklı bir şekilde nasıl muhafaza ediyorsunuz? Balkonun yönü nedir? Bir de sulama-gübreleme-budama konusunda neler yaptığınızı merak ediyorum? Şu anda seralarda bile sizinkiler kadar sağlıklı bol çiçekli sardunya pek yok, maşallah diyorum.
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Fatoş Hanım cevap için teşekkürler, balkonumuzun yönü aynı sayılır, benim balkonum biraz daha doğuya dönük, ama siz Ankara'daymışsınız ben İzmir'deyim, sanırım en büyük farkımız da bu. Malum İzmir çok sıcak oluyor temmuz-ağustos aylarında. Çubuk gübrelerin de NPK değerleri oluyor mu? Siz hangi markanınkini kullanıyorsunuz?
|
Onur bey, İzmir deki evimin bahçesindeki sardunyalarım temmuzun 15 ne kadar durumları iyi idi, sevgili Günebakan'ın dediği gibi. Ankara ya ben gidince evdekilerin sıcaklarda gelişigüzel sulamaları sayesinde bir çoğunu kaybettiğimi sanıyorum, dönünce göreceğim:), Sıcaklarda bitkilere çok fazla su verilmemeli (camur gibi) sıcaklığın etkisiyle saksıdaki nem, bitki köklerini pişiriyor aynı zamanda mantari hastalıklara sebep olduğunu düşünüyorum.
Buruda kullandığım çubuk gübre marketlerde, koçtaşta satılan vilmorin marka üstünde kırmızı beyazlı petunya resmi var, içerik olan kısmını yırtmışım ama NPK değerleri üzerinde yazıyordu. |
Alıntı:
Topraksız ortam, sıcak bölgelerdeki kök çürümesinden kaynaklanan tüm olumsuzluklara çok uygun bir çözüm olmalı... |
4 Eklenti(ler)
Merhaba, bugün aldığım sakızım.
|
4 Eklenti(ler)
|
Sevgili Münevver bendeki (adını sizden öğrendim)pelargonium crispum .Dediğiniz gibi yapraklarında limoni bir koku var.Yaz başında dikmiştim.Son 15 gündür evimde değilim. 15 gün içinde bir şey olmadıysa bende var.Minik pembe çiçekli.Bahara kısmet.
|
1 Eklenti(ler)
Bir güzellikte benden olsun;)
|
sardunya
4 Eklenti(ler)
benim sardunyalarım da hala canlılığını koruyor;)
Eklenti 334612 Eklenti 334613 Eklenti 334614 Eklenti 334615 |
1 Eklenti(ler)
Son baharın demi ;)
|
Balkonda 3 adet sardunya var. Sığ (10 cm toprak) ve geniş dikdörtgen saksılara dikilmiş durumdalar. Bir tanesinin kökleri dışarı çıkmış durumda. Bunları derin , yuvarlak toprak veya seramik saksılara almak istiyorum. Bu mevsimde değiştirmemin bir sakıncası olur mu?
|
Alıntı:
Kolay gelsin. |
Seramik saksılar hic uygun degil nefes alamıyor boguluyor bitki .
ben kadife sardunyamı sepete ektim bütün yaz ve kış gayet memnun :p |
Cevaplarınız için teşekür ederim sayın kelebek çalısı ve iris41.
Sığ saksıda yetişebilen sakız sardunya çeliği alıp dikmek istiyorum. Dikdörtgen saksıda yoğun bir görüntü almak için kaç cm arayla dikmek gerekir? Bir de tomurcuklanmış sardunyaya suyu daha fazla mı vermek gerekir? |
2 Eklenti(ler)
Sonbahardada bir başka güzeller...
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 03:26. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025