![]() |
2 Eklenti(ler)
Geçen senenin güzellerinden, yeni açtı.
Eklenti 393041 Eklenti 393042 Bana 3 saksı gelecek, sözünü aldım, su faturası çok gelen bir teyze dağıtıyor sardunyalarını. Eh reddedilecek bir teklif mi:confused: |
3 Eklenti(ler)
|
merhaba arkadaslar.. ben bu sayfaya yeni uye oldum.uzun zamndir bu siteyi takip ediyorum.ve resmen bi sardunya asigi oldum.ilkbaharin gelmesiyle tam 14 tane sardunya aldim.ceylangözü denilen sardunya cesidini ise parkta grdum ve dalinin bi tanesini kopartip celik yöntemi ile uretmek istedim.ne kadar sure ile koklenir ve ne yapmaliyim.ayrica ek soru olarak nasil foto yukleyebilirim..tesekkürler
|
5 Eklenti(ler)
Zenfide’den aldığım, 20.03.2013 tarihinde saksıya diktiğim somon sakız (Pink Sybil),kırmızı beyaz(düz koyu kırmızı açtı) sardunya fidelerim bugün açtı.ikiside aynı gün aynı saatlerde açtılar acaba tesadüf mü ?...ve diğer sardunyalarım .Bakalım bu yazı nasıl geçirecekler.İnşallah sağlıklı bir şekilde bu yazı atlatırlar zira bu yaz çok sıcak olacakmış.
|
4 Eklenti(ler)
Bunlarda ceylan gözlerimiz....
|
3 Eklenti(ler)
Bu gün bana yeni tranfer oldular;)
Eklenti 395434 Eklenti 395435 Eklenti 395436 susuz ve bakımsız kalmışlar. |
4 Eklenti(ler)
Benim tatlı sardunyalarım :) Şeker gibi bir renkleri var. Açık pembe olanın saksısını düşürünce hafif zarar gördü çiçeği biraz bozuldu ama yine de güzel ve düzeliyor.
|
1 Eklenti(ler)
hafta sonu karşıyakadaki seralara gitmiştim. o kadar güzeldiki sardunyalar.
|
1 Eklenti(ler)
Sevgili Başbahcivan'ın agaclar.net'in 9. Doğum Günü Kutlaması 'sında bizlere hediye ettiği sardunylardan bir tanesi ilk çiçeklerini verdi.
Çok zarif ve yarı katmerli bir beyaz sardunya :) Teşekkürlerimle... |
4 Eklenti(ler)
bunlarda benden...:dilli::dilli:
|
Sayın inas80, zor olmuyor mu Almanya'nın soğuğunda sardunya yetiştirmek? (Eve alsanız, ev ortamında durgun havadan zarar görüyor diye biliyorum)
|
sn Fagus Sylvatica;
yeni diktim daha yazin guzel oluyor.ama ben bunlari kisinda yetistirmek istiyorum ama nasil yapicm bilmiyorum budayip kileer gibi bi yere koysam olurmu acaba?bi denerim bu yil.gecen yil sakiz sardunyalarim resmen cok can aliciydi...bakalim bunlar nasil olacak...:dilli: |
3 Eklenti(ler)
bunlarda gecen yilki sakiz sardunyalarim...:cool::dilli:
|
Sayın inas80 öncelikle hoş geldiniz. Geçen yılki sakız sardunyalarınız muhteşem olmuşlar. Merak ettiklerimi sorayım hemen,
1) nasıl bir saksıda ve toprakta dikiliydiler? 2) bu fotoğraflarda tahmini kaç kök vardır? 3) güneş pozisyonu-yönü, sulama miktarınız-periyodunuz ve kullandığınız gübre NPK varmı? 4) sadece mevsimlik olarak mı baktınız, yani bu seneki durumları nedir? Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler. İnşallah bu sene de bu güzelliklere sahip olursunuz. |
bende ceylan gözü yetiştiriyorum. daha doğrusu üç yıldır baktığım çiçeklerin adıymış bu. ben çok severek yetiştiriyorum. balkonumun güzel kızları. şimdilik iki rengim var. inşallah mersinde ceylanı olan ve benimle paylaşmak isteyen birileri vardır :(
|
Alıntı:
Normal cicek saksida idiler.topragi hazir cicek topragi. Toplam 12 sakiz sardunya mevcuttu. 3 saat kadar sabah gunesi goruyrlrdi.4 gunde bir suluyordum.ve haftada bir destek sivi gubre veriyordum.marka ismi akmnca trde vrmi bilmiyrum ama adi Substrat di.. Evt sadece mevsimlikti.bu sene tekrar dikecegim.ins bu yilda byle olurlar... |
Arkadaşlar dün iki tane ceylan sarduyamın saksısını değiştirdim .Boyunlarını büktüler .Yeni almıştım .Saksıları çok küçüktü.Değiştirmede çok mu geç kaldım?Yoksa birkaç güne kadar kendini toparlar mı?Hiç böyle olmamıştı.Yorumlarınızı bekliyorum.Teşekkürler.
|
Sevgili ayseldeniz,
Eğer toprağı ile köklere zarar vermeden aktardıysanız kendilerini toparlarlar sanırım. sardunya pek nazlı bir çiçek değil bildiğime göre. Ancak kendilerine gelene kadar serin ve gölge bir yerde bekletin bence. İnşallah canlanacaklardır. |
Teşekkürler fatitoo.Değiştirirken bir tanesinin toprakları epey döküldü ama tamamen çıplak kök değildi biri biraz daha iyi inşallah düzelir.Gidip gelip bakıyorum.Tekrar teşekkürler.
|
2 Eklenti(ler)
Benim minik sardunyamın yaprağından çok çiçeği var.
|
Alıntı:
|
3 Eklenti(ler)
|
5 Eklenti(ler)
bunlarda diger sardunyalarim...:o;)
|
Merhabalar. Daha önce sormuştum ama cevap alamadım.Benim sakız sardunyalarım sakısdan aşağı doğru sarkarken saksının ucundan bükülüp sarkıyor. Zamanla sarkma ve ağırlık artınca saksının ucuna değdiği yerden eğilmeye zayıflamaya başlıyor.bunun bir cöüzümü varmıdır.
|
1 Eklenti(ler)
fotograf örnektir.sadece tarif etmek için yükledim.sarı alan sarkmanın baskısıyla bükülüyor.
|
Alıntı:
Saksı kenarı keskinse sarkan dala zarar veriyor olabilir. Dalın saksıyla temas ettiği yere kağıt mendili katlayarak bantlayabilirsiniz. Tabi ki sularken bu mendilin ıslanmamasına dikkat etmelisiniz, yoksa hem ıslak olduğu için kopabilir hem de bitkiniz zarar görür. |
1 Eklenti(ler)
Geçen yıl Çayyolundaki seralardan aldığım sarkan sardunyalarım oldukça iyi performans gösterdi. Bu fotoğraf aşağı yukarı 2012 haziran başında çekilmişti, yaz ortasında aşağıdaki pencereye kadar indiler.
Bu yıl zenfide de gördüğüm "Kırmızı sarkan sardunya fidesi ithal Ville de Paris serisi" den edinmek istedim. 20 kök satın aldım ve mart sonunda diktim. İki nedenle pişman oldum. 1.si benim öngöremediğim bir durum. Minicik gelen tüplü fidelerimin haziran başında geçen yıl ki haline gelmesi imkansız görünüyor. Şu anda seralarda oldukça büyük sarkan sardunyalar çok daha ucuza satılıyor. Yani biraz sabretseymişim daha ucuza çok daha gelişmiş sardunyalarım olacakmış. 2.si ise tamamen zenfide nin hatası. Geçen yıl balkonumdan sarkan tüm sardunyalar kırmızı olsun istemiştim, ancak aldığım yerde yeterli olmadığı için bir kısmı beyaz olmuştu. Bunu bilerek kabul etmiştim. Bu yıl ise zengarden e hepsini kırmızı sipariş etmeme karşın bir kısmı pembe çiçeklenmeye başladı. Şu saatten sonra yapılacak bir şey yok. Ancak zengarden den daha özenli olmasını beklerdim. Profesyonel bir çiçekçiden aldığım çiçeklerin "bakalım ne renk çıkacak bu" diye muamma olması çok saçma. Siz de benim gibi peyzaj düzenlemenizi renklere göre yapmak istiyorsanız dikkat edin derim. Kolay Gelsin. |
Forumun sardunyacılar kanadını oluşturan arkadaşlar tahmin ediyorum aşağıdaki bağlantıdaki resimleri ve videoları görünce gözleri bayram edecek;). Tüm çiçek delilerine ama bilhassa sardunyaseverlere göre düzenlemeler:
http://www.agaclar.net/forum/peyzaj-...leme/28095.htm |
5 Eklenti(ler)
sardunyalarımın son halleri...:)))
|
4 Eklenti(ler)
bunlarda diğerleri:))
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 11:06. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025