![]() |
Merhaba...
Alıntı:
|
Sevgılı Begonvıl...
Alıntı:
|
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Buda benım sakızım cok begenıyorum.
|
Alıntı:
|
Normal saksı demişsiniz, acaba derin saksı mı yoksa uzun saksılardan mı ? Bir de hazır toprak olarak torfu mu kastettiniz ? Her şey gönlünüzce olsun.[/QUOTE]
*** sayin onur sengun; Evet uzun saksilara dikiliydiler. Topragi sadece torfdu.Burada cicek topragi diye geciyor..Insallah henuz daha dikmedim sakizlarimi.SIuinde hersey gonlunuzce olsun.. |
1 Eklenti(ler)
Ceylan.
|
3 Eklenti(ler)
Tohumdan urettigim guzellerim
|
1 Eklenti(ler)
|
Kokusu nasıl acaba sevgili Jezebel çok merak ettim kokulu sardunya hiç duymamıştım. Güle güle büyütün:)
|
Ben de Avrupa çiçekçilikten almıştım, tam olarak ne koktuğunu anlayamadım ama internet sitesine göre yaprakları okaliptüs ve sedir kokuyormuş. Clorinda cinsi.
Scented Pelargonium - Assortment - Elsner pac |
Alıntı:
|
Yaprakları kokulu sadece ama İzmir'de her yerde yok, Gönül hanımın bu sene ilk defa getirtiği bir cins.
|
Alıntı:
Benim Geranium "Angels Perfume" ve "Clorinda" 'm oldu. Itırla beraber 3 cins kokulum var.:rolleyes: |
İşte benim güzellerim..
5 Eklenti(ler)
Renklerini çok begendim özellikle kırmızı renkli sardunyanın yaprak rengi farklı ve çiçeklerinde bir sürü tomurcuk vardı sanki üzüm salkımı gibi.. umarım bol çiçek verir..birde koyu renk sakız sardunyanın rengi harika..
|
2 Eklenti(ler)
Alıntı:
|
4 Eklenti(ler)
merhaba.sayfanın en genci benmiyim bilemedim:D bunlar fotoğrafçılık dersi için öğretmene verdiğim resimlerden birkaçıydı.:) balkonun her tarafında sardunya ekili 3-4 sene öncesine kadar babam bakımını düzenli yapıyordu artık ben uğraşıyorum .benim öğrenmek istediğim bir konu vardı.2-3 yıl arası daha çok benim ektiğim sardunyalar çiçekleniyor fazlasıyla ama hem apartmanın bahçesinde hemde balkondaki bir kaç saksıda çok büyük ve eski sardunyalar var onlar hiç çiçeklenmiyor.diğerleri gibi onlarlada ilgileniyorum ama kendine getiremedim onları.fikri olan varmıdır:confused:
Eklenti 412843 Eklenti 412845 Eklenti 412844 Eklenti 412846 |
Benzer bir durum bizdeki 3 saksıda da oldu. Neredeyse 2 yıla yakın hiç çiçek açmadılar. Halbuki birisinden çelik almıştım ve o çelik çiçeklenmişti. Çok ilginç, neden olduğunu ben de merak ediyorum. Sardunya budama başlığnda bahsettiğim gibi, ben de çiçek verenleri de vermeyenleri de budadım. Şu an yeni yaprakları çıkıyor. Çiçeklenecek mi bilemiyorum.
Budama yapılmadığından kaynaklanabilir desem ne kadar doğru olur bilemiyorum çünkü Sn. Hakkı Şen'in sayfasında neredeyse ağaç kadar olmuş ama muhteşem çiçekli bir sardunya vardı. |
bugünlerde sardunyada bi durgunluk var nedense bende birkaç güzellik paylaşayım...
5 Eklenti(ler)
|
...devamı...
5 Eklenti(ler)
|
4 Eklenti(ler)
Sakiz sardunyalarim ve Ceylanim...
|
annemin
1 Eklenti(ler)
sardunyalar
|
tohumdan ürettiğim sardunyalarım tomurcukta
http://www.agaclar.net/forum/attachm...5-16.06.25.jpg http://www.agaclar.net/forum/attachm...5-16.06.31.jpg |
3 Eklenti(ler)
balkonumdan bir kac kare...
|
2 Eklenti(ler)
|
1 Eklenti(ler)
|
3 Eklenti(ler)
Bunlarda benimkiler, mor olandan pek kimsede yok gibi.
|
4 Eklenti(ler)
Sardunyasız balkon, bahçe olmaz fikrimce. Ben sadece yaz aylarında Türkiye'deki evimizde oluyorum. Anneme yaklaşık 3 yıl önce yurtdışı tayinine giderken bıraktığım ve onun her yıl çelik almak suretiyle yaşattığı sardunyalarımın birkaçını bahçeme getirdim bu yaz. Hepsini fotoğraflamadım ama fırsat bulup çektiklerimi ekliyorum.
|
Sardunya ve begonvil kardeşliği
1 Eklenti(ler)
iyi günler
|
Merhaba arkadaslar benim sardunyalarimda problem var.Bir haftadir sardunyalarim cicek acmiyor.yeni tomurcuk bile yok.Ilk ciceklerini actilar sonra hic bir tik yok.Bu durumda ne yapmam gerekiyor tekrar tomurcuk ve cicek acmasi icin.Düzenli olarak 15 günde bir sivi gübre veriyorum. Bana yardimci olursaniz sevinirim.Cevaplarinizi ve önerilerinizi bekliyorum arkadaslar.
Hepinize bol cicekli günler. |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 20:55. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025