![]() |
1 Eklenti(ler)
|
Elimde olmayan bu rengi komşumdan almıştım nihayet açmaya başladı. Rengi fotoda görüldüğünden çok daha güzel.
http://www.agaclar.net/galeri/showim...?i=29152&c=685 |
Sayın Orkun Kırcı,
Son üç haftadır forumdan ve sardunyalarımdan gördüğüm kadarı ile temmuz 2. yarısından sonra demir eksikliğine bağlı sararma artıyor.Buna göre seneye haziran sonu temmuz başından itibaren demir içeren besin takviyesine daha çok önem vermeliyim diye düşünüyorum. Sardunyalarınızın hepsi birbirinden güzel. Tecrübenize göre;belli bir takvime göre yaptığınız ilaçlama,gübreleme,besin takviyesi vs.varmı. |
Benim herhangi bir düzenim yok. Arada bir çiçek coşturan, NPK veriyorum. Kısa zamandan beri de limontuzlu su veriyorum. Bir de İklimsiz ablamın tavsiyesi üzerine sularına madensuyu eklemeye başladım. Bakalım sonucu nasıl olacak. Bahsettiğiniz açık renkli yaprak olayı anneminde birkaç çiçeğinde oluşmaya başladı. Bakalım limontuzu işe yarayacak mı? Bu arada neresindensiniz Aydın'ın?
Bir de iyi yanmış koyun gübresi sardunyalara iyi geliyor. |
Başbahcivan arkadaşımızın dediğine göre yapraklarda renk açılması, beyazlık demir eksikliğinden oluyormuş. Benimkilerde de vardı. Demir sülfat verdim iki gün önce.
|
Benim sardunyalarda tek tük yaprak sararmasının dışında sararma olmadı. gayet güzel büyüdüler çelikler. Bu gidişle çiçeklerini de göreceğim gibi:) Geçen yıl aldığım sardunyalarımda gelişme yavaşladı. Doğru dürüst tohum da yapmadılar. Ben de eskileri bahçeye diktim. Yenilediğim sardunyalar var balkonumda.
|
Ben sürekli çevremdeki ağaçlara ve çiçeklere bakınarak yürürüm.Çiçekli bahçe,balkon görünce gözüm dört döner.Nazilli'de de Bodrum'da da 2 ay önce görüp özendiğim sardunyalardan eser yok.Kurumuş veya sararmış.Nazilli çok sıcak ve kuru diyordum;Bodrum Nazilli'ye göre daha nemli .Oradakiler de bozulmuş.
Kendi on beş kadar sardunyamdan sadece iki tanesi sağlıklı.4-5 tanesi kurudu.Diğerlerini iyileştirsin diye çiçek aldığım seracıya götürdüm.Kurtarabildiklerini kurtarıp geri veriyor. Karar verdim.Sakız sardunya zor iş... |
2 Eklenti(ler)
Yaklaşık 3 ay önce minik bir çelik almıştım ve rengini çok merak ediyordum,şimdi merakım sona erdi..:p
|
Crocus Şen, güle güle büyütün. Rengi ve yaprakları beni yanıltmıyorsa siz rengini merak etmeye devam edin derim:) Bende de var bundan. Her çiçeği farklı bir tonda, isterse ebruli, isterse konturlu açıyor zira.
|
3 Eklenti(ler)
Bana bir diğer sürprizi yapan ve daha yaprak çıkartmadan,boyuna posuna bakmadan açan bir diğer minik:p
|
Havanın ısısına göre renk tonlamaları değişiyor birçok çiçekte bu böyle. Değişik bir adı var bu özelliğin ama şimdi hatırlayamadım.
|
Diğer sardunyaların çiçekleri açtıktan sonra güneşe veya hava sıcaklığına göre renk değiştirebiliyor. Mesela koyu pembe, açtıktan sonra zamanla açık pembeye dönebiliyor.
Ama bu keratanın çiçekleri ilk açtığı zaman da bir öncekinden farklı renkte oluyor. Belki hava durumuna göre karar verip öyle açıyordur. Prensipli sardunya, sonradan rengim değişeceğine baştan değişsin diyor:) |
1 Eklenti(ler)
Bir tek tabanca da benden:)
|
dıkey sakız sardunya
2 Eklenti(ler)
Gordugumde cok hosuma gıttı bu sardunya. Sakız, kırmızı. Asagıya dogru sarkanlardan. Ancak oyle bır sıstem kurmuslar ki, Sarmasik gibi yukarı dogru buyuyor. Resımden de anlayacaksınız.
Eklenti 97065 Saksının ic bolumunde yesil telden bır kafes var. Telin hemen onune sardunyalar dikilmis. Duvara bile sardirılabilir bile aslinda benim giiı sarkitacak yeri olmayanlar icin, yukari dogru buyuyebilir Eklenti 97066 |
Sevgili DefneD. siz bir ara sulama suyuna limon tıuzu koyacağım diyordunuz. Ben ne kadar konulacak bir türlü kestiremedim. Siz nasıl ölçü yapıyorsunuz?
|
thomasina, bir litre suya yeşil mercimekten biraz iri 3 parça koydum.
|
Limontuzundan bir kaç sulama sonra da demir sülfat verdim. Gene bir litre suya bir tatlı kaşığı hesabı. Yararı oldu mu bilemiyorum ama kötüye giden bir şey yok.
Makicim ben de benim(senin)kilere cici saksılar aldım. Selamları var:) |
:):):) Teşekkür ediyorum DefneD sağolasınız. Yok şu an aciliyeti yok. Sardunyalarım sağlıklı. Limon tuzu denedim. Bitki besini veriyorum arada. Hepsi canlılar sanki sararma başlayacak gibiydi. Herkes yapraklar sararıyor deyince ben de telaşlandım tedbirli olmak lazım. Demir sülfat ve ihtiyaç olabilecek diğer şeyleri yavaş yavaş temin ederim:)
|
Alıntı:
|
Sevgili Başbahcivan,
Hazır sizi yakalamışken bir sorum var. Itır sakız gibi sarkarak mı büyür? Teşekkürler. |
Alıntı:
|
Kırmızı katmerlim sonunda açtı. Bu kadarda naz olmaz ki di mi ama:)
http://www.agaclar.net/galeri/showim...?i=29682&c=685 |
1 Eklenti(ler)
Orkun Bey, sizin çiçeğiniz ile aşağıda fotosunu eklediğim çiçek aynı cins mi? Bayıldım bu sardunya cinsine...
|
Sevgili tiya,
Sardunyalar için Kasım-Aralık aylarını beklemeni öneririm. Adana'da daha önce oksalisler için tarif ettiğim serada var ancak katlı yok. İzmir-Urla'daki Avrupa Çiçekcilikten bu aylarda temin edebileceğiz. Adana'da çok sınırlı. Hatta Mersin Koçtaş'a sardunya ve çiçeklik için gittim . Orada da yok. Gelirse haberim olacak. Seni de bilgilendiririm. Sevgiler... |
Sevim Hanım, sakızlarda tohuma ben de rastlamadım. Top sardunyalar genelde tohum veriyor ama bunlar da olmuyor galiba.
|
2 Eklenti(ler)
işte buda açtı
|
2 Eklenti(ler)
Koyu kırmızı renkli gül sardunyam:) Çiçeğini koparmadım üzerinde kurudu. Kurumuş hali de çok güzel. Kuru çiçek olarak saklıyacağım:)
|
Arkadaşlar hepinizin sardunyaları o kadar güzelki tek kelime ile harika.
Birşey soracağım.benim bir tane sardunya çeliğim var ancak çıkan yapraklar 2 günde kuruyup dökülüyor.Üçüncü yaprağını çıkardı ancak üzerinde iki tane ana yapraktan başka yaprak yok.Yaprak çıktıktan iki gün içinde dökülüyor.Dökülmeden önce çıkan yaprağın üzerinde yanığa benzer lekeler oluşuyor ve çıkan yaprak dökülüyor.Bunun nedeni ne olabilir? Şuan ki konumu fazla güneş almayan ve aydınlık bir ortam. Birde bu aylarda sardunya köklendirmenin en çok verim alacağımız şekli hangisi? |
Güneş sardunyaların olmazsa olmazı. Güneşe al Fatih'cim, Adana güneşinde bile bozulmadı benimkiler...
|
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 04:05. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025