![]() |
Alıntı:
|
Ya arka arkaya çok az da olsa yağan yağmurlar etkiledi ya da sardunyalarıma nazar değdi. Son iki üç gündür her gün sararan yaprakları ayıklıyorum. Gerçi çiçekte bir iki tane sararmış yaprak oluyor ama yine de yanlış veya eksik bir şey yapmış olabilir miyim dedim.
Ben mi abartıyorum bilemiyorum. Gelişmeleri mevsimden dolayı yavaşlamış olabilir. Genel bitki besini vermeye devam ediyorum. Yaprak sararmalarına karşı besin verdim.Suyuna dikkat ediyorum. Koyu pembe çift renkli sardunyamda umarım kök çürüğü yoktur. Minik minik zayıf yapraklar çıkarıyor. |
1 Eklenti(ler)
Uzun zamandır bu başlığı ihmal ettim. Ama ilk fırsatta okumadığım sayfalara bakacağım.
Bu arada hoşunuza gidecek bir-iki fotoğraf koymak istedim. Eklenti 106770 |
1 Eklenti(ler)
|
1 Eklenti(ler)
|
1 Eklenti(ler)
|
1 Eklenti(ler)
|
1 Eklenti(ler)
|
1 Eklenti(ler)
|
3 Eklenti(ler)
Miniş sardunyalarım boylarına bakmadan çiçek açmaya devam ediyor...
Defne'cim bu da pembe kızın :) Eklenti 108168 Eklenti 108169 Beyazım bir başka gerçekten. Minicik ama onyüzbin tomurcuk var üzerinde :) Eklenti 108170 |
1 Eklenti(ler)
Bu da benim yolda bulup evlat edindiğim sardunyam bana böyle teşekkür etti:D
|
Bütün çiçekseverlere merhaba siteye yeni üyeyim. Benimde sardunyalarım var sizinkiler kadar güzel olmasalarda onları çok seviyorum yalnız bol bol yaprak veren ancak birtürlü açmayan sardunyalarım için ne yapabilirim? Yardımlarınız için teşekkürler.Sevgiler!!!
|
Sevgili kızılmavi, hoşgeldiniz.
Sardunyalarınıza kontrollü su verin. Parmağınızla toprağı kontrol edin, eğer ıslaksa sulamayın. Kuruyan yaprakları kopartın. Yarım gün güneş severler. Arada çiçekcoşturan sıvı gübrelerden verin. Bunlar benim saksıda yetişen sardunyalarımdaki tecrübelerim, sonuçları olumlu. Daha usta arkadaşlarımız da katkıda bulunacaklardır.:) |
Arkadaşlar, balkonunuzda sardunyaları kışın da tutabilirsiniz ama biraz korumanız gerekir.
Peyzaj bölümünde Bahçede pratik yöntemler adı altında bir bölüm var. Ara sıra o bölüme bakın. Saksıların nasıl korunmaya alınması konusunda fikir edinebilirsiniz. |
1 Eklenti(ler)
Sevgili DefneD,
Bu kadife kırmızımız :) Top sardunyanın ardından pek dağınık gelse de yapraklarından büyük çiçekleri var... Eklenti 108426 |
Bizim buralarda havalar soğumaya başladı sardunyalarım hala çiçekli ama korkuyorum üşüyecekler diye.Dondan nasıl koruyabilirim onları içerimi almalıyım yoksa birazdaha kalsınlarmı balkonda nedersiniz?
|
Balkonda biraz daha kalabilirler. Henüz havalar çok soğumadı. Benimkiler balkonda. Kasım sonlarına kadar kalabilirler diye düşünüyorum. Geçen sene tüm kışı kapalı garajda ayda bir defa sulayarak geçirmelerini sağladım. Bu sene harikalardı. Yine aynısını yapacağım.
Hem daha pastırma sıcakları olacak. Bekleyin biraz.:) |
Sn Uzman16, geçen sene kapalı garajda ışık almadan mı kaldılar yanii?
|
Yarı kapalı. :)
Garajın kapısını hiç kapatmıyoruz hep açık. Karanlık değil. Üç tarafı kapalı. Dolayısıyla rüzgar almıyor. Kuytu bir yere koyup sulamayı yok denecek kadar azaltırsanız uykuya dalıyor baharla birlikte tekrar gelişmeye başlıyorlar. Bu başlığın ilk mesajına gözatın. Oraya bir derleme yazısı ekli. İşinize yarayacaktır. |
Bizim burada kış iklimi malum, ılıman. Kışın sardunyaları balkonda güneşe nazır ama fazla rüzgar almayacakları şekilde yerleştiriyorum.
Kış süresince sulamayı, deyim yerinde ise kırk yılın başı yapıyorum. Yağmur üzerlerine yağmasa bile, yarattığı nem etkili oluyor. Ben içerde üşürken arsızlar balkonda çiçek açıyorlar. Şubat sonu Mart başı gibi budanıp, toprak değişimi/ilavesi de yapıldımı, değmeyin keyiflerine.:) |
1 Eklenti(ler)
Bu da benim güzel sardunyalarımdan biri.
Genelde fotoğrafları bahçeme yüklüyorum ama bu o kadar güzel geldi ki gözüme siz sardunya sevenlerle paylaşmasam olmaz diye düşündüm. Eklenti 108915 |
Sevgili DefneD,
Açmayan sardunyan, yaprakları muma benzeyen mi? Yaprağı muma benzeyen dışındaki sakızlarım açtı. Kalın ve kokusuz yapraklı iki saksı sardunyam gelişiyor ama çiçek oluşumu hala yok. İlginç bir tür. Birinin rengi lila, diğerini hiç bilmiyorum. Fosfatı yüksek gübre mi versem? |
Hayır makicim, dediğin sakız değil tomurcuk veren. Kırmızı top sardunyam tomurcuk verdi.
Sakızlarımın hepsi çiçeksiz. Yaprağı mum gibi olan ise mum gibi duruyor. Kendini sadece yaprak açmaya adadı. Mevsimin değişmesi ile daha az güneş görür oldular. Belki de ondan çiçek açmıyorlar. |
2 Eklenti(ler)
|
1 Eklenti(ler)
|
Sevgili Günebakanın çiçekleri için demiştim Güler abla. Seninkilere diycek söz yok valla:) Sizinkiler serpilmekten öte bir durumdalar.. Emeklerinize sağlık.
|
bunlar nasıl
4 Eklenti(ler)
bakalım beğenecek misiniz
|
geçen haftasonundan
3 Eklenti(ler)
Çiçekler yaz sıcaklarından sonra yavaş yavaş kendilerine gelmeye başladılar.
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 15:24. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025