![]() |
Merhabalar.. bu mevsimde çiçekli sardunyalarda saksı değişimi yapılsa sorun olur mu ? şöyle ki 4-5 çeşit renkte sardunya var ancak bir saksıda iki üç renk var ben bunları ayırmak istiyorum.. acaba şuan uygun bir zaman olabilir mi ?
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
4 Eklenti(ler)
Yine sevgili ahestenin gönderdiği ve bir komşumun verdiği sardunyalarım.Sessiz bir takipçi olarak öğrendiklerimi uygulamaya çalışarak bakıyorum.İlk çiçeklerini gördük şükürler olsun.O kadar mutluyum ki..Güler abla gibi çiçeklerini öpmeye başladım.:D açmış olan komşumdan aldığım çelikler.ahesteninkiler tomurcuk durumda olanlar.umarım onlar farklı renktedir. :p
Eklenti 497837 Eklenti 497838 Eklenti 497839 Eklenti 497840 |
2 Eklenti(ler)
sardunyalarım..
|
1 Eklenti(ler)
Sardunyalarımdan biri. :)
|
3 Eklenti(ler)
sakiz sardunyalarim
|
1 Eklenti(ler)
Mahallenin güzeli :) Kırmızı yapraklı erik ağacının (saksıda) dibini kediler karıştırmasın diye geçen yıl çiçekle doldurayım dedim ve nerden aldığımı bile hatırlamadığım sardunya çeliklerini dikmiştim. Minik yavruağzı renk pıtır pıtır katmerli çiçekleri ve uzun boylarıyla birden bire coşarak tam seyirlik oldular. Seyirlik derken, öyle olmuyor tabii. Hoyratça çelik alanlar nedeniyle bir kocaman kök öldü, yerine hemen yenisini diktim ama seneye kadar gelişemez.
Bu arada fotograf bir ay önceye ait, arkadaki kaktüsler şu an kırmızı çiçeklerle dolu. |
1 Eklenti(ler)
Bu da diğer açıdan fotoğraf, çelik hırsızlarının açtığı gedik görünüyor.
|
2 Eklenti(ler)
Kırmızı ve pembe...
|
Bir süredir 2 tane sakız sardunyamı gözlemliyorum. Dalları kalınlaşmıyor ve her fırtınada dalları kopuyor. Yan dalları sürekli koptuğu için incecik ana kök dalları kaldı. Diğer saksılardaki sardunyalarım da bu sorun olmuyor. Niçin bu kadar güçsüz olduklarına dair fikirlerinizi paylaşırsanız çok memnun olurum. Birde sardunyalar diğer bitkilerle aynı saksıya dikilmekten rahatsız olur mu (topraktan emilen mineral bakımından) merak ediyorum.
|
1 Eklenti(ler)
|
1 Eklenti(ler)
Bu benim en çok sevdiğim sardunyam.
|
1 Eklenti(ler)
|
1 Eklenti(ler)
Agaclar.net'in 9. doğum günü toplantısında SN. Başbahcıvan'ın paylaşımda bulunduğu sardunyalardan biri... geçen yaz açmamıştı, rengini ancak öğrenebildim;) fotoğrafa tam olarak yansımasa da çok güzel bir rengi var..
|
4 Eklenti(ler)
Sardunyaları seviyorum. Neredeyse hiç bakım istemiyorlar. Yalnız bu sene mantari hastalıklar fazla.
|
1 Eklenti(ler)
Ceylanımın son hali... Coşmuş durumda :D
|
5 Eklenti(ler)
Sardunyalarim bu kez ilk kez bakmaya basladim, ve bir suru cicek verip iki ayda kocaman oldular. Umarim kisin onlari koruyabilirim .
|
5 Eklenti(ler)
Her gordugum renginden almaya calistim :))
|
5 Eklenti(ler)
iki ay once alip ektim butun hepsini kimi cok guzel gelisirken kimi ay gelisti ama hepsi cok cok cicek veriyor. Kizimla hergun bakiyoruz konusuyoruz, bizi sevdiler :))
Eklenti 503249 |
saksı toprağında perlit kullanımı
saksı toprağında perlit kullanımının faydasını gösteren bir video..00:48 saniyede sadece bahçe toprağı olan tüpte daha fazla su varken perlitli topraktaki su miktarı düşük seviyede...eskiden saksılara sadece bahçe toprağı koyuyordum ama artık toprak değiştirdikçe %50 / %50 toprak-perlit karışımı kullanıyorum.saksı büyükse içine ponza taşıda atıyorum.
http://www.finegardening.com/video-b...ng-soil-recipe |
Nazar
1 Eklenti(ler)
Arkadaslar, ruzgarda saksimin biri dusmus ve dali kirilmis. Bu kirilan dali nasil kurtarabilirim, tekrar koklendirebilmek mumkun mudur? Eklenti 504688
|
Alıntı:
Forumda yer alan aşağıdaki başlıkları incelemenizi rica ederim. Esen kalın. www.agaclar.net/forum/42338-post3.htm http://www.agaclar.net/forum/sarduny...nium/29255.htm |
Sardunyam çok güzel çiçeklenmişti. Ancak şimdi tomurcukları açmadan kurumaya başladı. Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.
|
Alıntı:
Detaylı fotoğraflar paylaşırsanız yorum yapma ve çözüm sunma imkanımız olur. Esen kalın. |
2 Eklenti(ler)
|
Maalesef fotoğraf çekmemiştim. Dün toprağından çıkarıp baktım. Sanki kökleri çürür gibiydi. Ben de çürükleri temizleyip tekrar diktim. Gövdeden çelikler alıp yeniden fideledim. İnşallah tutar. Doğru mu yaptım bilemiyorum.
|
sardunyalarım
5 Eklenti(ler)
En çok sevdiğim çiçeklerden...
|
4 Eklenti(ler)
diğerleri
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 22:08. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025