![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 28-09-2006
|
Arkadaşlar,apartman bahçemizde ki çimler aniden kurudu,yonca ve çim karışımı bir yeşillik idi,biz hortum da gün boyu güneş den kaynayan suyun neden olduğunu düşündük ama görevlimizin dikkat etmesine rağmen kurumalar devam etti.Ayrıca gördüğünüz gibi altta kalan toprak sanki yanık gibi kapkara. Bu bir hastalık mı, ne yapabiliriz? Yardımlarınızı merakla bekliyorum.Teşekkürler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaçsever
|
Hala cevap bekliyorum,çimler elden gidiyor.Yardım lütfen. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
agaclar.net
|
Çiçeğim şu anda yapacağınız en iyi şey, bu konuda başta verdiğimiz dezenfektan ve ilaç uygulamalarını yapmak. Bu sayede sağlam alanları belki kurtarabilirsiniz. İlacı yalnız sağlam çimlere değil, ölü bölgeye de uygulamalısınız. Bozulan alanları da sonbaharda yeniden çimlendirmelisiniz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Ağaçsever
|
Teşekkürler Mine hanım,heralde çimlerdeki sorun susuzluk değil demek istediniz,bir çeşit mantar mı sorunumuz? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Yeni Üye
|
Arkadaslar aranizda yeniyim. Sizlere danismak istiyorum,benim cimlerimde daha once hic gormedigim yumusak, jolesimsi rengi siyaha yakin bir seyler olustu. Sadece bir bolgede var bunlar ne olabilir ve cozum nedir yardimci olabilirseniz sevinirim. Düzenleyen poise07 : 25-07-2007 saat 02:16 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 |
agaclar.net
|
[quote=poise07;134350]Cok kotu gorunuyor dimi,daha iyi gorunebilmesi icin sorunlu bolgeden alip resimledigim kucuk bir parca bu...quote] Poise07 sizin de dediğiniz gibi bu fotoğrafta birşey görülmüyor. Yeni, net bir tane isteyelim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-12-2006
|
Sn Poise 07;aşağıdaki soruları yanıtlarsanız size yardımcı olmaya çalışacağım. 1- Çimin altındaki toprak islahı ve toprak çalışmasını siz mi yaptınız? 2- Başkası yaptı ise buraya ne tür ilaveler (ilaç, ek madde...) ekleyip eklemediğini biliyor musunuz? 3- Bu bahsettiğiniz şey siyah zift gibi bir şey mi? 4- Bahçede drenaj yapılmış mıydı? 5- Bu bölgede su birikmesi oluyor mu? 6- Gölgede ve çukurda kalan bir alan mı? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11 |
Yeni Üye
|
Sn sukranayalp ve Mine Pakkener hanim,oncelikle ilginize cok tesekkur ediyorum.Sitenizede hayran kaldigimi soylemeden gecemiycem.Sorulariniza gelince,cimleme islemini ehli kisiler yapti oniki sene oldu,ne gibi kimyasallar eklendi bilemiycem.Bahcenin drenaji var.Ziften ziyade sanki joleye benziyo cimdeki sorun,ama kismen koyulasmis katilasmis bolumleride var.Bu yazi hep yagmurla gecirdigimiz icin evet su birikmesi olabilir toprakta.Etfafida camlarla cevrili oldugu icin golgede kaliyo tabi biraz.En kisa zamanda ayrintili resim yollucam siteye.Tekrar tesekkurler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12 |
agaclar.net
|
Bu durumda alg oluşumu olduğundan şüphe ediyorum. Toprak yüzeyinde oluşan tabakayı yüzeyden temizletip atın. Sonra su toplanan bölgeye aeratör uygulatın, ya da kendiniz bu noktaları şişleyin. daha sonra da hidrojen peroksit bazlı toprak dezenfektanlarından uygulatın veya bir algisit de kullanabilirsiniz. Çam altında ve drenajı bozuk bölgede kalan noktalarda toprak asit yapıya da gelmiştir muhtemelen. Eğer sorun gittikçe yaygınlaşıyorsa yörenizdeki bir uzmandan yardım almanızda fayda var, yoksa böyle noktalarda çimi kaybedersiniz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#14 |
agaclar.net
|
İşte bu yüzden sanayide kullanılanları kullanmamak gerekir. Çünkü hem stabil değiller hem de konsantrasyon ayarlanamıyor, hem de toprak ve bitkide izinli değil. Biz mutlka hazır preparatları öneriyoruz. Huwasan50TR, Sanosil super25 gibi, Oxy ve Peras da olabilir. Peras perasetik asit solüsyonudur. Sanosil ve Huwasan da beraberinde kolloidal gümüş içerir. Gümüşün de antibakteriyal etkisi vardır. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#15 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 27-07-2007
|
herkese selam,arkadaşlar zirai ilaçlar konusunda yardımsı olabilirim sorularınız olursa |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#16 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 14-08-2007
|
istanbulda perası ve turf seti satan iş yeri pendik marmara tarım 0216 491 57 91 Düzenleyen emaskulasyon : 06-09-2007 saat 08:33 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#17 |
nesquick
Giriş Tarihi: 25-08-2007
|
Sevgili arkadaşlar bir konuda yardımınızı rica ediyorum ama doğru başlık altına yazdımmı bilmiyorum. Bahçem sanırım tarla yanında olduğu için fareler çimleri delerek çıkıyor. Çimlerin güzelliğini bozdular ve başa çıkamıyoruz hergün yeni bir fare deliğini açılmış olarak görüyoruz. Çeşitli fare zehirlerini denedik ve deliklerin üstünü kapattık bu zehirli yemlerle olmadı. Bu konuda aranızda bir fikri olan varmı acaba? şimdiden teşekkür ederim.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#18 |
Ağaç Dostu
|
Sn Feyzan, çok haklısınız. İstanbul'da ne yazık ki bu ilaçlar satılmıyor. Onun yerine Pomarsol ve Folikür satılıyor ve kullanılıyor. Bölgelere göre dağıtım şirketleri değişiyor sanırım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#19 | |
agaclar.net
|
Alıntı:
Ben PERAS ve Huwasan'ı İzmir' de Doğa Tohumculuk' tan alıyorum. Sahibi Ziraat Yük. Mühendisi Mete Özkan. 0.232.446 43 92 den irtibata geçerseniz, ya kendisi size temin eder, ya da hangi bölgede kimden alabilceğiniz konusunda yardımcı olabilir diye düşünüyorum. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#21 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 21-05-2016
|
Turf-set nereden bulabilirim.nette bulamadımda.... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#22 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 21-05-2016
|
Konuyu baştan sona okudum....huwasan ve Map dışında hiçbirşey bulamadım onlarda satın aldım.....önereceğiniz başka Fungusit var mı...green set **** başka aktivatör nerden bulabilirim |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#23 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 07-06-2007
|
Saygıdeğer forum üyeleri, Daha önce yazdığım çimlerimle ilgili problemlerim devam ettiği gibi çok daha fazla arttı. Şimdi bahçem sapsarı ![]() ![]() yardımlarınız için şimdiden teşekkür ediyorum. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#24 |
agaclar.net
|
Erman Bey, daha önce yazdığım işlemlerden hangilerini ne sıklıkta uyguladınız? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#25 | |
Yeni Üye
|
Alıntı:
bu arada o sapsarı olan kısımlar çimin en güçlü olduğu bölgelerdi, her hafta kesim boyuna ilk onlar geliyordu. Mantardan ziyade alg ve kara leke'den şüpheleniyorum. birde çimlerimin dibinde binlerce küçük sinek var? Bu sineklerin bir fonksiyonu olabilir mi? |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#27 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 25-07-2007
|
Merhaba erman sayman ,uzaktan çimleriniz için yardımcı olmak çok güç ,olasılıklardan başka kimse birşey söyleyemez.Yoğun azotlu gübreleme,toprağın tuzluluğu,drenaj problemi,düşük ph,yanlış zamanda sulama,hastalık,yanlış uygun olmayan tohum kullanma gibi sebeplerden bir veye birkaçı olabilir en iyisi yakınınızda bu konuda uzman bir arkadaştan yardım almalısınız yerinde gelip görmeli gerekirse toprak analizleri yaptırmalıdır.kolay gelsin |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#28 |
Ağaç Dostu
|
Sn Mine Pakkaner, çimlerde yaşanan mantar hastalıklarına karşı önlemler kısmında Huwasan ve Peras'tan bahsetmişsiniz. Konunun : çimlerdeki mantar hastalıkları oluşundan ve İstanbul'da bu ilaçların bulunmamasından dolayı Pomarsol ve Folicur'ü önerdim. Şimdiye değin Huwasan ve Peras'ı kullanmış değilim ; Folicur ve Pomarsol'u mantar hastalıklarında kullandım. Eğer Sn Feyzan'ın bahçesindeki sorun : ÇİMDE GÖRÜLEN MANTAR hastalıkları ise, bu ilaçların işe yarayacağını düşünüyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#29 | |
agaclar.net
|
Sayın Şükran Hanım, Alıntı:
diye sordu. Siz sadece fungusit olarak bu ilaçları önerseydiniz bir sorun yoktu. Özellikle Pomarsol benim de sık kullandığım bir ilaçtır. Ancak cevabınız Sayın Feyzan'a fungusit ile dezenfektanın birbiri yerine ikame edileceğini düşündürdüğü için müdahale ettim. Çünkü ürünler malumunuz birbirinin muadili değil. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#30 |
Yeni Üye
|
Sevgili meslektaşlarım ve forum üyeleri, Aramızda bizim gibi bahçelerinde problem olan kişilere danışmanlık yapan, yani yaptığı iş bu olan üyelerimiz varsa, ücret karşılığı yardımcı olunursa en doğru çözümü en kısa zamanda bulabileceğimize inanıyorum. İzmi Kemalpaşa semtinde oturuyorum ve buradaki zirai ilaç satan yakın arkadaşım bu konuda çok bilgili değil, oyüzden yardım da alamıyorum. Bana bu konuda yardımcı olabilecek bir üyemiz var mı acaba? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|