agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üretim, Bakım, Düzenleme, Temel Malzemeler > Peyzaj, Bahçe Düzenleme
(https)




Beğeni Düzeni169Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 30-07-2007, 22:39   #91
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 07-06-2007
Şehir: izmi
Mesajlar: 17
Saygıdeğer forum üyeleri,

Daha önce yazdığım çimlerimle ilgili problemlerim devam ettiği gibi çok daha fazla arttı. Şimdi bahçem sapsarı Çimlerimin en güzel yeşeren ve en güçlü kısımları dahi kurudu,şuanda sarı ve elleyince kırılıyorlar. Sanki aylardır susuz kalıp kurumuş gibiler. Fotoğraflarını ekliyorum,köklerinin ayrıntılı fotoğrafını da çektim. Kök bölgesinde herhangi bir çürüme yok,toprağa 2 ay önce azot uygulaması yaptım,ardındanda sararan noktalara humik asit uyguladım. lütfen bir fikri olan varsa yardımcı olsun, bu sararan noktalardaki çimlerin canlanma ihtimali var mı? Çok iyi kök salmış çimler,tabiri caizse heryer halı gibi. fakat renkleri sarı ve çimler git gide zayıflaşıyor
yardımlarınız için şimdiden teşekkür ediyorum.






ermansayman Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-07-2007, 23:33   #92
Ağaç Dostu
 
Selahattin Yılmaz's Avatar
 
Giriş Tarihi: 16-05-2006
Şehir: Bursa
Mesajlar: 5,284
Galeri: 15
Aşırı dozda gübre dozu kullanılmış zararına benziyor...

Selahattin Yılmaz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-07-2007, 23:54   #93
agaclar.net
 
Mine Pakkaner's Avatar
 
Giriş Tarihi: 06-01-2006
Şehir: İzmir
Mesajlar: 10,707
Galeri: 99
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Feyzan Mesajı Göster
Yani onları alıp kullanırsak aynı sonucu verir mi?
İlaç satan işletmelerin bu konuda bilgi sahibi olmamaları ilginç, raflara bazı şeyleri koyup satıyorlar ama kendilerini geliştirmiyorlar.
Sayın Feyzan Pomarsol ve Folikur aynı etkiye sahip ilaçlar değil. Çünkü bunlar fungusit, diğerleri ise dezenfektan, yani etki yelpazesi farklı.

Ben PERAS ve Huwasan'ı İzmir' de Doğa Tohumculuk' tan alıyorum. Sahibi Ziraat Yük. Mühendisi Mete Özkan. 0.232.446 43 92 den irtibata geçerseniz, ya kendisi size temin eder, ya da hangi bölgede kimden alabilceğiniz konusunda yardımcı olabilir diye düşünüyorum.

Mine Pakkaner Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 31-07-2007, 00:05   #94
agaclar.net
 
Mine Pakkaner's Avatar
 
Giriş Tarihi: 06-01-2006
Şehir: İzmir
Mesajlar: 10,707
Galeri: 99
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ermansayman Mesajı Göster
...
Daha önce yazdığım çimlerimle ilgili problemlerim devam ettiği gibi çok daha fazla arttı. Şimdi bahçem sapsarı...
Erman Bey, daha önce yazdığım işlemlerden hangilerini ne sıklıkta uyguladınız?

Mine Pakkaner Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 31-07-2007, 01:44   #95
Ağaçsever
 
ekip2004's Avatar
 
Giriş Tarihi: 25-07-2007
Şehir: samsun
Mesajlar: 80
Merhaba erman sayman ,uzaktan çimleriniz için yardımcı olmak çok güç ,olasılıklardan başka kimse birşey söyleyemez.Yoğun azotlu gübreleme,toprağın tuzluluğu,drenaj problemi,düşük ph,yanlış zamanda sulama,hastalık,yanlış uygun olmayan tohum kullanma gibi sebeplerden bir veye birkaçı olabilir en iyisi yakınınızda bu konuda uzman bir arkadaştan yardım almalısınız yerinde gelip görmeli gerekirse toprak analizleri yaptırmalıdır.kolay gelsin

ekip2004 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 31-07-2007, 12:47   #96
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 07-06-2007
Şehir: izmi
Mesajlar: 17
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Mine Pakkaner Mesajı Göster
Erman Bey, daha önce yazdığım işlemlerden hangilerini ne sıklıkta uyguladınız?
Mine hanım, daha önce anlattığım gibi camada adlı fungusiti kullandım,captan'dan daha etkili organik bileşimi var, akşam sulamalarını kestim, biçim işlemine gec kalmıştım ve ilk biçimi en yüksek ayarda yaptım,daha sonraki biçimi ise en altın bir üstü ayarda yaptım. ardından ben yokken babam şeker gübresi attım dedi ve bende sulamayı 15dakikaya çıkardım.Bahçem otomatik sulandığı için istediğim saatlerde sulatabiliyorum. Bol su ile gübrenin fazlasını yıkattım, dolgu toprak olduğu için drenaj problemim yok. 2haftadır düğün telaşım sebebi ile bahçe ile ilgilenemdim ve şimdi sonuç çok kötü. Birkaç yerde fazla gübre sebebi ile yanma var, fakat kurumaların gübre ile alakası olduğunu sanmıyorum. Ellediğimde kırılıyor çimlerim, kupkuru ve sarılar. Aşırı sıcaklardan stres olduğunu tahmin ediyorum ama geçen hafta içinde sararan noktalara humik asit içerikli bir ilaç uyguladım ve buhafta birkaç öbek halinde yeşil çim çıkmaya başladı. Acaba toprak çok güçsüzde o yüzden mi bukadar sararıyor çimler? Bakır eksikliği olabilir mi? **** demir eksikliği? sararan çimlerim tekrar yeşerebilir mi?
bu arada o sapsarı olan kısımlar çimin en güçlü olduğu bölgelerdi, her hafta kesim boyuna ilk onlar geliyordu.

Mantardan ziyade alg ve kara leke'den şüpheleniyorum. birde çimlerimin dibinde binlerce küçük sinek var? Bu sineklerin bir fonksiyonu olabilir mi?

ermansayman Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 31-07-2007, 14:38   #97
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 08-12-2006
Şehir: istanbul
Mesajlar: 1,239
Sn Mine Pakkaner, çimlerde yaşanan mantar hastalıklarına karşı önlemler kısmında Huwasan ve Peras'tan bahsetmişsiniz.
Konunun : çimlerdeki mantar hastalıkları oluşundan ve İstanbul'da bu ilaçların bulunmamasından dolayı Pomarsol ve Folicur'ü önerdim. Şimdiye değin Huwasan ve Peras'ı kullanmış değilim ; Folicur ve Pomarsol'u mantar hastalıklarında kullandım. Eğer Sn Feyzan'ın bahçesindeki sorun : ÇİMDE GÖRÜLEN MANTAR hastalıkları ise, bu ilaçların işe yarayacağını düşünüyorum.

sukranayalp Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 31-07-2007, 15:03   #98
agaclar.net
 
Mine Pakkaner's Avatar
 
Giriş Tarihi: 06-01-2006
Şehir: İzmir
Mesajlar: 10,707
Galeri: 99
Sayın Şükran Hanım,
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi sukranayalp Mesajı Göster
... Onun yerine Pomarsol ve Folikür satılıyor ve kullanılıyor...
dediğiniz için, Sn.Feyzan da;
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Feyzan Mesajı Göster
Yani onları alıp kullanırsak aynı sonucu verir mi?
...
diye sordu.

Siz sadece fungusit olarak bu ilaçları önerseydiniz bir sorun yoktu. Özellikle Pomarsol benim de sık kullandığım bir ilaçtır. Ancak cevabınız Sayın Feyzan'a fungusit ile dezenfektanın birbiri yerine ikame edileceğini düşündürdüğü için müdahale ettim. Çünkü ürünler malumunuz birbirinin muadili değil.

Mine Pakkaner Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 31-07-2007, 16:29   #99
ERMAN BAYRAK
 
Giriş Tarihi: 28-07-2007
Şehir: çanakkale
Mesajlar: 1
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Mine Pakkaner Mesajı Göster
Herhangi bir mantari hastalık belirtisi çıkmalı gibi olur olmaz veya çıkmadan Huwasan veya PERAS veya OXY kullanınız. Bu uygulama topraktaki patojenlerin etkinliğini iyice azaltacak veya yok edecektir. Daha sonra fungusit olarak Sportak + Pilben veya Benlate ( İkisi de Benomyl etkili maddelidir.) uygulayınız. Sportak kökboğazı çürüklüklerinde çok etkili bir ilaçtır.

Sulamayı iyice seyreltiniz ve sadece sabah erken saatte veriniz. Alan kurumadan su vermeyiniz. 1 hafta arayla iki TURFSET uygulamasını gün battıktan sonra yapınız. İki gün sonra tekrar fungusit veriniz. Bir kaç gün sonra fosforlu gübre uygulaması yapınız.
Sayın Mine Hanım
soylemis oldugunuz bu uygulamalari bahcemde uyguladigimda basarili bir sonuc elde edebilrimiyim?
yardimlariniz icin simdiden tesekkurler...




swing Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 31-07-2007, 18:20   #100
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 07-06-2007
Şehir: izmi
Mesajlar: 17
Sevgili meslektaşlarım ve forum üyeleri,

Aramızda bizim gibi bahçelerinde problem olan kişilere danışmanlık yapan, yani yaptığı iş bu olan üyelerimiz varsa, ücret karşılığı yardımcı olunursa en doğru çözümü en kısa zamanda bulabileceğimize inanıyorum. İzmi Kemalpaşa semtinde oturuyorum ve buradaki zirai ilaç satan yakın arkadaşım bu konuda çok bilgili değil, oyüzden yardım da alamıyorum. Bana bu konuda yardımcı olabilecek bir üyemiz var mı acaba?

ermansayman Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 31-07-2007, 21:20   #101
agaclar.net
 
Mine Pakkaner's Avatar
 
Giriş Tarihi: 06-01-2006
Şehir: İzmir
Mesajlar: 10,707
Galeri: 99
Sayın Erman Bey, öncelikle önerilerimizi uygulamanızı tavsiye ederim. Siz sadece daha bizle görüşmeden önce aldığınız CAMADA' yı kullandınız. Gece sulamasını durdurmak hariç diğer hiçbir öneriyi uygulamadınız. Bize ilk 7 Haziran' da yazmıştınız. Bu iki ay içerisinde çok sıkı bir kontrol ve uygulama yapmanız gerekirdi. Hastalıkla birlikte sıcak stresi de mevcut çünkü.

Bir de diğer sorunu olan üyelerin gönderdikleri resimlere de bakınız. Hepinizin sorunu ne kadar birbirine benziyor.

Erman Bey, örneğin şu anda ücreti mukabili bahçenize gelsem de haziranda başladığımız noktada duracağım ilk.

Bu yüzden lütfen siz çimi tamamen kaybetmeden önce dezenfektan kullanıp hastalık etmenlerinin populasyonunu düşürün, sonra ilaçlama münavebesine başlayın, aktivatör ve gübre uygulaması da yazmıştım, lütfen onları da yapın.

Bitki hastalıklarının tedavisi çok hızlı değil. Üstelik hastalığı meydana getiren farklı etmenler de mevcut. Ölen veya hastalıktan bozulan doku yeniden canlanmıyor. Bu yüzden acele edin. Daha sonra humikasit vs uygulamaları zaten yaparsınız, ancak şimdi yangını söndürün.

Mine Pakkaner Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-08-2007, 14:56   #102
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 13-05-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 16
Tüm arkadaşlara selam.Tüm bu anlatılanlardan çıkaracağımız sonuç şuki çimin varsa derdin var.Ben çimleri ekeli 1 yılı geçiyor ama dertleri bitmiyor.İlk olarak mantar hastalığı kaptı sonra danaburnu hayvanları ile mücadele ettim ondan sonra yabani otlarla mücadeleye başladım şimdide anlamadığım bi şekilde çimler genel olarak sararıp boy atmamaya başladılar.Galiba bu şans işi çünkü öyle yerde öyle çimler görüyorumki;hiç bir bakım yapılmadan,sulamanın doğru dürüst yapılmadığı ama tam amlamıyla mükemmel çimler bizim onca emeğimize,bakımımıza rağmen böyle olması tuhaf dedikleri gibi sakınılan göze çöp batarmış.Tabi bu arada harcadığım zaman ve para da ayrı.

noname3343 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-08-2007, 11:12   #103
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 07-06-2007
Şehir: izmi
Mesajlar: 17
Sayın Mine hanım,
sanırım nedemek istediğinizi iyice anladım, bu işte ne olursa olsun ilk yapılması gereken bir dezenfektan ile yangını söndürmek,ardından hastalığa göre bitkiyi tedavi edici bir ilaç kullanmak ve son olarakta gübre ile bitkileri kuvvetlendirmek.
Bugün öğleden sonra gidip Huwasan-Peras-Oxy ve Benlate veya Sportak gibi Benomyl etken maddeli bir ilaç ve Turfset almak. Bunların hepsini etiket degerlerinde karıştırıp ilk gün dezenfektan, 2 gün sonra ilaç ve ilaçtan 2 gün sonra aktivatör uygulaması yapıp, çimlerdeki bozulmalar durduktan sonrada birer hafta arayla gübre uygulaması yapacağım. Çok sağlam görünen uygulama sonucunda başarı sağlayacağıma inanıyorum. Tamamen kuruyan yerlere Eylül ayında tekrar çim ekeceğim. Gerçi sarı bölgelerin içinden öbek öbek yeşillikler çıkıyor ama onların kapanması aylar sürer.

Sizlere sormak istediğim bir konuda, 20litrelik bir tulumba aldım dün, 600m^2 lik bahçemi 10m^2'ye 1litre karısım atarak ilaçlamaya kalktımmı 6 tulumba doldurmam gerekiyor ve çok zor görünüyor. bunun yerine daha yüksek yoğunlukta ilaç hazırlayıp 20m^2'ye 10litre ilaç kullansam ve hemen ardından bir 15dakikalık sulama yapsam uygun olur mu?

Yardımlarınız için çok teşekkür ediyorum.

ermansayman Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-08-2007, 15:02   #104
agaclar.net
 
Mine Pakkaner's Avatar
 
Giriş Tarihi: 06-01-2006
Şehir: İzmir
Mesajlar: 10,707
Galeri: 99
Feyzan Bey tulumba ile verecekseniz 3 cc/ lt dozunda kullanın, süzgü ile verecekseniz 10 lt suya 20 cc kullanın. Solüsyonu hazırlarken elinize bir eldive giyin. Cildinize değerse yakar ve beyaz leke yapar. Bol suyla yıkayın ve bir yağlı krem sürün. Çimi işlem öncesi biçin. Uygulamayı akşam veya sabah çok erken yapın.

Mine Pakkaner Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-08-2007, 15:04   #105
agaclar.net
 
Mine Pakkaner's Avatar
 
Giriş Tarihi: 06-01-2006
Şehir: İzmir
Mesajlar: 10,707
Galeri: 99
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ermansayman Mesajı Göster
Sayın Mine hanım,
sanırım nedemek istediğinizi iyice anladım, bu işte ne olursa olsun ilk yapılması gereken bir dezenfektan ile yangını söndürmek,ardından hastalığa göre bitkiyi tedavi edici bir ilaç kullanmak ve son olarakta gübre ile bitkileri kuvvetlendirmek.
Bugün öğleden sonra gidip Huwasan-Peras-Oxy ve Benlate veya Sportak gibi Benomyl etken maddeli bir ilaç ve Turfset almak. Bunların hepsini etiket degerlerinde karıştırıp ilk gün dezenfektan, 2 gün sonra ilaç ve ilaçtan 2 gün sonra aktivatör uygulaması yapıp, çimlerdeki bozulmalar durduktan sonrada birer hafta arayla gübre uygulaması yapacağım. Çok sağlam görünen uygulama sonucunda başarı sağlayacağıma inanıyorum. Tamamen kuruyan yerlere Eylül ayında tekrar çim ekeceğim. Gerçi sarı bölgelerin içinden öbek öbek yeşillikler çıkıyor ama onların kapanması aylar sürer.

Sizlere sormak istediğim bir konuda, 20litrelik bir tulumba aldım dün, 600m^2 lik bahçemi 10m^2'ye 1litre karısım atarak ilaçlamaya kalktımmı 6 tulumba doldurmam gerekiyor ve çok zor görünüyor. bunun yerine daha yüksek yoğunlukta ilaç hazırlayıp 20m^2'ye 10litre ilaç kullansam ve hemen ardından bir 15dakikalık sulama yapsam uygun olur mu?

Yardımlarınız için çok teşekkür ediyorum.
Erman Bey yüksek yoğunlukta ilaç kullanmanız bitkiye toksik etki yapıp yakabilir. İlaç temas halinde dokuyu tahrip ederse sonradan su ile yıkamak da kar etmeyebilir.

Bu arada Sportak ise etkili maddesi prochloraz olan bir ilaç. Benlate ise Benomyl etkili maddeli. Peras, Oxy, Huwasan ise dezenfektanlar. Bir hata olmasın, sonra okuyanların akılların da yanlış kalır. Sportak'tan çok memnunum. Zor bulunuyor ve pahalı ancak etkili.

Mine Pakkaner Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-08-2007, 18:10   #106
agaclar.net
 
Mine Pakkaner's Avatar
 
Giriş Tarihi: 06-01-2006
Şehir: İzmir
Mesajlar: 10,707
Galeri: 99
Dezenfektanla birlikte hiçbirşey karıştırmayınız. Yapıştırıcı kullanmayınız. Normalde ilaçlamayı stomaların açık olduğu akşamın geç saatlerinde yaparsanız ilaç 3-4 saatte alınır. Sulamayı bu durumda takip eden 5 saat sonra yapabilirsiniz. Yani akşam ilaçlayın, sabah sulayın diyeyim kısacası.

İlk gün dezenfektan, 2 gün sonra ilaç ve ilaçtan 2 gün sonra Turf-set + MAP uygulaması yapın. Turfset' i de sırt tulumbasıyla uygulayın. 10 lt suya 30 gr MAP mutlaka katın. Map bulamazsanız 10 lt suya 15 gr üre verin. Ancak siz iyisi mi MAP bulun.

ceydoruk beğendi.
Mine Pakkaner Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-08-2007, 12:46   #107
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 07-06-2007
Şehir: izmi
Mesajlar: 17
Saygıdeğer Mine Hanım,

Dün Gıda Çarşısı'nın altını üstüne getirmeme rağmen hiç bir dezenfektan bulamadım! Ne Oxy ne Peras ne de Huwasan cep telefonumdan internete bağlanıp forumdaki numarayı almaya çalıştım, fakat forum görüntülenemedi. Çimsa adlı bir firmada peysaj mimarı bir arkadaş ile tanıştım. Kendisi dezenfektana gerek olmadığını, Captan ve yapıştırıcı kullanıp,ardından da Amerikkan malı 33-33-6 Azot karışımlı bir gübre vereceğini ve 5 gün sonra çimlerim yemyeşil olmazsa paramı geri iade edeceğini söyledi, bukadar iddialı konuşunca zor kaçtım oradan Bana biraz uzak geldi. Captan benim daha önce uyguladığım Camada'ya benzer bir ilaç. bir tek benim uyguladığımdan farklı yapıştırıcı sunması.

Konuyu uzatmamak için devam ediyorum, dezenfektanı bulamayınca benomyl etken maddeli benolex adlı fungusiti bulup aldım. Birde toprağımın yıkanıp güçsüz olma ihtimaline karşın izelement tamamlıyıcı bir ilaç aldım. 18litre suya takribi 15gram gibi benolex'i dün gece uyguladım. çok sararan iki bölgeye de izelement takviyesi yaptım.

Sabah 5te bahçemi sulattım.

sabah 8:00 itibari ile bahçemde tamamen öldüğünü düşündüğüm kuru sarı çimlerimin arasında yeşil küçük yaprakçıklar çıkmaya başlamış! Gözlerime inanamadım. hemde 1-2 tane değil, onlarca...

Saygıdeğer Mine Hanım,

acaba son 2 fungusit uygulamamda daha doğru bir oran yakalayıp,bunun yanında sonradan kullandığım humik asit ve bölgesel kullandığım izelement takviyesinin işe yaradığı düşünülebilir mi? **** benim sorunum - kuru sarı olan lokal çimlerde - mantardan farklı toprağın güçsüz kalması olabilir mi?

Birkaç gün içinde ilaçların etkisini takip edip sonuçları yazmaya devam edebilirim. Eğer bulabilirsem birde Sportak ile çimlerimi ilaçlamayı düşünüyorum.

Dezenfektan gerçekten buişte olmazsa olmaz mıdır? Telefon ile istetmemi tavsiye edermisiniz?

ermansayman Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-08-2007, 20:13   #108
agaclar.net
 
Mine Pakkaner's Avatar
 
Giriş Tarihi: 06-01-2006
Şehir: İzmir
Mesajlar: 10,707
Galeri: 99
Feyzan Bey adresler ve numaralar için teşekkürler, çok işe yarayacak.

Erman Bey, dezenfektan elbette olmazsa olmaz değildir. Benim kullanmaktaki amacım mücadelemi kolaylaştırmak ve desteklemek adına. Bundan kendi uygulamalarımda çok ciddi sonuç alıyorum.

Bu arada çimlerinize düzgünce su vemeye ve bakım yapmaya devam edin. Köklerin çok iyi durumda olduğunu belirtmiştiniz, Yeni ve güçlü yaprakçıkların gelmesi güzel. İki hafta sonra CAMADA' yı yeniden uygulayın. Bakımı elden bırakmayın. Kontrolü de...

Çok yoğun bir sıcak stresi yaşayan çimlerimizin havaların serinlemesi ile güçlenmeye başlamasını bekliyoruz. Stres bitkiyi zayıf hale getiriyor ve hastalıklara hassas oluyor. Sulama sistemi olan bahçelerde bile çok sarı ve kuru noktalara elimle hortum saldım bu yıl. Turf seti de uygulayın lütfen. Futbol sahalarında bile çok güzel sonuç alıyorum.

Mine Pakkaner Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-08-2007, 22:00   #109
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 07-06-2007
Şehir: izmi
Mesajlar: 17
İlgili cevabınız için çok teşekkür ediyorum mine Hanım. Bu akşam eve döndüğümde çimlerimi kontrol ettim, köklerden birkaç yerde daha yeşil yaprakçıklar çıkmaya başlamış. Bakalım önümüzdeki günlerde yeni yerlerde sararmalar oluşpacak mı? buradan yazmaya devam edeceğim. Önümüzdeki haftaya kadar aynı şartlarla bakıma devam edeceğim, önümüzdeki hafta ise Turf - set uygulaması yapacağım.

Saygıdeğer Mine Hanım, sizi de çok yoruyoruz fakat, Turf - set uygulaması hakkında biraz daha bilgi verir misiniz?

Sonsuz teşekkürlerimi sunarım.

ermansayman Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-08-2007, 13:01   #110
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 21-06-2007
Şehir: FETHİYE
Mesajlar: 8
merhaba,
akdeniz bölgesinde yaşıyorum.bu sene nisan ayında baçeye 7 karışım çim ektik.başlarda bir sorun yoktu.ancak sıcakların ve nem oranının artması ile birlikte çimlerde bölge bölge ve yayılan kurumalar oldu.akşam sulamasını kestik ve havanın biraz serinlemesi,nemin azalmasıyla çimler tekrar yeşerdi.ancak iki haftadır sıcaklık ve nem arttı aynı soru yeniden başladı.sulamayı sabah yaptık ama su miktarını arttırdık.şimdi toprakta solucan ve yeşil kurtçuklar oluştu çimler neredeyse tamamen sarardı.bu durumda çim alanını söküp yeniden çim ekmekten başka çare var mı?aynı sorunu yeniden yaşamamak için ne yapmalıyım. şimdiden teşekkürler.
bu arada resim nasıl gönderebilirim?

Eklenen Resimler
     

Düzenleyen talmira : 04-08-2007 saat 13:45
talmira Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-08-2007, 13:48   #111
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 21-06-2007
Şehir: FETHİYE
Mesajlar: 8
resim ekleyebildim. teşekkürler.ilk iki resim ilk kuruma başladığında çekildi. diğerleri çimlerin şu anki durumudur.

talmira Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-08-2007, 11:19   #112
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 07-06-2007
Şehir: izmi
Mesajlar: 17
Saygıdeğer arkadaşlar,
çimlerimde yeşermeler başladı,çok memnunum Fakat aklımı karıştıran bir durum var, acaba boya gelen bölgeler ile yeni çıkmaya başlayan çimleri bir keseyim mi? kimi noktalar 15cm.ye yakınlaştı, kimi noktalarda ise yeni yaprakçıklar çıkıyor. Biçimi nezaman nasıl yapmalıyım? İkinci fungusiti vermeden biçim yapmalımıyım?

ermansayman Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-08-2007, 00:34   #113
agaclar.net
 
Mine Pakkaner's Avatar
 
Giriş Tarihi: 06-01-2006
Şehir: İzmir
Mesajlar: 10,707
Galeri: 99
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ermansayman Mesajı Göster
... Turf - set uygulaması hakkında biraz daha bilgi verir misiniz?
...
Turf-set çimi güçlendiriyor, hızla yenilenmesini sağlıyor ve dayanımını arttırıyor. Keçeleşmesini önlüyor. Hastalıklara ve basıma, ağır spora ve strese karşı dayanımı artıyor. Ben özellikle çim ağır koşullar altındaysa 15 günde bir uyguluyorum. Soğuk ve sıcağa, kurağa dayanım sağlıyor. Çim en kötü durumda bile sürgün veriyor. Yalnız uygulamanın etkisini güçlendirmek ve suyun asitliğini arttırmak için MAP da kullanıyorum. Çünkü alkali etki iyi sonuç vermiyor.

Mine Pakkaner Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-08-2007, 00:37   #114
agaclar.net
 
Mine Pakkaner's Avatar
 
Giriş Tarihi: 06-01-2006
Şehir: İzmir
Mesajlar: 10,707
Galeri: 99
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ermansayman Mesajı Göster
...boya gelen bölgeler ile yeni çıkmaya başlayan çimleri bir keseyim mi? kimi noktalar 15cm.ye yakınlaştı, kimi noktalarda ise yeni yaprakçıklar çıkıyor. Biçimi nezaman nasıl yapmalıyım? İkinci fungusiti vermeden biçim yapmalımıyım?
Yeni yaprak çıkan yerlere makina sokmayınız. 15 cm çok ciddi bir yükseklik bu boya gelmesine de izin vermeyin. Biçim öncesi ve sonrası bıçağı ve bıçak haznesini çamaşır suyu ile ıslatılmış bir bezle silin, dezenfekte edin. Fungusiti biçim sonrası uygulayın. Çimi yüksek biçin.

Mine Pakkaner Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-08-2007, 12:02   #115
agaclar.net
 
Mine Pakkaner's Avatar
 
Giriş Tarihi: 06-01-2006
Şehir: İzmir
Mesajlar: 10,707
Galeri: 99
Kullanım dozu aynı, toprakta yaptığı etki hemen hemen aynı. Her ikisi de E.Ü. Zir. Fak. Bitki Koruma Bölümü'nde denemelere tabi tutuldu. Ben PERAS'la bu yıl tanıştım. Huwasan ise daha eskiden bildiğim bir ürün. Bu tür bir ürünün bayiliğini alıp ülkemize getiren bir firmaya, daha önce profesyonel olarak danışmanlık ve ürün grubu yöneticiliği hizmeti vermiştim. Bu yüzden hidrojen peroksit ve kolloidal gümüş bazlı dezenfektanların tarımda kullanımı konusunda çok daha teknik ve detaylı bilgiye, tecrübeye sahibim.

Gelelim koku ile ilgili sorunuza, Peras içerisindeki asetik asit etkisi ile sert kokuyor. Huwasan' da bu yok.

Mine Pakkaner Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-08-2007, 13:44   #116
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 21-06-2007
Şehir: FETHİYE
Mesajlar: 8
arkadaşlar gönderdiğim resimleri inceleyerek tavsiyelerinizi bekliyorum.ilginiz için şimdiden teşekkürler.

talmira Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-08-2007, 14:03   #117
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 21-06-2007
Şehir: FETHİYE
Mesajlar: 8
sayın feyzan
gerçekten ilğinç bir görüntü.ben çim konusuyla yeni ilgilenen biri olduğum için yardımcı olamıyorum.ancak uzman arkadaşların bu konudaki görüşlerini ben de sizin gibi merakla bekliyorum.

talmira Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-08-2007, 14:18   #118
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 21-06-2007
Şehir: FETHİYE
Mesajlar: 8
arkadaşlar lütfen yardım çimler sanırım tamamen elden gidiyor.

talmira Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-08-2007, 17:16   #119
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 21-06-2007
Şehir: FETHİYE
Mesajlar: 8
sayın mine pakkaner
bu gün kuruyan çimlerin köklerini kontrol ederken neredeyse her kökde kabuklu
aşağıdaki canlılardan olduğunu gördüm.bunlar nedir?kurumaya sebep olmuş olabilirler mi?ayrıca kabukların çoğunun içi boşalmış köklerde solucan benzeri canlılar var.

Eklenen Resimler
  

Düzenleyen talmira : 06-08-2007 saat 17:18 Neden: resim eklemeyi unuttum
talmira Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-08-2007, 19:18   #120
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
 
memet's Avatar
 
Giriş Tarihi: 18-02-2006
Şehir: İzmir
Mesajlar: 13,948
Galeri: 11
Bu konuda bilgisi olan bir arkadaşımız cevap verene kadar beklemeniz gerekecek.

memet Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 03:28.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024